Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BihariAttila

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kár, hogy 2017-et írunk. Ha 1999 lenne, a Honfoglaló tévés verziója akár az év meglepetése is lehetne, de így sajnos csak egy olyan vetélkedő, ami felett elhaladt a kor, amit nem a 25 év alatti generációnak csináltak, hanem az ötven felettieknek, akik viszont kurvára nem foglalkoznak vele, mert…..
BihariAttila 2017.12.29 11:42:55
Sziasztok,

Bihari Attila vagyok, a Honfoglaló kitalálója.

Sok dologban egyet kell hogy értsek Sixx véleményével, de ezek jelentős része változni fog, amikor elindulnak az éles játékok.
Illetve én nem érzem a kritikát rosszindulatúnak, ezt külön köszönöm. :)

Kérdések:
Az első 5 adás részben ünnepi, részben "híres emberes", ezért a kérdések sem klasszikus műveltségi kérdések. A januári etapban már valódi kvíz kérdések lesznek. Törekszünk majd arra is, hogy a fiatalabb generációt jobban meg tudjuk szólítani.

Tempó:
Fel fog gyorsulni a játék, hiszen jóval kevesebb lesz a szórakoztatónak szánt beszélgetés. A játékosok bátrabban mennek várra, több kérdés után van döntetlen, gyakrabban cserélnek gazdát a területek. Ezért a Hódítás alatt közel kétszer annyi esemény lesz, mint a celeb adásokban. Ráadásul ők értik a játék lényegét, ezért lényegesen több szerepe lesz a stratégiai döntéseknek, nem random, "emocionális" okokból választanak majd célpontot.

Díszlet:
Ez nyilván ízlés dolga, de több tizenévessel is beszéltem, akik amúgy meglehetősen kritikusak, de nekik például bejött. Persze nekik a 80-as, 90-es évek a régmúlt kategóriájába esnek.

Műsorvezető:
Szerintem Vajk nagyon jól érti a játék stratégiáját és valóban művelt is, ami jobban ki fog jönni a civil játékosok esetén. Persze ez szintén teljesen szubjektív.

Feszültség:
Mivel valóban milliókat lehet nyerni két győzelemmel,(ráadásul szemben a többi vetélkedővel garantáltan!) ezért januártól sokkal nagyobb lesz a tétje a játéknak és ez át is fog jönni a képernyőn.
Nincsenek nagy igényeim a hazai tévéműsorokkal szemben, már régen megtört a magyar televíziózás, szóval annyira nem is csodálkoztam azon, hogy a Szente Vajk vezetésével érkező Honfoglaló című vetélkedő (premier december 25 19:30, Duna TV) úgy néz ki, mint egy 1986-os cseszlovák tévéműsor kulisszája,…..
BihariAttila 2017.12.24 13:07:09
Sziasztok,
Bihari Attila vagyok, a Honfoglaló kitalálója.

Szeretnék megosztani veletek pár információt, hátha az segít árnyalni kicsit a képet.

A Honfoglalóról: 18 évvel ezelőtt született az ötlet, eleve tv-s vetélkedőnek szántam. Az internetes verzió csak egy demo lett volna.

Ehhez képest a mai napig nagyon népszerű az online játék, abszolút látogató csúcsot döntöttünk idén tavasszal. A mobil verzió androidon a legtöbbet letöltött mobil játék volt, lenyomva az összes nagy nemzetközi játékot.(Akit kicsit is érdekel, AppAnnie-n tudja ellenőrizni)
Emellett 15 különböző nyelven fut a játék a világban.

Már 2006-ban forgattunk egy angol nyelvű pilotot, de úgy látszik csak most jött el az idő, hogy valamelyik csatorna be merjen vállalni egy hazai fejlesztésű főműsoridős vetélkedőt.
A Show and Game 2007 óta keresi velünk együtt a lehetőséget arra, hogy valahol gyárthassuk a műsort. Azóta közösen agyalunk a megvalósításon, de természetesen ez nem jelent 10 év megfeszített munkát.

A díszlet tudatos döntés eredménye, el akartunk térni a megszokott kvíz show trendektől, ráadásul az online játék is középkori stílusú. Nem kötődik egy korhoz, a zászlók a történelmi magyar zászlók a Honfoglalástól napjainkig. Tehát nem törekedtünk korhűségre, több korszak keveredik a látványban. Ez nyilván ízlés dolga, nekünk tetszik, de megértem, ha valakinek nem.

A játék tényleg pörgős, átlag 30+ kérdés megy le 45 perc alatt, emellett kb 30 stratégiai döntést is meg kell hoznia a játékosoknak. Szóval minden percben több dolog is történik.
A kérdések nem kertévés színvonalúak, de az majd inkább a rendes játékokban mutatkozik meg. Nagyon komoly arcok kerültek elő, hihetetlen lexikális tudással.

Remélem tetszeni fog majd, szerintem régóta hiányzik a palettáról egy olyan műsor, ami tényleg egy klasszikus műveltségi vetélkedő.

Boldog Karácsonyt!
BihariAttila 2017.12.26 16:28:21
@bm613: igazi játékosok esetén ez más lesz, ez egy speciális ünnepi adás