Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OT 808

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt róla szó a kommentekben, és egyik olvasónk jóvoltából íme a sokat emlegetett 2006-os e-mail.  2006. márciusában még szcientológusnak tartottam magam, de bár már több mint fél éve nem voltam munkatársa a szervezetnek, és nem is nagyon jártam be a központba, dolgoztam csendben a "jóvátételi…..
OT 808 2019.02.08 17:02:35
@LeilaX: "Viszont!!! Hala az egnek hogy vannak olyanok akik fel merik tenni maguknak ezeket a kerdeseket es nem felnek!!!!"

Így is van ez a beszéd! Szerintem, küldjük el nekik újból el ezt a levelet. És kényszerítsék válaszra őket!
Péternek biztos van egy aktuális email listája. Mit gondoltok?
A tegnap említett cég oldalán van még egy negatív vélemény, amivel így sikerült vitába szállni. Az alaphelyzet egyszerű: valaki nem tud leiratkozni egy céges levelezőlistáról. A hülye wog elmaradhatatlan fölényes lesajnálásától villámgyorsan eljutunk az "Észak Kóreába" költöztetésig,…..
OT 808 2019.02.08 12:02:50
@Gyaloghuszár: "Szakács úr - ő a "vendéglátós", akire én is utaltam.
Külön vicces volt, hogy amikor átkattintottam rá a bejegyzéseiről, ez a kép volt az első ami fogadott:"

Hú öregem, ez nagyon durva!
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
OT 808 2019.02.03 09:23:59
@norbert79: Megáll az eszem!

Nem lehet, az, hogy Lange Laci, itt éledt újra? Talán OSA direktíva, alapján Scio ellenes fórumokat és csoportokat belső ellenségek beépítése által próbál nevetségessé és gyengévé tenni?

Lange kapcsolatba lépett veled? Vagy csak figyelte az oldaladat?
Előzmények: 40 millióra büntette a NAIH a szcientológusokat Forrás: Magyar Hírlap - Tovább folyik a nyomozás a szcientológusok ügyében A fontos hír - röpke 1,5 évvel a határozat után elkezdte tárgyalni a Fővárosi Törvényszék az ügyet.    Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a…..
OT 808 2019.01.23 15:10:50
@znagy6666: @Gyaloghuszár: Nem értem, miért kellett ehhez az "üzlethez" a Szcientológia? Meg lehetett volna ezt anélkül is csinálni, nem?
Ezt tették fel a szcientológusok a hivatalos oldalukra (ide): Nagyon nagy lehet már a kézivezérlés mértéke, mert ezt a közlemény olyan magyartalan, hogy biztosan angolról fordították - tehát már ilyen kis ügyekben is kint döntenek. 1500-2000 embert várnak. Az elvileg létező több mint 10 millió…..
OT 808 2018.01.19 11:24:34
@sciclubtag: @Kincse-: @DoriB69: @Enturbulated SP: @Bgisi: @Reformer:

Egy vallomással tartozom Nektek! Korábban már említettem, hogy én egy konkrét céllal látogatom ezt a fórumot. Sokáig vívódtam rajta, hogy nyilvánosságra hozzam e előttetek.
Írtam azt is, hogy felelősséget szeretnék vállalni azért, hogy a szcientológiáról legtöbbet megtudják a laikusok is.

Én amikor még hittem a szcientológiában, megismerkedtem ott egy lánnyal, szerelmes lettem összejöttem vele. Együtt jártunk már egy ideje, minden szép és jó volt, amikor néhány olyan információhoz nem jutottam ami alapján elkezdtem vizsgálgatni a szervezet működését.
Amikor megkérdőjeleztem néhány dolgot, vizsgálatot indítottak ellenem. Kaptam egy non enturbulence ordert, hogy álljak le ezzel amit csinálok, aztán én nem, és kivágtak.
A lány, aki a kedvesen volt, a mai napig hű szcientológus és a kapcsolat megszakítás miatt, nem kommunikálhatok vele.

A szcientológiát mint témakört, nem volt nehéz ott hagynom, hiszen a saját nyomozásom kapcsán, már korábban rájöttem, hogy mi a helyzet. Ezért én nem olvasnék és szólnék hozzá ilyen jellegű blogokhoz.
Viszont bent maradt a hitvesem. És nagyon jó ez a magyar szó, mert benne van a „hit” amit belevetettem! És ő teljes egészében hisz a szcientológiában. És ez a baj!!!! Én pedig képtelen vagyok a szemét fölnyitni, mert nem tudok vele kommunikálni. Még az is lehet, hogy olvassa amit írok, már ennek a gondolatától is libabőrös leszek.

Aztán, nem bírtam ezt a kételyt és döntésre jutottam, ha nem tudom Mohamedet rávenni, hogy eljusson a hegyig, hát átviszem a hegyet őhozzá.
Ha tönkremegy a szcientológia, bezár a bazár, ő szervezet nélkül marad, nincs többé kapcsolat megszakítás és újra találkozhat velem. Mert tudom, titkon még mindég szeret.

Ezért dolgozok ezen.
Ez a bejegyzés Chris Owen történész egy írásának fordítása, mely Tony Ortega blogján jelent meg 2017. december 6-án. A múltkori cikkében az eredeti szerző egy olyan rendőrségi razziáról számolt be, amely nagyjából feledésbe merült már. A mostani cikkben a tanulságokat elemzi, hiszen azt a…..
OT 808 2018.01.18 07:00:50
Had legyek az 1. hozzászóló, ha már ilyen korán felkeltem, és reformer is fönt van:-)

Az előző hozzászólásomban írtam:

Tehát erre kéne egy program, és akkor már tennék valami előre mutatót is. Egy előző hozzászólásomban már említettem, hogy szélesebb körben kéne tudatni és tájékoztatni, de összesen egy választ kaptam és nem is attól akinek írtam. Arra a következtetésre jutottam, hogy ez nem érdekli az ide látogatókat ...sajnos nem.

A görög Pánhellén Szülői Egyesületet a Görög Ortodox Kultúra, a Család és az Egyén Védelméért, mely a 90es években zajlott igen is mutatott fel eredményeket! Lehet, hogy az OSA - sci titkosszolgálat miatt nem tudták őket teljesen bezárni, de reflektor-fényben vannak és az emberek kaptak némi támogatást a tevékenységükről.

Tehát amit a kormány csinál az ok. de ez tényleg nem minden.

Amerikában, például kimennek az emberek tüntetni az utcára a SCIO és SO ellen. Budapesten pedig szó nélkül hagyják, hogy végi vonuljanak a gyönyörű városunkon külföldi vezénylettel, anélkül, hogy egyetlen ellentüntető is fölszólalna.

Felhozzák 1948, 1956 sőt a kommunizmus eszméit is, hogy érzelmileg manipulálják a közvéleményt.
Vallásszabadságot követelve amerikai vezénylettel.

Az átlag ember a laikus tanácstalan, tájékozatlan, jóhiszemű és néz mint borjú az új kapura, miközben valamelyik sci ügynök épp a gyerekét környékezi meg, hogy manipulálja az elméjét.

Miért hagyjuk ezt???

Szélesebb körben tájékoztatni kellene.
Chris Owen írásának fordítása, mely eredetileg 2017. december 5-én jelent meg Tony Ortega szcientológiaellenes aktivista blogján Chris Owen történész megdöbbentő és részletes beszámolója egy kevéssé ismert, de igen kemény kormányzati fellépésről, melyet többé-kevésbé következmények nélkül megúszott…..
OT 808 2018.01.17 16:03:20
@Kincse-: Nevetés egészséges, én is néha szoktam.
OT 808 2018.01.17 19:18:52
@sciclubtag: "Üzletember vagyok és érdekelnének a deklarált légyfogók is. :)"

Na, nekem ezzel a hölgyel nem sok szerencsém volt. 20 évesen jött haza Koppenhágából amikor megismerkedtem vele, és kért, hogy segítsek beilleszkednie a budapesti életbe. Nem igen faggattam, csak annyit mondott kint tanult. Akkoriban, nem is hallottam a szcientológiáról, seaorgról.
Kicsit a szányaim alá vettem, hát nem kellett volna.

Talán, ha DoriB69 -el fölvennéd a kapcsolatot, na ez csak vicc volt:-)))
OT 808 2018.01.18 06:17:48
@sciclubtag: @Kincse-: Igen, tényleg kicsit off topic. Viszont visszatérnék arra amit tegnap felvetettél. Az viszont ide való.

'' A scientology nem foglalkozik ezekkel. Másra koncentrál. A szellemre. Kár, hogy a szellem "megmentése" közben nem lesz hol élni, nem lesz mit enni, mindenki beteg és nyomorék lesz...''

Amikor írtad nem tudtam erre mit reagálni, ma hajnalban, viszont beugrott egy gondolat, gondoltam most megosztom veletek.

Nyilván SCN nem erre jött létre, az más hogy mit hirdet, de nincs ilyen eredménye az fix. Viszont, ha a környezetünk épelméjűségén akarnánk változtatni, szerintem a gyerekek oktatása, életre való felkészítésére fektetett hangsúly igen fontos lenne. Hiszen ők "lesznek" a jövő környezetünk. (nem tudom, hogy ez így érthető e?)

És itt én a gyerekek gyakorlati tanácsokkal való ellátására gondolók arról, hogy hogyan táplálkozzanak helyesen, tájékoztatás a drogokról, testmozgás fontosságáról, környezet megóvásáról, a helyes kommunikációról, vallásokról, létező szektákról és ezek romboló hatásáról. Nekem például sem az iskolában sem szüleim nem mondták el, hogy mik ezek a szekták és hogy tevékenykednek itt is Magyarországon (mint a scio, hitgyüli, jehova tanúi, nem beszélve a piramisjátékokról).

Tehát erre kéne egy program, és akkor már tennék valami előre mutatót is. Egy előző hozzászólásomban már említettem, hogy szélesebb körben kéne tudatni és tájékoztatni, de összesen egy választ kaptam és nem is attól akinek írtam. Arra a következtetésre jutottam, hogy ez nem érdekli az ide látogatókat ...sajnos nem.
Kincse írta, hogy csalódott az itteni kommentelőkben, idézem: ’’ Komolyan csalódtam a blog működését illetően, mert arra számítottam, hogyha a blog nagyon jó témákat hoz ide, és arról beszélgethetünk, akkor történik valami fejlődés, és a ténylegesen kilépettek szakítanak azzal a beteges életvitellel, amit szervezetben előírt nekik. --------hát igen, van benne valami igazság, ugye?

És talán én nem látom jól, mert ez a fórum nem erre jött létre és az egy másik fórum lenne.

Na ennyit a hajnali gondolataimról:-)))
Megjegyzés: az eredeti, december 20-i bejegyzés ellen panasszal élt a szcientológia egyház (gondolom, a jogvédett "tónusskálájuk" miatt), a blog.hu pedig teljesítette kérésüket és eltávolította a bejegyzést. Fontosnak tartom az ebben leírtakat, ezért újra kiteszem...
OT 808 2018.01.16 16:53:52
@Kincse-:@Pirx:

6 napja Prix Írta: ''Még a cégnek is milliókért szervezett tréningeket, amik sokszor egséz naposak voltak, addig állt a munka. És ami a vicc, a mai napig működik a cég, és nem tudom mitől''

Kincse Prixnek válaszolt: ''A tanulság megállapítása miatt szerintem nem igaz, amit a főnöködről írtál. Vagyishogy mindennek ellenére működik a cég, ami a szcientológia sikerét bizonyítja. ''

Prixnek, amit írt, az a saját megfigyelése, miért mondod, hogy ez nem igaz? Ismered a szóban forgó céget egyáltalán?

6 napja, ez volt az első hozzászólásod ehhez a SZCIENTOLOGIA: OBJEKTíVEN ÉS SZUBJEKTíVEN fórumhoz. Azóta, több hozzászóló kommentjéhez hasonló, arrogáns, cinikus és leértékelő módon reagáltál.

Olyan véleményeket hozol fel tényként amit később nem tudsz igazolni.

Mi a célod ezzel, miért csinálod ezt? Talán, mert el szeretnéd érni, hogy az ide látogatók ne mondhassák el nyíltan a véleményük? Ez nagyon furcsa!
OT 808 2018.01.16 18:06:31
@Kincse-: Ez a fórum amire Te most írogartsz az a SZCIENTOLOGIA: OBJEKTíVEN ÉS SZUBJEKTíVEN. Vagyis, bárki felírhat és megoszthatja a véleményét, nézőpontját a többiekkel a TÉMÁVAL kapcsolatban. Ennek az a célja, hogy ezen belül mindenki megértse magát és másokat, és nem az, hogy értékelgessük mások véleményét úgy, hogy nem tudjuk azt tényekkel alátámasztani.

Ez a fajta hozzáállás demoralizál, és rombolja ezen blog célját.
Minden tiszteletem dr. Császár-Nagy Noémi, PhD szakpszichológusé, aki az utóbbi idők egyik legjelentősebb szakvéleményét írta meg a szcientológiáról.  30 oldal, de minden szava üt (a dokumentum többi részét a hivatkozott jogszabályok teszik ki). Itt lehet…..
OT 808 2018.01.15 20:02:40
@Bgisi: "De amikor Te megégeted magad gyerekkorodban egy forró lábossal, akkor utána nagyon vigyázol és óvatos vagy, és ha egy másik valakit látsz az edény felé nyúlni, természetes hogy figyelmezteted. Kb ez zajlik itt is."

Igen ez egy lényeges dolog. Ez az amit mi a saját szintünkön tehetünk.

Bár a fórum hozzászólásaiból ítélve, nem sok kívülállóval találkozok itt. Úgy tűnik ez meglehetősen zárt kör, igazából a szcientológiával magukat megégetett emberek tévednek erre.

Ez nem azt jelenti, hogy leértékelem a hozzászólók tevékenységét, sőt!

De, hogy lehetne ezt a fölvilágosító tevékenységet szélesebb fórumra vinni, úgy hogy az a laikusoknak is kommunikáljon egyszerűen és érthetően?