Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mary Gosling

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem ismered a Fekete tükör nevezetű sorozatot, ismerd meg. Ötletes, mély, sokszor ijesztő, a technológiában eszét vesztő, abszurd, torz társadalmat építő ember rémképe. Szórakoztató, izgalmas, gondolatébresztő. Úgy tűnik azonban, az egyik jóslatuk most valósággá válik, legalábbis amit Kína az…..
Régóta érzem úgy, hogy kilenc és fél millió magyar közül szinte az egyedüli vagyok, aki képes az árnyalt, pártatlan, elfogulatlan gondolkodásra. De már megszoktam. Tegnap írtam arról, hogy miért érdemes elmenni szavazni, "pártállástól" függetlenül, korábban többször is utaltam arra, hogy a…..
Dagad a botrány a piacvezető közösségi média platform körül. Bizony, a Facebook kapcsán nemrég kiderült, egy jókora adatelemző, politikai tanácsadó cég egy butácska játékon keresztül több millió felhasználó adataihoz jutott hozzá, majd használt fel a munkája során. Ez elég kellemetlen, bár józan…..
Mary Gosling 2018.03.28 11:56:24
@werinter: Mondom mágikus gondolkodás: fogyatékos személyekkel megtörténhet, velem nem, mert én jobban ismerem a világot. :)
Persze. Közben meg az az asszony, a haverok, vagy akár a testvéred is elárulhat. Mert ugye azt tudod, hogy nem tudhatod!? Törődjél bele, azt mindjárt több átérzéssel fogod itt a dolgokat kommentelni.
Na, ez meg a másik: kurvára nem használhatom fel a te publikus képeid, mármint kereskedelmi értékesítés céljából, ha nem akarok egy két pert a nyakamba! Egy dolog lementeni és otthon egyet recskázni, az adott félmeztelen nő fotójára, és teljesen más azt felhasználni bögrék, táskák, vagy akár regények, stb árusítására.
Próbáld csak meg, lám nem-e fenekén billentenek.
Mary Gosling 2018.03.28 13:02:01
@werinter: a Vajna Timi nem felelős azért ami vele történt, ie. ellopták az adatait. A Facebook azért felelős mert elhitette a Vajna Timikkel hogy biztonságban vannak az adatai, a tolvajok meg azért felelősek mert elkövettek egy bűntényt.
A magánnyugdíjpénztárba befektető nyugdíjas nem hibás ha az állam ellopja a pénzt. Az amszterdámi prosti nem hibás ha megerőszakolják. A esti kutya sétáltatás közben legyilkolt diák sem hibás... értsd meg, ha változtatni akarunk a világon, akkor itt már eleve felhagyunk a félszel, és kilépünk egy elkomfortosodott zónából: abból hogy mi mindent tudunk, és mindenre fel vagyunk készülve, mert ez úgy hazugság ahogy van.
Azt tudjuk hogy nem tudjuk, ezért nem itelkezünk, hanem segítünk, ha tudunk, mert ezzel mutatunk példát a gyerekeinknek, és ezt hagyjuk a jövő generációkra.
Mary Gosling 2018.03.28 13:29:45
@werinter: én meg azt írtam le hogy nem használhatod senki adatait, még a köz adatokat sem, arra hogy kereskedj velük. Próbáld meg a Vajna Timi képét/adatjait, szellemi és/vagy tárgyi dolgokhoz csapni, azokat javakért értékesíteni, és garantáltan be leszel perelve.
A másik, amit úgy látszik nem fogalmaztam meg elég érthetően, az, hogy nem az egyént kell a személyi jogában korlátozni, hanem a szociopatikus, predátor beállítottságú emberkéket azonosítani és kezelni: és ehez arra van szükség hogy ne az emberi értékeinket, az emberisegünket kérdőjelezzük meg, hanem mások, az ellen irányuló támadásait korlátozzuk egy, elemében demokratikusabb társadalommal.
Tehát: védjük meg az önmegvalósításhoz való emberi jogainkat, és ítéljük el azokat akik kriminális hajlamaikat nem uralják, vagy nem kezeltetik.
A pszichológusok, kommunikációs szakemberek, spirituális vezetők jól tudják, a kollektív tudat létezik. Szimbólumok az őseinktől, üzenetek a szépirodalomból, gondolatok a médiából. A mechanizmus bonyolult, a lényegét mégis könnyű átlátni, vannak kulcsszavak amiket több milliárd ember közül…..