Regisztráció Blogot indítok
Adatok
András Gyetvai

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spoilermentes elemzés Aki látta a Star Wars űreposz eddig megjelent nyolc epizódját, az semmiképp sem tudja kihagyni a legújabb rész, Az utolsó Jedik megtekintését. A rajongókban óriási a várakozás és úgy tűnik az első visszajelzések meglehetősen szélsőséges végpontokon értékelik Rian Johnson…..
András Gyetvai 2017.12.17 09:25:02
@mutatis mutandis: én sajnos és ezek szerint egy másik filmre ültem be. De akkor tegnap
este mind a kb. 150 néző egy egészen más filmet látott, ahogy ott és akkor hallottam. A film unalmas, és mármegint egy előző film (A Birodalom visszavág) remake-je. Csak azért nem tök ugyanaz, mert ebbe kb. 1 órányi vinnyogást is beleaplikáltak. Egyszerűen minden eredeti, új ötletet nélkülöz, kezdeve a facelift-es lépegetőktől, a Hoth jégbolygói csata újrafotgatásáig, ahol úgy próbálják menteni a menthetetlent, hogy egy szereplővel elmondatják: a nagy fehérség, az itt most nem hó, hanem só. Mégis mi abban az erdeti, új és izgalmas, hogy míg Luke bemegy a Birodalom visszavágban a Dagobán az Erő sötét oldalának barlangjába, és ott megvív önmagával, most egy fél óra van arra szánva, hogy most Rey megy be egy barlangba, ahol ő viszont semmitnem talál, csak önmaga tükörképeit, ami... és itt marad a nagy semmi. Óó.. hát micsoda EREDETI ötlet és mennyivel MÁS, mint a Birodalom visszavágban!!!
Lássuk be végre, hogy a Disney egyszerűen képtelen úgy folytatni a Star Wars saga-t, hogy új történetet mesél. Star Wars rajongóként pedig egyszerűen sértő, hogy a bölcs Yodából egy gyermetegen vihogó, debil Mupet figurát csináltak, az első hat részben felépített Erő mitológiából és hitvilágból pedig egy elfedendő szektás hülyeséget. Az, ami mindenkit felemelt az első hat részben, az a másik mesevilág, ami miatt rajongók lettünk, most lerombolásra került. Ettől lenne új, eredeti és az egyik legjobb Star Wars film? Akkor nekem bejeződött a Star Wars történet a Jedi visszatérrel!