Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H.Viki

20 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ciprus 11. nap (vasárnap) 2011.08.21 07:28:00
Elérkezett az utolsó nap. Nagy dolgokat nem terveztünk mára. Egy kis játszótér, egy kis főzés, egy kis pakolás. Aztán ha belefér az időbe, lehet, hogy még egy starndolást is megejtünk. Köszönöm, hogy figyelemmel kísérted a nyaralásunkat! Remélem, neked is élmény volt!…..
ciprus 10. nap (szombat) 2011.08.21 05:44:00
Utolsó előtti napunkat egy nagy kirándulással töltöttük. Autóba szálltunk, és ismét az északi partot céloztuk meg. Girne város egy kicsit más jellegű, mint Famaguszta. Egyéretelműen turistákra épít, emiatt sokkal rendezettebb, tisztább, bájosabb és persze forgalmasabb is.…..
ciprus 7. nap (szerda) 2011.08.17 19:34:00
Stand. Salamis. Andrisban egyre erősödik az ellenállás, persze a parton már nincs semmi gond. A tűzhely kialakítása, a tűzrakás (akármennyire is elő volt készítve) elvette a délelőttünket. Sütöttünk héjában sült krumplit (hajában vagy héjában?), aztán mindenfélét…..
H.Viki 2011.08.19 15:51:48
@nilatako: Előtte nap, mikor épp azon gondlkodtam, mit is grillezzünk másnap, kivetette a tenger ezt a halat. Nem mi fogtuk, de nem sokkal előtte egy halászhajó járt arra. A hal hasán pedig egy lyuk volt. Természetesen nem ezt a halat sütöttük meg. De azért jól néz ki. Ugye? :) Aki tudja, mi a fajtája, kérem, írja meg!
ciprus 6. nap (kedd) 2011.08.17 19:07:00
Délelőtt strand. Salamis. Ha valaki úgy gondolja, hogy na, már megint, akkor elmondhatom, hogy nincs vele egyedül. Andrisnál eljött az a pont, hogy Salamis hallatán nemtetszését fejezi ki. Sebaj, a többség szava dönt, megyünk. Valóban nem sokat volt a vízben, de a homok egy csodás…..
ciprus 5. nap (hétfő) 2011.08.17 07:49:00
Mivel elkezdődtek a dolgos hétköznapok, és Bélának ismét az egyetemen kellett ügyelnie, a programunk elég jól megjósolható volt. Strand, fürdés, búvárkodás, homokvárépítés. Irány tehát a bungi! A helyünk ezúttal is szabad volt. Némi lakásfelújítást végeztünk: egyről…..
ciprus 3. nap (szombat) 2011.08.16 04:58:00
Szombaton egész napos kirándulásra mentünk a sziget északi felén található Kirpasz-félszigetre (a sziget farka). Először egy alig látogatott ógörög bazilika romjainál álltunk meg Sipahiban. A padlót itt is mozaik díszítette, amin érdekes motívumok voltak, például vietnámi…..
ciprus 2. nap (péntek) 2011.08.12 17:12:00
Reggel korán felpakoltunk túlélőfelszereléssel, és Béla kifuvarozott minket a salamisi strandra. A valódi strandtól kb. egy kilométert délre sétáltunk, ahol a parttól 20 méterre egy többezer éves görög város romjaiban lehet gyönyörködni. Igyekeztünk megkeresni a 3 éve…..
ciprus 1. nap (csütörtök) 2011.08.11 14:14:00
A gyerekek a legnehezebb részeken, így a sorbanállások alatt és a felszálláskor is mintaszerűen viselkedtek az esti, éjjeli időpontok ellenére. Pedig Andrisnál volt, hogy majdnem állva elaludt. A gépben még mindkét gyerek felkészült a vészhelyzetekre, így máris megnyugtatóbb a…..
ciprus 2011. Ciprus ismét... 2011.08.08 11:57:00
 A blog újraéled azok számára, akik szeretnék nyomonkövetni az utazás pillanatait. ..
frissítés: magyar idő szerint 13:25-kor visszatért a Gmail. frissítés#2: a leállás lehetséges oka, hogy a Gmailben frissült az Offline funkció. Eddig 0.1-es verziószámmal volt elérhető ez a kiegészítés. A lehalás után viszont már 0.2-es verzió látható. Bár mások…..
H.Viki 2009.02.24 13:29:36
  Délután Engomiba látogattunk. Ez egy 3500 éve épült város, ami a rezéről volt híres. Ma már csak a romjai látszódnak. Mivel itt is az a szúrós száraz gaz nőtt ,a gyerekek elég sokat a fiúk nyakában ültek.   Nagy hír, hogy Andris tegnap óta egész komolyan gondolja…..
  Alvás után Gergő le akarta vinni őket a jtszótérre, de csak Andris akart menni. Így mi Bálinttal otthon "pihentünk". Estére persze megbolondultak, alig lehetett őket leállítani. 10. nap   Béla bácsi az egyetemre ment dolgozni, mi pedig a strandra. Ma Anya…..
Délután a Büyükkonuk faluba látogattunk el, ahol egy öko farm található. Már hallani is furcsa volt, ismerve a helyiek szokásait a szemetet illetően. Béla bácsi mesélt, hogy mi mindent fogunk látni, azt felejtette el mondani, hogy ki is irányítják, honnan az ötlet. Egy 50 év…..
  Délután ismét Salamis romjaihoz mentünk, mert a tegnapi túra végére lemerült a fényképezőgép akkuja, és az utolsó helyszínt meg akartam örökíteni. Nem utolsó sorban a partja is sokkal kellemesebb, csendesebb, mint ahová járni szoktunk, így ott fürödtünk. Egyetlen…..
    Alvás után levágtam a hajukat, azzal is ment az idő. Kb. 5 óra körül lehet kimenni, akkorra már elviselhető a meleg. Ma is strandoltunk. Kicsit hűvösebb volt a víz, de azért belement mindkét gyerek. Végre sikerült 10 percnél többet nekem is bent lennem, és…..
    Alvás után lementünk a partra, amit Andris nagyon ellenzett. Már a homokozással sem lehetett rábeszélni. Aztán csak-csak elindultunk. Nem is ajánlottuk neki fel, hogy jöjjön be a vízbe, csak a homokozó lapátot a kezébe nyomtuk. Most még kutyák sem voltak, szóval…..
    Délután mosást tarottam, amíg a fiúk a játszóteret látogatták meg újfent. Mosógép az van, de annyira ugrál mosás közben, hogy én nem mertem használni, így maradt a régi módszer, a kézi mosás.   5. nap A bárányhimlő eddig nem hatalmasodott el Bálinton.…..
Kicsit változtatok a bejegyzések szerkezetén, hogy ne kelljen keresgélni, melyik nap bővült. Így elég mindig a legfrissebb bejegyzést elolvasni...   Alvás után megint megpróbálkoztunk a fürdéssel. Andris egyből tiltakozott már a gondolatára is, de meggyőztünk, hogy milyen…..
ciprus 1. nap - Utazás 2008.05.28 15:45:00
  Korán volt mindannyiunknak a reggel. Fél 5-kor akartunk indulni, ami cumikeresés miatt elcsúszott. Feri bácsi vitt fel minket Ferihegyre. Jó korán ott voltunk, mert minden simán ment, és a beszállításnál is soron kívül előre engedtek, így rengeteg időnk maradt még indulásig. "Mikor szállunk be?…..
H.Viki 2008.05.29 14:56:20
ciprus 3. nap (csütörtök) 2008.05.29 14:37:00
Ma még korábban kelt Andris. Az a baj, hogy 4-kor (otthoni idő szerint) már besüt az ablakon a nap, csivitelnek a madarak, és néha vonyítanak a kutyák. Erre Andris joggal hiheti, hogy itt a reggel. Délelőtt szintén a játszótéren voltak a fiúk. Mi pedig…..
ciprus 2. nap (szerda) 2008.05.28 15:51:00
  Andris volt a reggeli ébresztő már 5:20-kor (otthoni idő szerint), ami végülis nem is durva, ha helyi idővel számolunk. Délelőtt megint kisétáltunk a tengerhez. Kicsit későn indultunk, és már hőség volt. A víz pedig hideg. A szörfruhák szerintem nagyon bejöttek, bár…..