Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szarka Dorottya

54 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mentes Receptek Cukkinisajt 2018.06.29 11:47:00
Hozzávalók 400 grammos tömbhöz 250 g (hámozott) cukkini 100 g semleges ízű növényi tej, pl. zabtej, rizstej, szójatej* 1 ek zsiradék, pl. kókuszzsír*, repceolaj, napraforgóolaj 1 ek citromlé 50 g por állagú zselatin (vagy lapzselatin, agar-agar, pektin, útifűmaghéj-liszt – az adagolás viszont…..
Szarka Dorottya 2018.12.21 05:51:13
@NickysDesign:
Kedves Nicky!
15 darab lapzselatin szükséges - szóval sajnos kevésbé gazdaságos.
(1 lap kb. 3 gramm porzselatinnak felel meg :))
Hozzávalók (30×20 cm-es tepsihez, 16 szelethez) tésztához: 200 gramm barna rizsliszt 40 gramm eritrit 5 g útifűmaghéj 1 csipet só 100 g tejmentes margarin 2-3 evőkanál hideg víz töltelékhez: 1/4 darab sült sütőtök (350-400 gramm sütve)* 35 gramm (1 csomag) gluténmentes, főzés…..
Hozzávalók 4 adaghoz (24 db diónyi gombóchoz) 500 g laktózmentes rögös túró 70 g kukoricadara 2 db tojás só, oregánó (illetve ízlés szerint egyéb fűszerek) Elkészítés 1. A tojásokat egyenként felütjük, majd villával fellazítjuk őket. 2. Hozzáadjuk a kukoricadarát, majd az áttört túrót és…..
Hozzávalók 12 darabhoz 500 g karfiol 50 g hajdinaliszt 20 g csicseriborsóliszt 10 g tápióka keményítő 10 g bambuszrost liszt (helyettesíthető 10 g keményítővel) 1 tk szódabikarbóna só, bors, fokhagymapor, majoranna Elkészítés 1. A rózsáira szedett karfiolt gőzben vagy kevés vízben…..
Hozzávalók 20-30×-as tepsihez (12 szelethez) 200 g kukoricadara 100 g GM, cukormentes étcsokoládé 50 g tejmentes sütőmargarin 20 g zsírszegény kakaópor 50 g kókuszreszelék 60 g eritrit (vagy ennek megfelelő más édesítő) 4 db tojás 50 g víz 1/2 cs GM sütőpor csipet só 1 db nagyobb (kb.…..
Hozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához 50 g rizsliszt 10 g napraforgóolaj 1 lenmag tojás (1 ek lenmag őrölve vagy lenmagpehely + 3 ek langyos víz) 15 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 60 cukor vagy ennek megfelelő édesítő) 1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna + 1 ek…..
Hozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához 50 g kölesliszt 10 g napraforgóolaj (vagy más zsiradék, de folyékony formában) 10 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 40 g cukor vagy ennek megfelelő édesítő) 1 tk útifű maghéj + 1 ek langyos víz 50 ml víz ElkészítésAz útifű…..
Hozzávalók 1 db 12 cm átmérőjű mini pite-, tortaformához 50 g teljes kiőrlésű búzaliszt 10 g napraforgóolaj 15 g „negyedannyi” eritrit-stevia keverék (vagy 60 cukor vagy ennek megfelelő édesítő) fél-fél tk sütőpor és szódabikarbóna 1 teáskanál almaecet vagy frissen facsart citromlé 50 ml…..
Hozzávalók 8 kisebb kockához (4 adaghoz) tésztához 160 g kölesliszt 60 g barna rizsliszt 25 g zsírtalanított lenmagliszt 25 g burgonyapehely 2 tk útifű maghéj 1/2 cs sütőpor 100 g kókuszzsír 30-40 g víz töltelékhez 400 g zsírszegény darált sertéshús 1 közepes cukkini 1 kisebb fej…..
Hozzávalók 12 darabhoz 50 g kölesliszt 25 g bambuszrost liszt 5 g útifűmaghéj liszt 20 g keményítő (pl. tápióka keményítő, burgonyakeményítő) 1/2 tk szódabikarbóna 1 tk sütőpor 1/2 tk só fűszerek ízlés szerint: bors, bazsalikom, oregánó 100 g langyos víz 1 kis konzerv (70 g) sűrített…..
Hozzávalók 1 kenyér- vagy püspökkenyér formához (kb. 20 szelethez) 1 bögre (190 g) kölesliszt ½ bögre (85 g) teljes kiőrlésű cirokliszt 4 púpos ek (50 g) lenmagliszt 2 ek (20 g) tápiókakeményítő 1/3 bögre (85 g) száraz köles 1 ek (15 g) útifűmaghéj liszt (elhagyható) 2 ek (20 g) zsírszegény…..
Hozzávalók (2 dl „joghurthoz”) 200 ml kókusztej* 2 db probiotikum kapszula 1 tk cukor/méz/növényi szirup (a mikroorganizmusok szaporodásához szükséges) 1/2 tk sűrítőanyag, pl. agar-agar, zselatin, konjak gumi ElkészítésEgy hőálló tálban forraljuk fel a kókusztejet, keverjük bele a…..
Hozzávalók (21×24 cm-es tepsihez, 20 szelethez) Tésztához: 250 g barna rizsliszt 50 g mandulaliszt 200 g tejmentes margarin 25 g eritrit-stevia négyszeres erejű édesítő (vagy más, 100 gramm cukornak megfelelő édesítő) 2 db tojássárgája csipet só  Töltelékhez: 1 kg alma 50 g…..
Hozzávalók 16 nagy darabhozTésztához: 800 g burgonya (hámozva, tisztítva mért mennyiség) 200 g tönkölybúzaliszt 40 g sikér 40 g cukornak megfelelő édesítő (pl. 70 gramm eritrit, 10 g négyszeres édesítő erejű eritrit-stevia keverék – én utóbbit használtam) 1 ek tejmentes…..
Hozzávalók 4 adaghoz A csicseriborsóhoz 2 konzerv csicseriborsó (kb. 500 gramm) vagy 240 gramm száraz csicseriborsó 1 evőkanál kókuszzsír 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 100 ml kókusztejszín 1 db paradicsom 2 evőkanál natúr (nem cukrozott) mogyoróvaj só, bors 1-1 csipet…..
Hozzávalók egy 18 cm-es formához (8 nagy szelethez) Az alaphoz: 100 g kölespehely 50 g kölesliszt 50 g mandulaliszt 120 g tejmentes margarin 50 g eritit A tofuréteghez: 300 g natúr tofu 150-200 g* zabtejszín (vagy más növényi tejszín) 1 zacskó (40 g) GM vaníliás vagy tejszínes…..
Hozzávalók 4 adaghoz 2 db közepes padlizsán 2 gerezd fokhagyma 1 nagy marék (kb. 60 gramm) dió 200 gramm laktózmentes natúr joghurt vagy szójajoghurt só, bors kakukkfű Elkészítés A padlizsánok szárát levágjuk, hosszában félbevágjuk. Közepüket besózzuk, borsozzuk, alufóliával bélelt…..
Hozzávalók 10 nagy darabhoz 200 gramm mandulaliszt 100 gramm kölesliszt 100 gramm barna rizsliszt 50 g négyszeres erejű édesítő (vagy ennek megfelelő cukor, eritrit, más édesítő) 120 gramm kókuszzsír 300 ml mandulatej (vagy egyéb növényi tejhelyettesítő, pl. házi kókusztej) 1 tk sütőpor 1…..
Hozzávalók 4 adaghoz 120 gramm köles 600 gramm sárga hüvelyű zöldbab 300 gramm natúr tofu 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál kókuszolaj garam masala fűszerkeverék (fahéj, római kömény, koriander, kardamom, fekete bors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió keveréke) 3…..
Hozzávalók 1 nagy tepsihez (50 darabhoz) 500 g burgonya (hámozva, nyersen mérve) 150 g barna rizsliszt 100 g kölesliszt 10 g útifű maghéj 1 db tojás + 1 db a kenéshez 100 g tejmentes margarin 1 tk só ½ cs sütőpor Elkészítés A tisztított, hámozott burgonyát hideg sós vízben feltesszük…..
Hozzávalók 12 darabhoz 200 g hajdinaliszt 50 g gluténmentes zabliszt 20 g eritrit 2 db tojás 50 g kókuszzsír 50 g darált dió 200 g őszibarack 250-300 ml víz 1 tk. szódabikarbóna 1 tk. sütőpor csipet só fahéj, csillagánizs Elkészítés A liszteket elegyítjük a sütőporral,…..
Hozzávalók 12 kockához 400 g (1,5 bögre) rizs 1 l kókusztej (házi kókusztej recept itt) 2 csomag vaníliás pudingpor 200 g (1 bögre) eritrit 50 g barna rizsliszt 1 ek útifű maghéj 1 tk sütőpor vanília esszencia 1 kezeletlen citrom héja és leve csipet só tálaláshoz ízlés szerint: lekvár,…..
Hozzávalók 10 szelethez a gyümölcsréteghez 500 g magozott cseresznye 50 g eritrit ½ tk őrölt fahéj 2 ek tápiókakeményítő a morzsához 50 g zsírtalanított mandulaliszt 50 g GM zabpehely 30 g durvára tört mandula 4 ek kókuszzsír csipet só vaníliakivonat Elkészítés A morzsához egy…..
Hozzávalók 12 darab vöröslencse-fasírthoz(gluténmentes, tejmentes) 80 g vöröslencse 2 ek (20 g) darált lenmag vagy lenmagpehely 40 g aprószemű gluténmentes zabpehely 1 db tojás (akár el is hagyható, de akkor pótoljuk 2 evőkanál keményítővel vagy gluténmentes zabliszttel) só őrölt kömény,…..
Hozzávalók 12 darabhoz a tésztához 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt + kb. 20 g a szóráshoz 80 gramm finombúzaliszt 20 g búzasikér 20 g friss élesztő 50 g 12%-os tejföl 2 evőkanál kókuszzsír 1,5 dl langyos víz 1 tk cukor/méz 1 tk só a töltelékhez 250 g laktózmentes túró 300 g…..