Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ignis Ardens

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Szex és tarsoly 2006.08.16 08:00:00
A szélsőjobbos műsorok, újságok mindig ugyanolyanok, kesergés, sirám, nyavalygás, meg ökölrázás, magát az ideológát pedig egy Commodore 64 magától megírja öt perc alatt. Egyébként most hülyeséget mondtam, mert ha gép írná, akkor lenne benne logika.  A Magyar…..
Ignis Ardens 2006.12.04 13:07:09
Gondoltam, irok, nem mintha ez lenne eppen a kedvenc temam, de a no tenyleg jo (lehetne) azon a plakaton. Az ilyesmi mindig kivalt valami reakciot.

Sokszor es sokat vitatkoztunk ezen anno - a melymagyarsag kollektiv identitaszavaran, ami artikulatlan es szanalmas frocsogesben tor a felszinre. Kulonosen skizo elmeny ezt pl. egy felvideki koncertturne alatt kitargyalni az elborult es csontig benyomott osztalytarsaiddal, mikozben valami allat meghatarozatlan idokozokben lecsap rad irredenta dalocskakkal alafesteskeppen. Nem idezem a siro szerb noket, meg a szittya fergeteget.

Nekem tobbszorosen skizo, apam apja uis Erdelybol menekult ide. Ez nemcsak fajdalmas, hanem szemet dolog is.

Roviden - tortenesz zsenik - szembe kene nezni avval, hogy a mi problamank nem Trianonnal kezdodott. Trianon legfeljebb a nagy raebredes kellett volna, hogy legyen, hogy itt valami nagyon nagy ivben el lett makolva a mi kollektiv identitastudatunkkal, meg az asszimilacios politikankkal.

Azt meg nem birom, amikor ivarerett bakancsosok tervezgetik, mit hogyan fognak visszafoglalni, de azok ott addig, amig ezek odaernek, lehetoleg maradjanak nyugton, nehogy elfogyjanak mar valahogy. Vagyis vegso soron itthon megy a nyaladzas arrol, hogy hogyan kene a nemzeti politika foglyakent a hataron kivul tartani olyan embereket, akik akkora nyomorban elnek, amit itt egyesek el sem tudnak kepzelni.

Azon nem vagyok meglepve, hogy a mindenkori magyar kormanynak 16 ev alatt hogy nem volt olyan gazdasagelenkito politikaja, ami ezeket a regiokat segithette volna. Mert a magyar kormanynak Kelet-Magyarorszagot illetoen se volt soha elkepzelese arrol, mit kene tenni.

Azon sem vagyok eppen meglepve, hogy ebben az orszagban - tisztelet a kivetelnek - nagyon kevesen teszik fel azt a kerdest, vajon azoknak az embereknek ott mire lenne szukseguk?

De a polgari magyar vallalkozokat viszont nem ertem. Se ezeket a turulfeju csokakat. Lehet menni nemzetmenteni. Szlovakiaba mar ezerrel, de Romaniaba is ki lehet koltozni minden tovabbi nelkul 2007-tol. Vihetik az echte magyar zuhanobombazo hontyukokat is, es ha ellonek egy tarat, lehet, hogy le is csillapodnak.

Trianonrol meg annyit, hogy a hatarok tenyleg valtozhatnak, pl. masirozhatnanak vegso soron meg roman katonak Budapesten, ha vegkepp elszall itt Europaban mindenkinek az a maradek jozan esze.