Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lipton

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Daily Shark magazin Az átlagmagyar 2009.01.19 18:06:00
Az átlagmagyar az a magyar, aki miatt alighanem ott tartunk, ahol tartunk. Ebben az értelemben nem a társadalmi hierarchiában elért szintjét jelölöm vele, az átlagmagyar lehet éppúgy magas rangú politikus, mint teljesen átlagos ember, például köztisztviselő, bolti eladó vagy…..
Mert megérdemli.Ezt érdemli, sajnos. Ne próbálja nekem senki bemesélni, hogy az összes bajaink oka az csak elmúlt 40-50 komcsi év és az azóta regnáló kormányok, pláne hogy mindenről az ún. komcsik tehetnek, de mennyivel egyszerűbb ebben megtalálni minden baj forrását,…..
lipton 2008.05.25 13:08:04
Nem, nem érdemli. Sajnos prekoncepciózus a cikked, s a kiindulási alap, az elmúlt 40 év lekicsinylése finoman szólva is hibás.
Nem hiszem, hogy túl sok értelme lenne tételesen cáfolni állításaid, hiába is írnék az értékek megsemmisitéséről, a vallás, a társadalmi konvenciók, a hagyományos -polgári! - család negálásáról,a társadalom szétveréséről, az egyén elszigeteléséről, ( s így kiszolgáltatottá, megfélelmíthetővé válásáról) s az ebből fakadó túlélési stratégiákról, mert úgy érzem, hogy alapvetően Te már eldöntötted, hogy ez egy sumák nép. :-(
Figyelmedbe ajánlom a kommunizmus - és a mai szociknak, liberálisoknak nevezett izék - rombolásával kapcsolatban a német példát. Lassan húsz éve egyesült a szétszakitott Németország, s a mai napig megkülönböztethető a nyugat, és kelet német.
Valamikor - 45 elött - nem volt ilyen jellegű különbség, s hiába áldozott a nyugati rész márka, majd euro milliárdokat a keleti rész gazdasági, egészségügyi, oktatási felzárkoztatására, a pénz nem oldotta meg a problémákat,a keleti részen élők csak több generáció után tudják majd "elfelejteni" a kommunista - erkölcsi, etikai - rombolást.
Érdekes lesz majd - és a figyelmedbe is ajánlom!!! - a reményeim szerint hamarosan egyesülő Koreát! Ott is - mint Németország esetén - egy közös kulturális egységben élő nemzetet - sőt családokat - választottak erőszakosan szét, kérdés, hogy mennyi idő kell majd a nemzet újraegyesítésére, nem csak földrajzilag, politikailag, hanem erkölcsileg is.
Úgy gondolom, hogy elveszik ez egyéntől a társadalmi "mankókat" - lásd, vallás, közösség, hagyományok...stb. - akkor az egyén igyekszik túlélni, megélni, s bizony ez általában nem pozitív jellembeli változás. Különössen igaz ez akkor, amikor a pozitiv példát mutatni hivatottak - a mai magyar liberálisok, kormány - bizonyítja be, hogy érvényesülni, megélni csak tisztességtelen eszközökkel, cinikusan, arrogánsan lehet.
Érdekes gondolat szerintem még az is, hogy a szellemi elnyomás alól szabaduló keleti blokk országaiban majd mindenhol fontos tényezővé vált a nacionalizmus, mert a társadalom igyekszik öngyógyító módon újra felépíteni az egyént védő közösségeket, s ennek egyik első állomása a nemzeti egység, ez eggyüvé tartozás felismerése.
Kedves Barátom! Én magyar vagyok, s kérlek ne nevezz sumáknak, s ne keverd az idegen szivüket, a csak jogilag magyarokat (magyar állampolgárokat)össze a magyarokkal, még akkor sem, ha a jelenlegi magyar határokon belül lassan kisebbségbe is kerültek a magyarok.
Kellemes napot!