Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palm tree lover

61 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2024.03.31., vasárnap, Pisa              Hajnal 5-kor már a reptéren futkároztak a pacsirtáink, Toszkánában töltjük a tavaszi szünetet. Onnan látni, mennyire öregszünk, hogy már nem őszülünk 10 évet a repülés alatt. Mindkét utód végigaludta, ebben az is segített, hogy az óraátállítás még egy óra…..
             A tavalyi Szlovákia után idén is szerettünk volna közelről havat látni, ezért az ovis téli szünet egy részét Zakopanéban terveztük tölteni. Már október óta voltak havazások, de amikor mi jövünk, nyilván, már hetek óta 10 fok van és elolvad minden, ami eddig esett. Az nem gond, hogy a…..
             A szeptember a szülinapok hónapja, mindkét törp 10 nap eltéréssel ekkor született. Még a legnagyobb lezárásos Covidban is úton ünnepeltük Emma első születésnapját, ezért most Emil is erre számíthatott.             Olaszország mindig is a szívem csücske volt, már hiányzott az életérzés,…..
2023.07.29.              Reggel 6-kor indult a repülőnk. A nem alvás olyan fázisába sikerült lassan 4 éve eljutni, hogy cseppet sem éreztük a korán kelést, az álmosság már alapbeállítás a szervezetünkben. Meglepően tapasztaltuk, hogy a feladott poggyászunk a szokásos 8 helyett 18 kilót nyom,…..
Palm tree lover Hollandia 2023 2023.04.03 14:01:01
             Elérkezett az európai bakancslistánk következő pontja: tulipánvirágzás Hollandiában. Miután Emil is egész nyúzhatóvá vált 6 hónapos korára, alkalmasnak ítéltük a repülésre, hátha nem ordítja végig az egész utat. 2023.03.25.              A reptéren simán zajlott minden, igyekeztünk…..
​             Szánkózás, hógolyózás és hóangyal készítésének reményében immáron teljes létszámmal, négyen elindultunk Szlovákiába.             2018-ban még 6 kg-os hátizsákkal utaztunk Marokkóba 10 napra, amiben a tükörreflexes Nikonom is benne volt. Most a fél világot bepakoltam: 2 adag plusz…..
             Budapesttől 25 km-re, Herceghalmon található az Abacus Hotel. Felnőtteknek bizonyára jó pihenést kínál a nagy úszómedence, üzleti konferenciákra is jól szolgálhat, de elsőre bármennyire is úgy tűnik, nem éppen gyermekbarát hotel. A benti mély úszómedence, jakuzzi, de a kinti pancsoló…..
             Tiszafüreden közvetlenül a thermál strand mellett helyezkedik el a Boró Apartman. 2 ember kényelmesen elfér a franciaágyon, egy kiságyat is kaptunk, még úgy is tágas maradt a szoba. Egy főzősarok segítette az étkezéseket, de a fogásokat inkább a közös udvaron fogyasztottuk el.…..
Palm tree lover Andalusia 2022 2022.05.26 20:56:20
             Andalúzia már régóta a bakancslistámon volt, Emmával még az európai pontokat pipálgatjuk egyelőre. Már elég nagy, hogy bírja az öt szállást két hét alatt, jövőre ketteskével valószínűleg lejjebb kell vennünk a tempóból. Most még könnyebb amíg pocakban van,​​ legközelebb már sokkal több…..
             ​Utolsó hármasban töltött 4 napos hosszúhétvégénket Pozsonyban töltjük. Nem a város vonzott, egy viszonylag nyugisabb utazást szerettünk volna, külföldön sokkal olcsóbb egy medencés szállás, mint Magyarországon. Ígyhát a max 2 óra autóút és bocika medencében való lefárasztása csábított…..
​2022.03.12.              Természetesen nem telhet el egy négy napos hosszúhétvége utazás nélkül, ezért ráböktünk egy olyan helyre, ahova ideális időben indul a repülő: reggel megy,  délután jön. Marseille biztos jó hely, van sok croissant, sajt, bagett és tenger, ráadásul még melegebb is van, mint…..
Palm tree lover Törökország 2021 2021.10.19 14:51:44
             Az idei harmadik utunk Törökországba vezetett. Egy kicsit egzotikusabb, de mégis gyorsan elérhető és könnyen kivitelezhető útra vágytunk, a bakancslistámon pedig mindig is rajta volt Isztambul és Kappadókia. Utóbbi a covid miatt is kockázatos volt, hogy megtiltják-e a léggömbözést, de a…..
Palm tree lover Brüsszel 2021 2021.08.28 21:02:08
2021.08.20.              Nem különösebben Brüsszel volt az úticél, valahol csak el szerettük volna tölteni a hosszúhétvégét. 3 nap alatt kényelmesen körbejárjuk a várost, a repülő reggel indul és este érkezik - pont jónak tűnt.             Emma ismét jól bírta a repülőt, kicsit sem látszódott…..
Palm tree lover Mallorca 2021 2021.05.22 21:46:05
Palm tree lover Mallorca 2021 2021.05.16 11:19:59
             A koronavírus miatt hosszasan kutattunk, hol tudnánk eltölteni 10 nap szabadságot, ami elveszik, ha nem utazunk sehova. Olyan országot kerestünk, ahol korlátozottan, de nyitva vannak a szállodák, éttermek, nem kell sokat utazni, nincs nagy időeltolódás és nem túl hideg vagy meleg az…..
Palm tree lover Dunántúl 2020 2020.09.19 22:16:51
             A csillagok nem akarnak úgy állni, hogy eljussunk Toszkánába, ezért egy dunántúli óriás körútra kényszerültünk. Gondosan kivettünk 2 hét szabit, hogy majd halálra drónozhassuk az összes ciprusfát az olasz utakon, ezért elég sok napi programot kellett összehozni nagyjából 2 nap alatt.…..
             A Bakonyban, Veszprém közelében található a Bakony-Cinca apartman. Egy régi, omladozó parasztházat a tulajdonos másfél év alatt a két kezével újított fel, a felesége csodás design ötleteit felhasználva. Az alsó szinten egy régi falusi hangulatú konyha található kályhával és két…..
             Egy családi ház alsó szintjén két apartmanban foglalkoznak a tulajdonosok vendégek fogadásával, illetve az udvarban található egy árammal és vízzel ellátott jurta, ahol szintén meg lehet szállni. Csupán 3 hónapja kezdték el a szobakiadást, ez látszik is: minden nagyon tiszta és új. Egy…..
Palm tree lover Orfű, Rácz Tanya 2020.09.18 21:40:25
             Orfűtől pár km-re fekszik ez a hatalmas tanya, ami esküvő helyszínként, osztálykirándulások színhelyeiként, de családok számára is remek kikapcsolódást nyújt. Szoba              A szoba nem túl nagy, de még a kiságy is elfért, amit bekészítettek nekünk. Babakád nem volt, de…..
             Esztergomban, a Bazilika tövében fekszik ez a wellness hotel a Dunapart szomszédságában. A kidsoasis.hu oldalon választottuk, mint bababarát szállodára találtunk rá. Szoba              A szobánk szuper tágas volt, egy egész család elfért volna. Egy "nappali" részben a kanapé mellett…..
             Alsóörsön, a Balaton partjától kb. 200 m-re helyezkedik el a Rózsa Apartman. Szuper kényelmes, nagy szoba, babaágy, fürdetőkád, minden rendelkezésünkre állt, hogy otthon érezzük magunkat. A kert annyira szép és gondozott, olyan sok minden van benne, hogy a Balatonba nem is nagyon volt…..