Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia)

0 bejegyzést írt és 448 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
w Karácsonyi ének 2009.12.08 11:30:00
Bronzvasárnap után vagyunk, ami egy viszonylag újkeletű ünnep, a naptárak még alig jegyzik, de annál inkább a kereskedők és a shoppingriportokkal virító média. Ez a harmadik hétvége a karácsony előtt, amikor már mindenkinek illik elkezdeni a vásárolgatást, hiszen nemsokára…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.12.09 12:13:06
A kormány ajándéka karácsonyra, offshore helyett:

www.vg.hu/kozelet/jog/kormanyzati-erositest-kapott-a-gazdasagi-bunozes-299132

"A kormányzat azonban néhány meghökkentő és a jogszabály céljához szorosan nem kötődő változást is becsempészett a zárórendelkezések közé. A cégtörvény 87. paragrafusa 2010. január 1-jétől a cégtulajdonos magánszemélyek lakcímét lényegében titkossá teszi, az IRM rendszeréből csak állami szerveknek, illetve kérelemre, a jogcím igazolásával lehet majd hozzájutni. Ezzel a cégek tulajdonosainak, vezetőinek beazonosíthatósága szinte megszűnik, a cégvilágban tisztességtelenül garázdálkodók újabb magas labdát kaptak."
w Turulfarhát 2009.10.27 07:00:00
„Hát tudd meg, ez az ember feltalálta a halandzsanyelvet. Értelmetlen szavakat kever bele a mondatba, és amikor az ember félig megőrült, hogy nem érti, öt koronát kér kölcsön.” Karinthy: Halandzsa Lesz bevásárlóközpont, nyugtatta meg Vona Gábor azokat, akik a Jobbik…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.11.07 11:30:19
@Kitalátor feljegyzetei:

Ez csak akkor működne, ha minden vállalkozás családi lenne. Mivel nem mind az, ezért annyi a nyereség, hogy a családi vállalkozás áll a korrupció rövidtávon még "jól járó" oldalán (mondjuk beszállít valami szart, így tovább marad életképes a cége), a nagyobb közösséget képviselő cég pedig már azonnali veszteséget is elszenved a szar megvétele miatt.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.11.13 13:10:32
@gande:

"a gagyit is csak addig tudják eladni, ameddig van rá vevő."

A gagyira mindíg van vevő.
Ha egy adott típusról már nagyon elterjed hogy gagyi, akkor jön helyette egy új, ami pont ugyanolyan gagyi. Így marad életben a gagyik "versenye". Azzal hogy sokan kipróbálnak egy terméket, már tudnak annyi hasznot összehozni, ami miatt megéri folyamatosan gagyival bombázni a fogyasztót. Az ne zavarjon, hogy a minőség meg közben kihal a piacról, vagy irreálisan drágává válik, mert a jó minőségből csak keveset kell gyártani. Ezért kevésbé lesz méretgazdaságos. A jó minőséget az ág is húzza.

Az új termékeket lassan ki sem próbálom attól való félelmemben hogy úgyis gagyi lesz, ezért félelmem a gagyitól már a jó minőségű termékek helyzetén is sokat ront. Magyarul ismét sérül a verseny, nem jut el hozzám a választáshoz szükséges információ. Ami pedig a piaci hatékonyság első számú feltételei között van. A reklám sajnos nem jó információforrás, mert az inkább csak eltorzítja a piacot, nem a termék minőségéről szól, csak a felvállalt marketingköltséget látod viszont.

Tömörebben: a piacról kiválasztás folyamatának is vannak költségei (nem is kevés!)

"természetesen sokkal egyszerűbb a körülményekre hivatkozni, a multikat hibáztatni, mint levonni a konzekvenciát."

Mi lenne ez az "egyszerű" konzekvencia?
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.11.13 15:58:46
@gande:

"pl. 6 évig be sem tettem a lábamat a tescoba"

Ez jó konzekvencia.
:)
w Nem reformálni több mint hiba 2009.11.11 11:10:00
Az MDF befogadja a szeplőtelen múltú liberálisokat, de nem vállalja fel a melegjogokat és a könnyűdrogokat. Bajnait nem igazolnák le Bokros mellé, de a válságkezelést eredményesnek tartják, sőt reformokkal párosítanák. Beszélgetés Herényi Károllyal, az MDF…..
w Mea culpa 2009.11.06 17:12:00
Éppen három éve indult ez a blog, eddig körülbelül kétszázötvenezer komment született, ezek kábé kétharmada az előzetes moderálás bevezetése (2008 augusztus), avagy a rendkívüli állapot előtt. Máshol ennél sokkal több közvélemény gyűlt össze, ez a negyedmillió…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.11.10 14:31:24
@Wave:

"szulokent tenyleg tehetetlen az ember: szeretne, ha az altalanos iskolas gyereke nem tanulna meg, mik a Dunantuli Kozephegyseg reszei es melyik ujsagot szerkesztette 1 evig Mikszath"

Micsoda szülők vannak!
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.11.10 17:22:02
@Wave:

"Szoval melyik lap volt? Nem er utananezni"

Passz.
A hegyeket nagyjából tudom.
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
w A költő visszatér 2009.11.02 11:08:56
  Gyurcsány megszólalt végre, és olyan, mint volt. Mármint amikor elkúrta...
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.11.08 19:21:20
@Törpemongúz:

A csendesen dolgozók már nem hangoskodnak. Megértették, hogy tehetetlenek.
De képzeld csak el azt, amikor a lopni vágyó irigy hangoskodó sem kiált már ha tolvajt lát. A dolgozó meg alapból nem kiált. Ki fog szólni egyáltalán? Senki?
Egy feladatot úgy is el lehet végezni (végeztetni) valakivel, hogy az illető tulajdonképpen nem azonosul a feladattal, nem is tudja hitelesen képviselni azt. (jelesül a tolvaj más potenciális tolvajok általi lebuktatása)
Nagy baj abból van, ha a tolvajlás következménye olyan csekély, hogy bőven megéri lopni. Ott van az a szőke hölgy, aki Tasnádival szerepelt valamelyik vacsoráztató műsorban. 300 milliót rakott zsebre, talán 4 évnyi börtönért. Persze rossz dolog lehet egy börtönben ücsörögni, de ez még akkor is elég jó üzlet. (Sokan 40 évnyi robotolással sem tudnak ennyit összelapátolni)
Hogy a rendszerben mi a szerepe a kommunistázóknak?
Fontos feladat az övék, bár nem személyesen ők buktatják le a harácsolót, de háttértámogatást adnak olyanoknak, akiknek módjukban áll a lebuktatás. Ellenpólust képeznek pl. egy másik (antikommunista) pártba tömörüléssel, médiatámogatás nyújtásával.
Mi a megoldás tolvajok ellen Magyarországon? A nehéz, reménytelen út az, hogy megvárjuk amíg a tolvaj magától ráébred milyen rosszat csinál, a társadalom -élén az elittel- felnőtté válik. Ez jó, de nagyon hosszú.
Egyszerűbb, célravezető módszerekre van szükség, be kell tartatni a már ma is létező törvényeket. Látványosan! Ha a jelenlegi törvények túl lazának bizonyulnak (pl. kevés a 4 év 300 misiért), akkor pedig szigorítani kell rajtuk. Még akkor is, ha ez ellen néhány liberális "szakértő" tiltakozni fog!
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.11.09 16:24:19
@Lord_Valdez:

"engedélyezte a terület kisajátítását"

Ilyen is volt (ma is van).
Sok vasút környéki területnek viszont nem volt még magángazdája (ne csak a vasúti pályára, azaz egy szűk sávra gondolj mint földterületre), és ezekből az állam a szó legszorosabb értelmében ajándékba adott a vasúttársaságoknak, ha mellette vasútat építenek. Ez volt nekik a nagy lóvé!
A kisajátítással kapcsolatos anomáliáknál az állam meg gyakran félrenézett, ha egy-egy farmert, indián törzset kellett eltakarítani az útból.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.11.10 13:32:58
@Shore:

Összefoglalom a lényeget:
:)

Tegyük fel lopok egymilliárdot.
Te meg nem kérsz valamiről számlát, mert így olcsóbban jutsz a cucchoz. Ellopsz ezzel tízezret a közösből. Mindketten egyformán tolvajok vagyunk, és nekem egy tolvaj ne ugasson, hogy ne lopjak, amikor ő is lop! Kussoljon!

Mivel égen-földön nem lesz olyan ember aki makulátlan és tudomást szerez az esetünkről (és még lépéseket is tesz ellene), ezért a dolog kikezdhetetlen, a tolvajellenességnek nem lesz hiteles képviselője.

Viszont igazán jól csak Én járok, mert ha mindenki ellopja a másiktól a tízezret, akkor senkinek nem lesz jobb a tízezres táborból, de azt hiszi hogy neki mégis jobb a plusz tízezer miatt.

Engem viszont békén hagynak az egymilliárddal, mondván hogy csak ugyanazt csinálom amit mindenki más.

A társadalom züllesztésének legpraktikusabb forgatókönyve.
(szarozz be mindent és ne igyekezz lepucolni, hivatkozz az öntisztulás mindenhatóságára)
w Ünneprontó olvasókönyv 2009.10.23 08:00:00
Ott voltam, ahol lennem kellett, azt tettem, amit tennem kellett. Szerencsére az írás megmarad, így nem kell ugyanazt még egyszer legyártani.   1. A felfordulás Egy másik ünnep óhajtása A tehetetlen halott Szofi a vérzivatarban 2. A harc gyümölcse Élt, él, élni fog A sajtos…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.28 14:35:13
@Lord_Valdez:

"és ennek az enyhülési folyamatnak egyáltalán nem biztos, hogy jót tett a mi kis forradalmunk."

Azt mondják jót tett.
Miért gondolod, hogy ha csendben tűrsz, az jobb lett volna?
w Kései sirató 2009.09.29 06:15:00
Öt éve ezen a napon avatták miniszterelnökké Gyurcsány Ferencet. Meg akarta változtatni Magyarországot, és ma, röpke fél évtized után elmondhatja szerénytelenség nélkül, hogy ez sikerült. Csinált valami nagyot. Nem egyedül, dehogy; ekkorát egyetlen ember semmiképpen sem tud…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.16 13:41:44
@Lord Kilburn:

"Tapasztalatom szerint ezek a pártok jóval korruptabbak, mint demokratikus honfitársaik pártjai. Persze a Jobbik lehet akár kivétel is. (Biztos az is lesz. :) Hát hogyne.)"

Azt mondod, hogy a Jobbik korruptabb lesz mint az MSZP, vagy az SZDSZ vagy a FIDESZ?
Ezt az általad kiszámolt átlagot(?) értsem úgy, hogy egységnyi idő alatt többet raknak majd zsebre? Slota szerinted mennyit lop?
Nem inkább csak arról van szó hogy kevésbé profik és jobban látható amit lopnak? (szép ház, nagy autó) Szerinted a profi tolvajjal járnánk jobban, akinek már eleve milliárdjai vannak és relative kicsi növekedés fel sem tűnik, akinek már zsigereiben van a korrupció és 10 évben egy ha megbukik valami ottfelejtett banánhéjon?

"Amennyire én tudom, egészen konkrét terveik vannak arról, hogy a létrehozandó csendőrséget a Magyar Gárda tagjaiból verbuválnák."

Támogatom a csendőrség felállítását!
Ha azt tapasztalod, hogy a csendőr jártában-keltében ok nélkül agresszív lesz, akkor hívj rendőrt!

Gondolom az is zavar, hogy van olyan ember, aki a drezdai mészérlást nem tekinti holocaustnak, így tulajdonképpen fasizálódik az antifasiszták oldalán.

"Az internacionáléról kezdhetnénk egy hosszas vitát. Ne felejtsd el, hogy eléneklése csak a posztszocialista országokban gáz."

Felőlem énekeljék, a lényeg hogy nem kell azonosulnod egy párt minden elképzelésével ahhoz hogy támogasd őket. Ez a támogatás eleve akkor jó, ha átmeneti, és gyorsan megvonod, amikor neked nem tetsző dolgok kerülnek túlsúlyba. A többség késéssel, de így szavaz. A fanatizmus nem tudja annyira előretolni a Jobbikot, amennyire aggódsz miatta.
Ha viszont lesz 50% fanatikusunk, az nem a Jobbik hibája.

"Erről véletlenül első kézből származó információim vannak. Bevándorlási hivatalnál dolgozó barátomtól tudom, hogy a bevándorlásiaknál idegenellenesebb társaság nincs is Magyarországon"

Ennek örülök!

"Egy olyan kínai házaspárnak, akiknek volt munkájuk, az egyikőjük, ha jól emlékszem, zongoraművész volt, a másik építész, alig tudta elintézni a tartózkodási engedélyt. Pedig ő maga vette kézbe az ügyüket."

Építészt hozni ide? Na ne! Szerintem rossz országot választott.
A zongorista még jól jöhet, végül is megkapták az engedélyt, ez a lényeg.
欢迎 家
Welcome home!

Az egyáltalán nem baj, ha harcolniuk kell az ittlétért, jobban megbecsülik az eredményt, USA-ban is szűrnek rendesen.

"csak mire végre elég alacsony lehetett volna, valami gikszer mindig közbeszólt, és meg kellet emelni 3-6 százalékkal. "

No ez az. Valami ok mindig előkerült, és a terv nem sikerült. Miért díjazzam a meghirdetett szándékot, ha a tettek rendre nem jönnek össze? A politikus dolga épp az, hogy ne csak terv maradjon. Ez lenne a napi munkája.
Két dologra gyanakodhatok:
-szeretik a magas kamatot, annak ellenére hogy folyamatosan azt hirdetik, nem szeretik.
-nem tudják elvégezni a munkájukat

"Azt meg, ahogyan Medgyessyék-Gyurcsányék és Járaiék alátettek egymásnak annak idején, tanítani kellene: „Hogyan ne működjön együtt a monetáris és a fiskális politika” címmel."

Így van. A jegybanki "függetlenség" máshol is csak látszólagos. Nem lehet monetáris politikát folytatni függetlenül a fiskálistól. Annak ez a pöcegödör lesz az eredménye.

"Gyűjtöttem Neked néhány fasisztoidnak nevezhető, szélsőséges pártot, aki az átlagosnál korruptabb: a magyar MIÉP, a szlovák SNS, Lengyelországból a Lengyel Családok Ligája és főként az Önvédelem, Romániából a PRM."

Ezt hogy mérted meg?

Cartman

"És lett volna más megoldás, de ahhoz gyurcsány túl kis formátumú, ostoba politikus."

Jó leírás.
Nyilván nem egyedül ő ilyen a politikában, de kifejezetten rosszul kezelte ezt és a későbbiekben magára vállalt feladatait is.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.16 15:59:44
@Cartman (ex Cartman):

"És lett volna más megoldás, de ahhoz gyurcsány túl kis formátumú, ostoba politikus."

Jó leírás.
Nyilván nem egyedül ő ilyen a politikában, de kifejezetten rosszul kezelte ezt és a későbbiekben magára vállalt feladatait is.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.27 15:59:25
@Lord Kilburn:

"Ha viszont a Jobbik egy pártfüggetlen, a rendőrségtől különálló, újabb, állami rendfenntartó erőszakszervezetet akar megszervezni a semmiből, annak meg mi értelme? Olyan sok pénzünk van? Abból a pénzből fejlessze inkább a már meglévő rendőrséget, vagy adja a polgárőröknek."

A polgárőrség iránt sajnos kicsi az érdeklődés, ha az emberek szívesebben látnának másmilyen szervezetet is, amihez esetleg nagyobb örömmel tudnának csatlakozni, akkor miért vennéd el tőlük ezt a lehetőséget? Demokratikus ez? Így csak egy újabb monopóliumot alakítasz ki arra hivatkozva, hogy neked nem tetszik ami ettől a monopóliumtól eltér.
A civil szerveződések monopol keretbe szorítása a liberalizmus megcsúfolása lenne. (SZDSZ örökség!)

"Szóval nem tudod elképzelni, hogy a felsoroltak azzal, amit képviselnek, a magyarság boldogulását akarják szolgálni? Úgy gondolod, hogy ők tudatosan, szisztematikusan a nemzet ellen tevékenykednek?"

Tegyük fel, hogy csupa jó akarattal telve cselekszenek. Nehéz hinni benne, de minden megtörténhet... (úgy emlékszem Szent-Iványi pl. unikum volt, amikor nem 23 millió románozott)
Emiatt már nem is haragszunk rájuk annyira, de hosszú távon ez még nagyon kevés az altatáshoz, ezt ők maguk is belátták.

"Szent-Iványi István, a diplomata, aki az EP liberális frakciójának alelnökeként egyedül többet tett Magyarországért, mint a három Jobbikos együttvéve tenni fog."

Valóban gyakran felszólalt egy üres európai parlamentben. (Ott is luxus a bejárás)
Hogy ez több lesz-e, vagy kevesebb, mint együttvéve a Jobbik, azt Én nem látom ilyen frappánsan.

"2006-ban az SZDSZ mind százalékban, mind konkrét szavazatszámban jobban szerepelt, mint 2002-ben."

Nem fordítva?
2006-ban a 2002-es 4.92-ről 4.66-ra esett a megszerzett mandátumok százaléka.
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.21 16:59:00
@BéLóg:

"Akkor is, ha nem fehér?"

Képzettek, vagyonosok mindenhol előnyt élveznek, itt is természetesen.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.27 11:36:58
w Északi fény 2009.10.09 16:30:00
Szalagcím a rossz hírekből lesz, ezért Szlovákia is rendre Slota és Fico otrombaságaival, magyarverésekkel szerepel a magyar újságok címlapján. Esetleg bezzegországként, de csak azért, hogy lehessen emiatt is gyurcsányozni. Pedig a bezzegségnek, a szlovák virágzásnak oka van,…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.14 12:05:46
@6.Lenin:

"Kire fog szavazni a "hülye" és kire az "okos" szavazó?"

Pártonként eltér a meghatározásuk, ezért különösen nehéz kérdés.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.14 17:00:53
@eMeL:

Hasonlóan gondolom, és hozzáteszem, hogy Oszkó kezdetben meg is akarta szüntetni ezeket az "egyszerűsített" adókat, de aztán jó szokás szerint felpuhult a dolog. (most nem alkalmas az időpont...)

Én azt mondom ne szüntessék meg, de igazítsák EU-s átlagokhoz, különben többen joggal látják úgy, hogy ez inkább egy kis pénzűeknek szánt offshore megoldás, ami nem éppen a legjobb irányba tereli a magyar gazdaságot.

Azt nem fogadom el érvként, hogy egyébként ezek az emberek nem is adóznának, ezért jobb ha azt mondjuk, hogy nekik ezt inkább szabad. Ekkor megállna az a gondolatmenet is, hogy 1 Ft befizetésével lehessen legalizálni bármilyen eltitkolt jövedelmet, mert az 1 Ft még mindíg nagyobb összeg mint a 0.
És hányan büfögik "szakértőként", hogy az 1 Ft akkor is nagyobb mint 0. Persze ebben igazuk van, tényleg nagyobb, mégsincs sok köze az optimális szinthez.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.14 18:42:50
@Shore:

"Azokat viszont soha sem nevezem adócsalónak, akik a magyar törvényekben megtalálható lehetőségek kihasználásával, a lehető legkisebb adót kívánják befizetni."

Pedig sajnos ez is rontja a morált, épp ez vele a gond. Rossz a törvény. Ha azt látod, hogy sokak számára van törvényesen laza lehetőség (pl. offshore), akkor nem fogsz annyira igyekezni betartani a törvényeket. Így kompenzálsz, neked ez jut, ha nincs pénzed offsohorozni. (ok tudom, minek lett szegény aki offshorozni akar!)
w Ideje a parasztáldozatnak 2009.10.12 07:15:00
A tömegpártnak az az átka, hogy rettentő darab szarok tapadnak rá, ahogy gurulgat az emberek között ide-oda. Előnye viszont, hogy ha a szart leverjük róla, akkor se lesz sokkal kisebb. Adott egy ostoba ember, aki ostobaságokat nyilatkozgat, a jelek szerint nem kivételesen, hanem…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.13 17:05:55
Lassan előbújnak a sötétből Orbán Viktor titkos támogatói, ha úgy tetszik a matematika útálatos szövetségesei:

hvg.hu/gazdasag/20091013_Vilaggazdasag_Magyarorszag_adocsokkentes.aspx

"Magyarországon érdemes belevágni az adócsökkentésbe, ha a hitelezők és a Nemzetközi Valutaalap áldását adja rá - mondja a lap keddi számában Kenneth Rogoff. Az IMF korábbi vezető közgazdásza szerint a növekedés ösztönzése most fontosabb feladat, mint az, hogy az adósság a GDP 80 vagy 90 százaléka.

Hasonló véleményt fejtett ki Joseph Stiglitz, a Columbia Egyetem professzora. A Nobel-díjas közgazdász szerint a növekedés ösztönzése célravezetőbb stratégia, mert egyszerre növeli a jólétet és mérsékli a deficitet."

Milyen kár hogy Feri a 2006-os TV vitában ezt mondta Orbán Viktornak:

"Ön kidobna 600 milliárdot, mert abban a téveszmében van, hogy több pincér kell mert csökkenti a járulékot. Lárifári."

És a Nép ezt csekély többséggel ugyan, de beszopta. Lárifári.
Most meg jönnek a fasiszták, csőstül. Követve a 23 millió románt.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.14 13:07:26
@mavo:

Árpi erre a hozzászólásra írt válaszomat kimoderálta, nem tudom miért. (nem volt benne senkire nézve sértő)
Úgy látom egyre ritkábban frissül a blog, és emellé még hibák is becsúsznak.
Versenyképes cucc.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.14 13:35:11
@Albuquerue:

"A Szebb jövőt-tel megpróbáltam kifejezni, hogy a gratulációt gúnynak szántam"

Sajnos még nem vagyok ennyire képzett.

"Az értelmesebbje meg is értette."

Na jó, de mi csak úgy tanulhatunk, ha segítenek.

Szép jövőt!
w Elefánt a Verseny utcában 2009.10.05 19:00:00
Re: Bezárják a Verseny utcai piacotÓ, a Verseny Utcai Piac! Már a neve is csodálatos, gyönyörű könyvcím lehetne, ha egyszer elkészülnének azok a kibaszott jó könyvek a modern magyar baloldalról. Népek olvasztótégelye volt. Cigányasszonyok, románok, bolgárok, arabok és…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.08 12:19:15
@EG0:

"Tényleg fura vagy Árpád, ha nem lenne személyes érintettséged, akkor távolról nézve az írnád, hogy végre az európai értékrend felé mozdul valami, amibe nem fér bele a tanúsítvány nélküli selejt, koszos/mérgező gyerekjáték, lopott "használt" holmik árusítása."

Ez a poszt (vagy inkább spot?) is része lehet az "Emberarcú liberalizmus" felé forduló sorozatnak.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.10.09 10:39:27
@6.Lenin:

"A Te lakásod diszitették ilyen bigyókkal?"

Beba..na

"Saját célra,akkor mindig a készitő izlése a mérvadó."

Hogyne!
Csak ne hívjon vendégeket.
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.24 13:04:21
Shore

"azt ne feledjük, hogy már az első igazán nagy botrányok idején FIDESZ/MDF pártszékház valamint MSZP/SZDSZ Tocsik-ügy megmutatkozott a mentalitásbeli különbség."

Nekem hiába jössz a Fidesszel, hogy ők is loptak, Én Jobbik szavazó vagyok!
:)
A Fidesznek azért annyi előnyét látom, hogy jelentősen megváltozott (előnyére), míg a kommunista-liberális közösség ugyanaz a fogatlan hülyemagyar, korrupt banda maradt, aki volt. Ez a vérvonal persze a Fideszben is felütötte a fejét, értelemszerűen nem kis munka ezt onnan kiírtani! (Lehet hogy soha nem is sikerül)

egyittlako

"Figyu, én kinőttem a szocializmust, veled ellentétben. Engem nem érdekel a magyar árú, mert szarnak tartom és drágának."

USA-ba ne költözz, most raktak 35% vámot az autógumikra. Lesz még ilyen, bőven. Sok országban, és sokféle árUval.
Pont azért hogy ne legyen az egész világból Kína szintű szemétdomb. Ha nem tetszik, hess Kínába!

"Soha nem leszel keresztyén. Muszlimnak sem vagy jó, droid."

Jól mondod, ennek az aljanépnek már csak a liberálisoknál jutna hely!

"Nyugodj meg, globalista világ lesz a jövőnk."

Szerintem hamarabb lesznek háborúk, amik épp ellenkező folyamatokat indítanak el.
Néhány (de legalább két) nagyobb szembenálló gócpont valószínűbb.

riennevaplus

""Mondd már meg nekem, mik is azok a titokzatos izék amik a droidokat irányítják! Lebbentsd fel a ködfátlyat, ne izguljak, hé. Köszi."

ahogy egy kelettadzsik közmondás tartja: egy kérdésre, amiben már benne van egy válasz, az a válasz. "

Az "izé" lesz a helyes megfejtés. Az a sátán maga.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.25 21:01:48
@huba:

"belpolitikai okokbol csinaltak, kar lenne felreerteni."

Mi volt az oka?
Csak mert Kína úgy tűnik félreértette...

"az mit jelent hogy "ne legyen az egész világból Kína szintű szemétdomb"? "

Nézz szét Kínában, nézz meg közelről egy kínai negyedet a fejlett világban! Ezt jelenti.
w Az előkelő idegen 2009.09.15 00:39:00
Világéletemben irtóztam a magánéletem kiblogolásától, cikkesítésétől, értetlenül meredek a "mekkorát szartam máma" típusú egoblogokra, meg arra a tudatállapotra, ami ehhez szükséges lehet, és amit leginkább celebségnek lehet nevezni, és aminek egészségkárosító…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.15 11:29:38
Akár Aldi, akár Penny, az USA már elkezdte a vámháborút!

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=420056&place=MG_cikk

"Peking azt fontolgatja, hogy miként vágjon vissza az USA-nak, miután az 35 százalékos vámot vetett ki a kínai gumiabroncsokra."
w Erőltetett menet 2009.09.07 05:40:00
Jól van, hülyék, megmutattátok, ez a ti országotok is, nemcsak a ratyiké. Nem sikerült ugyan szétkergetni őket és agyonverni közülük, amennyit lehet, de láthatta a világ, hogy ettől csak a hadiállapotszerű rendőri erődemonstráció tartja vissza a magyarok krémjét, és ha a…..
w Go West 2009.09.01 07:00:00
Itt van az ősz, itt van újra. Fél év múlva választás, a permanens kampány fokozódik. A legérdekesebb szereplő ebben a futamban a baloldal lesz. A Fidesz győzelme bizonyos, a párt arculata egyértelmű: ők a plebejus-demagóg szocialisták, arisztokratikus-vallásos manírokkal és…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.05 10:46:27
@eMeL:

"vagyis ha én a repülő rózsaszín elefántok istenekben hiszek, akkor semmilyen okot nem tudok felhozni, ami miatt egy mese a szűzfogamzásról és a feltámadó emberről bármiben is magasabbrendű lenne az én szeretett rózsaszín kedvenceimnél."

Az elefántokkal annyi a gond, hogy azt senki nem hiszi el.
A szűznemzést viszont sokan...
Ettől egy adott aspektusban máris magasabb rendű, még akkor is, ha egy másik aspektusban egyik sem igaz.

pl:
Amit a reklámokban látsz, az szerinted igaz? A hazug reklámok mind egyformák?
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.06 11:20:55
@eMeL:

"De hát a hitben az a lényeg, hogy belső, szubjektív dolog."

Az adott hitűeknek nyilván szubjektív, engem viszont kívülről is megfigyelhető mérőszámok jobban érdekelnek. Nekem ez jelenti a magasabb rendűt. (ebben hiszek, ez az Én vallásom)

"Maradjunk annál, hogy lehetetlen összemérni, amit nem lehet megmérni, amire nincs mérőszám."

Mint írtam, ez a része nem is érdekes. A magasabb rendűséget úgy definiálod, ahogy neked jól esik.
Mondhatod akár azt is, hogy a többség véleményét tekinted annak. Vagy akár azt, ami ellen a többség legintenzívebben harcol.
Esetleg azt, amiben az elefántot veszed észre.
Én inkább egy objektív, jól megfogható mérőszámot választok.

"Szóval vallásháborús alapon az én hitem 10.000 rózsaszín elefántja értékesebb, mert többen vannak és képesek letaposni bármilyen istenfiát, mégha feltámad is egyszer kétszer... bibíííí."

Számodra lehet bármi értékesebb, Én viszont nem ebben a mérőszámban hiszek. Azt kedvelem, ami nem ennyire szubjektív. Ebbe viszont nem fér bele a fenti állítás. Nagyon is belefér viszont az elképzelésedhez csatlakozók száma!
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.13 11:08:48
Nyugat és a demokrácia illúziója.
Go west!

index.hu/kulfold/2009/09/12/thatcher_gorbacsovtol_varta_hogy_megakadalyozza_a_nemet_ujraegyesulest/

"Thatcher 1989-es moszkvai találkozójukon jelezte Gorbacsovnak, hogy sem Nagy-Britannia, sem Nyugat-Európa nem örülne annak, ha az NDK és az NSZK egyesülne. A miniszterelnök asszony világossá tette, Gorbacsovtól várja, hogy megakadályozza a német újraegyesülést, és biztosította a szovjet vezetőt arról, hogy a nyugati országok elnézőek lesznek, ha Szovjetunió megteszi a kellő lépéseket."

"Thatcher úgy vélte, hogy egy egységes Németország Nyugat-Európa stabilitását veszélyeztetné. A Nato és a nyugati országok hivatalos álláspontja ennek éppen ellenkezője volt, de Thatcher azt mondta Gorbacsovnak, nyugodtan hagyja figyelmen kívül ezeket a hangokat."

"Nem Thatcher volt az egyetlen, aki rossz szemmel nézte a német újraegyesülést. Egy hónappal azután, hogy a fal leomlott, Jacques Attali, Mitterand miniszterelnök fő tanácsadója Kijevben találkozott Vagyim Zaglagyinnal, Gorbacsov egyik külpolitikai tanácsadójával. Attali elmondta, Franciaországnak nem tetszik, hogy Moszkva nem avatkozik be Berlinben, és hogy az egységes Németország gondolata félelmet kelt a francia emberekben."

Bennem meg a francia arabok keltenek félelmet. Meg a sok Thatcher féle politikus zseni. ("Nincs társadalom")
Mein Gott!
w Nemzeti felmelegedés 2009.08.25 11:30:00
Közeledik a buziparádé napja, és ahogy közeledik, úgy lesz egyre idegesebb a felvonulni szándékozó homoszexuális vagy pártoló tag, a köcsögösködésre készülő szélsőjobb, meg az utóbbi megakadályozására hivatott rendőr. Igazából tudja, akár ki is mondja a…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.04 17:17:01
@kamill77:

Szióci!

"a melegek számára meg az tűnik hibásnak, amilyen irányba a heterok vonzódnak... "

Akkor ezt a meccset el is bukták a melegek. Minél hangosabban kiáltják ezt a képtelenséget, annál nagyobb pofont ad nekik a kopasz. (ok, tudom, sok perverznél épp ez a cél)

"ez nem kérkedés, csak közlés."

Én már régen meg vagyok győzve, házasodjanak csak!

"épp azért tüntetnek, h ne legyen szerencsétlen dolog ilyennek lenni nyilvánosan"

Ez nem pusztán elhatározás kérdése.
Védekező reflexek működnek egy heteroban is.

"a keresztények meg a melegek ÉRZÜLETÉT tartsák tiszteletben! "

Ha kiegyeztek egymással, akkor nem is kell több tüntetés? Pontosan mik lennének a követelések?

"eleve így teremtődtek. s ha már a kereszténységnél tartunk... a Teremtő által..."

Isten útjai kifürkészhetetlenek!
Ki tudja pontosan mikor és milyen okból jelenik meg ez a mutáció?
Lehet akár az ördög műve is. (az ördög manapság is aktív!)
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.05 09:25:40
@mizrolist:

"nyilván ez mutáció az oroszlánoknál is, ahol ismert a homoszexualitás."

Nem értem mit akarsz ezzel mondani, az oroszlán nem hasonlíthat az emberhez?

"Ne nevettesd ki magad. "

Nevess nyugodtan, csak közben áruld el mire gondolsz!
w Nyugat, majmulás 2009.08.29 06:45:00
- Miért is legyünk toleráns, nyitott ország, amikor az itt nem szokás? – teszi fel a kérdést a kedves olvasó, és nem is egy, hanem sok. Arra a tök szimpla felvetésre válaszul érdeklődik, miszerint esetleg nem volna muszáj innen elüldözni – egyebek mellett,…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.30 21:04:17
@jaegtoer:

"Az ügylet potenciális értéke a lap szerint eléreti a 15 milliárd fontot."

Itt más is van a háttérben. (Egy fogoly nem ér ennyit.)
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.03 10:41:11
@pfúj:

"Nem akarlak elkeseríteni, de a japán Liberális Demokrata Párt egy konzervatív jobboldali párt."

Még egy "liberális párt", amelynek fő csapásvonala a hazudozás.
Tipikus.
w A szomszéd tehene 2009.08.04 04:30:00
Ma szinte minden kormányképes tömegpárt egyik legfőbb mumusa a társadalmi egyenlőtlenség, Magyarországon és azon kívül is. Holott már a probléma megjelölése is az ember aljasabbik énjét szólítja meg. A jövedelemkülönbségek elleni harcnak megvan a története legalább a…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.30 11:37:12
@Lord_Valdez:

"Természetesen van egy bizonyos limit, ami fölött már egyértelműen rosszabbul jár az állam, de hogy ez hol van senki se tudja."

Ezt kétlem. (Mi nem tudjuk, és Én sem kötném az orrodra, ha ennek elemzése lenne a dolgom)

"Mindent liberálisnak nevez, ami nem szigorú, akár miről is van szó."

Egyszerűsít, neki ez a biznisz.

"Érzékeltesd valami példán,"

1. év 0-5%-ra emelkedik az infláció
2. év marad 5%-on
3. év marad 5%-on
4. év 5-0%-ra csökken

Kezdjük az aprajával (ami ráadásul szimmetrikus is lesz, és kiüti egymást, talán ezek valamelyikére gondoltál az előző hozzászólásodban?)

1.év Az előirányzott költségvetési kiadásokat meghaladja a bevétele az államnak legyen ez 1 egység nyereség
2.-3. év nincs változás az előirányzott és a tényleges között, 0 nyereség
4. év Amit az első évben megnyert, azt az infláció visszaesése miatt el is veszíti, 1 egység veszteség
Tehát összesen 0 eredmény.

Pénzkínálat abban az esetben, ha pénzpumpával harcolunk a világ (elsődlegesen USA) megmentéséért, ahogy a FED ezt néhány napja büszkén ki is jelentette!

1. év a kezdetben x mennyiségű M1-et addig növeli, amíg 5% inflációt nem lát
2-3. év tartja az 5% inflációt. Ha a terven felül nő az infláció, akkor megkezdi a sterilizálást.
4. év az x mennyiségnél nagyobb (kvázi maradék) bepumpált plusz pénzt kiveszi a rendszerből, előállítva pont azt a helyzetet, ami akkor alakult volna ki, ha nem is nyúl hozzá az M1-hez.

Vagyis a bázispénz oda jutott, ahonnan indult, a pénzkínálatnak az lett a vége ami beavatkozás nélkül is lett volna.
Semmi esetre sem lett rosszabb!
Tehát a kasszában itt sincs nyereség! (Illetve mégis, hiszen a bepumpált pénznek köszönhetően nem alakult ki deflációs spirál, aminek az "értéke" már így önmagában is felbecsülhetetlenül nagy! (lásd 1929-33 deflációs pusztítását)

És hogy mire jó ez az egész, látszólag szimmetrikus, hasznot nem is hozó móka?

1. év inflálódik 50 egységnyi adósság kb. 2.5%-ot
2.-3. év inflálódik tovább 2-szer 5%-ot
4. év inflálódik kb. 2.5%-ot

(A 2.5% az egyszerűség kedvéért ennyi, értelemszerűen nem is állhat túl távol a gyakorlatban előforduló számtól)

A nyereség kb. 8 egység, tehát az adósság 1/6-a.

Ha az a helyzet alakulna ki, hogy a bázispénz kivonása nélkül is meg tudja állítani az inflációt (egy jó pszichológussal konzultál hogy mit is kell mondania), akkor meg az van, amit régebben írtam, még csak nem is kell kivonnia annyit, amennyit berakott. (Maradt egy kis ingyen pénze is, bár nem ez a tétel, hanem az adósság reálértékvesztése!)

Free lunch. Aki fizeti, az a megtakarító. (egyébként mástól hiába is vársz pénzt, nincs neki, csak ha újabb hitelt adsz, hogy legyen inkább mégis és tudjon fizetni)
Nyilván minél több a külföldi hitelező, annál jobban fognak haragudni az USA-ra, és annál nagyobb arányban veszít pénzt a külföldi megtakarító.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.01 11:23:17
@Lord_Valdez:

"Szerintem, a dolog ott hibádzik, hogy változatlan multiplikátort tételez fel, de szerintem az emelkedni fog."

Ez nem lehet probléma, hiszen a tőkekövetelményekkel ezt szépen tudod lefelé szabályozni, ha szükséges.

"Mondjuk a dolognak van egyfajta erkölcsi perverzitása, hogy azt bünteted meg, aki felelős volt és azt jutalmazod, aki nem, de ez mondjuk részletkérdés."

Ez tényleg nagyon perverz, de csak ha fordítasz a sorrenden.
:)

Mit vársz egy olyan világtól, ahol a teherautók platóján perverzebbnél perverzebb szörnyszülöttek vonaglanak, és ha nem tetszésedet nyilvánítod ki, akkor szembeköpnek, lenáciznak...
Ráadásul senki nem kötelezte a (gazdasági értelemben) perverz megtakarítók egy részét, hogy mibe rakják a pénzüket. A választás szabad.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.09.02 13:08:57
@Lord_Valdez:

"illetve azt okozhatja, hogy kielégítetlen hiteligények vannak"

Az még nagyon sok év, addig vége is lehetne az inflációs projctnek. A hitelek egy része sajnos törvényszerűen megy a lecsóba, sőt nem látszik, hogy mitől lódulna meg a folyamat a fejlett vilában olyan mértékben, hogy a multiplikátorok elszállnának. Én a szinten tartásnak is örülök.

"Nem tartok őket perverznek, sem szörnyszülöttnek, úgyhogy rossz embert kérdezel."

A génhiba, az génhiba!

"Egyébként meg igazad van, aki a jövőre gondolt és nem a jelenre, az tényleg megérdemli a büntetést."

A pénz nem arról szól, hogy erkölcsi megfontolások alapján kit tartasz jutalomra érdemesnek.
Ennyit legalább megtanulhatnál.
:)
w Mint a mókus 2009.08.18 03:15:00
Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.28 12:30:24
Bajnai, Oszkó tulajdonképpen börtönbe juttatható (és ezzel akár meg is zsarolható) emberek lennének?

www.fn.hu/cegek/20090601/bajnai_oszko_offshore/

"már a jelenlegi jogszabályok szerint is büntethetők ezek a struktúrák. Csak éppen fel kell tenni az említett néhány kérdést: életszerű-e a ciprusi cég működése, milyen a cégszervezet, valóban Ciprusból működtetik vagy csak egy pénzmosoda a megadott postafiókcím?"

"Ezek a struktúrák adóelkerülésre jöttek létre, nem jogszerűek, ezért büntetendők. Ma még az APEH nem megy utána, de ha megismeri az információszerzés professzionális gyakorlatát, lesz még ideje lépéseket tenni. Néhány évig biztosan, aztán persze elévülnek az esetleges szabálytalanságok."

Akkor az igazságosztóknak igyekezniük kell, különben könnyen úgy járhatunk mint Ferivel meg a szabolcsi könyvelővel. (elévült és különben sem tudnak ők semmit a cégükről)

"Bajnai Gordon a Wallisnál, Oszkó Péter a Deloitte-nál részben azzal töltötte napjait, hogy olyan struktúrák létrehozásában segédkezett, amellyel potenciális magyar költségvetési bevételek Ciprusba kerültek és ciprusi közösségi célokat finanszíroztak."


Idézet a barikádról:

barikad.hu/node/27551

"A barikád.hu birtokába jutott meghívó egyértelműen bizonyítja Oszkó Péter cégének fő profilja az adóelkerülés oktatása."


Végül a desszert, hogy teljes legyen a kép:

Oszkó harcot indít az offshore ellen...

"A tipikus adóparadicsomi helyszínekre történő kifizetéseket - legyen az jogdíj, kamat, szolgáltatási díj - 30 százalékos forrásadó sújtja 2010-től a tervezett adócsomag szerint, mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter kérdésre válaszolva a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF) keddi ülését követő sajtótájékoztatón Budapesten. "Mind a magánszemélyeknél, mind a társaságoknál adóztatás alá kerülnek a kinti társaságokban realizált jövedelmek, amelyeknek adóterhelése nem éri el az itthoni kétharmadát" - tette hozzá a pénzügyminiszter."

index.hu/gazdasag/blog/2009/06/02/oszko_szigorubb_adoztatas_var_az_offshore_cegekre/
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.25 17:18:35
@okostojgli:

""A haza nem lehet ellenzékben" mondatot hogyan kell értelmezni?"

Egyszerű: Ne a Bauer félék fogják a kormányt. Legyenek inkább ellenzékben és védjék onnan a kínaiak érdekeit!
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.27 18:49:02
@okostojgli:

"Ellenzékben mint gázkamrában?"

Ellenzékben, mint ellenzékben.
Bonyolult?
Nincs gázkamra, még akkor sem, ha sokan bólogatnának hozzá.
w Non sequitur 2009.08.14 05:15:00
Fidesz-program márpedig nem lesz, csak a választás előtt, februárban; ami logikusnak tűnik, de nem az. Ugyanis a kormányellenes hőbörgés minden egyes mondatához joggal várja el a lakosság, hogy mondják meg neki, mi lenne az alternatíva. Programkezdemény, nagyvonalú tervelkedés már…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.15 20:17:18
Aki szokta szeretni a buszgyártást, annak érdemes megnéznie a linkelt videot (8.5 perc):

atv.hu/videotar/090814_politikai_okokbol_vertek_szet_a_magyar_buszgyartast_.html

"Egy külföldről, központi támogatással beszerzett autóbusz harmadával olcsóbb beszerzési áron is többe kerül az államnak már rövid távon, mintha az ugyanolyan paraméterű, komfortfokozatú autóbuszt magyar gyártóktól rendelnék meg."
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.16 13:36:53
@vakapad:

"Mit kell ahhoz tennünk, hogy az EU közbeszerzési szabályait áthágjuk? Ki kell lépni az EU-ból."

Miért kellene az áthágáshoz kilépni?
Ennek nincs semmi értelme.

"Aki úgy gondolja, hogy az élet egyszerű, annak könnyű felháborodni. És a bűnöst akkor már azonnal meg tudja nevezni. "

Jó de ki nevezett itt meg bűnöst? (Rajtad kívül...) Én nem, a videó sem, sőt még a riporter is csak az ATV "stratégiai megújulásának" eredményeképpen volt protekcionista.
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.25 17:21:07
@Gemajel:

"említsük meg az Ezüst Hajó és Happy End nevezetű cégeket, akik múlhatatlan érdemeket szereztek és igencsak maradandót alkottak az intézményesített pénzlenyúlásban.
És azért csinálták csak ilyen kisipari tanuló stílusban és mértékkel a dolgot, mert még nem volt benne tapasztalatuk. "

Ezért lenne jobb, ha a sok hülye végre megértené: olyanokra kell szavazni, akik már profin lopnak!
Nem az amatőr Fideszre!
Emlékeznek-e még az általános iskolára? Ott voltunk összezárva 25-30 másik gyerekkel, és azt mondták rá, hogy második bé. Pedig volt ott mindenféle: okos, buta, nagyszájú, szerény, leendő szakmájában kiváló orvos/kőműves, nomeg jövendő kontár ügyvéd és csapnivaló…..
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.21 17:37:36
@Örülő Vincent:

"Ha te nekem mondasz egy n termeszetes szamot, akkor en mondok neked arra egy bizonyitast, hogy az n feju Goodstein hidrat megoli a Goodstein Herkules. Ennek ellenere annak a tetelnek, hogy "Minden n-re az n feju Goodstein hidrat megoli a Goodstein Herkules " nincs bizonyitasa."

Tehát véges számú elemre egyenként be tudod bizonyítani (bármelyikre), de nem tudod általánosítani?
Szulákné Gyurcsány Judit (ex Seqoia) 2009.08.21 22:25:10
@Örülő Vincent:

"Azt tudjuk, hogy az altalad megadott konkret szamra Herkules megoli a hidrat, ez kovetkezik a halmazelmeleti bizonyitasbol.

Ebbol nem kovetkezik, hogy van egy olyan tetel, ami azt bizonyitja, hogy minden n-re Herkules megoli a hidrat."

Én beérem az első mondat "bizonyítóerejével".
Ha nincs minden n-re tétel, hát nincs...
Lenyelem ezt a békát is. Megedzett az élet.
:)