Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Terence

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WellBiz-es bejegyzésem tiltakozást váltott ki pár "balek" körében, így most foglalkozok egy kicsit a Multi-level marketing hátterével.Legtöbbünk már biztos találkozott vele, mert megpróbálta egyik kedves ismerőse rábeszélni a belépésre valahova. A módszerek…..
Terence 2008.05.29 14:02:02
Kihagytál Te is pár verziót. A cégtulajdonosok, a gyárak igazgatói, a sötétített üveges bmw-sek, az élelmiszer gyárak vezetői, a gyógyszeripar (a 30 milliárdos többlet bevétellel), mind mind másokon gazdagodik meg. a politikusok rajtunk gazdagodnak meg. A zöldséges, aki direkt marketinget folytat az összes többi bolttal együtt, rajtunk gazdaqgodik meg. a gyógynövényboltok, ahol szintén direkt marketing folyik, ők is rajtunk gazdagodnak meg. a piaci árus is rajtunk keresi a kenyerét. ne haragudj meg rám de pl. rajtad ki gazdagodik meg? a főnököd? vagy a cégvezetőd?
mindenki keres pénzt valakin, nem így van? ha elküldöm a profiba a haveromat, mert ott olcsóbb a tej, azon is csak a profi vezetői fognak pénzt keresni és nem Én sajnos. az mlm-ben nincsenek alkalmazottak, ahol nem hogy főnök, de még direkt marketing sem folyik (folyhat), mert TILOS. már nem a csöngetünk házról házra elvek működnek, mint régen. ezek már tiltott dolgok, meg járkálna a franc házról házra. hülye lennék még meló után koslatni jobbra balra. egy hülye kitalálta régen, hogy ez így milyen jó, meg frankó és megutáltatta az ilyen dolgokat mindenkivel. Velem is. úgy elhajtottam ilyen embereket, hogy csak na. főleg a csöngető...-kat takarókkal meg késekkel. De azóta jöttek okosabb emberek és megváltoztatták ezeket a rendszereket. Szokások és berögződések alakultak ki az emberekben. Ha minden mlm cég nyitna egy boltot a városokban, akkor az megszokott lenne és senki nem panaszkodna. a hátránya az lenne, hogy sok pénzbe kerülne ezeket a boltokat megnyitni, csak a tulaj keresne rajta, mint ahogy a gyógynövényboltokban is pl. és csillagos ára lenne a termékeknek.
ezzel az erővel az élelmiszerboltokat is megcsinálhatnák multi céggé (végül is az) és akkor a tejet sem vennénk dupla áron, hanem csak féláron. de rossz lenne nem?
léteznek olyan emberek akiknek az a foglalkozásuk, hogy területi képviselő. ők szerintetek milyen rendszerben dolgoznak?
az a baj h sokan azt hiszik h a régi módszerek szerint működnek ezek a cégek. (lehet amúgy h van ilyen. fene tudja)
ha pl. egy kicsi ABC-t nézünk ott úgy működnek a dolgok, hogy ugye
1. gyártják a termékeket
2. utána terítik az országos elosztók között
3. a területi elosztókhoz kerül
4. nagykereskedőkhöz kerül
5. kiskereskedőkhöz kerül
6. reklámozzák
7. fogyasztóhoz kerül
az összes lépcsőfokon mindenki ráteszi a saját hasznát, mert különben mi a fenének csinálná, ha nem érné meg neki. emiatt van az hogy pl. a tejet magas összegért lehet megvenni.
az mlm cégeknek nincsenek elosztók, sőt reklámra sem költenek. ezért nem látod a tvben és nem hallod a rádióban. így nem kiveszik, hanem bennehagyják a pénzt a zsebedben. sőt, pl. amiket én használok termékeket évente több, mint 50 ezer ft-ot spórolok meg magamnak, amiből inkább veszek mást, vagy elmegyek éttermekbe. jól át lettem verve mi? köszönöm szépen, hogy így lettem átverve.

Fogjunk össze és mondjuk meg az összes boltnak, hogy mostantól kezdve nem veszünk kisker árért semmit. adjanak oda mindent közvetlenül a gyártótól. csődbe menne minden az egész országban. válság alakulna ki.
tudjátok elég sok ember van, akinek jól esik ez a megmaradt plusz 50ezer Ft a zsebében. sok helyen egy fél havi fizetés.
de egyébként örülök a hozzászólásoknak. vannak benne érdekes és hasznos dolgok, de sok légbőlkapott dolog is van, aminek utána kellene nézni...