Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balintildiko

93 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakatlan szigeten ragadós, sorozatgyilkosos, bűnökkel szembenéző. A Néger-sziget egy kietlen szikla, de akár jó üdülőhely is lehetne. Van rajta egy kalandos történetű villa, melyről pletykák keringenek, ki vette meg és milyen célból. 10 nagyon különböző ember kap ide meghívást az új tulajtól, mr.…..
A legfontosabb tudnivalók Előnye, hogy bármire felhasználható rugalmas hitelforma Hátránya, hogy nem sokkal kedvezőbb, mint a személyi kölcsön, de terheli az ingatlant, így manapság már kevesen választják Azoknak ajánlott,  akik nem tervezik a terhelt ingatlant a hitel lejárata előtt…..
Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsítását egy 2002-ben hozott EK irányelv írja elő a tagországoknak, mégpedig 2006. január 4-i hatállyal. Magának a tanúsítványnak az első oldala egy olyan, mint amilyen az elektromos háztartási gépek esetében. A matrica mutatja, hogy milyen (A, B, C stb)…..
Az energiatakarékosság mindannyiunk érdeke, nem is tudjuk mennyit spórolhatunk, ha odafigyelünk a világításra. Beszerzés • Jó tudni, hogy pl. a fénycsövek és a hidegtükrös halogén izzók a hagyományos izzólámpáknál 60-80%-kal kevesebb energiát igényelnek.A kompakt fénycsövek széles választékban…..
Szalmából házat? - merülhet fel a kérdés mindazokban, akik még nem találkoztak ezzel a régi-új építészeti módszerrel. Megpróbáljuk röviden bemutatni, milyen előnyökkel jár a szalma felhasználása a lakó-, közösségi és munkahelyi épületünkben. A legrégebbi szalmaépületek 100 évesek. A máig elkészült…..
Mint ahogy megfontolandó, hogy melyik boltban vásárolunk, vagy épp hol tankolunk, úgy érdemes megfontolni, hogy melyik bankhoz fordulunk hitelfelvétel esetén. Több százezer forintot is megtudunk spórolni, ha okosan választunk bankot, esetleg szakértő segítségét kérjük a hitelválasztáshoz, aki…..
  A lakáspiac felfelé ívelése töretlenül tart napjainkban is, a lakosság részéről az érdeklődés tovább nőtt az elmúlt évekhez képest. Ezt tükrözik a jelenlegi ingatlanárak, de nincs ok elkeseredni, mert ehhez kiváló kondíciójú hitellehetőségek társulnak. A bankok remek ingatlan hitel ajánlatokkal…..
Elgondolkozott már Ön is azon, hogy mi lenne a legjobb lehetőség otthona korszerűsítésére, felújítására?  Korszerűsítésre felvett személyi kölcsönnel lecserélhető a szigetelés, vagy akár  napkollektorokat és energiatárolókat is szerelhetünk fel. Az elmúlt egy év tapasztalatait leszűrve, amíg…..
  A Poli-Farbe ügyvezető igazgatója közölte: a cég a jövőben emelni akarja az értékesítésen belül a jelenleg 6 százalékos export arányt, és egy új, a lakások fűtésére alkalmas falfestékkel is piacra kíván lépni, várhatóan 2020-tól. A Poli-Farbe társaság ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy a…..
Nevéből is következik, hogy valamilyen lakáscéllal való összefüggésben használható fel. Ezen belül azonban rengeteg lehetőséggel élhetünk. A lakástakarékpénztár jelentősége abban van, hogy amennyiben havonta legfeljebb 20 ezer forintot  lakáscélra félre tudunk tenni 4, 5, 6, 8 vagy 10 éven…..
Az emberi károsanyag-kibocsátás - az ipari tevékenység, a közlekedés,  a fűtés - fontos tényező a légszennyezettség tekintetében - mondta a Pulmonológiai Klinika igazgatóhelyettese. Müller Veronikát azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán megjelent tanulmánya…..
Családi álomotthon vásárlásában vagy  korszerűsítésében vagy vállalkozásának fejlesztését célzó ingatlan beruházásban gondolkodik? Mindenre van megoldás! Akár lakossági magánszemélyként, akár vállalkozásként igényelhető ingatlan vásárlásra hitel! De akár élhet az otthonteremtés állami támogatással…..
Életed első lakásához vagy az új családi álomotthonhoz keresed a számodra legkedvezőbb lakáshitelt? A lakáshitel az egyik legnépszerűbb hiteltermék a piacon. Vannak olyan információk, amelyeket nem árt tudni, mielőtt belekezdünk az ügyintézésbe. A következő célokra használhatjuk…..
Mivel a személyi hitelek mögött nincsen ingatlanfedezet, ezért a maximálisan nyújtható hitelösszeget kizárólag az igénylő jövedelmi helyzete határozza meg, mivel ez a hitel visszafizetésének legfőbb biztosítéka. Emiatt a jövedelemvizsgálat némileg szigorúbb is, mint jelzáloghitelek esetén, s kisebb…..
Megtakarítások magánszemélyek részére A lakás-előtakarékossági szerződés egy olyan államilag támogatott megtakarítási- és hitel termék kombináció, mely a rendszeres, havi részletekben történő megtakarításokat követően kedvező kamatozású, lakáscélú kölcsönlehetőséget biztosít. A megtakarítást…..
• Ha hagyományos fa- vagy széntüzelésű kályhával fűtünk, alkalmazzunk hosszú kályhacsövet! Igaz, nem a legszebb, de sokat megtakaríthatunk vele, mert az eltávozó füst hője a kályhacsövön keresztül is fűti a helyiséget. • A tapasztalt háztulajdonosok nem bontják le meglévő cserépkályhájukat, amikor…..
Az összes energiaköltség 80%-át a fűtési költségek teszik ki, azonban ha a fűtési hőmérsékletet 1 fokkal csökkentjük, 6% fűtési költséget takaríthatunk meg. Egy épület fűtési igényét néhány alapvető dolog határozza meg: - a külső hőmérséklet mértéke - a belső hőmérsékleti igény mértéke - a…..
Energiahatékonysági címke A 92/75/EEC számú EU direktíva kötelezi a háztartási gépek gyártóit, hogy tüntessék fel termékeiken azok energia és anyagfelhasználását, az Európai Unió energiafelhasználásra vonatkozó emblémájának segítségével. Az embléma jelölése alapján az "A" kategória a…..
  A saját jövőnk és a következő nemzedékek szükségleteinek biztosítására, valamint az élhető környezet megőrzéséhez halaszthatatlan a mielőbbi szemléletváltás az energetika terén is. Az energiafelhasználás növekedése a jövőben tovább folytatódik, ezért mértékadónak tekinthető prognózisok szerint…..
Ne főzzük agyon az ételeket! A nyersen vagy pároltan fogyasztott étel nemcsak „energiatakarékosabb”, de egészségesebb is, mert a zöldség és a gyümölcs főzés során sokat veszíthet ízéből, vitamintartalmából. Főzéshez olyan méretű edényt használjunk, amelyik illeszkedik a gázrózsa vagy főzőlap…..
A nyílászárók szigetelésére többféle lehetőség kínálkozik: A legegyszerűbb a PURFIX néven forgalomba hozott szigetelőanyag, amely az egyik oldalán ragasztószalaggal ellátott szivacs-csík. Ezt kell felragasztani az ablakszárny tokkal érintkező felületére. Ez egy olcsó megoldás, viszont általában…..
Pakson építi meg az MVM Hungarowind Kft. az ország egyik legnagyobb naperőművét, a 20,6 megawatt kapacitású erőmű alapkövét  néhány kilométernyire a paksi atomerőműtől. A naperőmű fél éven belül épül meg ötven hektáros területen, 9 milliárd forintos költséggel. Építtetője az MVM Hungarowind Kft.,…..
Egyedi melegvíz ellátás Az egyedi melegvízellátó rendszerek hatékonysága a melegvizet előállító berendezéstől függ. Beszerzés • A villanybojler egyik előnye, hogy éjszaka olcsóbb árammal is üzemeltethető és korlátozott űrtartalma víztakarékosságra ösztönöz. Hátránya viszont a tárolásból adódó…..
Egyszerre okoz drámainak mondható gondokat a világ számos pontján fellépő vízhiány és a hatalmas mennyiségben hirtelen lezúduló esőzések, illetve a vizek szennyezése - hívta fel a figyelmet Áder János csütörtökön Kapuváron, ahol a víz világnapja alkalmából a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium diákjainak…..
A legjobb szándék, szakértelem és a legkiválóbb munka mellett is előfordulhatnak tervezési-kivitelezési hibák az építés folyamatában, amelyek elkerülése minden érintett közös érdeke. Az építés az egyik legősibb emberi tevékenység, amit köznapi értelemben új érték létrehozásának tekinthetünk. Az…..