Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyaloghuszár

1 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A járvány 5. hónapjában járunk, mégis úgy tűnik, hogy a legtöbb ember nem tudja mi zajlik. Gyakran tűnik úgy, hogy még a döntéshozók jó része sincs tisztában a tényekkel. Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy tájékoztassak. Olyan dolgokról, amik sokak számára talán tudott, de nem árt többször is…..
Kasza Tamás önjelölt jedi mester most már saját kamu Forbes-címlap után igazi Wikipédia oldallal is rendelkezik (ami vélhetően ő maga írt meg). Kasza Tamás - Wikipédia Azért foglalkozok csak vele, mert sok hasonlóságot mutatott a szcientológiával az oldal - ígéretesnek tűnik addig, amíg a…..
A szcientológia egyház szóvivője blogján újabb kísérletet tett a Drogmentes Maraton szerepének tisztázására  Ezt írta: - Drogmentes maraton: miközben az egész országban drogfelvilágosító munkát végeznek, nem térítenek, nem terjesztenek vallásos elveket, nem toboroznak híveket. Néhány hazugságon…..
Gyaloghuszár 2019.08.22 17:21:41
@eszpiii: Igen, ezen én is felröhögtem.
Nem csak így ímmel-ámmal pusztítják ám el a gonoszt. Nem csak úgy félgőzzel és unottan. Nem ám amolyan vasárnapi ebéd utáni álmossággal. Hetykén, lazán, hejjráérünkarramég-esen.
Nem.
Úgy mindenkinek menne.
Hanem keményen.
NAGYON keményen.
Támadás.
TÁMADÁÁÁÁS!
:-DDDDDD
  Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása,…..
Gyaloghuszár 2019.07.21 19:36:34
@Bgisi: @Damiel:
"Bűnösök közt cinkos aki néma."
Megérne egy cikket a szcientológusok elleni mozgalom is, ahol valóban a volt tagok a csoportosulások motorjai.

A mozgatórugóik között több minden megtalálható:
- az említett lelkiismeret furdalás
- a számukra időben, pénzben, kapcsolatokban okozott kár miatti düh
- a másféle fellépés lehetőségének hiánya (nehéz őket perelni, a rendőrség tehetetlen, stb.)
- társtalanság a bajban, amit kívülállók a "minek ment oda" mentalitás miatt nem is értenek

Ezek együtt elég tüzelőanyagot adnak ahhoz, hogy elkötelezett és elszánt ellenállást építsenek ki. A skizentológia pedig folyamatosan és nagy számban termeli a kiábrándultakat.
A blog több olvasója is jelezte, hogy a szcientológia beférkőzött a Tóalmási Kolbász Manufaktúrába. A szcientológiának köszönhetően már nem egy cég ment csődbe (további információk: Üzleti botrányok, csődök szakasz a Clarus Animus Alapítvány weboldalán), ezért ez önmagában aggasztó. Az egyik…..
Három év és három hónap 2016 októberében adtam hírt arról a blogon (Nehogy szóljatok valakinek, hogy fenn vagyunk a közösségi médián!), hogy a szcientológusok PR-offenzívába kezdtek és erősebb online jelenlétet felvállalva nekiálltak a közösségi médiában is reklámozni fizetős…..
Gyaloghuszár 2019.06.28 12:52:46
@Bgisi: Te egy nagyon türelmes ember vagy :-)

Egy gondolatot adnék még hozzá, úgy általában.
Pontosan amiatt amit leírtál, fontos lenne, hogy legalább mi, legalább itt ne hivatkozzunk az "egyházra" és a "vallásra" egyáltalán. A szavaknak erejük van, ha az ő szavaikat használjuk, az ő játékukat játsszuk.
Ezért írok én következetesen egyesületet és ki nem ejtem velük kapcsolatban a vallás szót (max tagadólag). Még a szcientológia kifejezést is szívesebben írom torzított formában (pl. szégyentológia), mert - a kitalálója szándéka szerint - arra utal, hogy ez valami tudományos, rendszerezett és komoly dolog.

Szóval feleim, javaslom a Szégyentológia Egyesület megnevezést, vagy esetleg a rövidebb Siccegylet név használatát a magyar szervezetre. Maga a "rendszer" leírása bajosabb, mert nehezen lehetne bárminek is hívni. Csak azt tudom, mi nem:
nem vallás
nem hitrendszer
Kapcsolódó cikkek: Nyugdíjkassza (Élet és Irodalom cikk) Az emberek elől eltitkolt tudás (blogbejegyzés ugyanebben a témában)   A szcientológiában és annak környékén felbukkanó (többnyire önjelölt) "konzultánsok", "tanácsadók", "coachok" stb. sorsát mintha egy nyugtalanító, az energiamegmaradás…..
Gyaloghuszár 2019.06.08 11:03:47
@Vállalkozz: Látom kellett még egy link a honlapodhoz. Ok, élni kell valamiből, jön a nyár, értem én.
Gyaloghuszár 2019.06.08 22:45:41
@Vállalkozz: Nem sokat értek abból amit írsz, kicsit zagyva lett.
De hogy gyenge lenne itt a jóindulat? Én nem gondolom.
Ha meztelen a király és ezt valaki kimondja, az nem a jóindulat hiányára, hanem a minimális józan ész meglétére utal.
Szedlacsik egy elmebeteg szélhámos.
Ha meg akarod menteni a földet (ami egyébként köszöni, elvan), vagy az emberiséget (ők sem kérnek belőle, de sebaj), szereted a "társadalmi" munkát, és szívesen tömsz rosszindulatú és harácsoló embereket pénzzel, akkor Szedlacsik után a szittyentológia is tetszeni fog.
Esetleg a csippelő gyíkemberek. Keress rá, ilyen is van a kínálati oldalon.

Nem gondolom fontosnak a saját véleményemet, de mert kérted, leírom. Ments meg magad, legyen szép és boldog családod és megtetted amit megtehettél a földélt és az emberiségért. Ha valaki meg azt írja magáról, hogy kócs, meg specialista, netalántán jedi, azt le se köpd. Kár a vízért.
A szcientológusok pszichiátriaellenes fedőszervezetének mai körlevelében olvashatjuk a legújabb ötletet az általuk főgonoszként számon tartott "pszichiáterek" elleni fellépésre. Az már nem is meglepő, hogy lényegében ismét pénzt tarhálnak. Ha jól értem, azzal vádolják a pszichiátriát, hogy…..
Adjunk el ezeknek az embereknek egy darabka kék eget" - mondta (a szcientológusokra jellemző tükörfordításban) állítólag L. Ron Hubbard 1950-ven egyik munkatársának a Hubbard Dianetika Kutatási Alapítvány megnyitója előtt. Az 1986-ban jobblétre szenderült mester egyik első tanítását a Fővárosi…..
Idézet a Tévhitek a szcientológiáról blogról, a világ első korlátozott nyitvatartású blogjáról: Ebben az időpontban lehet majd hozzászólni és válaszolok a kérdésre: 2019.05.15.11:00-12:00. Nem ígérem, hogy állandóan ott fogok ülni a gépnél, de reagálok. Utána valószínűleg megnyitjuk a folyamatos…..
A bocsiviki.hu nyilvános Facebook oldalán megjelent egy szcientológus konzultáns céget dicsőítő bejegyzés: Itt lehet megnézni:..
Gyaloghuszár 2019.05.15 07:52:59
@Ammonia73:
Megnéztem gyorsan az oldalt, és erre a videóra bukkantam:
bocsiviki.hu/hu/teszt#null
:-DDDD
"Csak hogy legyen pontos megértésed..."
A siccentológia tanulástechnikája itt is csak arra volt elég, hogy feloldja a magyar nyelvtan kereteit.

Ha Laci12 egyébként úgy általában is élharcosa a könyvárak csökkentésének, felkérhetnénk, hogy írjon ennek a polisztirolszagú teremtésnek is pár kedves szót a 15 000 Ft-os, százoldalas íbukról.
A szcientológia egyház luxushajója holnapig biztosan karanténban marad, még 28 személy tartózkodik a fedélzeten - írja a 444.hu a Guardian cikkére hivatkozva. A szcientológusok félhivatalos szóvivője ezt írta 9 napra erről: Laci12          2019.05.03. 18:37:58Látom ismét szembesülnöm kell a…..
Gyaloghuszár 2019.05.13 11:45:54
Sérti a fülemet ez a hitetlen beszéd.
Természetesen amit összehordtok az mugli halandzsa.
Laci12 hamarosan minden kételyt eloszlat a "feneketlen kalap" című játékkal egybekötött előadáson (A játék során pénzt kell dobálni egy cilinderbe, és az rejtélyes módon eltűnik. Mindegy hányszor láttam már ezt a trükköt a nagyérdemű, sosem unja meg - gyere el próbáld ki te is! A belépés ingyenes... ).

Szóval hogy elejét vegyük a járványról szóló áltudományos badarságnak, had nyugtassak meg mindenkit, hogy szó sincs ilyesmiről. Mivel már egy clear is örökké él és azt is többször, ez nyilván lehetetlen is lenne.

A magától értetődő, tényszerű igazság sokkal egyszerűbb. Ron mint azt talán még ti is tudjátok, valahol a 9 és 1/2 szinten kutat most is. Itt némi ellenállásba ütközött, mert Xenu utódja, Xenu Jr. űrhajókat küldött ellene.
(Ezek egyébként nagyon hasonlítanak egy Boeing AH-64 Apache helikopterre, de most meg ne kérdezzétek minek rotor az űrbe... az tökre entheta lenne. )
Szóval kire számíthatna az el capitano, ha nem a szabadjára engedett szélen szolgáló szellemileg szabad személyekre?
Gondolom, korlátolt képességeitekkel is rájöttetek már, hogy ez korántsem vírus - egyszerűen csak némi lázzal jár amikor levetik a testüket, hogy a commodore mellett vitézkedhessenek tovább.
Exclusive részletek, revü, és fantasztikus kalap show az ORG-ban - hozd a párodat és a családi megtakarítást is!
Előzmények: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Az eddigi fogadtatás Összességében annyit tudok mondani, hogy szépen fogy „Az én szcientológia sztorim” és nagyon pozitívak az eddigi visszajelzések (megmondom őszintén, tudtam, hogy jó a könyv, de…..
Ez egy menő vallás! Pár évvel ezelőtt indult el újra az a PR-irányvonal a szcientológián belül, hogy ez egy „modern, progresszív vallás”, sőt már a menő (cool) jelző is előkerült. 2016. októberében Instagram, Twitter és Facebook oldalakat, valamint Youtube csatornát is indítottak, valamint két…..
Gyaloghuszár 2019.04.28 21:05:18
@Laci12: Igen. Erre mondják, hogy óriások vállán állunk - a világról alkotott képünk 99%-a olyasmi, amit mások véleményéből szűrünk le. A "szűrünk le" egyébként nagyon fontos - én sosem hinnék el semmit csak azért mert "Szájmon mondja" (ha ismered a játékot) vagy éppen L Ron. Viszont készségesen elhiszem Diánának, hogy azt írta le a könyvében amit átélt. És nem csak azért mert nincsenek benne kodiak medvék, vagy második nélküli harmadik feleségek.
Gyaloghuszár 2019.04.29 10:33:34
@sciclubtag: Attól tartok, igazad lehet azzal kapcsolatban amit Laci12 kommunikációjáról írtál, de a diagnózis szerintem téves. Az a fajta hozzáállás amikor valakit a világ (igazság, tények, morális megfontolások, empátia stb.) nem befolyásol kommunikációjában, kizárólag az a céljának elérése, jellemzően pszichopátiás vonás. Értem én, hogy az "értékek mentén való kommunikáció" mindig a szimpibb, a jelenlegi liberális társadalmi válság ezt jól megmutatja, de fontos kimondani, hogy meztelen a király, akkor is ha ez most nem trendi. A szcientológia egyik legfélelmetesebb fegyvere egyébként pontosan ez a fajta pszichopátiás kommunikáció - szemrebbenés nélkül hazudnak bármikor bármit, és teszik közben a gyökeres ellentétét. Ezért értelmetlen velük a vita.
Van egy elmélet, a "gyilkos előnye". Egy erkölcsös, nem erőszakos ember nem tud fellépni hatékonyan egy gyilkossal szemben, csak azért mert a másikban megvan a készség, hogy hezitálás nélkül ártson. Vitázni sem tudsz valakivel, akinek nincs meggyőződése, morális mérlege, csak "kifogáskezelése" és határozott szándéka a célja elérésére. Te kénytelen vagy ragaszkodni ahhoz amit igaznak hiszel, ő bármikor bármit állíthat ami jobb színben tünteti fel, előnyére van.
"A világ legetikusabb szervezete."
"Tiszteletben tartjuk mindenki vallását."
"Senkit sem kötelezünk arra, hogy megszakítsa családtagjaival a kapcsolatot."
"Sosem volt második feleségem."

@Laci12: A más tapasztalatokról. A szcientológiával kapcsolatban a legegyszerűbb, ha fekete dobozként vizsgáljuk azt. Bemegy egy rakás útkereső ember és sok száz millió Forint, kijön egy flancos épület és egy csomó kiábrándult ember, néhány öngyilkosság, tönkrement családok és egzisztenciák.
Hogy változott az elmúlt tíz évben az adójuk 1%-át felajánlók száma itthon?
Gyaloghuszár 2019.04.29 10:41:00
@sciclubtag: Még a genderhez - azért azt megnézem amikor a siccnek saját kocsija lesz a pride-on :-DDD
Roncsit megütné a guta még fent a 9. szinten is ahol most lebeg :-D
Egyébként meg ne keverjük ebbe bele a keresztény elveket - Hubblaty ideológiájában semmi keresztény nincs.
Örömmel jelentem be, hogy hosszú hónapok munkájának eredményeként  a mai napon megjelent magyar nyelven egy új személyes történet a szcientológiáról. Ne feledjük, hogy utoljára ilyen könyv magyar szerző tollából 8 évvel ezelőtt jelent meg (amit én írtam).   A könyvről   Dudás Diána 5 évig…..
Még múlt heti hír, de a rend kedvéért beszámolok róla (forrás: napi.hu összefoglaló a NAIH múlt heti sajtótájékoztatójáról) Idézet a cikkből: A NAIH elnöke a hivatal elmúlt évi ügyeiből kiemelte, hogy 12-12 millió forint adatvédelmi bírságot szabtak ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és…..
Gyaloghuszár 2019.04.09 19:38:16
@büdös zokni: Eddig volt 20MFt a bírság felső határa. A GDPR beiktatása óta ez sokkal magasabb összeg, én úgy tudom 20M€. Szóval igazán kár, hogy Lacika közlése alapján a zegyesülés már betartja a törvényeket. Erről minden volt hívő meggyőződhet egyébként, elég csak kérni a betekintést a kezelt adatokba... ;-)
Megjegyzés: nem ő az első olyan ember, aki (ex-)szcientológusként alkalmazza az ottani "tudást", és nagy kárt okoz vele. Egy 2012-es ítéletből egy elég rémisztő sztori bontakozik ki: Bírósági ítélet egy szcientológus kuruzslóról   "Lélekszaki" A blogon már tiszteletét tette párszor "Lélekszaki",…..
Gyaloghuszár 2019.04.09 07:15:49
@sciclubtag: Sok tömeggyilkost bántalmaztak gyermekkorában. Ez felmenti őket? Lali lehet áldozat ÉS szélhámos gonosztevő is egyben. Tegnap olvasgattam hogyan próbál szellemi problémákkal küzdő embereket gyakorlatilag rabigába hajtani. Elfér rajta pár év fegyház.
Gyaloghuszár 2019.04.09 19:31:52
@znagy6666: Zoli, amit elmondasz az alapján olyan, mintha amcsiban sokkal ütősebben lehetne fellépni a szekták ellen. Máskor viszont azt hallani, hogy ott az ígéret földjén él és virul a szcientológia és rendőrök biztosítják az épületeiket meg rendezvényeiket? Hogy van ez?
Előzmények: A Magyarországi Szcientológia Egyház pert vesztett – totális és nagyon súlyos vereséget szenvedett Közleményt adott ki a szcientológia egyház (itt olvasható el: A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye, 2019. március 30.) az elvesztett perrel kapcsolatban. A lényege: nem értenek…..
Gyaloghuszár 2019.04.08 13:19:11
@Aleister Crowley: Sok évvel ezelőtt ismertem egy nagyon tehetséges bölcsész hallgatót, aki fejébe vette, hogy kutatni fogja a "kisegyházakat", magyarán szektákat. Volt mindenfélénél, szcigók, rózsakeresztesek, hitgyülisek, stb. A terv az volt, hogy bemegy és majd jól megnézi magának cinikusan ezt a hitgyülis cirkuszt. De máshogy sült el. Azt mesélte, hogy nem tudja hogy miért, de a "szent szellem" nem kérdezett, csak jött - a végén azt vette észre, hogy át ugrálta és énekelte az egészet. Nyilván, ettől az élménytől ő nem lett "gyülis", de egészen átértékelte a véleményét mind a hitközösségekről, mind a tömegpszichózisról, mind a hívekről. Sajnos nem tudok róla, hogy valaha is befejezte és kiértékelte a kutatását. Igazából akkor kezdett érdekelni engem ez az egész.
Gyaloghuszár 2019.04.08 15:09:17
@Aleister Crowley: Most értem a cikk végére - ez nagyon brutális.
A sorozatosság, felépítettség, szervezettség azt mutatja, hogy a vegzálásra bevett gyakorlatuk van, beleértve a konkrét fizikai erőszakot is. Ezek a szerencsétlen szcimbik csak jegyzetelhetik a módszereket, a lelki és jogi terrorjuk sehol sincs a moszadot idéző eljárással szemben. A volt gyüliseknek nincs semmilyen szervezetük?
Előzmények: Negyvenmillióra büntette a NAIH a szcientológusokat Rövid összefoglalás: Az adatvédelmi hatóság 2017. október 13-i határozatával zárta le és összegezte a szcientológia vallási egyesület adatkezelését vizsgáló több hónapos hatósági eljárást. Ebben összesen 40 millió forint büntetést…..
Gyaloghuszár 2019.03.31 00:17:42
@Nederland: Na, a nihilizmusból hamar átcsaptunk az idealizmusba.
So deep.
De ilyen mélyre én nem merészkedem búvárruha nélkül.
Én abban hiszek, hogy ha nem tudsz leülni most és 3 percig boldog lenni csak úgy magadban, akkor hiába kergetsz bármit, mindig valami más után kapkodsz majd.
Gyaloghuszár 2019.03.31 17:01:14
@znagy6666: Ilyesmivel kapcsolatban az alapítvány az illetékes. Ha ötleted vagy kérdésed van, szerintem írj külön Reformernek.

@lavincze Többször átolvastam tényleg amit írtál, de nem sokat értek belőle. Igen, a harcos harcol, a halász halász, a madarász madarász, én csak hablatyolok, a bölcs meg biztos te vagy. Ebben én meg tudok nyugodni, szóval ennyiben is hagyhatjuk felőlem. :-)
Gyaloghuszár 2019.04.01 23:12:26
További reakciók a könyvre Az aktuális téma: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Nem létezik, de hazudik Talán ez a cím foglalja össze a legjobban azt a „stratégiát”, amit a szcientológusok követtek eddig a könyvvel és írójával kapcsolatban...
Gyaloghuszár 2019.03.29 07:47:50
@Laci12: Jaa, ez egy ilyen éljük bele magunkat játék. Értem. Rendben. Csak neked Laci, mert vicces vagy.

Szóval, ha egyszer csak rájönnék, hogy minden amit LRonT írt igaz, vagyis:
- mindent a csere kell uraljon, semmi sem lehet feltétel nélküli, vagyis szeretetből való
- ha valami nem megy biztosan van valaki a csapatban aki ellenem van és azt meg kell keresnem
- a boldogsághoz minél nagyobb egyesületi ingatlanokon át vezet az út
- mindenki akivel bármi rossz történt, hibás a sorsáért
- ha valaki gazdag, az feltétlen bölcs és jó is
- hárman seperjük a havat télen 30 méter járdán míg ketten fényképezik, egy pedig cikket ír róla
- Ron tényleg egy csónakban evezett egy kodiak medvével, mert embernek nézte és kimentette
-stb.

Szóval ha egy reggel erre a felismerésre ébrednék, azt hiszem betérnék egy templomba és megpróbálnám megtalálni Jézust.
Gyaloghuszár 2019.03.29 15:25:54
@sciclubtag: Köszönöm a kiegészítéseket, valóban elnagyoltam kicsit a gyűjtést.

Az a rész amikor "a háborúban egy bomba felrobbantotta a testét, de újjáépítette" megvan valahol? Szívesen meghallgatnám/nézném/elolvasnám.

Azt nem tudjuk esetleg, hogy mit válaszolt erre Chuck Norris?

www.youtube.com/watch?v=SL1km_Fuxq4