Regisztráció Blogot indítok
Adatok
janipapa1

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schmitt Páltól csütörtökön elvették doktori címét. A köztársasági elnöknek pénteken több nyilvános szereplése is lett volna, de mindet lemondták. Ma mindenki azt szeretné tudni, mi lesz Schmitt Pál döntése. Az utca emberét kérdeztük, a köztársasági elnök mondjon le,…..
Varánusz I. Orbán Szaleforeléner 2010.07.06 08:00:00
Új gegmen játszik a maszopos csapatban. A sótlanságba beletunyuló szocik tegnap adták először jelét annak, hogy élnek. Nem tudom ki az új arc, de színt és vidámságot hozott az egysíkú parlamentbe. A Hogy Fricskázzuk Orrba Orbán Viktort Mozgalom szellemi atyja olyat tett, amit…..
janipapa1 2010.07.22 23:50:39
Már a kiáltvány címe is azt sugallja, hogy legyen három olyan óhajtott álapot, ami eddig ugyi nem volt. Béke, szabadság és egyetértés.
Nos a békétlenséget főleg Orbán Viktor és mást ne mondjak " pártja " szította husz éven keresztül minden létező módszerrel.Legalább kétfelé szakította z országot, de lehet, hogy még többfelé is. És hogyan legyen egyetértés akkor, amikor nyolc éven keresztül a NEM!- en kívül másra nem volt képes a frakciója? Máról holnapra? Azért és csak azért, mert a vezér azt akarja? És a szabadsággal ugyan mi volt a baja? Mit hiányolt, ami Nyugat Európában megvolt, nálunk meg nem? Mi a frászt?? De tételezzük fel, hogy valóban akarja ezt a három kategóriát. De miért nem vette be a kivánságlistába pl. a tisztességet, korrektséget, méltányosságot, igazságosságot, következetességet, erkölcsi szilárdságot, hogy csak egy párat említsek azok közül, amikből véleményem szerint híján van ma Magyarország és a társadalom jó része. Talán azért, mert ezeket egyrészt nem érti, másrészt képtelen lenne teljesíteni. Mutogatni és gyalázkodni mesteri módon tudott a FIDESZ frakció és másnap az általuk reprezentált módszert simán rákenték a szocikra. Arrogancia, cinizmus, neveletlen bunkó viselkedés, hozzánemértés, a bicskanyítogató stílus mind-mind ott szerepelt a módszerek között. Másnak meg ugyanezt kérték számon a kormánypártokon. És akkor legyen ugye békesség. Meg kellene emészteni azt az ellenzékben eltöltött nyolc évet azoknak, akik ma alkotják az ellenzéket.
Legyen egyetértés? Egy polgári baloldali, egy mérsékelt centrista liberális, egy fasisztoid jobboldali és egy éppen nem tudom milyen irányba tendáló már majdnem minden volt kormánypárt hogyan és mikben egyezzen meg? Hogy a Föld kerek? Vagy abban, hogy ők kapták azt az elsöprő erejü felhatalmazást, amivel éppen készülnek visszaélni? A szavazófülkékben kivívott győzelem nem csupán azt jelenti, hogy a szocikkal sokan voltak elégedetlenek, hanem azt is, hogy az emberek nem akarnak a vesztes oldalra kerülni. Mindegy, hogy kit vagy mit kell választani, az ember nevü állat nem akar a vesztes oldalon lenni. Ilyen a természete. De volt, akinek nem túl bonyolult lelkét megfogták azok a ködös és bármire beváltható igéretek, amik bármire beválthatók, amik megfogantak mint óhaj és kivánság a husz év eredménytelenségébe beleunt évek alatt. Demagógia. Akár csak maga a kiáltvány. A tizenkilencedeik század romantikusai által képviselt stílus porossága és fülledtsége ellenére biztosan sok ezer lakásban kerül a legtiszteltebb és legszeretettebb tárgyakat megillető helyre. A már évek óta meglévő aranykeretes fénykép mellé, amin a dédnagyanyai korban lévő matróna kézcsókkal illeti az istenitett kezet. Ja és persze hagyta....És egyébként meg megtudtam, mert ugye olyan ostoba voltam, hogy eddig fogalmam sem volt arról, hogy a forradalmak sorában ezt is a nagy ember és a forradalmi tömegek nyerték meg. Kik ellen is? Ja, akik alatt nem volt szabadság. Lehettünk uniós tagország, NATO tagország, nálunk nem szabadság volt, hanem..mi is?? Jól érzed magad? És Európa szerinted hogy érzi magát?
A hírt  Peter Englund, a Svéd Királyi Tudományos Akadémia örökös titkára jelentette be november 9-én Stockholmban. Englund így ismertette a döntés hátterét: „Akadémiánk néhány irodalommal foglalkozó tagjának nemrég kezébe akadt Mr. Kertesi [sic] néhány regénye, így a Sorstalanság is. Megdöbbenve…..