Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S. Hardin

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
S. Hardin 2017.12.05 20:57:50
Kedves blogszerző, Kedves Norbert! Régóta figyelem bejegyzéseid, hol egyetértek, hol nem, hol félig. Ez természetes szerintem. Most viszont olyan témáról írtál és úgy, hogy úgy érzem írnom kell neked és aktiváltam a blogon accountom.
Sokaknál elszakadt a cérna, én igyekszem objektív visszajelzést adni. Karakter korlátokon belül.
Először magamról, mert így illik: Varsóban vagyok 1,5 éve. Ez azért fontos, mert Lengyelország talán utolsó politikai szövetségese a kormánynak, illetve nem London és nem mosogató. Ja és nem beszélek lengyelül. Jól megvagyok angollal. Illetve én is sok éven át mondtam, hogy el kell menni az országból, de csak járt a szám. Majd léptem. Fontos még: család otthon. Miattuk (csak ezért) haza tervezek menni. De jöjjenek visszajelzéseim:
Bevezető: nincs negédes illata a kutyaszarnak. Csak kevesebb van az utcán. Minden sarkon kuka, a külvárosban is rendezik a parkokat, amiből hihetetlenül sok van. Zöld a város. Nem közmunkások, fizetett alkalmazottak.
Aranyásók: itthon sem jobb néha, de ha kint kapsz munkát menj. Belegondoltál már abba, hogy egy londoni hírdetésben megadják a fizetést? Előre kalkulál jelentkezés előtt az ember. És rohangál 20 pályázatra, ahol a végén mondják meg, hogy ennyi az annyi. A biztos rossz...
Anyagi kilátástalanság: Nem az átlagjövedelem a fő probléma. Hanem inkább az, hogy nem kapsz munkát a nagy munkaerőhiány közepette sem. Elnézést a kifejezésért, de a magyar cégek szopatják a jelentkezőket. Nem szempont semmi, csak hogy a kilátástalan jelölt a legkisebb pénzért elmenjen. És rádolgoznak sok havi kiválasztással. Amúgy nettó 150e Ft lófütty. (bocs) Az otthoni háztartás teljes rezsije nem jön ki és éhen halltam. (mielőtt: kb 50nm otthon, 35nm Varsó- nem paloták)
Alkalmatlan munkaviszonyok: szerintem sarkítasz. Én egy nemzetközi cég irodájában vagyok, ahol minden digitalizált. Annyira, hogy az volt bajunk, nincs toll. De egy konyha is ezer féle lehet. Szerintem nem szép dolog lenézni azt, aki profi módon eltakarítja utánunk az étteremben a moslékot. Amit mi termeltünk. És meg kell fizetni.
Tapasztalatom szerint a magyar vállalkozó (általában) nem törekszik a munkakörülmények javítására. Panaszkodik. (most hagyjuk a háttér gondokat, hosszú lenne) De nézz utána- inkább okosban közmunkások és ingyen középiskolások, stb.
Kiábrándultság, korrupció: igen, fő ok. Illetve kilátástalanság, perspektívák hiánya. Plusz aki kint van, kintről látja, hosszabb idő után fél hazajönni. Mert sok minden mellbe vág, mikor leszállsz egy járműről. Nincs szemkontaktus. Elutasítás. Azonnali ingerültség bármire. Már félsz beszélgetni, mert a politikai nézeteid miatt skatulyáznak. Miközben távol tök mindegy volt, hogy melyik pártra szavazol. Ezt már otthon sokan nem értik. Már ez a szabadság lett idegen gondolat.
Továbbtanulási lehetőségek: válaszom: NEM. Ezer és egy tanulmány kimutatta, hogy egyre inkább a pénz számít születéstől fogva. NEM, nem mehet bárki felsőfokra. A kedvezmények, támogatások rég elolvadtak, összehasonlítva a költségekkel. Nincs elég hely kifejteni, kérlek olvass utána. Személyesen nem tudom hogy és hol fognak diplomázni a gyermekeim, de esélyes, hogy nem otthon.
Nyelvismeret szerzése: emiatt én is szeretnék angol nyelvterületre kerülni. A Hunglishem pofálódna valamennyit. De utolsó szempont. Inkább csak bónusz.
Zusammen: ez a legszebb rész
Én tisztelem azokat, akik mernek kockáztatni, elindulni. Az én hátam is meggörbült párszor. És? Felálltam, másik utat kerestem. Ez a "görbült gerinc" téma annak fontos, aki távolról kárörvend.
Nincs kolesz szoba. Annyi sincs, mint ahány egyetemista. Nem tud beköltözni senki, aki dolgozik. Ezt honnan vetted?
Albérlet sincs elég. Ráadásul a magyar albérlet piac maga a káosz kánaánja.
A legtöbb magyar nem 8 órát dolgozik. Csak papíron. Én itt most annyit dolgozom Lengyelben. Ritka élvezet.
Mozi, étterem, buli befityeg máshol is. Élni kellene. Nem? Egyébként én se mozi, se étterem, se buli. Hacsak nem buli 2-3 hetente pár sör a lengyel-magyar kollégákkal. Szerintem itt magadból indultál ki.
Mi az a Ralph Lauren? Mintha már hallottam volna, de nem láttam még.
Te 180e Ft-ért vettél ki egy 2 szobás albérletet?

Szerintem ebben a konkrét kérdésben Te nem látod a lehetőségek és az igények halmazát.
Úgy érzem, hogy olyan kérdésben írtál, amit csak egy oldalról ismersz. Remélem bővíteni tudod majd tapasztalataid. Mert egyébként értelmes kommunikátornak tartalak.
S. Hardin 2017.12.05 22:00:50
@Endre Kis: Köszönöm az elismerést, igyekeztem pártatlan komentet írni.
Egyébként azt érzem, hogy azok akik nem tudtak mozdulni, haraggal tekintenek azokra, akik megtették. Sokan szeretnének menni, de nem tudnak csak magyarral. Láttam olyan CV-t, magyarul, német munkára, hogy oviba nem vettem volna fel a srácot. Egyébként Bobcat kezelőnek jelentkezett. Nem tudom hogy gondolta a német kommunikációt.De jó pénzért csináltatott német CV-t. Az jó volt. Nem hiszem, hogy felveszik majd. Nem követtem.
Van itt ilyan lehetőség a blog.hu-n, hogy személyes kommunikáció legyen? Én még új vagyok itt.