Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinga134

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a Tanúk örömmel fogadják az új Bibliát, feltesszük a kérdést: vajon kiállja-e az idő próbáját?  Az átdolgozott Új világ fordítású Biblia megjelenését a 129. éves közgyűlésre időzítették. Az eseményt számos Tanú túláradó izgalommal fogadta. Sokan a közösségi médiában is kifejezték örömüket és…..
Kinga134 2017.12.07 16:46:02
@D.mara: Szia! Mi évek során belerázódtunk. A 24.-ét minden évben tartjuk, mint családi ebéd mindenki ott van,apukám ,bátyám és családja. Ez minden évben fix.
Apukám még ajándékoz. Mi meg úgy szoktuk,hogy veszek neki ajándékot,és pár nappal karácsony előtt átadom. Nem azokkal a szavakkal mint szokták,hanem azzal hogy nagyon szeretünk azért adjuk. Tesómékkal már régebben megszakadt ez az ajándékozósdi,mert úgy voltunk vele,mindenki költse a pénzt a saját családjára, és ne vegyünk feleslegesen, az ünnep terhe miatt ajándékot. Nekünk az,hogy együtt lehetünk beszélgethetünk sokkal többet ér. Ők is elfogadták a páromat, meg apukám is. Főleg azért is,mert többet tesz a családért mint az expárom. Segít apukámnak ha kéri, fát vágni,pl. az egész házat ő festette ki. Egyszerűen rá mindig lehet számítani.
A gyerekkel úgy oldom/oldjuk meg a télapó/karácsonyt, hogy mivel a december egy olyan hónap,hogy szinte folyamatos akciók vannak, több ajándékot is kapnak.Szinte minden héten. És még ünnep előtti hétre is lesz nekik meglepi. Ezt alkalmazzuk a szülinapoknál is, van torta és ajándék, csak nem pont azon a napon. Nekem így jó,így tudom megoldani.Próbálom pótolni a dolgokat, eddig így sikerült.
Kinga134 2017.12.07 19:27:48
@t.csilla: Igen szerintem is nagyon durva volt az a kisfilm. Annyit kérdeztem már erről a páromat is, és hogy miért van erre szükség, a válasz, mert aki kiközösített akkor fog,/vagy nem/, visszatérni,és megbánni amit tett,ha nem állnak vele szóba a testvérek. Ez a köszönést is magába foglalja. Maga a bünti, még talán ok lenne, de hogy így,ezt nem tudom megérteni. Rengeteg a kétely bennem. Szerencsére időm még van.
Kinga134 2017.12.07 19:40:43
@D.mara: Ez változó szerintem.Most az a házaspár akivel tanulmányozok, nekik 3 gyerekük van, elmondták hogyan oldották meg a szülinaposzást az oviban, hogy minden indok nélkül tortát vagy sütit vittek be, és mondták a gyerek szeretett volna vinni.
Őszintén szólva, nekem nehéz mindig ez az egész, szülinap-karácsony stb dolog.
Én nem ebben nőttem fel, nagyon nehéz átállni, pedig pár éve már teszem. Ezért is próbálom kompenzálni a gyerekeket mindenért,lehetőség szerint.
nehéz egyensúlyozni, s talán az lesz a vége, amit talán most,ennyi hozzászólás után, gondolok, hogy mindenképp szeretném megismerni a Bibliát, és Istent. De hogy valaha meg e fogok keresztelkedni abban nem vagyok olyan biztos,meg abban sem,hogy egyáltalán akarok e tartozni bármelyik egyházhoz is.
Nem tudom érdemes e kockára tenni a házasságom, ha esetleg olyat teszek amit a gyülekezet nem tart helyesnek. Pl. töltök le flmeket,e-könyveket, stb. Ha jól tudom ezt sem szabad. Van/ volt olyan könyv amit olvastam amit elvileg nem lehetne.Én hangulatból választok könyvet és filmet. Meg hát nagyon befolyásolható vagyok sajnos. Így nagyot nyom a latban,hogy a rokonaim mit szólnak ha. Bár nem kéne,hogy érdekeljen, de sajnos nem így van.
Szóval most nagyon elbizonytalanodtam,így szerintem már tényleg befejezem itt az írogatást.
Mindenkinek szép estét kívánok!