Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga Levente

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytatva a korábbi sort, ma megint egy régi ismerőst üdvözölhetünk, mégpedig egy PAX MG golyóstollat. A retró írások egyik oka egyébként az, hogy az interneten alig van nyoma a 40-es évek végétől beinduló magyarországi golyóstollgyártás prominens darabjainak, így például a PAX MG is csak aukciós…..
Varga Levente 2020.06.15 15:04:03
Augusztusban iskolakezdési hónapot tart a Golyóstoll blog: ezt a tollat egyetemre/főiskolába ajánlom. Az felsőoktatásban tanulók általában maguknak vásárolják az iskolaszereket, és közismert tény, hogy anyagilag nincsenek túlságosan eleresztve. A fő szempont emiatt az alacsony…..
Varga Levente 2019.06.29 10:32:32
@habpite: 1978 PEVDI No. 50
A mai toll a bemutatása régóta előkelő helyet foglal el a "TO DO" listámon, szóval itt az ideje túlesni rajta. A szóban forgó áldozat a PEVDI MG család egyik csavarós golyóstoll változata, a 178 MG. PEVDI 178 MG Igen nehéz helyzetben van az a gyűjtő, aki régi magyar golyóstollakban utazik. A…..
A mai jeles alkalomra a világ egyik legismertebb golyóstollát, a Parker Jotter golyóstollat választottam tesztalanynak, aminek még az is lehet, hogy magyar kötődése is van. Egy kis történelem George Safford Parker A történet egy John Holland nevű úriember töltőtollakat gyártó és forgalmazó…..
A reklámtollakkal kapcsolatos ellenérzésemnek már korábban hangot adtam, mégpedig azért, mert az olcsó kialakítás, és a gyenge minőségű tollbetét miatt a legtöbb repitollat nem tartom igazán jól használható, megbízható írószernek. Természetesen nekem is van egy halom…..
Ez az írás egy töltőceruzákkal foglalkozó sorozat része. A golyóstoll mellett a 2 mm-es töltőceruza véleményem szerint a legsokoldalúbb írószerek egyike, azonban használata régen kiment a divatból. Ezért célul tűztem ki, hogy bemutassak néhány minőségi töltőceruzát. Ha érdekel, kövesd 2018-ban is a…..
Szinte mindenki ismeri a híres Parker Jotter golyóstollat, azonban kevesen vannak tisztában vele, hogy milyen komoly történelme is van. Ennek a cikksorozatnak a célja, hogy áttekintse a toll megjelenésének történetét, és sorra vegye a fontosabb változásokat a típus életében, bemutatva, hogy honnan,…..
Kedves üzenet várt valamelyik nap a blog facebook oldalán a Pilot Magyarországtól. Tudjátok, szabadidőmben, hobbiból írom ezt a blogot, de nagyon jó érzés, amikor azok a gyártók is felfigyelnek rá, akiknek a termékeit vásárolom. Nekik csak egy üzenet, esetleg egy termékminta,…..
FIGYELEM! A Hungaropen szentendrei mintaboltja az írás publikálása óta megszűnt. Úgy esett, hogy Szentendre környékére vitt az utam, ezért úgy döntöttem, meglátogatom a Hungaropen Kft. (a PEVDI bezárása óta a PAX toll gyártója) telephelyét, hátha sikerül szereznem a rejtélyes PAX Gel betétből,…..
Novemberben ajándékötlet hónapot tart a Golyóstoll blog. Ezt a tollat mostoha körülmények között dolgozók megajándékozására ajánlom. (Az ajándékozásról általánosságban ebben az írásban olvashatsz.) Nem tudom, hogy kell-e többet írnom a Fisher Space Pen AG-7 golyóstollról, mint hogy ez az eredeti,…..