Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Esztivagyok

46 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A padlizsánt minden formájában szeretem, teljesen odáig vagyok érte, és mindig csodálkozom, amikor valaki azt mondja, hogy neki kesernyés, vagy hogy nincs íze. Azt gondolom, hogy ha rántva vagy padlizsánkrémként nem is jött be nekik, ezt a réteges padlizsános, paradicsomos, sajtos ételt imádni…..
Esztivagyok 2019.11.29 13:12:48
@takacsveca93: Szia Veca, igen, sajnos egyelőre nekem is csak a kesudió jutott eszembe alternatívának, nagyon csúnya dolog ez az ételallergia-intolerancia dolog, baromira megnehezíti az életet...
Köszi a tippet, szoktam ám böngészni az akciókat :)
Azt hinné az ember, hogy egy autóban élve, egy kis gázrezsóval és szűk pénztárcával nem lehet igazán szemgyönyörködtető, különleges ételeket összehozni. Pedig dehogynem...
Esztivagyok 2019.04.07 09:41:19
@Elizabetike: Igen, a tálalás annyit számít. És olyan jó érzés, amikor ilyen szépet és finomat kreál az ember. Még jól kigyakorlom ezt a tálalást-díszítés témát, és majd ha lesz gyerekem, úgy át fogom verni a tökfőzelékkel meg a spenóttal, hogy felfalja mindet, mert jól fog kinézni :P
Ezeket a pléhtányérokat Lila füge szerezte. Magukban tök bénák, a kompozícióban mégis milyen jól mutatnak! Ha olyan könyvet veszel az ételfotózásról, aminek amerikai a szerzője, megtudhatod belőle, hogyan is néz ki ez a meló a Másik Kontinensen. Nos. Rendelkezésre áll egy…..
Esztivagyok 2019.04.06 11:13:40
Újabb receptet hoztam nektek! Én még életemben nem dolgoztam rebarbarával, úgyhogy sokáig keresgéltem, mit érdemes csinálni belőle, és nekem végül egy nagyon egészséges, vegán pite tetszett meg. Barátnőmék házavató bulit szerveztek, megemlítette, hogy tetszene neki, ha vinnék sütit, így hát a…..
A kalóriabázis szerint 51 nappal ezelőtt kezdtem a kalóriaszámlálást. Ezzel egyidőben kezdtem el tudatosabban, egészségesebben táplálkozni, odafigyelni arra, hogy minőségi és friss anyagokból főzzek, és ne pedig kész, csomagolt dolgokat fogyasszak. Ezen kívül egy barátnőmmel heti kétszer sportolunk,…..
Esztivagyok 2018.05.02 18:22:16
@Elizabetike: Köszönöm! :) Igen, a Strong tényleg kemény, imádom!
Jelentem, tegnap még megcsináltam a zöldborsófőzeléket, és be is nyomtuk mindet, naaagyon fincsi lett! Szuper jó ötlet szerintem kihagyni a lisztet, és inkább a borsó egy részét különszedve leturmixolni, kis keményítővel elkeverni, majd visszarakni a többihez, és sűrűre főzni egy kis tejjel. Így…..
Esztivagyok 2018.04.06 11:09:23
@bishujo: Hú, de szupereket írsz, köszi a tippeket. Ez azért így elsőre nagyon brutálisan hangzik, hogy ne csak arra figyeljek, hogy mennyit, hanem hogy mikor. :(
Ettől függetlenül megpróbálok ezekre is figyelni. :) Édesítőnek rossz a juharszirup, agaveszirup is a személyi edződ szerint? Csak mert ezek tele vannak szuperjó dolgokkkal, azért gondoltam, hogy nem árthatnak nagyon.
Tök vicces, ma reggelire pont úgy csináltam rántottát kettőnknek, hogy 2 teljes tojásból és 3 tojásfehérjéből. :) Akkor ezt fogom csinálni máskor is.
A centizést már más is mondta, úgyhogy akkor most le is méregetem magam végre. :)
Hú, a zabpalacsinta receptet mindenképp kérem szépen! :)
Ti mióta csináljátok?
Esztivagyok 2018.04.10 11:06:39
@bishujo: Hú, köszi, ez nagyon jól hangzik, ki is próbálom!
Reménykedem, hogy a természetes, növényi szirupok átmennek a vizsgán majd, jobbulást addig is!
És köszii, hamarosan készítem a következő vidit!
Sütöttetek már csokitortát vörösbabból? Már régen szerettem volna kipróbálni, mert jókat hallottam róla. Végre megkaptam a receptet. Amint kisült, alig vártam, hogy megkóstolhassam. Annyira jó színe lett, hogy nagyon nagy elvárásaim lettek. Melegen még nem igazán emlékeztetett egy csokitól tocsogó…..
Új projektbe kezdek, receptvideókat fogok készíteni nektek. Egyelőre kipróbáltam itthon, profi világítás és eszközök nélkül, mobillal felvéve. Nézzétek el nekem így az első videónál ezeket, később majd, ha sikerült, bevonok pár profit, és akkor szuper videókat készítünk nektek! Babos csokis…..
Ez nem éppen a legegészségesebb és legfogyókúrásabb blogbejegyzésem lesz, de annál színesebb és finomabb. A barátnőimtől még január végén kaptam születésnapomra egy kupont: KORLÁTLAN KOKTÉLFOGYASZTÁS KÉT ÓRÁN ÁT KÉT FŐRE A KAROLIN CAFE-BAN...
Nem tudom, mióta divat húsvétkor sós kalácsot enni, én egész gyerekkoromban kenyérrel ettem a sonkát. De most nagyon megtetszett ez az ötlet, kenyeret meg úgysem eszem már egy ideje, úgy gondoltam, készítek hát egy saját kalácsot. Nagyon reform, nagyon fogyókúrás recepttel nem mertem próbálkozni,…..
Kezdett unalmassá válni, hogy minden nap ugyanazt reggelizzük, ezért ki akartam próbálni valami újat. A banán palacsinta már régóta a várólistámon volt, de féltem, hogy le fog tapadni, le fog égni és nem lesz elég finom...
Esztivagyok 2018.03.25 23:45:25
@telstar23: Hm... kipróbálom akkor ezt a Xilit-es dolgot, úgyis be akartam szerezni pár egészséges édesítőszert a juharszirup mellé. :)
Juj, banános rántotta? Nem tudom, valahogy nem lenne hozzá gusztusom. Igazából így egymásra pakolva, juharsziruppal leöntve nekem nagyon bejött, de lehet, hogy kipróbálom majd más formátumban is. Ezt a videót már ismertem, iszonyú jól néz ki ez a palacsinta lepény, de nem valami kalóriaszegény. :)
Esztivagyok 2018.04.02 18:55:48
@telstar23: Köszönöm szépen :)
A sonkafőzést, kalácssütés még csak ma fogom elkezdeni, tegnap viszont megint összejöttünk a barátokkal, és nekik sütöttem egy kis lightos sütit. Egyébként nagyon szuper volt, mert a volt gimis csapatból, akikkel tartjuk a kapcsolatot, most majdnem mindenki ott volt párostul, és tizenegyen voltunk.…..
Tegnap megint bűnös estét tartottunk. Sütöttem egy kis pizzás csigát leveles tésztából, rendeltünk sushit, borozgattunk, beszélgetős estet tartottunk a baráti körrel. Úgyhogy ma reggel valami nagyon könnyű reggelire vágytam. Összekevertem egy kis krémtúrót natur joghurttal, raktam rá egy kis…..
Úgy volt, hogy elutazunk Erdélybe, és ott autózgatunk a legszebb helyek között, megnézzük a Gyilkos tavat, a Békás szorost, és a többi, de végül úgy alakult hogy a baráti körből többek nem érnek rá, annyi a meló. Nem úgy, mint nekem. Így hát mégis csak itthon maradunk húsvétkor, szóval lehet majd…..
Meseszép helyen ebédeltem a múlt héten.... A Feneketlen tó mellett a Hemingway étteremben jártam egy kedves barátommal, és az érkezésem után pár perccel már az is kiderült, hogy nem csak gyönyörű a hely és a környék, de az étlapon is bőven találok olyat, ami "nekem való"...Ráadásul amivel le…..
Esztivagyok 2018.03.26 01:45:47
Gerillakicsen Loaded fries 2017.07.04 13:19:57
Mi ez a rakodott krumpli?Miért nincs ez nálunk divatban?Miért nem eszem ezt minden nap?Azért nem eszem ezt minden nap, mert még nem tudom, hogy hol lehet ilyet kapni. Na nem mintha otthon nem lehetne ilyesmit elkészíteni, de azért gyorskaja a gyorskaja, hogy odamenjünk és beburkoljuk. Nem annyira…..
Ma éppen azon gondolkodtam, hogy rántottát készítsek-e vagy palacsintát, vagy zabkását, amikor a barátom közölte, hogy márpedig ő szeretne az Édesemben reggelizni. Felkerekedtünk hát, és Sushival együtt elmentünk a tőlünk ötpercnyi sétára található aprócska cukrászdába...
Mielőtt elérkeznénk a bűnös estéhez, elmesélem a napomat. Kezdjük azzal, hogy az alábbi képre ébredtem. Ez azért érdekes, mert egyébként Sushi a lábunknál szokott aludni, szóval nagyon meglepődtem, hogy reggel úgy feküdt mellettem, mint egy ember, nyakik betakarva. ..
Vannak olyan reggelek, amikor igenis kijár az embernek egy kis kényeztetés. Amikor nem sietünk sehova, nyugodt szívvel szánunk több időt a reggeli összeállítására is, hogy utána kényelmesen kiélvezhessük az elkészített finomságot. A pufi amerikai típusú palacsinta kókusszal és ananásszal elég jól…..
Hozzávalók: 30 dkg étcsokoládé,  6 db tojás, 16 dkg barnacukor, 20 dkg laktózmentes Ráma sütőmargarin, 1 vaníliáscukor, 1 csipet só, 3 marék durvára vágott dió, 5 dkg aszalt vörösáfonya, 6 evőkanál darált zabpehely (vagy zabliszt)   Elkészítés: A csokoládét a laktózmentes Rama…..
Gasztro-t(r)ippek Pho 36 (Budapest) 2018.03.20 12:09:51
Szombaton (2018.03.17.) ismét tervbe vettük, hogy pho leves kóstolóba megyünk. Elsősorban a Hai Nam Pho Bistro lett volna a cél, de sajnos nem fogadtak foglalást, és a helyszínen felgyűlt fogyasztók és várakozók száma alapján úgy döntöttünk, ezt a helyet most kihagyjuk, de (!) szerencsénkre nem…..
Ez számomra új információ. Világéletemben utáltam nadrágot vásárolni, mert a széles csípőmre, a hatalmas combjaimra és a vaskos vádlijaimra soha nem jöttek fel azok a nadrágok, amiket kinéztem. Mindig mehettem ki a próbafülkéből egy nagyobb méretért. Ez eléggé lehangoló dolog...
Tegnap egyedül voltam itthon, ezért volt időm sütögetni kicsit. Egyszer már megcsináltam ezt a tészták, akkor csak kakaós csigák készültek, most az akkori sikeren fellelkesülve újra belevágtam, de ezúttal kicsit változatosabban töltöttem meg. Hozzávalók: Tészta: 500 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 25…..
Sziasztok, Eszti vagyok. (Szia, Eszti!) Régóta küzdök súlyfelesleggel, igazából soha nem voltam elégedett még a külsőmmel. Mostanában vettem észre, hogy kicsit megszállottja is vagyok a kajának (és ez így is volt egész életemben). Imádom a különböző nemzeti konyhák specialitásait, a színekben…..
Azon gondolkozom, hogy visszatérjek-e a blog.hu-ra. Nincs semmi gond a Blogspottal, csak azt vettem észre, hogy itt régen a blog.hu-n olyan sok hozzászólás érkezett egy-egy írásomhoz, egészen érdekes kis viták alakultak ki, mostanában pedig odaát talán ír 1 vagy 2 ember…..