Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J. D. József

141 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lenne, ha nem lenne,S mi volna, ha mégis?Hogy léteznél, ha nem lennél?Mint egy elbaszott hipotézis. Ha nem lenne a teg- és holnap,Ugyan mit érne a ma?Miét csahol az eb,Ha nincs miért ugatnia? Hát egyszerűen, mert: kutya...
Színek és árnyak Imádság 2023.04.15 15:51:57
Áthatolhatatlan falként tornyosulnak mögöttem a szar napok, én mégis tiszta szívvel remélek magamnak egy szebb holnapot - ha térdre is estem, és a sárból tekintettem a csillagos égre, elmém mindig elcsitult, mert lelkemre lelt a béke, hiszen tudtam, nem vagyok egyedül: az Ösvény millió…..
Színek és árnyak Pillanat 2023.02.27 19:55:03
Miért múlik ela pillanat? Pedig nemő - mi múlunk el...
Színek és árnyak Ego 2022.12.28 20:01:24
Az újrakezdés angyala vagyok.Mélán szőtt álmok büszke mentora.Varázslattal hintek be esős estéket,és reménnyel itatok átegy könnyektől terhes, ódon zongorát. Egy korty késő éjszakai kávé vagyok.Szívek horizontba vesző ábrándja.Utcalámpák derengésén megfoganóihlet vagyok. Egy elsuttogottszerelmi…..
Rózsaszínű erdő, fent a telihold ragyog,klisés cukormáz és púderes angyalok,pillangóköd röpte, meg együtt mindörökre,de szerencsére minket nem egy tündérmese köt össze: Mikor találkoztunk, két szem olvadtegybe,mintha egér a holdatnyeltevolna le sajtnak híve,majd te nyeltél engem, s íme itt…..
Színek és árnyak Karma 2022.10.26 20:50:22
Apokalipszist üvölt a vihar előtti csend,fehér galamb, friss olajág itt mit sem jelent,Mert ez a Senkiföldje, a Halál-völgye,ahol kussol az erény és ömlik a tőke,Majd mérgezett földben megnyugodhatsz,nyugodhatsz mindörökre Műkönnyek hullnak érted plasztikpillákról,szilikoncsöcsök rázkódnak az…..
Színek és árnyak Keringő 2022.10.21 19:26:45
A tegnap már csak egy szakadt foltA kabátomon, mint egy égett holtAki máglyán halt, mert különbözöttÉs a mából a holnapba költözöttMert bűnös volt, hogy tiszta voltHogy élt, hogy vélt, hogy lelke voltHogy félt, remélt és ember volt A bolygó egyre körbe járA pillanat múlik, mégse fájPercről percre,…..
Színek és árnyak Magyarország.. 2022.10.09 18:27:00
..se előre, se hátra. Billegcsak. Jobbra, balra, jobbra. Plakátokra zúdula csatornák mocska,míg promóciókká avanzsálnaka gyűlöletbeszédek,s fasiszta propagandával adnakel illiberális eszméket. Tervek helyett mocskolódás.Érvek helyett személyeskedés.Uszító jelszavak dúlnak,s látszatra háborút üzena…..
Színek és árnyak Katarzis 2022.09.11 11:41:25
Katartikus álom ostromoltaagyamat az éjjel:fodrokat láttam úszniiszonytató lángszegéllyel. Becserkésztek, mintprédáját a vad,míg karmazsintlehelt rám egylidércfényű alak,sakálüvöltéstől terhesbársonyhold alatt. Rám borult a Feketejeges, irdatlan szövete,s lényem elveszett a csillagok között,akár…..
Színek és árnyak A Styx partján 2022.07.03 11:08:24
Bíborszínű láng gyúlt a Styx partján. A révész lassan evickélt csónakjával a homályba vesző folyamon. A víz az enyészet szagát árasztotta, sűrű volt, akár az iszap, és bordón sötétlett, akár az alvadt vér. A túlpart nem volt más, mint egyfajta foszló matéria, amely végül belefullad a horizont…..
Színek és árnyak Végefőcím 2022.06.02 21:18:13
Ne várj tőlem frázist, se üres locsogást -csak húzz fel, mint egy pokolgépetés élvezd a robbanást: keringőt jár egymássalaz ösztön és a romantika,hullámozzunk az élet húrjain,mint Gregorián és Gótika. Csak őrjíts meg! Őrjíts újrameg újra, s könny áztattacsókok között esküdj fel nekem:esküdj…..
Színek és árnyak Fut a vonat.. 2022.05.21 11:41:51
Fut a vonat,fut a vonat Dél felé. Fagyos létet hagytam magam mögött.Felettem a köznapiság körözött,ágyat pedig a vég keresztje vetett,mihez a megszokás ácsolt hamuszín keretet. Fut a vonat,fut a vonat Dél felé. Melegszik a világ.Testemet a nap,szellememet a látvány járja át,s nem fog rajtam többé…..
Színek és árnyak Semmi van 2022.05.03 20:54:39
Ahol a semmi van, ott nem számít a mindenÉs testvérek osztoznak egyetlen szál ingen Ahol jelen van a semmi, ott semmi sem bánthatA múlt és jövő hiába szorítják gigádat Ahol a semmi létezik, ott kihal a pusztulásÉs meghallgattatik a csendes hallgatás Ott, ahol a semmi a törvényNincsen többé…..
Fogta az álmait és lelépett. Elindult hazafelé, bár fogalma sem volt, hogy az hol van. Csak azt tudta, hogy meg kell keresnie. Így hát útra kelt. Vándorolt csendes pusztákon keresztül, ősi megalitok között. Ködös lápokon kelt át villódzó lidércektől kísérve. Egzotikus virágokkal borított romok…..
Hová lesznek az álmok, ha az álmodó meghal? Akár a be nem teljesült vágyak és meg nem cselekedett tervek, minden ide jut végül: a padlásra. A helyre, amely a szférák közt lebeg a tér és az idő megformálása óta. Gerendáit a legelső csillagok pusztulásakor bekövetkező nóvarobbanás vetette ki magából,…..
Színek és árnyak posztmodern 2021.11.29 19:44:11
hová ti autópályákon száguldvaén ősi karavánúton jutok el míg ti gépi programmal készíttek absztraktotén Életet festek antik módszerrel ha ti azt mondjátok költészet úgy értitek semmi én látnokok leszármazottjaként fogom népemeta Nirvánába vezetni..
Fültanúja voltam egy szemmelverésnek, mit rozsdás szeggelés egy kihegyezett kalapáccsalvégeztek, majd egy köteg lánccal fejez-tek be. Utána lefejez-ték a hóhért. Is.Végül egy kis versikét faragtak belőleés azt gondolták tőle(bocs, róla, de így jött ki a rím),hogy igazi kincs lett.Valójában inkább…..
Színek és árnyak Főnix 2021.09.21 10:47:11
Villám sújtott le Éden ligetére. Lázrózsás álmaim sok holdig égtek: orgazmuszuhatagok bugyogtak fel szívem kamráiból, és hittem, a Paradicsomban vagyok. Bíztam Prométheuszban. Kincse átjárta lelkemet; aztán elburjánzott; én pedig eltörtem. Útjára eresztettem egy préselt levelet, ezzel felszabadítva…..
Színek és árnyak Hullámverés 2021.08.30 10:33:51
Hullámverés. A part szakad.Vihar tombol. Közeleg a pirkadat(?) Ugyan hol élnek az ősök? S merre a jövő?Honnan tudja a vad, hogy bika ő vagy ünő? A tegnap fájó rojtjai kígyóznak a létben,s idővé folyva alkotnak hálókat a térben. Holnap. A remény kulcsai. Olcsóvigasz. Alant halkan nyílik egy…..
Senki nem mondta, hogy könnyű angyallá válni. Lépni csak, és lépni egyre,Tüskés sziklákon át fel a hegyre, Közben elbukni, majd elbukni újra,De minden botlás utánFeltekinteni a csúcsra, S éjszakánként kavicsokon hálni.Senki nem mondta, hogy könnyű angyallá válni. Csillagvirágos…..
Színek és árnyak Szegények éje 2021.05.19 20:55:53
Koszos ablakokon át szűrődik be a holdvilág az otthonokba. Fekete bársonyon szikrázó fénypontok melódiája csendül, mélysége betölti a lakónegyed legtávolabbi zugát is. Pajtásaim kémények és tetőcserepek. Szűkös padlásszobám tárt ablakkal ásít felém, kérlelve, hogy bújjak vissza karjaiba, ám nekem…..
I. Nehéz füstjét köpi alattam a vas,s én csak száguldok vele. A távolbantalán a semmi vár. Avaserkölcsök földjét sajátos kánonbanátkozom, köpöm és taposom. Hol a horizont és a bércekkiéhezett szeretőkként összeérnek,úgy lángol az égalj,akár dévajbúcsúéjem után a templomok. Az út mentén csak…..
Ma fátyol lepte meg a várost. Minthacsak bensőm lenyomata lenne e borúsidő, s az ősz, mint csalafintalátogató kódorog az utakon, koszorúsköltőként ünnepeltetve magát. Tetszhalottá vált a kikelet. Csendes eső dong a templom tornyán.Vízcseppek karmolnak sebekete réveteg pillanatokon, s…..
Vízcseppek a csempén. Ezernyi aprószikra, akár az éjjeli égbolt,s a habfürdő buborékjai talánmaguk a galaxisok, a víztükörpedig a horizont, érzékelésünkhatára, s a fürdő magányamutatja mily kérész e létünk,s mit korlátnak vélünk, sík tükörcsupán. A lét esszenciája, mint halványjelenés dereng a…..
Színek és árnyak House of Bahtii 2021.03.31 20:12:42
Csak a lüktetést éreztem. Semmi mást, csak azt a levegőn rendszertelenül átsuhanó érzést, amely mintha magán a valóságon vonult volna végig: a tér megremegett egy pillanatra, az idő pedig egyetlen nagy dobbanásba sűrűsödött össze, majd egy szempillantás múlva az egész egy álomszerű valaminek tűnt.…..