Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sándor Borzsák Miklósváry

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú sztori ez már. Még az ősidőkben használtam először négyévszakos gumit, egy németből hozott Citroen AX viselt Good Year Vector abroncsokat. Rajta maradt, mert hát nem egy testsúlyos erőgépről volt szó. És a használat kilométerei alatt bizonyított is, jó volt télen, nem csúszott, nem…..
Sándor Borzsák Miklósváry 2017.11.30 16:26:06
@Dombóvári Mihály: Kedves Mihály! Köszönöm a reagálást.Ma egyeztettem a Michelinnel és ezt írták nekem: Kedves Sándor!

Köszönjük,hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat.
A MICHELIN CrossClimate+ egy új (2017-es) gumiabroncs model, elődjéhez képest változtattak az összetevőkön, azonban teljesítmény szempontjából nagyon csekély a különbség.
A nedves úton való fékezés teljesítmény kategóriájában a MICHELIN CrossClimate bizonyul jobbnak, viszont a különbség csupán centiméterben mérhető. Ennek magyarázata, hogy gumiabroncsokat "A" B" és "C"... minősítésekkel osztályozzák. A minősítéseken belül pedig egy 15 - ös skála is különbséget tesz az osztályzatok mértékétől. A MICHELIN CrossClimate ugyan "A" kategóriával lett minősítve (a nedves úton való fékezés kategóriájában), azon belül azonban a végén helyezkedik el (például "A" minősítést kapott viszont a 15-ös skálán 14-es) a MICHELIN CrossClimate+ viszont "B" minősítést kapott viszont annak az elején kapott helyet, tehát a különbség ebben a teljesítmény kategóriában nagyon kicsi. Ennek az oka az, hogy a havas úton való fékezés teljesítményét fejlesztették tehát megváltoztatták a gumiabroncs néhány összetevőjét ami miatt egy kicsivel romlott a teljesítmény nedves úton való fékezés kategóriában.
Említenék egy más jellegű információt amely talán segíthet a döntésben, a MICHELIN CrossClimate gyártását tavaly év végén leállították egyenlőre még megvásárolható ez a model viszont ha esetleg úgy alakul,hogy valami oknál fogva (pl defekt) lekell cserélnie egy gumit akkor már lehet,hogy nem fogja tudni beszerezni a régebbi modelt és kettőt kell majd lecserélnie és így pedig már nem 4 ugyanolyan gumi lesz járművén.
Remélem ezekkel az információkkal sikerült megválaszolnom kérdéseit és segíteni fog Önnek a döntésben. Ha további kérdése vagy kételye van kérjük keressen fel minket újra bizalommal.
További szép napot kívánunk.

Tisztelettel, Dóra
Michelin Ügyfélszolgálat
Tel: 0680015321
E-mail: contact@tc.michelin.eu
Web: www.michelin.hu/