Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vértesi Kinga

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a Tanúk örömmel fogadják az új Bibliát, feltesszük a kérdést: vajon kiállja-e az idő próbáját?  Az átdolgozott Új világ fordítású Biblia megjelenését a 129. éves közgyűlésre időzítették. Az eseményt számos Tanú túláradó izgalommal fogadta. Sokan a közösségi médiában is kifejezték örömüket és…..
Vértesi Kinga 2017.12.03 11:44:01
Egyrészt Jézus nevét sehol nem írták át Jehovára, aki elolvasta a Bibliát az tudja, főleg ha előtte ismeretet szerzett az eredeti Károli Bibliából. Ugyanis az eredetiben megtalálható Isten neve.Egyes vallások írták át Úr névre vagy simán Isten maradt. A tanuk nem írtak bele semmi pluszt,ugyanis a Jelenések könyve végén Károli Gáspár Bibliából " Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra; És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak." Vagyis se hozzátenni se elvenni nem lehet. Viszont meg lehet nézni egy Katolikus Bibliát, hány plusz könyv van hozzá téve. Inkább azt kellene tudni,egyes embereknek mi Isten neve. Ugyanis még a Miatyánk-ban is úgy van, hogy :"Szenteltessék meg a Te neved" De vajon mi a neve? Meg ha a 10 parancsolatot nézed, Isten nevét hiába szádra ne vedd! Na akkor nézzünk csak körül,hány ember is káromkodik úgy, hogy Isten benne van,nagyrészt vallásosnak magukat mondó emberek. Mint nekünk embereknek,is van saját nevünk, úgy Istennek is. És ne felejtsük el, sokan még mindig abban a tévhitben élnek, hogy Isten Jézus személyében jött a földre. De nem, Isten egyszülött fia Jézus,akit legelőször teremtett,és aki segítségére volt a Teremtésben. És akik imádkoznak, hova-kihez imádkoznak? Hiszen a Bibliában sablon ima van,vagyis hiába mondjuk el ezerszer is a Miatyánkot, még nem fog eljutni az imánk oda akihez szeretnénk.Ugyanis nem Isten nevét mondjuk. De mint mindent, mindenkinek saját magának kell eldönteni, úgy mint azt is melyik valláshoz érzi magát közel, miben tud hinni. A Tanuk senkire nem kényszerítenek semmit, csak felajánlják. Ha akarja elfogadja, ha akarja nem. Minden vallás a saját igazát mondja, így elég nehéz az embereknek dönteni,főleg,hogy minden vallásra van rossz és jó oldalak a neten. Én Katolikusként nőttem fel, pár éve ismerkedem a Jehova tanui által képviselt nézettel, így tudok hasonlítani. Sőt anyukám Evangélikus volt, tehát valamennyire van ismeretem arról is, bár nagyon minimális. Visszatérve a Bibliára, amit több ezrekért vásárolhat meg bárki,egy könyvesboltban, a Tanúk ingyen adják ha kér valaki.És még csak nem is vagy kötelezve semmire. És a Biblia csakis úgy van /átírva/,hogy a régies szavakat számunkra érthetőbbé tették,tehát nem írták át,csak könnyebb értelmezni a mai világban élő embernek.
Vértesi Kinga 2017.12.04 12:18:27
Mint írtam, nem vagyok még Jehova tanúja, így csak az eddigi ismereteim alapján tudtam írni. Igazából nem vagyok kíváncsi arra,ki mit gondol a gyülekezetről. És nem is vagyok hajlandó semmiféle vitába belemenni,mert szerintem semmi értelme. Én leírtam mit gondolok,és ennyi. Összehasonlítottam Református,Katolikus Bibliát a Tanuk Bibliájával, bár bevallom nem szóról szóra. Szerintem aki akar bármibe bele tud kötni. Valamiben hinni kell, hogy tudjunk élni ezen a földön normálisan, mert ha nincs hit elveszett minden. Át kell vészelni valahogy ezt a sok szörnyűséget ami történik velünk meg másokkal. Én egyenlőre jól érzem magam ott ahol vagyok. De szabad választás van. Mivel rengeteg egyház van,lehet válogatni,kinek mi szimpi.
" Én nem tudok egyetlen káromkodást sem, amiben benne lenne a Jehova név." Én sem tudok egyet sem, és nem is így értettem, hanem úgy,hogy ha Isten neve Isten, akkor nagyon sokan használják a szót ilyen célra is.
Amúgy a férjem Jehova tanuja,10 éve élünk együtt,én pár éve ismerkedem a vallással, sőt bevallom, elkezdtem tanulmányozni 4 éve, 1,5 év után abbahagytam, és pár hónapja újra elkezdtem. Közben senkitől nem hallottam semmi rossz dolgot, a férjemmel is nagyon jó a kapcsolatom, az apukám és bátyám is katolikus,de a kapcsolat nagyon jó közöttük/közöttünk. Mi úgy házasodtunk össze annak idején, hogy tiszteljük egymás hitét. Soha nem volt gond belőle, pedig még templomba is jártam az elején, egy rossz szót nem szólt érte.
Már bánom, hogy írtam ide egy szót is. Mert valakinek lételeme a kötözködés.
Szerintem mindenki maradjon, ott ahol van, amiben hisz,ahol jól érzi magát.
Hiszen az a fontos hogy jól érezzük magunkat.