Regisztráció Blogot indítok
Adatok
libsikonzi

23 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helyszín: Budapest XIV. kerülete, az Egressy út és a Hungária körút kereszteződése. A helyszín fizetős parkolási zónába tartozik. Az alábbi kép itt készült egy hétköznap délután:..
Kezdjük azzal, hogy nem vagyok Fidesz-bérenc, nem Habony megrendeléséből írom az alábbi cikket. Akik úgy gondolják, hogy aki kritizálni meri a mostani „dicső forradalmat”, az a kormányt szolgálja, azok nyugodtan zárják be a lapot, nem nekik szól ez a cikk. A posztot pont ellenkező célból írtam:…..
libsikonzi 2018.12.19 23:33:05
@ben2: ez a komment gigalájk. Ez amit írtál, az Marki-Zayra kimondottan érvényes. Most neki kéne megmutatnia, hogy milyen a jó kormányzás, mi lehet az alternatíva a Fidesz helyett. Helyette az országos politikában akarja megvetni a lábát (ráadásul nem érti, mivel nyert ő, és rossz irányba indult el), a városa meg a csőd szélén - amiről persze mindenki tehet csak ő nem.
Puzsér Róbert bejelentette, hogy indul a főpolgármesteri választáson. A szocik meg a DK már őrjöng, és a lakájmédiájuk sem tudja, hogyan reagáljon. Sokaknak meglepő lehet, hogy nem a jobboldalról, hanem a balról indult meg felé a támadás. Számomra viszont nem az, sőt, vártam is. 4 pontban…..
libsikonzi 2018.10.14 21:37:07
@Hund11: ki és hol írt ilyet?

A koncepció meg nem irreális, de vitázni érdemben akkor lehet róla, ha látjuk a pontos terveket, elképzeléseket. Amit elvileg a szakértők már csinálnak. (Azt pedig a többség sosem fogja megérteni, hogy egy ilyen koncepció, ha jól megcsinálják, csak javítani fogja a közlekedést a városban - kocsival is)
Az úr hűbéri-rendi jelenség, a középosztály kapitalista-osztálytársadalmi jelenség, az értelmiség örök emberi szerep. Bibó István 2010 előtt megszokott volt, hogy a jobboldali értelmiség nyílt leveleket, petíciókat fogalmazott meg. A levelek végén aláírók tucatjait lehetett olvasni. Részben…..
És a fenti kifejezés egyáltalán nem túlzás. Ma pont 4 hónapja voltak a választások, és utána jöttek az újabb ellenzéki ígérgetések, hogy mindenki megújul, és rögtön megkezdi az építkezést. Ehelyett mit látunk?..
Nem akarok se demagóg lenni, se képmutató. Nem sajnálom a képviselők fizetését, és nem hazudom azt, hogy én nem szavaznám meg a saját béremelésemet. Biztos vannak olyan jó emberek, akik nem tennék meg ezt, de én (ahogy a többség sem) nem közéjük tartozom. Viszont amit a magyar ellenzék csinál, az…..
libsikonzi 2018.07.15 15:51:34
@ulpius66: el is olvastad az írást?
Kimondottan szeretem a bűvésztrükköket. A YouTube-on gyakran is nézek témakörben videókat. Rengeteg jó bűvész készít minőségi videókat, melyekben bemutatja a bűvésztrükkjeit. Szeretem találgatni, hogy mit hogyan csinált. A közös általában bennük, hogy sok gyakorlást és ügyességet igényelnek. Ez…..
Még mindig azt harsogják mindenhol, hogy az összefogás, az egy, és csakis egy erős ellenzéki tömörülés győzheti le a Fideszt. Ez még két okból mindig nem így van, és valami más kell a Fidesz legyőzéséhez. A baloldali megújuláson túl...
libsikonzi 2018.05.17 14:12:58
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem a ballibek, hanem mi, Fideszből kiábrándult jobboldaliak. Vagyunk sokan mi is. Nagy részünk egyébként még most is a Fideszre szavazott.

@laci_52: szociáldemokrácia nem létezik. Az egész szocializmus hülyeség, megbukott. Egyébként meg jelenleg a DK-n kívül mindenki balos gazdaságpolitkát tol nagyrészt, normális jobbos alternatíva nincs is.

@sas70: Momentum? Ne röhögtess. A demagógia a köbön.

@Andy73: Egyrészt nem vagyok baloldali, sőt! Másrészt ezt már a választások előtt is megírtam. Rossz helyen kopogtatsz.
libsikonzi 2018.05.17 15:28:38
@szepipiktor: te sem olvastad végig a posztot.
Megjelent a minap a Népszavában egy nagyon vicces interjú valami Tóth Bertalan nevű szocival, aki állítólag az MSZP frakcióvezetője. Kiderült, amit eddig is tudtunk, hogy ezek még mindig nem értik, hogy miért verte őket zsinórban 3. (HARMADIK!!!) alkalommal szarrá a Fidesz. És hogy miért tartanak a…..
libsikonzi 2018.05.09 15:38:58
@paczy: köszönöm a kritikát. Alapvetően egyetértek, viszont ez a téma úgy gondoltam, már csak ennyi komolyságot ér, mert egyszerűen nonszensz az egész szituáció.
Legalább 15 ismerősöm írta ki a fenti mondatot Facebookra az elmúlt napokban. Pedig több, mint 2 millióan vannak, és köztünk élnek. A válasz pedig nem nehéz, minimum két oka is van: Kialakultak a véleménybuborékok, ami a közösségi médiában még erősebb. Vagyis olyan emberek véleményét keressük,…..
Sokan hülyének néztek a múlt héten, mikor azt írtam, hogy a mozgósításban a Fidesz a legjobb, mert vidéken csak ők léteznek szervezetten. Ezért talán nem is olyan meglepő, hogy a hódmezővásárhelyi meglepetésből ők jöttek ki jól. Kicsit ironikus, ha az nincs, ma nem beszélünk kétharmadról...
Márki-Zay Péter bemutatta – az elvileg – legesélyesebb ellenzéki jelöltek listáját, és arra buzdít, hogy szavazzunk rájuk, így eljöhet a rendszerváltás 2018-ban. Ez viszont téves. Nem lehet rendszerváltásról beszélni, ha a DK és az MSZP jelöltjeire húzzuk az X-et. Ha ők kerülnek kormányra, akkor…..
libsikonzi 2018.04.06 13:45:04
@feketeesfeher: Nem azt mondtam, hogy egy csapásra legyen új politikai generáció. Hanem azt, hogy a következő választásokra most kell elkezdeni a felkészülést, nem választások előtt két héttel.

Pl. az LMP folytassa amit az elmúlt hetekben, járják az országot, csináljanak erős vidéki szervezeteket, és vegyék át a baloldal vezető szerepét. A Momentum detto.

A jobboldalra pedig kell egy Jobbikon kívüli alternatíva, akik megszólítják azokat a fideszes szavazókat, akik a legkisebb rosszként voksolnak rájuk. Hidd el, rengetegen vannak ilyenek. És hiteles, régi jobboldali értelmiségiekkel, kiábrándult fideszes politikusokkal ez sikerülhet. Ha már egy 10% körüli pártot sikerül összegrundolni, akik a Fidesztől vesznek el szavazatot, már másképp néz ki az egész történet.
libsikonzi 2018.04.06 14:16:31
@dare: Én azt mondom, amit az előző posztban is írtam. Ha az MSZP leváltja a Fideszt, akkor a Fidesz erős marad, és 4 év múlva újra esélyes lesz. Ha most nyer, akkor 4 év múlva meg fog bukni, ha a választók és az ellenzék tanul az elmúlt 8 év hibáiból. És a kormány ellen előbb fog létrejönni ellenzéki jobboldal, mint ellenzékben.

Szóval úgy gondolom, a taktikai szavazás rövid távon megoldás csak, sőt, lehet konzerválja még hosszabb időre a szart. Ahogy Puzsér mondta ma, Orbánra nem Gyurcsány, Gyurcsányra nem Orvbán a megoldás.
libsikonzi 2018.04.06 14:19:48
@morph on deer: a DK maga Gyurcsány, Gyurcsány meg a miniszterelnök volt 2006-ban. Szóval igen, összemosható a kettő.

Az egyenlőség jel meg bőven mehet közéjük és Fidesz közé. Ugyanúgy meggyalázták a demokráciát 2006-ban, saját bőrömön tapasztaltam meg. Ugyanolyan korruptak voltak, ugyanúgy kurva sokat loptak, max kevesebb lehetőségük volt.

Sőt, mellette még majdnem csődbe is vitték az országot, ezért ha a két alternatíva lenne csak, hogy Fidesz vagy MSZP/DK, akkor sokan a Fideszre szavaznánk. Rengetegen emiatt szavaznak most is rájuk. De szerencsére nekem nem kell.
Még nem döntöttem el, pontosan mit csinálok április 8-án, viszont egyre  jobban kezd körvonalazódni. A választásokkal kapcsolatos gondolataimat szedtem össze, hogy mely pártokra biztosan nem szavazok, mely pártok között vacillálok, és milyen forgatókönyvek jöhetnek a választások után...
libsikonzi 2018.03.28 23:41:46
@hidroponi: vagy csak nálam nem minden fekete vagy fehér.
Korábban nagy fideszes voltam, rajongtam Orbánért, ott voltam minden nagyobb felvonuláson, szórólapoztam, aláírásokat gyűjtögettem a pártnak. Ez viszont szépen lassan elmúlt, ami nem annak köszönhető, hogy változott volna az értékrendem, hanem pont ellenkezőleg: a Fidesz lett teljesen más, mint ami…..
libsikonzi 2018.03.28 13:53:57
@MACISAJT: erről is fogok írni, de egy ilyen komment előtt illene legalább kicsit utána nézni, mikről írt korábban a blogger
libsikonzi 2018.03.28 13:13:51
@Magánvéleményem: ennyire magas szinten nem jártam, sőt, sosem akartam állami körökben magasra jutni. A munkában hiszek.

De persze mindenki magából indul ki, szokták mondani.
libsikonzi 2018.03.28 13:15:22
@Zacskóstej: egy szóval sem mondtam, hogy mindez tegnap történt. Már 2010-ben is mint a legkisebb rosszra szavaztam a Fideszre. Azóta még jobban eltávolodtam
Röviden: ha visszahívják az összes egyéni jelöltjüket!..
libsikonzi 2018.03.26 12:52:00
@apro_marosan_petergabor: én min Jobbikos? Haha :D

(Egyébként a Jobbiknak van programja, ellentétben a Fidesszel. És kerítést is csak a Fidesz plakátjai szerint szeretnének bontani. Továbbá Orbánnak is volt hasonló pálfordulása, szal akkor neki sincs gerince ezen logika alapján)
Az ellenzéki pártok legnagyobb baklövése, hogy a saját pályáján, demagógiában próbálják legyőzni a Fideszt. Ebben viszont Orbánék verhetetlenek, gyakorlatilag csúcsra járatták a műfajt...
libsikonzi 2018.03.09 16:27:27
@paragrafus: és hany százalék keres bruttó 400 felett? (és honnan a statisztika?)
libsikonzi 2018.03.09 17:31:27
@Brix: két külön dologról beszélsz, de ez a fajta demagógia amit képviselsz pont alkalmas a jelenlegi politikai rendszerünk fenntartására. Neked is köszönhető, hogy Mészáros Lőrincek országában élünk
libsikonzi 2018.03.25 20:31:33
@...in the world: Köszönöm. Remélem a mai is tetszeni fog :-)
Szanyi Tibor szerint az MSZP fővárosi programját nem a Jókai utcai székházban kell keresni - bár ott is megvan -, hanem a lakásokban és a postaládákban. Szanyi sajtótájékoztatón mutatta meg a Zöld Budapest című programot tartalmazó füzetet, amelyet az összes budapesti…..
Már előre látom, hogy a kétbites kommentelők gyurcsányozni fognak, esetleg SZDSZ-bérencnek (nem ezzel a kifejezéssel) hívnak, pedig aki olvasta a korábbi posztjaim, tudhatják, hogy ez pont nem így van. Viszont vannak olyan területek, melyeken az állam láthatóan nem jó gazda, és ahol minőségi…..
Kicsit lerángott csont már a H&M "rasszista" reklámja, viszont tökéletes kórképe a mai PC-közéletnek, ahogy az ún. liberálisok reagáltak erre a képre. Kérdezem én, ki az igazán rasszista? A) Az a marketinges, aki minden hátsó szándék miatt feltöltötte ezt a képet a webshopba. B) Az, aki a…..
Nem azért, mert a Fidesz olyan jól kormányozna, vagy mert az ország többsége elégedett lenne velük. Sőt, a rájuk szavazók igen nagy része a legkisebb rosszként gondol Orbánékra (erről még lesz szó egy másik posztban). Az ellenzék rossz pályán, rossz szereplőkkel és rosszul játszik, mindezzel a…..
libsikonzi 2018.01.08 10:34:42
@Kivlov: ez nagyjából igaz. De nekem már az is elég lenne, ha lenne egy 10-20 % körüli polgári párt, aki legalább koalícióba lépve tudna néhol javítani a helyzeten. #idealizmus
libsikonzi 2018.01.08 11:44:31
@Terézágyú: azon túl, hogy nem friss példákat hoztál, ugyanezeket a szavazókat megtalálod Budapesten is. Továbbá ez az általánosítás nem csak bántó egy vidékinek, de nem is igaz.

Egyébként pont igazolod, amit írtam.
A kifejezés egyik felét Magyarországon az ún. politikai jobboldal, másik felét pedig a magukat baloldalinak hívó pártok járatták le. Pedig két nemes eszméről van szó, melyek alapértékei nagyon hiányoznak a mai közéletből...
libsikonzi 2018.01.07 16:54:51
@Ravasz Figyelmeztetés: Pont ez lenne a cél, hogy ne ezekkel azonosítsuk a liberalizmust. De nem jött át a lényeg.
Legutóbb már spoilereztem, hogy a következő cikk az 5 leghitelesebb közéleti személyről lesz. A lista természetesen most is szubjektív, és csak a birtokomban lévő információk alapján tudtam összerakni. Sajnos a szereplők belső gondolatait nem ismerem, így lehet, hogy félreismerem némelyiküket...
libsikonzi 2017.12.04 20:00:17
@Jakab.gipsz: benne van a cikkben, hogy mit vettem a hitelesség mércéjének. És igen, lehet, hogy ők sem különbek a többieknél, csak még nem mutatták meg a foguk fehérjét. De erre is céloztam a cikkben.
libsikonzi 2017.12.04 20:01:46
@libsi nóta bárki unja: pont ez a blog célja, hogy a hagyományos liberális értékeket prosperálja.
libsikonzi 2017.12.04 20:02:53
@cdr.Ben: Ángyán is jelölt volt, de kevésbé aktív mostanában, ezért nem került fel. Próbáltam napi aktuális listát összeállítani.
Simicska Lajos után szabadon egy másik szó jutott eszembe a címadás során, de maradtam inkább ennél a szalonképesebb kifejezésnél. Összeszedtem 5 közszereplőt, akik talán a legtöbbet ártanak a mai magyarországi politikának, közéletnek. Már most elárulom, Orbán Viktor nem lesz rajta. Ennek nem az az…..
libsikonzi 2017.12.04 10:02:28
@Ballib cenzúrázók réme 25: alapvetően igazad van, de a neoliberális szót használnám. Amit ma liberálisnak hívnak az SZDSZ-féle pártok, annak köze sincs a liberalizmushoz. Ez a blog pont ezért indult, ajánlom az előző posztot.