Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mozsár Műhely Blogja

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mozsár Műhely blog új sorozatában ismert emberek mondják el, mit gondoltak egy-egy előadásunkról. Ezúttal Cinthya Dictator fotós, media designer ajánlja A pandák gyönyörű utazása című darabot. Fotó: Kállai-Tóth Anett Ebben az évben a Mozsár Műhely egyik előadását, A pandák gyönyörű…..
A Mozsár Műhely blog sorozatában ismert emberek mondják el, mit gondoltak egy-egy előadásunkról. Most Závada Péter rövid, személyes reflexióját olvashatják az Így viszik át – Nyáry Krisztián alapján című előadásunkról. Így jött át Az Így viszik át határozottan eleget tesz annak a vállalásnak,…..
A Mozsár Műhely olyan ismert médiaszemélyiségek kedvence, mint a televíziós műsorvezető, zenész Miskovits Marci vagy a népszerű stylist, Schreiter Lilla. Arra voltunk kíváncsiak, miért kedvelik a helyet.   Schreiter Lilla a Netentúli történetek írójával, Lackfi Jánossal. Fotó: Kállai-Tóth…..
A Mozsár Műhely blog új sorozatában ismert emberek mondják el, mit gondoltak egy-egy előadásunkról. Elsőként Fiala Borcsa író, újságíró, a wmn.hu főszerkesztő-helyettese ajánlja figyelmetekbe az Anthony Burgess regénye alapján készült Egy tenyér ha csattan című előadásunkat. Ódor Kristóf, Szabó…..
Habár legtöbben ma is Gépnarancs című könyvéről és az abból készült Stanley Kubrick-filmről (magyarul Mechanikus narancs címmel jelent meg) ismerik, a manchesteri születésű Anthony Burgess (1917-1993) rendkívül termékeny író és igazi polihisztor volt. Összesen 33 regénye jelent meg, emellett…..
Június 9-én ’best of’-előadással zárja második évadát a Beszélő levelek előadássorozat, amelynek havi rendszerességű estjein minden alkalommal más-más fellépők olvassák fel híres emberek, történelmi személyiségek vagy akár hétköznapi emberek szórakoztató, meglepő vagy megindító leveleit. A…..
Képzeljük el, hogy egy nap besétál két hölgy egy budapesti fodrászszalonba, és magukat NAV ellenőrként feltüntetve megpróbálnak ingyenesen póthajhoz jutni. Minden a tervük szerint alakul – egészen addig, amíg meg nem érkezik a rendőrség. De mi történik ezután? A fent leírt, a valóságban is…..
Izgalmas bemutatóra készül a Mozsár Műhely: a Terike & Irén című előadás története egy valóban megtörtént bűncselekmény alapján íródott, amely szerint két szépkorú hölgy adóellenőrnek adta ki magát, hogy póthajhoz justhassanak egy fodrászszalonban. Az alkotók, a KV Társulat tagjai a cselekményen…..
„Hány elemet használnak havonta?", „Savanyú a ...???”, „Még sosem ittam sört, inkább szerelmes voltam!!!”, „És azt hiszik, boldogok…”. Ilyen és ezekhez hasonló kommentek érkeztek a Mozsár Műhely új darabját, a Szomjas férfiak sört isznak helyettem című előadást beharangozó videó alá a Facebookon. Mi…..
Sorozatunk következő törzsnézője Sinkovicz Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem tanulója. Rendszeresen látjuk előadásainkon, így kíváncsiak voltunk rá, hogyan talált ránk, és mi az, amiért időről-időre visszatér hozzánk. Mi alapján választod ki azokat a színházi előadásokat, amikre…..
Médiakutató, kommunikációs szakember. Tanít a Pécsi Tudományegyetemen, publikál, konferenciákon, szakmai rendezvényeken ad elő. Mindemellett szakmai és irodalmi szövegeket fordít angolról magyarra és fordítva. A Beszélő levelek előadássorozatunkon elhangzó legtöbb levél fordítását neki köszönhetjük.…..
Merész, szókimondó jelenetek, őszinte és nagyon emberi érzelmek elevenednek meg a Mozsár Műhely színpadán: a Szomjas férfiak sört isznak helyettem című előadás kendőzetlenül beszél párkapcsolatról, öregedésről, és általában a nőket érintő problémákról. A produkció életre hívói és egyúttal szerzői,…..
Oláh Andrea több mint 10 éve foglalkozik hivatásszerűen könyvekkel: rádiós műsorában és immár saját honlapján is (konyvbenutazom.hu) ajánlja az olvasnivalókat a könyvbarátok figyelmébe. Nem véletlen, hogy a kortárs szerzők írásaiból összeállított színházi sorozat, a Kortalan kortárs (amelynek…..
Szilveszteri bemutatónk, az Így viszik át című előadás szerzőjét, Tóth Réka Ágnest kérdeztük az alkotói folyamatról, a pályája alakulásáról, hobbijáról, és további szakmai terveiről. Ha utána nézünk az eddigi szakmai tapasztalatidnak, sokféle tevékenységet találunk, a színházcsinálás szinte…..
Változatos mindennapok: komponál, próbákra jár és egyszerre három bemutatóra készül – ő Nyitrai László, akivel a Mozsár Műhely közönsége rendszeresen találkozhat a Beszélő levelek előadásain, hiszen amellett, hogy az általa összeállított zenei betétek színesítik a programot, ő maga is gyakran…..
A 100 szóban a város 2017 tavaszától rendszeresen látható a Mozsár Műhely színpadán. A népszerű produkcióban Nagy Dániel Viktor és Szilágyi Csenge idéznek fel Budapesthez kötődő életképeket, hangulatokat, személyes történeteket. Az előadás kulisszatitkaiba Dávid Áron, a 100 szóban a város…..