Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dömper

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi nap látszólag egy szokványos közvetítést láthattunk az időmérő edzésről, azonban azok akik jobban odafigyeltek, észrevehették, hogy a Force India skót versenyzője, Paul di Resta, úgy jutott be a Q3-ba, hogy egy képkockát sem láthattunk erről.© Sutton ImageSzerda…..
Mandiner blog Tesis a világ 2012.03.30 23:01:00
  Az a János-arcú rendszerváltás. Az a következmények nélküli ország. Az a tompa érzés újra, mint amikor leesett, hogy Gyurcsány nem mond le. Az a haveri kutya, ami tovább vergődik. Azok a történetek, amik kiderültek. És azok, amikről mindenki tud, de még nem derültek…..
dömper 2012.03.31 10:20:09
@post: nagyon jó, a szívemből szóltál, ebben minden benne van, gratulálok!

@Dr. Morcz:
" Szerintem most van jobboldalon a töréspont, egyre több jobboldali értelmiségi / csoport kezdi feszegetni azt, ami a te szemed is csípi."

ezzel pedig mélységesen egyetértek, azzal a fenntartással, hogy ez édeskevés az üdvösséghez, nem taglalom, hogy miért, Török Gábor kifejtettem nemrég. ettől függetlenül hajrá!
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
dömper 2012.03.31 00:05:39
@TH: fontos, hogy tiszta és világos legyen mindenki számára, hogy a hibáknak vannak következményei. mindenkire nézve. Itt arra gondolok, hogy bizony vállalni kell felelősséget a saját hibáink következményeként. Az egyszerű embernek max a családjával kell elszámolnia, egy politikusnak viszont az egész országgal.Ha ez nem történik meg, totális káosz lesz/van a fejekben.
én ebben teljes mértékig hiszek.
  A botrány kirobbanása után egy igen rövid ideig lehetett abban bizakodni, hogy SP megúszhatja a dolgot, hiszen akkor még nem volt világos, hogy az „elnök úr” a kisdoktoriját tokkal, vonóval reciklálta valahonnan. De január végére általános vélemény volt a…..
dömper 2012.03.30 15:18:38
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Van a jobboldali médiának egy része, ami ez idáig vakon tűzbe ment volna Viktor után. Az ő felelősségük vitathatatlan (mno - hírTv - echot - demokrata vonal ). Bármilyen ügy volt, rögtön összezártak a fideszes politikusokkal. Kívűlről nem nagyon látszottak törésvonalak, kivéve, amikor Ádert kikezdték.

Azt egyébként én sem értem, miért volt arra szükség, hogy OV -t kultuszfigurává emeljék. Ez szerintem bonyolultabb kérdés, mert ezen média szerepelőinek jó része óriási revansvággyal él a mai napig a "komcsikkal szemben". És persze OV -ban látták látják a mai napig azt az embert, aki ezen vágyaikat leginkább megtestesíti. A másik oldal is tett azért nem keveset, hogy OV -ból egyszemélyes mindenekfeletti figura legyen.

Én pl sosem értettem, hogy miért nincs egy párton belül egy embernek 16 éven keresztül alternatívája. Nincs tér a megújulásra, az új figurák kiteljesedésére -egyelőre.
dömper 2012.03.30 16:15:11
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

lehet, viszont OV nem elmebeteg, csak szerintem nincs mellettük kontroll akire hallgatnának, ők maguk meg már régen elveszítették a kontrollt. A 2/3 tetejéről - körbevéve egy sereg lojális emberrel - valószínűleg egyáltalán nem látják, hogy önmagukat köpködik szembe. Olyan lehet, ez, amikor az ember 2 órája gondolkodik egy programozói hiba megoldásán, nagyon sietnie kell és nem veszi észre a nyilvánvalót. Aztán odajön egy kolléga, ránéz, és 2 perc alatt megmondja, hogy mi a hiba.
Csak náluk ilyen ember nincs, és nem is fogadnák el senkitől. Azt nem tudom mekkora lehet OV döntéshozói köre ( totál egyszemélyes , vagy néha valakivel megbeszéli ), de teljes sötétségben tapogatóznak mostanában ez biztos.

Nem tudom nélküle milyen lenne a mostani jobboldal, de marhára kíváncsi vagyok már rá !
A bőségesen - és a baloldali sajtó által nem kis kéjjel - kivesézett bizottsági véleményben a sorok között ott van, hogy S. Pál dolgozata bizony-bizony nem felelt meg az akkori követelményeknek. A formai hibákról már nem is szólva.Amennyiben a Doktori Tanács meg akarja őrizni…..
dömper 2012.03.29 09:30:36
@troll ellenpólus:
"Ha megengedjük, hogy a ballib gyűlöletkommandó ilyen nevetséges és koholt rágalmak alapján akár csak egyetlen igaz magyart is kicsináljon, akkor ez tényleg nem a mi országunk többé. Schmitt Pálnak azért nem szabad lemondania, mert ha megteszi, akkor a kormány megdöntésére összeesküdött nemzetellenes erők csak vérszemet kapnak: hasonlóan aljas és alpári módszerekkel fognak sorban kikészíteni mindenkit. Ha engedjük."

Így gondolkodott talán OV is, amikor úgy döntött, hogy megpróbálják elhallgatni az ügyet. Ez végtelenül ostoba, hűbéri, posztkommunista, hozzáállás, már ne is haragudj.
Hogy valami pozitívat mondjak: a magyar politikai kultúrának, és vele együtt az egyszerű állampolgároknak is meg kell tanulniuk végre, hogy nem lehet mindent pártpolitikai szinten értelmezni. Vannak ennél sokkal előbbrevaló dolgok, pl: fair play, személyes és politikai felelősségvállalás. Ha ennyit betartana az ország nagy része akkor most nem tartanánk itt, és nem születnének ilyen kommentek sem.
Nem könnyű – és talán nem is kell - egy nyilvánvaló normasértés esetén kizárólag pártpolitikai keretekben elemezni. Schmitt Pál most már bizonyítottan plagizált kisdoktorija kapcsán – ahogy korábban a korrupciós botrányok vagy éppen az őszödi beszéd ügyében…..
dömper 2012.03.29 08:59:21
@dömper:

"... amikor nem a hallgatás, csendben maradás ..."
helyett:
"... amikor a hallgatás, csendben maradás ..."
dömper 2012.03.29 09:14:12
@nyünyüge:
egyetértek abban, hogy - egyelőre - sajnos nem nagyon beszél senki politikai felelősségről az ügyben. A politikai felelősség nyilvánvalóan a kormányfőé, mert ez a ő személy-kiválasztási módszerének a csődje. De ezt csak az után lehet megtenni, ha ez az ügy rendeződik. SP lemondásával/lemondatásával egyébként OV pozíciója gyengül a saját pártjában, ebben biztos vagyok. Hacsak nem veszi kezébe az irányítást, de ennek kicsi az esélye.

Azt gondolom, hogy SP ügy, következménye valaminek. Ugyanúgy, ahogy a méditörvény, ügynöktörvény, jegybanki törvény, stb ügyek is következményei annak a végtelenül kompromisszum mentes, mindent egészpályás letámadást játszó politikának, amivel ez a mostani 2/3 a regnálást emlékezetessé teszi.
Mondom ezt én, aki fidesz -szavazóként (1998 óta!) 2010-ben bizony bíztam abban, hogy egy gyökeres nyugat-európai fordulatot vesz a kormányzás.
Orbán és BarrosoForrás: hirhatter.huKOMMENTÁRHa az EU a végsőkig elmegy Magyarországgal szemben, tevékenyen részt vállal az ország gazdasági összeomlásában, és ezzel végső soron az európai politikai kultúra alapjait kérdőjelezi meg és tovább rombolja az egyébként sem…..
dömper 2012.01.05 23:06:30
Szerintem meg az van, hogy amióta drasztikusan megnőtt az államadósságunk azóta folyamatosan csapdahelyzetben vagyunk. Az ugye gondolom sokunknak nyilvánvaló, hogy pénzügyileg, gazdaságilag miért.

Én inkább arra világítanék rá, hogy politikailag miért:
- a mindenkori kormányoknak nagyon nagy arányú kiadás lefaragást kellene végrehajtani ( jelen helyzetben a bevételek növelése nehezen megoldható, mert nem nő a gazdaság, az adók további JELENTŐS emelése tovább rontaná a gazdaság versenyképességét, az adómorált, és ezáltal nem érné el a hatását ), és nem csak egyszeri megszorításokat, hanem jelentős struktúrális átalakításokat, amik eredményeképpen a hiány nem nő tovább, és el tudunk jutni arra a szintre, hogy nem kell további hiteleket felvenni a jelenlegi hiteltörlesztések miatt... ( új hitel = további kamatterhek, amiket a költségvetésből kellene kigazdálkodni, és a hitelek miatt már így is kevésebb pénz jut másra )

Hogy mit jelentenének a struktúrális átalakítások ? ( a teljesség igénye nélkül )
- nyugdíjreform : nincs 13. havi nyugdíj és társai, valamint nyilvánvaló NYUGDÍCSÖKKENTÉST, mert jelenleg kevés az államot eltartó gdp-termelő munkavállaló
- egészségügyi/szociális szolgáltatások/juttatások jelentős megvonása
- állami apparátus radikális csökkentése, és a munkaerőpiacra kényszerítése
( ezzel párhuzamosan nyilvánvalóan olyan gazdaságpolitikai intézkedések, amelyekkel több új - tényleges - munkahely teremthető )
stb...

Ilyen és ehhez hasonló intézkedésekbe, jó eséllyel belebukna bármelyik magyar kormány, viszonylag rövid időn belül. Nézzétek meg pl a görögöket. Az intézkedésekbe már belebukott egy kormányuk nem rég, és szerintem jó eséllyel a mostani szakértői kormányuk is meg fog bukni, hatovább fokozódnak a társadalmi feszültségek. A görögök akkora hitelt halmoztak fel ( és ugye további pénzeket pumpálnak az országba ), ami ép ésszel elképzelhetetlen. Lehetséges, hogy előbb utóbb oda jutnak, hogy NEM FOGNAK FIZETNI a hitelezőiknek.

Ha magyarországon csőd jön, akkor előbb-utóbb mi sem fogunk fizetni, mert nem lesz miből...
dömper 2012.01.05 23:38:28
@Counter: Egyelőre a központi országok mentik a menthetőt, érthető hiszen sok pénzük áll a perifériának nyújtott hitelekben, valamint sok multicégük érdekel a periféria országaiban. Ha a periféra egy része becsődöl azt a központi országok is nagyon meg fogják érezni: gazdaságilag és politikailag egyaránt.

Ez lehetséges, hogy pont németország, franciaország maradnak az eurónál, de kérdem én mi lesz az egységes európa, egységes euro kérdéskörrel ? És legfőképpen mi lesz azokkal az országokkal, akik annyi hitelt halmoznak fel megmentésük során, hogy évszázadokig fizetnék a pénzt ( ha fizetnék ). Ha a periféria mély válságba süllyed az a központi országoknak ugyanúgy nem jó.
De lehet hogy a hitelezést nem így kelen felfogni, hanem mondjuk mint valami újkori "gyarmatosítást" ? :)
 És már megint Népszavazás, 2001 után ismét. Ahol megszűnsz Ember lenni, ahol csak egy azonosító leszel adatokkal, egy rekord a hatalmas adatbázisban. Ahol csak egy sor jut neked, ahol számok, előre meghatározott feltételek, választható jelzők szerepelnek majd csak. Nem lesz…..
hogyvolt Aranypart - 1x04 2011.08.26 06:16:00
Tegnap Melli a forgatókönyvnek megfelelően bemártotta Levi és Beki románcát Szaránál, aki Levi otthonfelejtett csaja, és csak a 76-os méretű fekete női cipőre hajazó műanyag telefonkészülék…..
A 3. kalapból sorsolják szombaton a magyar válogatottat a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság selejtezőire. Előre kisorsoltuk a csoportunkat és lejátszottuk a meccseket - de vajon kijutottunk-e végre a vb-re? Helyzetjelentés 2013 decemberéből, 2. rész.  Korábbi…..
Súlyosan nagy idiótát vittek be a bosnyák rendőrök a minap egy kis beszélgetésre, bár ezen a pofán a dumálgatás aligha segít. Nedzsad Kilicsics úr egy You Tube videónak hála került a hatóság figyelmébe. A szpotban az alábbi elmebeteg egy egész gerillacsapatnak elegendő…..
Ma Magyarországon a kormánypolitika fékeként és ellensúlyaként a választók, a nemzetközi politikai környezet, valamint a piac működnek. Minden más csak mese habbal. (Fotó: fidesz.hu) Az új kormány első két hónapja a Fidesz kritikusai szerint a jogállam leépítéséről…..
dömper 2010.07.29 12:08:49
@mojszipupi:
"Az tényleges ellensúlyi (pénzügyi, gazdaásgi,jogi) szerep viszont megszűnt. ÁSZ elnök, ügyészség, alkotmánybíróság, bíróság..."

Nagy tévedés! Sosem léteztek ezek ellensúlyként az elmúlt 20 évben! Legfeljebb csak azt hitték egyesek.

Igaza van a cikk írónak : Sólyom mit tudott kezdeni a Gyurcsánnyal, vagy az akkor kormány rossz döntéseivel ? Semmit. Csak akadékoskodott, szóban kemény volt, de a szavainak semmi hatása nem volt a hatalmon lévőkre. Inkább csak kiröhögték.

Alkotmánybíróság: az elmúlt 20 évben aki alkotmánybíró lehetett, az mind a szocializmusban tanulta meg amit tudott ( jó és rossz értelemben egyaránt ), ott lépkedett a ranglétrán, stb. Szerintetek mennyire voltak "függetlenek" ?

Ez szintem igaz nagyon sok közéleti posztra is. 20 év múlva már sokkal másabb lesz a kép: eltűnnek a kádárizmusban nevelkedett, ott karriert csináló, rendszerváltás után hirtelen szakértőnek nevezett élősködők. addig csak ál függetlenek , álszakértők vannak. minden más hablaty :)
  Ha nincs kormányprogram, amely operacionalizálható, az nem elsősorban a közönségnek rossz, hanem a kormányban dolgozó apparátusnak, a politikusoknak, a politikai stábok tagjainak. A kormányprogramról, gyorsan átfutva,nekem jobb a véleményem, mint a megszólalt elemzőknek,…..
 A választások rendre lezajlottak, immáron nagyobb fennakadások nélkül. A végeredménybe úgy tűnik minden politikai szereplő belenyugodott és immáron figyelmünk a kampányolás végeztével a jövőbeli teendőkre terelődhet. Mert bizony tennivalóból akad bőven.Elkezdődhet a…..
w Mire a falevelek lehullanak 2010.04.21 06:00:00
Hát mégsem lesz radikális és azonnali adócsökkentés az idén. Ej, a fenébe. Pedig az elmúlt nyolc évben a Fidesz lényegében ennyit árult el a gazdaságpolitikájáról: ha egyszer odaengednék őket a gombokhoz ezek a balfasz szocik, ők rögtön megvágnák az adóterheket, és…..
  Jobbikos érzelmű hackerek kurucinfósították a valasztas.hu néhány aloldalát, a szélsőjobbos hírportál terminológiájának megfelelően írták át a Fidesz, a Jobbik és az MSZP jelöltjeit listázó oldalakat: „Maszop maffiózói”, „Zsidesz -…..
dömper 2010.02.23 13:58:53
@movhu: a webserverhez ennek semmi köze. Osztom az előttem szóló vélményét, miszerint ez nem a klasszikus weblapfeltörés esete. Tény hogy szarul volt megírva a kód.
dömper 2010.02.23 14:00:43
@br: ott a pont
dömper 2010.02.23 15:08:37
@Pisti, az aragorn: ez a legjobb... feljelentést ? muhahahaha, hát ezen be kell szarni... aztán milyen ügyben ? hát ezek vagy totál hülyék, vagy csak így akarják megnyugtatni a totál hülyéket :)
Az a szép a kampányban, hogy amikor azt hinnénk, ennél undorítóbb szintre már nem lehet lemenni, csak sikerül valakinek. Most épp Mesterházy rakott rá egy lapáttal, ezzel az MSZP visszavette a vezetést a ki tud többet ígérgetni a nyugdíjasoknak minden alap…..
dömper 2010.01.31 21:27:38
@Mitya Ivanov:

nyugdíjasbalhé: ez egy rettentesen szar elszólás volt A Varga MIhály részéről a kampány legelején mindjárt, nyomban rá is ugrott az emeszpé ( lásd mi zajlik most nyugdíjügyben : hányás ). nekem az jött le a V.M. nyilatkozatából, hogy agyalnak a megoldásokon, de kampányidőszakban ilyenekről nem ajánlatos beszélni, nem kész tervekről meg pláne.

vagyonadóbalhé: ez is egy nem szerencsés elszólás volt, de politikailag a legjobb (!) húzás volt a fidesz részéről, hogy a szakpolitikust levették a listáról, és megmondták, hogy így jár aki a stratégiai kérdésekben ellentmond a pártnak. ezzel elejét vették annak, hgoy ebből is olyan botrány legyen mint a nyugdíjasbalhéból. szerintem sikerült. az más kérdés hogy MÁdi Lászlónak meglesz a helye, nem kell félteni.

az elmúlt választások előtt a felelőtlenül és meggondolatlanul nyilatkozgató fideszes politikusok nagyon sok ( értsd: választás kimenetelét jelentősen befolyásoló mennyiségű ) szavazatot vittek az mszp -nek. Ezt szeretnék most elkerülni.

Teljesen nyilvánvaló, hogy kampányidőszakban sarkallatos kérdésekről értelmes, őszinte vitát nem lehet folytatni az mszp -vel szemben, mert annak riogatás, fasisztázás, félremagyrázás a vége. Ha meg eleve hülyeséget mondtak, arra meg pláne ugrott mindenki a másik oldlaról ( pl :köteles beszéd ). Ennek fényében tökéletesen érthető, hogy konzultálni kell Szíjjártóval. Tulajdonképpen itt a 'stáb' a lényeg, nem az hogy Sz.P vagy Orbán vagy akárki mással konzultálnak.

Egy biztos: jól látod, hogy az mszp nek nincs veszítenivalója, az a helyzet állt elő, hogy kvázi azt mond amit akar. Arra ugrik amire akar, azt ígér amit akar. Ezt ők ( mszp ) is nagyon jól tudják, a háttérben ott sem buta emberek ülnek. Nem véletlen a mostani kampány 'mocskossága'. Egy bázisuk lehet ahol sikerrel szerepelhetnek, és azok a nyugdíjasok. Nyerni nem tudnak velük, de veszteséget minimalizálni igen. ÉS ez nagyon fontos, mert rettegnek a fidesz 2/3 -tól.

Az meg hogy mit mondanak a politikusok a kampányban és mi valósul meg a valóságban az mint tudjuk teljesen különböző dolog, legalábbis a tömegpártok esetében ez igaz. A rétegpártoknál kcisit másképp működik ( jobbik, plm, mdf, stb ).
Nu, eljött ez a nap is, amit az RTL szépen, tudatosan felépített médiakampányénak köszönhetően már mindenki előre tudott, DUGNI FOGNAK ITTEN, lesz nyögés, testnedvcsere és kikockázott lantosfasz, mert 18-as karika ide, este tíz oda, pélót lóbálni nem lehet kertévén. Az…..
dömper 2009.12.01 22:04:57
@ladislaus: beszartam az avataraodon :)))
Giancarlo Fisichella szerződtetésével már hét igazolt pilótája van az olasz istállónak, közülük öt világklasszis.Kimi Raikkönen egy vb-t, 18 futamot, Michael Schumacher hét vb-t, 91 futamot, a jövőre biztosan érkező Fernando Alonso két vb-t, 21 futamot, a lábadozó Felipe Massa…..
      1976 nyarán én (10), meg az Ottó, a Tóth Ottó (11) többrendbeli próbarobbantásokat hajtottunk végre a Kiserdőben. A robbanóanyagot, miként a terrorista kiképzést is, Józsi bácsitól kaptuk, az alkoholista erdésztől, madársörét alakjában, valamint a…..
Július 25-én lezajlott a MTV Icon eddás fordulója Siófokon, amin a Subscribe is fellépett a Kölyköd voltam című sláger átdolgozásával. Ha valaki kíváncsi, hogy lesz a miskolci zenekar dalából szimfónikus metál, majd RATM-utánérzés, végül reggae, az nézze meg az alábbi…..
dömper 2009.07.31 13:54:25
@üvöltő dervis: meg egy másik énekhang is. szerintem reménytelen
Már lassan 1 éve van párom, eleinte azt hittem róla, hogy ő a tökéletes férfi, az ideál, ahogy teltek a hónapok, egyre agresszívabb lett, szexuálisan is. előtérbe került a a volt párja, ment az sms, telefonhívások, néha összefutott a csajjal, elvitte ide-oda, a csaj IS KERESTE A…..
dömper 2009.07.31 13:27:28
@volesojinka: nem az a lényeg ki mennyi idős, és hogy megfelelő pszichológiai tanácsot adjunk, a postoló nyilván azért irta meg a postot, mert kiváncsi mások véleményére.
én mint a témában mérhető tapasztalattal rendelkező egyén, szerényen jeleztem hogy nagyon kilóg a lóláb ( kezdettől ).
az hogy ő ettől nem fogja kidobni a pasit az is sajnos boritékolható. vagy szembesül a tényekkel, vagy a csávó fog lelépni magától ( én az előbbire tennék nagyobb tétet )
  Sajnos tegnap egy elég érdekes médiaélményben volt részem. A TV2-n sikerült elkapnom a rendszerváltást elmúlt húsz évének történéseit bemutató műsort Bárdos Andrással. A műsor címe nemes egyszerűséggel 20 év. Azt hogy ez felfüggesztett vagy letöltendő vagy…..