Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perfect2

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem ismeri a konkrét ügyet a Zugügyvéd,  de tapasztalatai szerint nagyon ritkán szokta a bíróság ezt enyhítő körülményként elfogadni. A hír szerint mintha előre kitervelt emberölésnek tűnne . Ha egy skizofrén beteg idegesíti a családtagot, a beszűkült tudatú vadászat…..
A próbaidővel és terhességgel megterhelt munkajogi kérdéseket vet fel az alábbi történet beküldője. A szerződés hiánya mindenesetre akár előny is lehet jelen esetben. Kedves Zugügyvéd! előre is bocsánat a hosszú levélért, de nagyon kétségbe vagyok esve, nem tudom,…..
Az alábbi történet tökéletes példázata a joggal való visszaélésnek, és az elvált szülő kiszolgáltatottságának. Persze kiskorú veszélyeztetése miatt feljelentést lehetne tenni, de ettől a helyzet nem oldódna meg.   Tisztelt Zugügyvéd!   Évek óta húzódó…..
perfect2 2008.07.18 11:10:28
Csodálatos. Csodálatosan leképezi ez a történet és az érkező kommentek a életet. Kedvencem Kovácsné a koronatanú, aki állítja, hogy amit az Apa a levelében ír az ferdítés, nem a valóság. Kérdezem, akkor honnan jött rá, hogy ez az ő ismerőse? Miért ilyen biztos benne? Mert ha egy más történetet írtak le, mint amit ő tud, akkor logikusan az egy másik történet lenne, más személyekkel. Tévedek?

A szakértő pszichológus. Jó esetben csak nagyon eredeti szeretne lenni, valami olyat mondani, amit a szakmai körökben emlegetni fognak. Rossz esetben elfogult, pl ismeri a személyeket, vagy mert nem szereti a férfiakat. Hát a gyerekeket és a gyereknevelést nem ismeri. A 13 év alatti gyerekeknek most van szükségük a szüleikre, nem majd, 1-2 év múlva. (Csak megjegyzem, szubjektivitás az, amikor valaki a saját érdeke szerint csoportosítja a tényeket, hazudás, amikor a tény ellenkezőjét állítja. Hazudás itt az lenne, ha rendszeresen találkozna a gyerekekkel.)

Az Anya, aki okkal v ok nélkül útálja az Apát és bosszút áll a gyerekein. (Haragszom a szódásra, megverem a lovát)

Gyámhatóság, aki teszi a dolgát, ha nincs éppen szabadságon, lassan, de nem biztosan, mert végül nem érik el, amit döntöttek. (Az anya már a lassú ügyintézést is biztatásnak vehette.)

A jog. Ez a legkifordultabb. A fajfenntartó ösztönünk azt diktálja, hogy az ivadék és a szülő addig legyen együtt, amíg a gyermek meg nem tanul mindent az önálló élethez. Ebből azt következtetném, hogy a láthatás lenne a természetes, és kötelező. Bíróság, hatóság ahhoz kéne, ha valaki nem törődik a gyerekével, nem akarja látni, azt büntetni.

Itt az apa legalább kibeszélhette magából a problémáját, részben megértésre talált. De mi van olyannal, akivel a környezete sem megértő, esetleg azt mondják neki, milyen balfácán vagy? Évek hosszú harcai árán sem jut el a gyerekeihez, bár minden törvényest megpróbált, és úgy érzi, hogy csak packáznak vele. Egyszer, egyetlen pillanatra eldurran az agya, és valakit arcon csap. Na akkor jöhet a szakértő, a gyámügy, anya, anyós. Mindenki azt ordítja majd, ugye megmondtuk, ugye helyesen jártunk el, ez nem ember, ez ne lássa a gyereket. Csak okot és az okozatot cserélik fel ilyenkor.
Elég érdekes munkaügyi jogvitát tartalmaz az alábbi levél. Egy rasszista megjegyzés elleni tiltakozás miatt mondvacsinált okkal kirúgni valakit bátor munkáltatói húzás. Persze csak az egyik oldal történetét ismerhetjük meg, de ha tényleg táppénz alatt történt a felmondás, az…..
 A Zugügyvédhez eljuttatott sajtóközlemény tartalma, és a végzés mintha nem teljesen állna összhangban egymással. Bár lehet, hogy a betegség is hivatalos elfoglaltságnak minősül egyes jogértelmezések szerint. Kattintson a nagyításhoz!   A bíróság szerint nem…..
perfect2 2008.05.23 11:54:36
Nem akarom általánosítani a véleményem, csak példának szánom. A bírók túlterheltségét, néha maguk fokozzák. Volt, mikor a Fővárosi Cégbíróság nagyon le volt maradva, akkor egy kft ügyvezetője voltam. Tulajdonosváltást jelentettem be. Bíró behivat és leüvölti a fejem, hogy ügyvéd nélkül intézkedtem. Egyszerű mérnök eszemmel mertem egy űrlapot kitölteni. Beadjuk ügyvéddel, cégbíró ekkor elutasítja. Igaza volt, tényleg nem volt hitelt érdemlően dokumentálva a tulajdonosváltás. De szólhatott volna az első találkozásnál, hogy gázos. Új tulajdonos jelöltet értesítem, nem reagál. Egy év múlva cégkivonatot kérek, meglepve látom, hogy mégis bejegyezték. Akkor már más érdekeim voltak, tiltakozok, gyakorlatilag azt írjuk le, amivel előbb elutasított. Becsületére mondom, hogy visszacsinálta.

Válóperem. Csak én akarok válni. Elsőfokon több mint két évig tart. Először a bíróság nem veszi észre, hogy az első tárgyalás után másnap beadtuk a kérést a folytatásra. Fél év múlva értesít, az eljárást megszüntette. Tiltakozunk, kitűz tárgyalást három hónapra. Ugye, ez már ¾ év üresjárat. Ítéletet hozna, de bevárja, míg a gyerek betölti a 18-t. Újabb ½ év várakozás. Aztán elválaszt. Alperes fellebbez, másodfokon azzal kezdik, hogy sexeltek az elmúlt évben? Válasz egybehangzó nem. Elsőfokot azonnal jóváhagyják. Jó volt a kérdés, fölösleges részletekkel nem tértek ki, nem húzták az időt.

Hogy dolgozik a bíró? Csinál magának jegyzeteket külön, ami nincs a dossziéban? Ha van 100 ügye, akkor tényleg nehéz félévenként újra elővenni a gondolatait és emlékeznie, hogy 3 évvel azelőtt ki és milyen lényegest mondott. Ha erre nem képes, akkor marad a szimpátia?