Regisztráció Blogot indítok
Adatok
turwall

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álszentfazék Géza nem érti 2012.10.31 20:56:55
Bizonyára sokak előtt ismeretes az a botrány, ami a minap robbant ki a mi nagyszerű oslói nagykövetünk, Jeszenszky Géza tudományos tevékenysége kapcsán. Röviden, a mi Gézánk azt találta leírni az egyetemi előadása segédanyagában: „Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg…..
turwall 2012.11.01 14:14:02
Bizonyos vagyok benne, hogy a blog írója az álszent és a logika sem az erős oldala.
Előre bocsátom hogy Jeszenszkyt nem szeretem és a rasszizmus is igen-igen távol áll tőlem.
De hát vizsgáljuk meg, mit mondott, állított Jeszenszky:
1. 'a roma kultúrában megengedett, hogy testvérek, vagy unokatestvérek házasodjanak'.
Ha ez hazugság, akkor Jeszenszkyt lehet rasszistának nevezni, de ha jól tudom, ezt az állítását senki sem cáfolta.
2. A közeli rokonok közötti házasságnak az utódok szellemi képességeire nézve jó eséllyel negatív hatásai lehetnek. (Ezt nem Jeszenszky mondta, ez elfogadott és bizonyított tény.)
1. és 2. -ből egyenesen következik:
3. A roma kultúrában élők között emiatt statisztikailag megemelkedhet a szellemileg leépültek aránya.
Aki ezt kimondja, az nemhogy nem rasszista, sőt. Sokkal többet segít az, aki egy negatív jelenségnek kutatja az okát, mint aki álszentül nem beszél a problémáról és a másikat rasszistázza és álszentezi le.
Jeszenszky nem azt állította, hogy azért gyakoribb a szellemi leépülés, mert cigány, (ez valóban rasszizmus lenne,) hanem azért mert a cigányok körében elterjedtebb egy szokás, aminek ez lehet a következménye.
És ez óriási különbség.
Annak ellenére, hogy a nyugat-európai demokrácia szinte mindenben előttünk jár, ehhez hasonló kérdésekben azt tapasztaltam, hogy sokszor félreértelmeznek dolgokat. Azt hiszem, ennek a fő oka, hogy Norvégiában pl. fogalmuk sincs arról, mi az hogy cigány kérdés.
Kétség sem férhet hozzá, hogy a versenyző/csapat maximálisan felkészült a versenyre. A versenyző/csapat a megmérettetés előtti nyilatkozatában elmondta, hogy az aranyérem a cél. Az idei eredmények alapján ugyan az ezüst/bronz/helyezés is szép eredmény lenne, de ez az…..
Mindig reménykedünk és mindig csalódnunk kell. Pedig általában nagyon jó és olykor egészen különleges dalt küldünk hazánk képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválra. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbálunk változtatni: volt egészen profi blues, nyálas diszkósláger, igazi…..
turwall 2012.05.27 22:47:46
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: "A szerb pontokat a magyaroktól kaptuk."
Én nem ezt írtam?
Tudod, a Vajdaság Szerbia északi, Magyarországgal határos, Trianon után Magyarországtól elcsatolt területe.
turwall 2012.05.27 23:05:27
@Gery Greyhound / project eleven:
Tegyük fel, hogy igazad van és mindegyik egy kupac szar. Nem gyanús akkor neked, hogy miért van sorozatban a miénk a legbüdösebbek között?
turwall 2012.05.27 23:21:11
@Gery Greyhound / project eleven:
Az, hogy akár utolsó utániak is vagyunk az eurovízión, annak nem sok jelentősége van, de a poszt éppen arról szól, és a hozzászólók jó része is úgy gondolja, hogy ebből, és ennek okairól messzebbre mutató következtetéseket is le lehet vonni.
A teoretikus "Ugyan mit veszítettünk a Malév csődjével, amikor itt vannak helyettük a jófajta fapados járatok, amik még olcsóbbak is?" kérdésre érkezett meg a válasz. Tamás levele nyomán a Homár megdöbbenve tapasztalta, hogy tényleg létezik ilyen, itt Európában, hogy fizető…..
turwall 2012.04.18 15:37:52
@gsomo: én úgy gondolom, hogy ezzel az a gond, hogy mivel Árpád apánk eléggé el nem ítélhető módon (de hát mit tudhatta előre) itt, Európa majdnem közepén jelölte ki számunkra hosszútávra életterünket, valahogy alkalmazkodnunk kellene a körülöttünk élők színvonalához, szokásaihoz, mert ha nem, az számunkra is rengeteg negatív következménnyel jár, amint azt a közelmúlt számos példája mutatja. Namármost, ha a mi nemzetközi repterünkön a fenntartó hajlandó a repülőtársasággal olyan szerződést kötni, ahol az alacsony díj ellenében nyújtandó szolgáltatásokba nem tartoznak bele a 21. században környékünkön már alapvetőnek tekinthető dolgok, így pl. a kedves utas kénytelen a betonra végezni nagydolgát (sajnos ez is megtörtént), mert a hosszú várakozás során nem volt lehetősége wc-re menni...
Mellesleg a fapados alatt általában az értendő, hogy a járat nem a legoptimálisabb időpontokban közlekedik, nem a célponthoz legközelebbi, legkomfortosabb légikikötőket használja, nincs, vagy minimális az útközbeni étel-ital ellátás stb., de nem azt, hogy ilyen szintre alacsonyodjon a kiszolgálás.
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
  Tegnap este bóvlivá minősítette Magyarországot a Standard&Poor's is. Megkérdeztük, mit gondolnak erről az emberek. „Mindenki minősít mindent”, és lehet, hogy ez „nem csak az Unió ellen támadás, hanem Magyarország ellen is”, de „van benne…..
turwall 2011.12.23 00:16:18
@berczy04: lehet, hogy a nyugat ott tart, ahol, de részemről nagyon boldog lennék, ha Mo. legalább annak belátható közelségében tartana.
turwall 2011.12.23 00:29:48
@berczy04: "azokat a dolgokat akarják ránk erőltetni"
én úgy látom, hogy semmi különöset nem akarnak ránk erőltetni, kivéve, hogy be kellene tartani a demokrácia alapszabályait.
Az hogy demokratikus alapokon működünk avagy sem, vagy, hogy azt állítjuk, hogy igen, de valójában nem, ez mind Mo. belügye lenne, addig míg úgy nem dönt, hogy belép egy szervezetbe, mellyel együtt jár, hogy tartja magát annak bizonyos alapvető normáihoz. Ha pedig nem tartja magát, akkor ebből egyenesen következik, hogy a szervezet megpróbálja ezt kikényszeríteni, vagy legalábbis a tőle kért segítség feltételeként szabni. Az EU legnagyobb problémája, hogy nem képes olyan egységesen működni, mint pl. az USA.
  Nők, pia, pénz? A Rolling Stones flipper! 25 éves a Stern Pinball Inc. az utolsó és egyetlen flippergyártó társaság. Az alapító, Gary Stern szenvedélyes flipperjátékos és Rock 'n' Roll nagypapa, aki napi 15 perc játékra kötelezi munkatársait. A gyár évente 2-3 modellt dob…..
turwall 2011.11.12 00:36:34
@Holden: sajnálom, ha túl erősnek tartottad a hozzászólásom, de én nem kevésbé tartom erősnek azt a véleményt, hogy a stones-nak mindössze 3 hallgatható száma lenne. Továbbá még egyszer aláhúznám, miszerint ahhoz, hogy egy együttes újat, nagyszerűt, akár világrengetőt alkosson, ahhoz a tagjainak nem feltétlenül kell virtuóznak lenniük. És ez nem csak a zenében van így. Hogy csak egy példával éljek, Gauguin festőként alkotott örökké maradandót úgy, hogy a rajztudása finoman szólva is hiányos volt.
turwall 2011.11.13 00:45:13
@Holden: "...örülök, hogy a Stones kivételével a zenei ízlésünk egészen hasonló..."
Nálam igen széles a paletta és gyanítom, hogy közülük sokan nem váltanák ki az elismerésedet.
Mert hogy a korábban említettek mellett, akik közül ki ne felejtsem a Teen Years After-t vagy a Blind Faith-t Winwooddal, A Cream-et Claptonnal és Santana-t, no és az LGT-t, én bizony nagyon szerettem a korai Bee Gees-t, majd Robin Gibb-et is, óriási kedvencem volt és marad Bob Dylan és Cat Stevens, annak idején oda voltam a T.Rex-ért (most is), de nem szégyellem bevallani, hogy imádom az olasz zenét, szívesen hallgattam olyan populáris zenéket is mint Shakin Stevens vagy Boney M. vagy akár a kezdeti Modern Talking, (amíg el nem kezdték önmagukat sokszorozni, majd jöttek a követők, mint CC Catch és a többiek egészen a magyar lakodalmas rockig, ahol aztán végképp hányingerbe fordult az egész).
És még sorolhatnám...
Sajnos manapság egyre ritkábban tűnik fel új kedvenc, az utolsó talán az R.E.M. és Eminem volt.
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
turwall 2011.08.04 11:20:50
@auth.gabor:
"Meséld már el, hogy Te mit tennél a bankok helyében?"
Nem hinném, hogy normális körülmények között szabadna-e, hogy számítson az, hogy "én mit tennék".
Ha így lenne, akkor mindenki azt tenné, ami számára a legjobb.
Ha én vállalkozom valamire, akkor vállalnom kell az ezzel kapcsolatos összes kockázatot. És ha elszámoltam magam, akár a saját hibámból, akár a körülmények előre ki nem számítható változása miatt, akkor bukom és nem háríthatom át a veszteségemet az ez ellen tehetetlen félre.
Az, hogy egyáltalán felmerülhet, hogy két szerződéses fél közül az egyiket köti a szerződés minden pontja, a másik pedig azt csinál, amit akar, vagyis hogy
a) holott egy bizonyos devizában nyújtott kölcsönre eleve jóval magasabb kamatot számol, mint annak a devizának a hazájában elfogadott,
b) ezt a kamatot tetszése szerint módosítgathatja, mégpedig minden számítással alátámasztott magyarázat nélkül, egyszerűen egy levélben közölve, hogy mától ennyi,
c) hogy az egyéb ügyleteinek a kockázatával kapcsolatos költségeket is ráterheli azokra, akiknek ehhez semmi közük,
d) hogy az állam efelett semmilyen felügyeletet nem gyakorol, sőt
e) úgy tesz, mintha megpróbálna segíteni a bajbajutottakon, holott ehelyett inkább még évtizedekre a víz alá nyomja őket,
f) és ezt sokan helyénvalónak találják,
az sajnos a szomorú kelet-európai valóság.
GyorshírA tavasszal, még egyszer utoljára 386 fővel újraválasztott parlament ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását, miszerint ez év szeptember 1-jétől a parlamenti képviselők tiszteletdíja nem tartozik a…..
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
turwall 2011.03.16 22:29:12
"esetek háromnegyedében nem teherautó tartja fel a sort, hanem valami más: a már említett lomis, egy papa, aki mindenhol hatvannal megy satöbbi. A kamionosnak ugyanis nem érdeke, hogy feltartson bárkit is. Sőt."
Papp Tibinek nem erős oldala a logika!
A fenti bekezdés alapján azért nem a kamionos tartja fel a sort, mert neki nem érdeke, ebből következően, a lomis és a papa viszont azért, mert nekik érdekük?
Muris.
Éveken át hetente kellett utazzak autóval több száz kilométert és kétségbeejtő volt, amit a kamionok műveltek. Nem azért, mert érdekükben állna feltartani a sort, (ilyen hülyeséget soha senki sem állított), hanem azért, mert többségük, ha utolér egy előtte lévőt, aki akár csak 0,1 km/h-val megy lassabban, akkor ha teheti, előzésbe kezd. Többnyire teheti, mert ő az erősebb. És rendszeresen elképesztő torlódásokat okoztak, főleg dombra fölfelé. Erre ők általában szarnak.
Mint sok minden másnak, természetesen az előzési stopnak is vannak hátulütői, de hogy a blog írója "Nem érti, hogy aki ilyen, egész országra érvényes előzési tilalmakat talál ki, annak mi lehet a fejében?" Szerintem a blog írójának nem túl jó a fantáziája sem. De ajánlom, töltsön gyakrabban órákat kamionokkal sűrűn megtűzdelt, helyenként emelkedőkkel tarkított autópályákon, hátha rájön. És óra is legyen nála kéznél, hogy lemérje, az általa "akár 36 mp-esnek" tartott előzések nemritkán milyen hosszúra is nyúlhatnak.
És még valami. Nehogy már a KRESZ szabályokkal próbáljuk enyhíteni a kamionosok munkaadóinak gazemberségét.
A köztársasági elnök azt szeretné, ha az új alkotmány "magyar nyelven szólna", így a preambulum szó helyett az előszó megfogalmazás szerepelhetne benne - közölte Schmitt Pál a Pannon Egyetemen tett látogatása során. Kapcsolódó hivatkozások:Közösségi…..
turwall 2011.02.26 12:44:08
@MA: "Pali azt szeretné, ha az új háza természetes anyagokból épülne, így műanyag helyett fa nyílászárók lehetnének benne...
Ebből azt veszed le, hogy a jelenlegi házában műanyag ajtók vannak és amúgy meg nem is látott még építkezést? "
Bizony, bizony. A lényegét tekintve pontosan azt!
Vagyis, nem feltétlenül az ő jelenlegi házában, (lehet, hogy nincs is még háza), de feltétlenül azt, hogy valahol, fizikailag, vagy csak tervekben, számításokban stb. létezik ez a fajta megoldás, amit most mással kellene helyettesíteni. Vagy az ő házában, vagy sok más ember házában, vagy az ő, építendő házára vonatkozó eddigi elképzeléseiben.
De a preambulum szó az eddigi alkotmányban nem szerepelt, a jövendőbelire vonatkozó elképzelésekről pedig még vajmi kevés konkrét ismeretünk van, vagyis nincs értelme arról beszélni, hogy egy még nem is létező kifejezést mivel kellene benne helyettesíteni, tehát jogos a feltételezés, hogy Schmitt Pál csakis a jelenlegi alkotmányra utalhatott.
Egyébként én is annyira elszomorító dolognak tartom az új köztársasági elnökünk személyét, hogy meg tudom érteni, hogy sokan most már minden apró hülyeségébe belekötnek. Bár a preambulum lenne vele a legnagyobb gond.
Az meg nevetséges, hogy hívei milyen szó csűrés-csavarással próbálják védeni.
Agyrém! A Kedves Vezér és az Öszödön, pardon, Siófokon alkotmányt rögtönző közvetlen vazallusai most azt találták ki, hogy plusz szavazati jogot adnak a gyermeket nevelő szülőnek. Ami kapásból azt jelenti, hogy vannak első- és másodrangú állampolgárok, mert van, akinek a…..
turwall 2011.02.12 23:58:21
@Vitez Belizar: "...a gyerekeseket támogatja, akár ilyen eszközökkel is..."
Hogy kit támogat???
Hány darab kenyérrel jut több a nem tudom hány gyereke szájába annak, aki több szavazati joghoz jut?
Egy darabbal sem!
Magát támogatja, mert biztos benne, hogy a szegény nyomorultat jól behülyítette és az rá fog voksolni.
Sziasztok!   Van Magyarországon olyan multicég ( Zalában) amely családcentrikusságra hivatkozva bevezette a 12 órás munkaidőt. Reggel 06 - 18 ig tart és 18 -06 ig. Több ezren dolgoznak 12 órát állva. A nagyfőnökök azt mondják, ha nem tetszik, el lehet menni.   Nem…..
Piroslap Búcsú Dávid Ibolyától 2010.04.11 23:20:00
Dávid Ibolya lemondott. Korrektül vállalta a vereség következményeit. Az utolsó időben nagyon sok támadás érte. Ezek egy része igen méltatlan volt. Azok a jobboldali véleményformálók, akik egy szót se szóltak a liberális Orbán jobboldali fordulatához teliszájjal…..
Varga Zoli meghalt. Egy jó ember ment el közülünk.Egyszer találkoztam vele. Egy barátom édesapja hívott annak idején focizni egy öregfiúk csapatba. Általában húsz, de inkább harminc évvel fiatalabbakkal játszottunk, akik közül a jobb szándékúak mosolyogtak rajtunk, a…..
Gábor 4 év után újra moziba indult, de rettenetesen ráfaragott: a Lurdyban többször is eladták az előre megrendelt és egy nappal az előadás előtt átvett helyjegyeit, így egy 9 fős társasággal a maradék helyekre kényszerült ülni. Úgyhogy teljesen érthető, hogy Gábor soha…..
Belsőség Unom a Formula-1-et 2009.07.28 16:30:00
Ha egy ex-F1-es pilóta, akit ismernek, tisztelnek és tudják róla, pontosan ért mindent, ami a pályán és a pálya körül zajlik, szóval ha egy ilyen ember megy oda hozzájuk, akkor arra számítanak, hogy értelmes kérdést tesz fel nekik, és megpróbálnak normálisan válaszolni, már…..
turwall 2009.07.29 09:37:13
@Inner Circle:
a hozzászólás önmagában véve valóban zseniális, de szerintem mellé lőtt, itt nem erről van szó.
turwall 2009.07.29 09:40:49
@empetya: a fene tudja. Tudod, ez hasonlít a Heti Hetes effektushoz. Valamikor jókat röhögtem rajta, most meg általában dühöngök, de szinte mindig leülök elé, hátha újra jó lesz.
kár-park Kiflibe hajtott Passat CC 2009.04.25 00:13:00
Észak-budai autósoknak ismerős lehet a szitu. A helyszín az Árpád Fejedelem útja és a Komjádi Béla utca kereszteződése, rögtön a Komjádi uszoda előtt. A világoskék-metál Passat CC a Margit híd felől érkezett és balra próbált volna befordulni, a Komjádi utcába. A…..