Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DaDPool

30 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egész esemény csak nagyon későn került a figyelem középpontjába. Egy régi raktárépület bontásával kezdődött az ügy megértése. 1996. November 21.én Albuquerque külterületén egy régi gyár épületegyüttes bontásába kezdtek. A bontás után, miközben a romokat akarták elszállítani, észrevették a…..
A mexikói pszichiáterek különböző terápiákat próbáltak alkalmazni a betegeiken, az "Iglesia tranquila" volt az egyik ilyen kísérlet ami igen érdekes eseményt produkált. 1940-és 1950 között szabadon próbálkozhattak különböző módszerekkel a mentális betegek állapotának javításában. Igen ígéretesnek…..
1963-ban aláírt atomcsend egyezmény hatására, USA új energia kísérletekbe kezdett. Ennek egyik hozománya volt a projekt 417.  amely helyszínéül Anchorage városától északra körülbelül 160 km-re a hegyekben egy elhagyatott területet jelöltek ki. A helyszínen hatalmas elektromágneses berendezéseket…..
John Bell az 1800-as évek elején hatalmas földterületet vásárolt, és ezzel kezdődtek a kálváriái! A Tennessee állambéli területen 328 hektárra növelte a gazdaságát, és egy helyi baptista felekezethez csatlakozva (Vörös folyó baptista egyház) élte mindennapi életét. 3 gyereke volt Betsy (1806),…..
Az egész történet talán sosem derül ki, ha egy ügybuzgó katona (Yang Sen tábornok) csalást nem gyanít egy nyugdíjazott katona ügyében 1927-ben. A csalás elég feltűnő volt, hisz az öreg veterán már 139 éve vette fel a nyugdíját. Na ezt még a kínai hadsereg sem engedheti meg magának. Azonnali…..
Különleges memória kísérletnek vetettek alá patkányokat 1993-ban, meglepő eredménnyel!A koreai idegtudományi intézetben (CEWDI) hatalmas kísérletbe kezdtek. A tudósok rájöttek, hogy bizonyos fehérjékben kódolódik a hosszú távú memória az élőlényekben. Ez a fehérje az agyban helyezkedik el, de sajnos…..
1730.-ban Zacharias Crane parancsnoksága alatt felfedező hajó indult Angliából a Csendes-óceán felé. A cél a szokásos volt, új szigetek, gazdag földrészek felkutatása.Az utazás nem volt túl gyümölcsöző, hisz az addig felfedezett szigeteken kívül csak 1 új szigetet sikerült felfedezni. Ez egy igen…..
Henry Carpenter esetére 2011-ben derült fény, amikor Aucklandban történt orvosi kísérletben részt vett. A kísérlet rákos betegek részvételével történt az Új-zélandi A.C.S.R.C. kutatóintézetben. Henry jelentkezett a meghírdetett vizsgálatokra, ahol pénz ígérete mellett vizsgálatokon és különböző új…..
A hidegháború közepén történtek ezek a furcsa megmagyarázhatatlan esetek a Finn Szovjet határ mentén. A történések  kulcsfigurája egy szovjet tiszt volt! Nem tudni pontosan mikor kezdődött , de az első Finn megfigyelések 1962 Május 29-ről származnak. A jelentések szerint a hideg hólepte kietlen…..
Az 1955-ben az Ausztrál kormány déli sarkon létrehozott egy kutató állomást, aminek többféle funkciója is volt. Az állomás neve a semmitmondó THOM-9 nevet kapta. A rajta dolgozó kutatók pedig a 327-es kutatócsapat számot viselték. Elsődlegesen tudományos és katonai céllal rendelkezett, amely…..
Barók Eszter (aki már igen jó cikkekben többször foglalkozott a témával) remek és részletes elemzést írt Dudás Diána nemrég megjelent kiváló könyvéről. Sokat nem tudok és nem is akarok hozzátenni – az egyik legjobb írás, amit kívülállótól valaha olvastam a témában, nagyon jó meglátások vannak benne,…..
Előzmények: Vesztegzár a Freewindsen Egy kis videóanyag a hajóról, amint éppen karanténban van:..
DaDPool 2019.05.12 14:16:36
@Bgisi: most azért megkérdezném Laci vitéztől, hogy a többi 28 ember is megfázott? És egyben a kérdés, hogy milyen megfázás az, ami karantént okoz?
Biztos hazudnak a hatóságok! Na persze....kacagok....
Előzmények: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Az eddigi fogadtatás Összességében annyit tudok mondani, hogy szépen fogy „Az én szcientológia sztorim” és nagyon pozitívak az eddigi visszajelzések (megmondom őszintén, tudtam, hogy jó a könyv, de…..
DaDPool 2019.05.08 19:37:51
@Bgisi: csak annyival egészítenélek ki, hogy a HID nem a semmibe vezet, hanem középen le van szakadva, és egy szakadék közepén éppen. Tehát aki ide eljut, onnan vagy visszafordul, vagy leesik....
DaDPool 2019.05.08 19:42:23
@Laci12: annyira bírom, hogy a sok hazugsághintőporod mellé néha igazságmorzsákat is szórsz, mintha az, az egészet igazolná. Mintha a tiszta hóra elszórnál pár fekete szénport, és ráfognád, hogy az egész igazából szénpor. Pedig az hó....hóhányás....
Na de a kérdésem - azt írtad fogkefére is alig van pénzed! - nos megkérdezhetem, ha nem vagyok indiszkrét , hogy kapsz-e valami anyagi juttatást, bért a Sci-n belüli szolgálataidért? - engem érdekelne egy bennfentes infója. - Mert eddigi tudomásom szerint az egész szervezet a pénz körül forog, akkor ha neked mint jól képzett és kitartó (elvakult) tagnak, mennyi jut ebből? Vagy csak Magyar honban ilyen szegényes a büdzsé?
DaDPool 2019.05.10 16:38:20
@Gyaloghuszár: Érdekes Laci huszárunk azon nincs fennakadva, hogy a Kasza 5000 ért ad egy könyvet, a ki tudja miről és sokadjára ráadásul. Röhejes az egész, de azért bírom ezt a Lacót. Várom, hogy visszatérjen valami ótvar hülyeséggel és jó leoltsuk. Szinte rutinmunka.
Tegnap, szombaton 13:00-kor ünnepélyes keretek között átadták a Szcientológia Egyház Miskolci Missziójának (ismételten) felújított épületét...
DaDPool 2019.05.05 19:24:44
@free spirit: Az ideális számomra kb ezt jelenti : Olyan lenne mint az igazi, elméletben tudja azt amit mondanak róla, de mégsem az, nem teljesíti be a hozzá fűzött reményeket. Hisze egyéb esetben "igazi" "true", "valódi" -nak becéznék, nem?
Ez egy menő vallás! Pár évvel ezelőtt indult el újra az a PR-irányvonal a szcientológián belül, hogy ez egy „modern, progresszív vallás”, sőt már a menő (cool) jelző is előkerült. 2016. októberében Instagram, Twitter és Facebook oldalakat, valamint Youtube csatornát is indítottak, valamint két…..
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
Egy kis könnyed hír a hétvége előtt. A "vázsnoki varázsnok" blogján leltem. Ezt a sztorit még én sem hallottam. Az mindenesetre érdekes, hogy ilyen tanulságú történetekkel etetik a bentieket.  ..
DaDPool 2019.04.14 11:50:36
@Orbánviktor: igen ez elég vicces, behordott egy csilliárd dollárt +1 képet, erre nagy lelkűen az ócska képét visszaadják
letsriot.tv/wp-content/uploads/2017/09/GIF-STANDING-OVATION.gif
Örömmel jelentem be, hogy hosszú hónapok munkájának eredményeként  a mai napon megjelent magyar nyelven egy új személyes történet a szcientológiáról. Ne feledjük, hogy utoljára ilyen könyv magyar szerző tollából 8 évvel ezelőtt jelent meg (amit én írtam).   A könyvről   Dudás Diána 5 évig…..
DaDPool 2019.03.22 18:38:02
@norbert79: @Reformer: most komolyan? azon rugóztok, hogy mennyi mindene van?
Az senkinek nem jutott eszébe, hogy esetleg nem 0-ról kezdte? Mondjuk alapvetően el volt eresztve anyagilag, csak látott lehetőséget a Sci-ben, amiben persze csalódott, mert nem előre vitte, hanem hátra.
Abban lehet igazság, hogy azért lett Sci, mert még több kapcsolatot, és még több tőkét akart szerezni, csak éppen ezt rossz helyen kereste, és bár nem olvastam még a könyvet, el tudom képzelni, hogy csúnyán ráfizetett.
Sok vállalkozó van, aki kipróbál ezt-azt, és még utána is. Miért ne használná ki ezt a helyzetet. Valószínűleg milliókat bukott, és bár egy könyv bevétele messze el fog maradni a károktól, de ez egy elégtétel szerintem.
Ki nem akarná visszaszerezni az elbukott pénzét, akár a károkozó hátára is felülve? De ezért ítélkezni felette? Nagyon jól ismerjük a Sci módszereit arra, hogy sose fizessen vissza semmit.
DaDPool 2019.03.23 17:48:48
@norbert79: most akkor igazából mi a gondod? Az, hogy a hölgy nem kárpótolt senkit akit megvezetett? Saját hasznára (ami szerintem egy könyvkiadásnál nem sok) írt egy könyvet a tapasztalatairól? Vagy csak szimplán miért van pénze erre a könyv kampányra? Nem értem.
Lehet támogatták, lehet eleve volt pénze erre.....is!
Szerintem a Sci-ben nem mindenki szegényedik el teljesen. Egy viszont tény, mindenki szegényebb lesz.
De nem mindegy, hogy valaki 100 milliós tőkéből áll be Sci-nek, és abból elbukik akár 20 milliót, vagy valaki pár millió (és összes) forintját fordítja erre, és nem kap érte semmit. Persze az utóbbi kisemmizve érzi magát, mert egy petákja sem maradt, és a kapcsolatai is rámentek. De az előbbi, azért van még hová nyúlnia, és akár új bizniszt indít magának. Persze őt is megviseli a bosszantó nagy kiadás, de a kettő közt van különbség. Én ezért nem ítélkeznék felette.
De a könyv talán pont azért lesz hasznos, hogy ne legyen több tönkretett élet. Vagy ha már a könyv eltántorít 4-5 delikvenst, már akkor jól járt mindenki. 1 megmentett lélek is több bárminél
DaDPool 2019.04.14 11:44:00
@PTS level III.: Hadd tegyek tisztába pár dolgot. Ma Magyarországon nem éri meg könyvet kiadni! A kiadó (Pl. Alexandra) hatalmas sápot vesz le, és előre kikötött szerződésekkel dolgozik. Vagyis egy első könyvet kiadó írónál egyszeri díjjal számolnak pl. 2-3 száz ezer Ft.-al. Utána meg nem kap részesedést az eladott példányokból. Ez azért van, mert nem tudhatja a kiadó, hogy sikeres lesz, vagy bukás a könyv? Mennyi az érdeklődés? Bár A Sci felkapott téma mostanság, mégis egy kicsi csoportot fog érdekelni a könyv! Szerintem ha 1000 példány elkel belőle akkor az már jó! Magyarországon 3-4000 példány felett mondanak egy könyvet sikeresnek. Ebből kiindulva, lehet az egyszeri díj még alacsonyabb. Ha abból indulunk ki, hogy első blikkre 4000 példányt gyártanak le, akkor könnyű kiszámolni, hogy 1 könyv után az író 50-75 Ft közötti összeghez jut. Minden más költséget a kiadó, és a gyártás nyel el.
Innen nézve, inkább őket kéne kritizálni, hogy mernek ekkora haszonkulccsal dolgozni. Micsoda pénzéhes egy banda....nem? Az író ehhez képest ingyen dolgozott!
Persze mehet az egész magán kiadásban is, ahol minden költséget ő áll még a terjesztést is. Ekkor lehet, hogy a példányonkénti akár 1000 Ft is ütheti a markát. Hát nem mondanám, hogy 1000x1000 Ft akkora nagy pénz lenne Magyarországon, és valószínűleg tartom, hogy az író a Sci-ben ennek akár a 40-50 szeresét hagyta. Megint csak az arányok!
Elvesztettem 50 milliót és milyen szemét vagyok,hogy kerestem rajtuk 1 milliót! Nem álszent ez egy kicsit?
A fenti számításokat az alábbi link alapján végeztem
regenyiras.net/blog/jogdijak.magyarorszagon
De az aktualitásáról és a könyvbiznisz mértékéről egy hozzáértőbb nyilatkozhatna, mennyire pontos számok ezek. Én csak azt tudom igazolni, hogy kb. 10 évvel ezelőtt volt több nyomdaipari és kiadói ismeretségem, és már akkor nagyon hápogtak mind a nyomdászok, mind a könyv szerzők, hogy nem éri meg. Én két konkrét nyomdát is tudok, amelyek abban az időben inkább kilopták a gépeiket a cégből, és csődöt jelentettek, és máshol újra próbálkoztak. Ez azért sokat elmond a helyzetről.

Szóval én azt mondom, nem tartom fer-nek kritizálni az írót, mert a káreseményéből hasznot próbál szerezni. Sokan teszik ezt, főleg áldozatok akik egyrészt ki akarják írni magukból ezt, és egyben némi kompenzációt akarnak, mert ugye az őket megkárosítóktól nem kaphatnak.
Megjegyzés: nem ő az első olyan ember, aki (ex-)szcientológusként alkalmazza az ottani "tudást", és nagy kárt okoz vele. Egy 2012-es ítéletből egy elég rémisztő sztori bontakozik ki: Bírósági ítélet egy szcientológus kuruzslóról   "Lélekszaki" A blogon már tiszteletét tette párszor "Lélekszaki",…..
DaDPool 2019.04.09 13:34:47
@znagy6666: Valószínű, hogy Lali huszár nem teljesen 100-as, mert aki lelkiismeret furdalás nélkül tudatosan el akarja szedni a pénzét olyan embernek, akik nyíltan bajban vannak az mind erkölcsileg mind mentálisan defektes. Jobb helyen azokat pszichopatáknak hívják, aki nulla erkölcsi érzékkel és empátiával rendelkeznek. Az persze más fekvésű lenne, ha adományokat gyűjtene a sikeres gyógyulás fejében. De előre kijelenteni csak pénzért, rabszolgaságért hajlandó segíteni.....no comment.
Én a rendőrség helyében automatikusan eljárás alá vonnám mindazokat az embereket, akik azzal hitegetik a jó népet, hogy gyógyítják a rákot és más hasonló végzetes betegségeket. Ez olyan mértékű átverés, amelyre szavak nincsenek. (És Lali huszárban valószínűleg fel sem sejlik az erkölcsi tartás, csak a pénzkötegek villogása) Az ilyen kamuzókat súlyosan büntetni kéne. Mert rendkívül károsak a tevékenységeik.
Ha bebörtönöznék Lali huszárt és a többi kóklert, én nem sajnálnám. Bízom benne, hogy a sorsuk utoléri őket....méghogy áldozat? Ő csak kitanulta a szakmát.
DaDPool 2019.04.13 20:25:16
@znagy6666: Akkor Zoli huszárt utolérte a saját hülyesége. Végül is magának köszönheti....
Még múlt heti hír, de a rend kedvéért beszámolok róla (forrás: napi.hu összefoglaló a NAIH múlt heti sajtótájékoztatójáról) Idézet a cikkből: A NAIH elnöke a hivatal elmúlt évi ügyeiből kiemelte, hogy 12-12 millió forint adatvédelmi bírságot szabtak ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és…..
DaDPool 2019.04.09 15:23:32
@Boros Katalin: Számomra ez inkább úgy hangzott mint amikor megállít a rendőr gyorshajtásért, és amíg tőlem bekaszálja a 30ezret elszáguld mellettünk egy másik gyorshajtó. Erre én azon kezdek problémázni, hogy mire költik az én büntetésemet? Miért nem arra költik, hogy a másik (MÁSIK) gyorshajtót elkapják.
Ez nem így működik.
Ha valaki hibázik és törvénybe ütközik megbüntetik. Nem lehet számonkérni a hivatalt, hogy a közösbe bedobott pénzt mire költik? Amúgy ha jól tudom van felettes szervük akik felé elszámolnak.
DaDPool 2019.04.09 17:02:17
@Boros Katalin: Kedves Katalin
Egyrészt nagyon rossz koncepció másra mutogatni , hogy őket miért nem büntetik meg, amikor minket meg igen? Ez nem oldoz fel senkit semmiről, nem teszi jogtalanná a büntetést, sőt a másra mutogatást szerintem rossz fényt vet a reklamálóra.
Másrészt, honnan tudjuk, hogy ott voltak adatvédelmi jogsértések? Honnan tudjuk, hogy ha voltak, akkor őket nem büntették meg? Egyáltalában tisztázni kéne pontosan melyik kisegyházról beszélünk, mert ugye a gugli jóbarátunk, és hamar kiköpi, ha volt valami ügye a kisegyháznak.
Persze generálhatunk megint egy jó kis összeesküvés elméleteket, de ez eddig sem vezetett eredményre, és a Szcientológia egyház megbüntetésében nem oszt szoroz, hogy azon kívül mi van?
Előzmények: A Magyarországi Szcientológia Egyház pert vesztett – totális és nagyon súlyos vereséget szenvedett Közleményt adott ki a szcientológia egyház (itt olvasható el: A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye, 2019. március 30.) az elvesztett perrel kapcsolatban. A lényege: nem értenek…..
DaDPool 2019.04.06 17:06:17
@Sandor Zsolt: mivel semmiféle konkrét infót nem adsz, honnan kellett volna tudnom, hogy olyanba ütöm az orrom, amibe nem kéne.
Akkor én kívülálló vagyok, ha jól értelmezlek? (Kissé diszkriminatív, és kirekesztő .... bár fogalmunk sincs miről beszélsz megint.)
Akkor viszont te bent vagy. Tényleg bennfentes vagy? Legalább lássunk tisztán veled kapcsolatban. Ki kéretlenül hinti az igét. Szóljon mi az igazság? Remélem nem megint egy idepukkantott ködfelhő lesz.
DaDPool 2019.04.07 08:51:15
@Sandor Zsolt: Sorolj fel random 6 ilyen szervezetet, majd egyre bökjél rá...az lesz az! A te világodban.