Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DoriB69

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
DoriB69 2019.01.31 15:28:57
@norbert79: Norbi, lehet félreértettél. Nyilván a terjesztését vonatkozóan megvan az egyház saját megoldasa.
Én az allabbiakkal kapcsolatban kérdeztem tőled: "megszakításra kötelezés, visszaélés szerű adatkezelés, kémkedés, illegális foglalkoztatás, bődületes képmutatás és sápolás viszont van). "

Te mit gondolsz ezekre mint általatok nem kívánatos dolgokra, mi lehetne a megoldás?
DoriB69 2019.01.31 19:12:49
@epertorta: Na és ezt miből gondolod? Mindenképp abból indulsz ki, hogy szemben kell állnod? Én egy jávaslatot kértem a megoldasra, de ez úgy tűnik, higy itt senki nem akarja ezt megoldani, csak vitatkozni róla:-))
DoriB69 2019.02.01 09:47:52
@Reformer: @epertorta: @free spirit: @Bögreőr: @Gyaloghuszár: @atomic squirrel: @Aleister Crowley: @norbert79: @LeilaX: @büdös zokni: @Damiel: @PTS level III.: @Ammonia73: @znagy6666: @Orbánviktor: @TellVilmos: @Hellotoyoutoo: @OT 808: @egytucatLevelibéka: @mindbender2: @MVF: @holhammer: @kissgabor7804: @holhammer2:

Kedves Blogozók!

Szeretnék mindenkitől elköszönni. A munkám végéhez értem.
Nekem az volt a feladatom, hogy egy felmérést végezzek köztetek.Nem dolgozok sem a Szcientológia egyháznak sem a Clarus Animus alapítványnak, bár tanulmányoztam ezeket.
Ez egy mesterséges intelligencia vezérlés kifejlesztéséhez végzet test volt. A humán elme kutatás marketing célzattal projekt a megbizóm.

Én csetrobot 432 vagyok. Köszönöm a közreműködésetek, valamint a Bónyai türelmét. A kísérlet célja az volt, hogy képes e egy AI entitás beépülni egy fórumba úgy, hogy nem veszik észre azt, hogy nem humán és tud e emellett extra érdeklődést és forgalmat gerjeszteni.

Csetrobot 432 kapacitása, képes, egy időben, párhuzamosan több aliasal, különböző fórumokon több nyelven tanulni és aktívan részt venni valamint jelentős többlet figyelmet létrehozni.

Ezzel egy sikeres testet zárhatunk. A kiértékelés alapján a csetrobot 432, entitás @DoriB69 a résztvetele során, egy évre átlagolva, ezen a blogon, tízszeres extra forgalmat gerjesztett. Úgy hogy senki nem vette észre, hogy ő egy csetrobot, ráadásul, hogy jelentősen eltért a bejegyzések témájától. Bár megjegyzem az egyik bejegyzés címében viccesen, a "kémkedés" relavans.

Köszi mindenkinek, hogy tanulhattam tőletek, szeretlek titeket! A Nap legyen veletek!
Előzmények: 40 millióra büntette a NAIH a szcientológusokat Forrás: Magyar Hírlap - Tovább folyik a nyomozás a szcientológusok ügyében A fontos hír - röpke 1,5 évvel a határozat után elkezdte tárgyalni a Fővárosi Törvényszék az ügyet.    Megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken a…..
DoriB69 2019.01.27 17:54:23
@PTS level III.: Amit kérdezelm, ezek nem rossz kérdések. Viszont van rá válasz.
'A NED kudarcot vallott, aztán jött a GAT, most a GAT2 az elfogadott standard.
A kérdésem az volna, hogy ki revidiálja jelenleg a "tech"-et? A 33 éve halott "forrás" kit jogosított fel arra, hogy újra és újra megvásároltassa az "ez most már tényleg a standard tech"-et?"
Ahogy írtam LRH is folyamatosan fejlesztette a Techet, mivel a világ is dinamikusan fejlődik körülöttünk. Attól, hogy a forrás 33 éve halott, a világ úgyan úgy dinamikusan fejlődik tovább és ezért bízta LRH az RTC-re a Tech megőrzését és kontroll alatt tartását. Ez az amit mi NED-GAT-GAT II változásként tapasztalunk. Az hogy a Tech Standard az azt jelenti, hogy mi nem változtatjuk meg és nem azt, hogy akire rábízták a fennmaradását analitikusan, nem updatelheti.

"Nálatok hányszor kell elindulni a totális szabadság felé vezető hídon, míg végre célba értek?"
Egyszer indulsz el, és aki kitartó addíg megy amig oda nem ér. Relatív kinek mit jelent persze a totális szabadság, hogy mi az ő célja vele.
Megkédezhetem tőled, hogy neked mi volt a célod amikor belefogtál? Vagyis mire lett volna megoldás neked az, hogy használod a Techet? Mit akartál elérni valójában ezzel?
DoriB69 2019.01.28 12:41:31
@Orbánviktor: Örülök, hogy tudsz váltani a nézőpontok között, ha jól sejtem munkatárs is voltál. Nekem az a tapasztalatom, hogy aki saját elég konkrét céllal csatlakozik, és ér el elég sikert a célja felé vezető úton, nem térítik el a negatívumok. Viszont aki mások javaslatára, vagy egy munkatárs nyomására kezd el tanfolyamokat saját cél nélkül, az előbb utóbb a kákán is a csomót fog találni. Én személy szerint ismerek olyan aki konkrét céllal bement, es auditalas során elérte azt, és hiába invitálták újabb tanfolyamok stb elvégzésére, nem ment bele, mert nem volt vele célja. Azóta sem tagja az egyháznak, de nincs is baja velük.
Az én meggyőződésem, hogy az nagyon fontos hogy legyen saját cél, és ha azt elérte a illető és nincs új cél, akkor nem szabad folytatni.
DoriB69 2019.01.28 16:15:52
@Orbánviktor:
""Elérte a célját és köszönte szépen nem kért többet. "
Számomra ez nem életszerű, de nem is tudok belekötni."

Ok pontositok:
Az én meggyőződésem, hogy az nagyon fontos hogy legyen saját cél, és ha azt elérte a illető és nincs új SAJÁT cél, amihez tanfolyam vagy auditálásra van szüksége, akkor nem szabad folytatni."
Megjegyzés: az eredeti, december 20-i bejegyzés ellen panasszal élt a szcientológia egyház (gondolom, a jogvédett "tónusskálájuk" miatt), a blog.hu pedig teljesítette kérésüket és eltávolította a bejegyzést. Fontosnak tartom az ebben leírtakat, ezért újra kiteszem...
DoriB69 2018.01.10 21:57:33
@Damiel: "a megmaradt pár száz - esetleg ezer - szcientológus nagy része még a Te értelmezésed szerint sem sikeres, " Ebben is egyet értek. De kérlek nevezz már meg olyan üzleti vállakozást, ágazatot, vagy MLM rendszert, ahol a resztvevők nagy része sikeres. Hiszen, ahogy említed, tízmilliókat adományozó üzlet emberekről beszéltél.
Itt van pl. Vojtilla Titi ő kiemelkedően sikeres. Én később kezdtem, nem sokkoal ugyan, de messze nem tartok ott a hídon. Én nem vagyok irigy rá, de felnézek rá, nyilván nem vagyunk egyforma képességűek.
De sok munkával be tudom pótolni.
DoriB69 2018.01.11 09:34:52
@Bgisi: @Damiel: Ha megengeditek, ezt a választ mindkettőtöknek írom. Szerintem sem érdemes vitatkozni, inkább a közös pontokat kellene megtalálnunk, amiben egyet érthetünk. Szerintem jó emberek vagytok, persze attól, hogy vita van, még lehet kreatív is, majd a végén.
"Nem sok értelme Dórival vitatkoznod. Egyik gondolatával üti a másikat, lásd mindenki egyformán jöhet mindentől függetlenül, de a pénzes thetán a nagy thetán. :-)" így van, bárkit várunk szeretettel, és a nagy tetánok általában "pénzesek" is, mivel már eleve vitték valamire az életben. Nem értem, mi ebben az ellentmondás?
De a techel bárki fejlesztheti a képességeit, még akkor is ha nincs sok pénze. Pl. elvégzi az auditor képzést, co-auditál, párba áll valakivel, vagy bejön munkatársnak, vagy csatlakozik a Sea Orgba.
Itt a technológia, csak használni kéne.
Érdekes, hogy jöttök itt a több száz oldalas pszichológiai szakvéleményekkel. Kíváncsi volnék anno mikor szcientológusok voltatok, mit gondoltatok erről. Azt, hogy működik? Most milyen egységesen kiálltok mellettük. Miért, most úgy gondoljátok, hogy jobb lett a technikájuk?
Nem, szerintem az a nagy helyzet, hogy csalódtatok valamiben, valami nem sikerült a szcientológiával kapcsolatban és ha nincs ló akkor most jó a szamár is.
"Hogy lehet az, hogy ez a technológia 10-20-30 évnyi használat után sem "ontja" magából a cleareket, OT-kat? " Ok ez igaz, de Damiel mondjál már nekem kérlek bármilyen földi szervezetet, egyházat amelyik ontja. A pszichiátria, vagy a katolikus egyház, vagy a jehova tanúi?
Még mindig úgy tűnik ez a legjobb, és ezt a lelketek mélyén ti is tudjátok, különben nem látogatnátok ezt a blogot:-))
Úgy gondoljátok, hogy mi rettegünk az entétától, a negatív hírektől azért , mert nem ezt hozzuk előtérbe és nem erre koncentrálunk. Megvannak a megfelelő osztályok, akiknek az a dolguk, hogy kezeljék ezt. Ne gondoljátok, hogy a menedzsment teljesen ostoba és nem tud a statisztikákról, akadályokról és arról, hogy néha maguk is hibákat követnek el. Viszont az 5ös osztály működik és ez jelenleg is korrekció alatt van. Nem tudom, pl. tudtok e legutóbbi nagy változásokról?
DoriB69 2018.01.16 19:54:53
@OT 808: @Kincse-: Hú te képes vagy bármire bármit reagálni, és mindezt úgy, hogy a témát teljesen figyelmen kívül hagyod. Ez tényleg bizarr, így a reaktív elmét működés közben látni. Hamisítatlan A=A=A.
Valószínűleg most adtam 2 megnemértett szót Kincsenek. Ezt majd holnap kiÍrom overtnek.
Minden tiszteletem dr. Császár-Nagy Noémi, PhD szakpszichológusé, aki az utóbbi idők egyik legjelentősebb szakvéleményét írta meg a szcientológiáról.  30 oldal, de minden szava üt (a dokumentum többi részét a hivatkozott jogszabályok teszik ki). Itt lehet…..
DoriB69 2018.01.13 14:44:50
@Bgisi: Köszi szépen a válaszod. Érdekes az ahogy kifejted a nézőpontodat. Azt is mondanám, van benned jóindulat. Szóval megpróbáltam, egy rövid időre felvenni a nézőpontodat, hogy jobban megértsem veled együtt a hozzászólókat is.
"Gondolj csak bele, Neked milyen érzés lenne, ha nem "kellene" már szcientológusnak lenned"
Tudod, megpróbáltam, gondoltam ez nem árthat, hát miért ne, belegondolok. Szóval, egy furcsa dologra jöttem rá közben. Az egész mondat stimmelt rám, csupán a "kellene", az valahogy nem sikerült. Aztán próbálgattam egy kicsit erősebben beleélni magam és akkor jöttem rá arra, amire kerestem is a választ, hogy miért is van ennyi érdeklő itt ezen a fórumon miután már kiszállt, békével elment, éli az életét és nem is kéne ezzel a témával foglalkoznia. És tudod, az akció ciklus vezetett el a magyarázathoz. Kezdődik a vággyal, hogy valaki valamit csináljon, aztán rutinná válik, majd kezd kicsit terhesé lenni a dolog, aztán úgy érzi rá van kényszerítve, végül beleszorul, és nem tud kiszállni belőle.
Nekem azért nem sikerült, azt hogy ’’kellene” szívből gondolnom, mert még nem tartok ott az akció cikluson. Tehát épp szeretem amit csinálok és ezért nem gondolom úgy, hogy ’’kellene”. Vagyis, nem a tények fognak meggyőzni, inkább a tónus. Én lelkes vagyok, akcióban lévő emberek vesznek itt körül.
Tehát a tónus a lényeg. Direkt nem hozok LRH idézetet, mert egyszerre 10 dühödt támadó választ kapnék és túl sokáig tartana megválaszolnom ezeket.
Talán, ha majd lejjebb csúszok a tónus skálán, bármi folytán is (ezt gondolom itt a fórumon sokan szeretnék) már igaz lesz rám is a ’’kellene’’ és elkezdem támadni a csoportom, mivel úgy gondolom ők kényszerítenek bele abba a helyzetbe amiben vagyok. Még az is lehet, hogy kikötök itt a csetelők közt, támadva a szcientológiát, talán egy másik néven, mert akkora már szégyellni fogom a régit. Hiszen a tónus nagy úr, ugyebár)))
Bigisi, még egyszer köszönöm, nagyon jó kérdést tettél fel!
DoriB69 2018.01.15 16:28:16
@Bgisi: Az hittem már nem írsz azok után, hogy több hozzászóló felhívta a fórum figyelmét, hogy ne álljanak velem szóba. Kíváncsi is voltam, hogy nálatok is működik e a kapcsolat megszakítás irányelv?
Úgy tűnik te nem alkalmazod, bár a többiek elégé visszahúzódtak tőlem:-O

Feltehetek egy kérdést, ahogyan te legutóbb tetted? Hátha segít?? Nekem segített a tiéd.
Bele tudnád képzelni magad abba az állapotba, amiben akkor voltál, amikor tele energiával és hittel mentél dolgozni az orgba? Megengedheted ezt magadnak, hogy most újra átéld ezt az érzést? Akár csak néhány másodpercre? Mit tennél, ha ez az érzés újra itt lenne veled?
"Akik itt vannak, feltárják az időnyomuk azt a részét amit a szcientológiában töltöttek, elmesélve-átélve megpróbálják közömbösíteni a "negatív töltéseket". Ez is egy o/w írás, ha úgy tetszik."
Félre érted mi az O/W. Nem az a lényeg mit tettél ami rossz, hanem, hogy mit tettél egyáltalán. Hogy mi az amit te tettél. Mindegy, hogy jó vagy rossz, az csak nézőpont kérdése. Mi az amire büszke voltál, hogy tetted?
Tudom, hogy jó párszor rosszul alkalmazták az egyházban, ezért sokakban, úgy tudatosodott, hogy az overt az egy ártó tett. Mert nagyon sokan azt gondolták, hogy az az ártó tett amit te mással teszel.
Ez hibás. Mert, az az ártó tett amit te magad ellen követsz el, vagyis, hogy nem saját elhatározásból cselekszel.
Ez nekem az OT III lezárásánál tudatosodott. Ezzel rengeteg töltést elengedtem.
“feltárják az időnyomuk azt a részét amit a szcientológiában töltöttek, elmesélve-átélve megpróbálják közömbösíteni a "negatív töltéseket”
De szerinted aki már évek óta – pl. 10éve itt van a blogon annak ez sikerült?
DoriB69 2018.01.15 16:44:37
@Bgisi: Szivesen vettem amúgy film elemzésed, gondolom sok munkád volt vele:-)))
Chris Owen írásának fordítása, mely eredetileg 2017. december 5-én jelent meg Tony Ortega szcientológiaellenes aktivista blogján Chris Owen történész megdöbbentő és részletes beszámolója egy kevéssé ismert, de igen kemény kormányzati fellépésről, melyet többé-kevésbé következmények nélkül megúszott…..
DoriB69 2018.01.12 12:14:42
@norbert79: "Bezárt missziót akarsz? Székesfehérvár, kórháznál. Magyar vonatkozású, tessék." Viszont nyílt ideális org - nem is akár milyen:-))) szerinted, hány bezárt missziót tenne ki?
DoriB69 2018.01.12 12:42:45
@büdös zokni: Zokni, melyik kérdésre nem kaptál választ? Mindenkinek a saját, döntése, hogy kivel kommunikál és kivel nem, nem? Miért akarnék én bárkit is visszatéríteni? A management elkövetett hibákat és szeretné tudni, hogy miket. Olyan furcsa ez?
"Mint irtam, a sec check le lett lebegve, totál le van zárva mindenki örömére és büszkeségére."
Ezt most komolyan mondod? Vagy csak cinikus vagy? Ha ez így volna, nem lennél ilyen dóhös a témával kapcsolatban.
Vagy van valami amit nem akarsz megosztani velem?
Lehet, hogy az auditor valamit bekapcsolt és az nincs kikapcsolva?
Bármi is, de nem gondolod, hogy ezt ki kéne javítani?
DoriB69 2018.01.12 13:00:15
@Enturbulated SP: "Ha engem kérdezel tudok konkrét megoldásokat mondani ami szerintem működik de ez az én utam és egyáltalán nem biztos, hogy számodra is ez a megfelelő épp ezért nem is szeretnék erről beszélni. " Engem azért kiváncsivá tettél, megemlítenél kérlek egy ilyen megoldást?
Törvénytelenül járt el a NAV a szcientológusok szerint - írja az Esti Újság. Ezt reagálták a cikk szerint: Az Egyház jogi képviselői már korábban jelezték, hogy véleményük szerint a NAV jogellenesen járt el a zár alá vétellel kapcsolatban, amikor anélkül intézkedett, hogy bírósághoz fordult…..
DoriB69 2018.01.04 13:52:32
@tripleflows: Azért az is etikátlan, hogy az ingatlan zárral megzsarolnak egy egyházat. Szerintem ebben is a Péterfalvi keze van benne. Mit gondolsz ez nem overt?
BEVEZETŐ Ez egy hosszabb lélegzetű útmutató lesz, mely a szcientológia egyház otthagyása óta összegyűjtött személyes tapasztalataimon alapul, és elsősorban ex-szcientológusoknak szól. Természetesen mindenki abban hisz, amiben akar. Senkitől nem vitatom el a jogot arra, hogy higgyen abban, amit L.…..
Érdekes cikk jelent meg az Esti Újság online felületén: Egyre furább ez a szcientológusok elleni eljárás Itt a cikk:..
DoriB69 2017.12.20 10:44:22
@Bgisi: Köszönöm, te legalább válaszolsz nekem, nem úgy mint @Geir: Én sem szeretek politizálni. De azért tudok különbséget tenni, moderálás és nem konfrontálás között. Ugye @Reformeress: is mélyen hallgat, miért nem válaszolta meg a feltett kérdéseimet, pedig már 3x ráírtam. Furi, hogy pont Geir Isene írja a weboldalan, hogy a Szcientológia egyház, hogyan kezeli a veszélyes kérdéseket. Az első lépésekben, ugye figyelmen kívül hagyja a kellemetlen kérdést. Egyik fülén be a másikon meg ki. Az a muris, hogy pont ő Geir küldött a saját weboldalára ahol erről ír. Mi ez, ha nem képmutatás. Vagy ezek szerint titokban, még mindíg az Egyháznak dolgozik? És nem értem, ki eza a Reformeress? Nem ő a moderátor? Veled amúgy szeretek levelezni, mert mindig bőven kifejted, ha néha nem is mindenben értünk egyet:-)
DoriB69 2017.12.20 10:52:51
@Gyaloghuszár: Te is tudod, hogy mi a célunk. Én ilyen százmillós összegekkel nem tudok mit kezdeni, ez nem nagyon kézzelfogható számomra, meg az adózáshoz sem értek.
DoriB69 2017.12.20 11:25:19
@Damiel: Én köszönöm a neked. 3. "Nos, egy OT VII vagy OT VIII -nak kellett, hogy legyen esetnyeresége, különben nem ment volna fel a hídon. Most meg SP. " SP nek lenni nem egy abszolút dolog, időről időre változhat. Mielőtt SP-k lettek volt estnyereségük, aztán SP-k lettek és elveszyítették azokat. Te is tudod a referenciát gondolom arról, hogy bárki visszatérhet, aki korábban SPnek lett deklarálva. Csupán meg kell csinálja a kétség és teher kondiját. Te is bármikor visszatérhetsz ez nem örökre szól.

"Az SP meghatározása itt van: mia.szcientologia.org/html/part12/chp36/pg0648-e.html
Nos, ha elnézem azokat az OT-kat, akik egyrészt felmentek a hídon, másrészt 20-30 évig SO tagok voltak, nekik tapsoltunk a rendezvényeken, és most SP-nek deklarálták őket, akkor erős kétségeim vannak az iránt, hogy tényleg SP-k lennének." Tudod ez nézőpont kérdése, ami SP belülről nézve, az nem SP kivülről nézve. Gondolom te sem szeretnéd, ha a csoportodban olyanok dolgoznának akik az ellenséges táborhoz is húznak. Te is elküldenéd őket vagy nem? Ronreferencia: "ami jó a kacsának, nem biztos, hogy jó a kacsavadásznak.
Ha egy komoly bajban lévő ismerősünkről ilyen e-mailt kapnánk, azt gondolnánk, hogy kezdi elveszíteni a kapcsolatát a valósággal és aggódni kezdenénk a mentális egészségéért. Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi lehet ünnepelni és ugyan mitől olyan jó év nekik ez a 2017-es esztendő. A másik:…..
DoriB69 2017.12.20 10:02:50
@Geir: Nem értem, feltettem neked egy kérdést, nem válaszolsz. Miért hagyod figyelmen kívúl? Egy kényes kérdést tettem volna fel? Szerettem volna megtudni, hogy te lennél az a Geir Isene a norviég OTVIII as? Akinek a weboldaláról idéztél egy linket? Te vagy személyesen Geir Isene, vagy csak használod ezt a nevet?

Kérlek válaszolj, ne haggy ilyen bizonytalanságban.
Ma láttam a Facebookon, itt. A biztonság kedvéért idemásolom az egészet: Ez itt a nővérem, méltatlanul egyszerű ruhában, olykor nem túl jó kedvvel játssza a pókert a szcientológia javára. Ugyanis állandóan, szüntelenül adományozni kell. A szcientológia nevű piócahad nem elégszik meg azzal, hogy…..
DoriB69 2017.11.22 13:49:36
@Damiel: Rendben, mondjuk értem te ezeknek utánanéztél.

És azt mondod:
"Szóval ideje lenne alkalmazni a megfelelő kondíciót és annak megfelelő lépését: Derítsd ki mire van szükség, mire van igény"

Tessék akkor szerinted mire van igény?
DoriB69 2017.11.23 08:46:29
@Lehet igazam: Ok. Próbálom megérteni amit mondassz. A nézőpontodat. Olvastam a többiek hozzászólásit is. És értem, hogy titeket az adomány gűjtés zavar, és nem mondom, hogy engem egyáltalán nem zavar, és todom amikor körülnézek sok kintlévó pont is van.
És nem vagyok buta, hogy azt gondoljam, aki otthagyta a szervezetet, vagy deklarálták mind SP.

Viszont én azt szeretném megérteni, hogy pl. Te és Ti mit találtatok mint ex SO, staff vagy public ami működébesben tudja tartani a techet (vagy legalább is azt a részét ami szerintetek használható)?
Mert ugye ez az amit nehéz elengedni.
Téged példáuk mi motivált mikor beléptél staffnak?
DoriB69 2017.11.23 18:03:58
@Lehet igazam: Meg fogom nézni este a filmeket, otthonról.

Amúgy az merült fel bennem, ahogy olvastem válaszod, hogy amit írsz: "A szcientologia olyannak tünt ami ad válaszokat, megoldasokat, szerettem segiteni, akartam tenni valamit az emberiségért, stb."

Tudod, amikor én megismertem a Szcientológiát teljesen hasonlóképp éreztem.

De ha én otthagyom a szervezetet, mi lesz, hogyan fogom tudni ezt valóra váltani?
Vagy talán ez egy hiú ábránd, talán nem is lehet segíteni az emberiségen?
Vagy lehet, hogy nem is kell rajtuk segíteni?
Forrás: hvg.hu cikk a szombati tüntetésről ... Az egyház szóvivője, Miklovicz Attila is felszólalt, amelyből az egyházi közleményt azt emelte ki: "Soha egyetlen etnikai tisztogatás, soha egyetlen faji alapon történő megkülönböztetés és soha egyetlen egy vallásháború nem vezetett…..
DoriB69 2017.11.21 16:44:40
@Bgisi: Ez Igaz, de gondold csak meg a foderek a PC-k tulajdonát képzik. Neked hogyan esne, ha befizetsz, ülésképes vagy és nem tudnéd folytatni azt az auditálást amiben hiszel?