Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ellenvélemény_

6 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Christopher Nolan afféle sztár-rendező Amerikában, akiről már azt tartják: amibe belefog az csakis szuper-produkció lehet. Nos, akik így vélekednek azok szeretik a három legjobbnak tartott rendezését is a Dunkirk, a Tenet és a Csillagok között című "frenetikus" produkciókat. Ezek sajnos nekem…..
A féktelenség mindig is vonzó volt a filmrajongók bizonyos rétegei számára és moziba csalogató a fiatalabb korosztályoknak, így Hollywood időnként meg is célozta ezt az igényt sorra gyártva a valóságtól elrugaszkodott, de vonzó módon tomboló film-őrületeket. Ilyen lett a 2013-as Nagy Gatsby és az…..
Bár mindenhol krimi-horror megjelöléssel szerepel Scott Cooper XIX. században játszódó filmje a Halványkék szemek, a valóságban körülbelül annyira horror, mint a Micimackó. Kb semennyire. Kriminek mondjuk krimi, de iszonyúan unalmas kivitelben. A 2 óra 8 perces játékidő eleve indokolatlanul…..
Ellenvélemény_ 2023.01.09 06:47:58
@Argus_: A sajátos hangulat, a miszticizmust és archaikus jelleget sugárzó XIX.századi atmoszféra valóban nagy pozitívum. Kár hogy a cselekmény nem használja ki ezt az "adut".
Gyakori, hogy a "mainstream-média" felkap egy-egy filmet és alig jelenik meg eltérő vélemény az internetes felületeken. Pedig a dolgok több szempontból való megvizsgálása és az ellenkező ítéletek artikulálása nagyon fontos a vélemény-szabadság jegyében. Mindkét irányban működnie kell a dolognak,…..
Sok blog foglalkozik hadtörténelemmel, haditechnikával, ezek között van igazán profi, és bántóan amatőr. Van viszont egy szürke zóna, ahol a szerző úgy tálalja a cikket, mintha a téma igazi szakértője lenne, de legalábbis valamiféle bennfentes cinkosság érzetét kelti, valahogy úgy, hogy ő az igazi…..
Ellenvélemény_ 2018.10.09 16:20:49
@molnibalage: Akkor tehát

1.) Ez nem valódi könyv, csak egy honlap (HTKA) netes kiadványa.
2.) Nem egyedül írtad, csak részt vettél benne
3.) Nyomtatásban soha nem jelent meg, nem kapható sehol
4.) Nem katonai haditechnikai, hadmérnöki végzettséggel, csak amatőr érdeklődőként végezted a rád eső részt.

Ez azért így nagyon messze van az "írtam egy könyvet" kijelentés valóságtartalmától!
Ellenvélemény_ 2018.10.09 16:44:09
@Equalizer.: Ez ok, de ha molnibalage gépészmérnök (ahogyan a tesóm is) és cak szabadidejében olvasgat sokat a vadászgépekről, meg harci eszközökről, akkor ettől haditechnikai szakértővé válik? Ha én szociológusként sokat olvasok orvosi szaklapokat, akkor orvosszakértő leszek? :-)
Kedves szüleim! Rájöttem, igazatok van. Eddig engem megvezettek, kártékonyan befolyásoltak az ellenzéki pártok. Aljas módszerekkel, hazugságokkal próbáltak abba az irányba terelni, hogy rájuk szavazzak. Ma azonban kinyílt a szemem, rájöttem, tényleg a Fidesznek van igaza. Egyrészt komoly…..
A romantikus vígjátékok mestereként ismert rendezőnő, Nancy Meyers, - többek közt a Kezdő, az Egyszerűen bonyolult, az Örömapa és a Mi kell a nőnek készítője - különleges filmet "rakott össze" 2006 -ban, mely vígjátéki kategóriában meglepően jó fogadtatásban részesült mind a szakma, mind a rajongók…..
A világ és benne Magyarország is Star Wars lázban ég, hiszen csak napok vannak hátra a legújabb epizód, a VIII. rész, vagyis Az utolsó Jedik premier-bemutatójáig. Ilyen közel a folytatáshoz, sokan tekintenek vissza az előzmény-fejezetre, hogy újra megnézve, megint átéljék történetét és egyúttal újra…..
Ellenvélemény_ 2017.12.10 01:19:19
@Han Solo.: Másolt Abrams, de nem olyan durván, mint sokan beállítják. Ha nem követi a klasszikus részek jellegét, akkor meg azért támadták volna.
A "Filmek röviden" filmmániások blogja, kifejezetten olyanoknak, akik szeretnek rövid, frappáns véleményeket és gyors-elemzéseket olvasni különböző műfajú, régi és új filmekről. Igyekszünk élvezetesen és színesen írni, de természetesen minden posztunk szubjektív. A terjedelem minden esetben maximum…..
Ellenvélemény_ 2017.12.10 01:17:39
A rezsim nemcsak kezd emlékeztetni a kádárizmusra, de kezdi reprodukálni is annak számos jegyét: állampártiság, zárványszabadságok, "aki nincs ellenünk, az velünk van", erős orosz jelenlét, nacionalizmus, még néhány. Ezek még eltérő hangsúllyal szerepelnek, mint akkor, ami nem csoda, tekintve, hogy…..
Az International SOS and Control Risks idén is összegyűjtötte, hogy a világ országaiba való utazás mekkora veszélyeket rejt a nyaralni vágyóknak. Az eredmények alapján érdemes lehet átgondolni, ki, merre tervezi az utazgatásait. A zöld szín alacsony veszélyt takar, a citromsárga közepest, a narancs…..
A Nemzeti Együttműködés Rendszere nevével ellentétben éppen a társadalom különböző csoportjainak egymás ellen hangolásával, a felfokozott érzelmek egymásnak feszülésével igyekszik tartósítani hatalmát. A társadalmi és gazdasági kutatások azonban ékesen bizonyítják, hogy olyan polgárháborús…..
Általában kerülöm a vulgaritást, de ez most nagyon kikívánkozott belőlem.  Az alaphír ugye az, hogy kilép az MSZP-ből Újpest országgyűlési képviselője, mert a DK-val kötendő alku értelmében nem indítanák újra. Egyrészt érthetetlen az MSZP döntése, hisz Horváth Imre egyéniben tudott nyerni 2014-ben,…..
Ellenvélemény_ 2017.11.24 14:36:16
@Fedor: Az Együtt-PM lehet a "vállalható" döntés szerinted? Azért kérdem mert a szocikat, a DK -t, LMP -t Jobbikot kilőtted. Maradt az Együtt-PM és a Momentum (meg pár mikropárt)
Ellenvélemény_ 2017.11.25 11:58:07
@Morpheus.: nekem sem válaszolt egy k*rva szót se amikor a pártpreferenciájáról kérdeztem
@Fedor: illik válaszolni Fedor úr!
A Naprendszerben több, mint félmillió kisebb-nagyobb sziklát, összefoglaló nevükön aszteroidát ismerünk, amelyeket az elmúlt kétszáz évben fedeztek fel. Viszont csak néhány hete történt, hogy megtalálták az első olyan aszteroidát, amely bizonyítottan extraszoláris eredetű – vagyis egy másik csillag…..
Újra és újra összeállítják a történelem valaha élt leggazdagabb embereinek listáját, és mindegyiket Mali 14. században élt királya vezeti. Az 1280 körül született Mūsā császár 1307-ben került a nyugat-afrikai Mali trónjára. Uralkodása 17. évében, 1324-ben…..
Egy férfi elsüti pisztolyát, a fogoly arca összerándul, a golyó a koponyájába hatol és megöli. Egy másodperc ötszázad része, amelyet Eddie Adams lefényképezett egy saigoni utcán. Egyike azoknak az erőszak-képeknek, amelyekből Vietnam 1968-ban annyit produkált. 1968.február 1-én Saigon volt a…..
A kampány közeledtével felgyorsultak az események a magyar belpolitikában. Egyre több jel utal a Jobbik és az LMP tervezett összebútorozására. Persze Vonának már az is tiszta nyereség, ha a kompromisszum felvillantásával szalonképessé teszi magát a balos szavazók szemében.  fotó: Index Simicska…..
Pangea Jupitert fürkésző Juno 2017.11.22 20:00:37
Asszony, aki férje titkait fürkészi és a neten posztolja amit talált? Istennő, aki átlát a felhőkön, amely mögött főisten férje rejtőzik? Egy hófehér legófigura, amely világrekord távolságba került a Földtől? Vagy egy 3,5 tonnás, 20 méter átmérőjű űrszonda, amely a 2016 óta a Jupiter bolygó körül…..
Ha valaki azt várja, hogy elővesszük a Fidesz korábbi videóit, amin Orbán Viktor azzal dicskeszik, hogy a Soros-alapítvány támogatottja, téved. Tegnap Soros György tényleg személyesen szállt be a kampányba, de nem önszántából...
A héten kijött a friss PISA-felmérés eredménye, ezúttal azt vizsgálták, hogy a gyerekek mennyire tudnak együttműködni, és milyen a problémamegoldó készségük. A világszerte 72 országban, több mint félmillió középiskolás bevonásával készült a kompetenciafelmérés. Egy újabb listán lettünk sereghajtók,…..
Nyilván az első angol király. Vagy mégsem? Az angolszász királyokat nem számíthatjuk ide, hiszen az általuk beszélt óangolnak nem sok köze van a később kialakuló nyelvhez, nem túlzás a kettőt két külön nyelvnek tekinteni. Viszont 1066 után a normannok uralkodtak a…..
A Robert Redford filmek egyik legjobbját 42 évvel ezelőtt, 1975 -ben rendezte Sydney Pollack, egy ragyogó kémfilmet alkotva, mely egyébként az egy éve elkészített "15 legjobb kémfilm" listánkon, az előkelő 4. helyet nyerte el tőlünk. A közel két órás (118 perces) amerikai thriller ("Three Days of…..
Ellenvélemény_ 2017.11.22 14:44:22
@Intercessor: ma már kevéssé értékelik a nyugisabb, lassabb tempójú filmeket, amelyeken gondolkozni is kell. Jó, hogy itt méltányolva lett mindaz, ami jó ebben a filmben.