Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GEME

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok megjegyzést kaptam olvasóimtól, hogy miért nem tudom elfogadni a helyemet, hiszen nőként nyilván kevesebb tehetségem, tudásom van, s természetesen ennek arányában értékelnek, jutalmaznak. Miért kell nekem matekversenyekre járni, s adott esetben megnyerni őket? Mit akarok ezzel bizonyítani?…..
GEME 2020.06.17 13:50:02
Most már kezdem unni, mikor a férfiakkal jönnek, hogy hozzájuk képest mennyivel keresnek kevesebbet a nők. Ez hazugság, a különbség az, hogy a férfiak megdolgoznak a pénzért. Mondjuk az sem utolsó, hogy a férfiak bátrabban alkudoznak állásinterjún, most nehogy már a férfiak hibája legyen ez is. Ha egy nő bevállalja kevesebb pénzért is ugyanazt a munkát, akkor minek adná meg a munkáltató neki az ottani átlagot? Ez csak Magyarországon van így, hogy mindig a másikkal dobálózunk, de 2 ember nem ér ugyanannyit ezt kellene végre megérteni.
A nők és a férfiak a gazdaság teljesen más területein dolgoznak. A nők általában a gyerekek körül, az állami szférában, esetleg teljesen alulfinanszírozott munkakörökben dolgoznak, valami irodistaként. Amíg a férfiak a gyárakban güriznek, a versenyszférában, esetleg túlfizetett fizikai munkát végeznek. Az átlag nő oviban, suliban, hivatalban, boltban, orvos vagy ügyvéd mellett dolgozik teljesen alap fizetésért, túlórát persze esze ágában sem áll vállalni. Eközben az átlag férfi a gyárban kidolgozza a belét, mindegy, hogy operátor, gépbeállító, karbantartó, mérnök, mindegy többet keres, de többet is dolgozik, mindezek mellett vállal túlmunkát vagy másodállást. Amúgy a nők operátorként is nagyon meg vannak kímélve a gyárakban is, ugyanazért a pénzért kevesebbet kell emelnie, vagy fordítva egy férfinak ugyanazért a pénzért nehezebb munkát kell végeznie. Most a fizikai erőfölény egy olyan tulajdonság, ami szerintem több pénzt érdemel és akkor egy férfi ugyanannyi pénzt keres, mint egy nő pedig mér erőlködhet is, a veszélyes munkák is szegény férfiakra hárulnak, légkábelt kötni nőt még nem láttam. A házak, lakások építésénél, felújításánál sem látok nagyon nőket, pedig olyan összegeket kérnek el, hogy egy mérnök végzettségű embernek nincs olyan órabére, persze feketén. Nőt még nem láttam klímát cipelni, pedig nálam egy délelőtt folyamán bekötöttek kettőt 120k-ért, ha mentek délután is valahova még ennyi. Igen 3-4 óra munkáért 120 ezer pénzt kértek el. A villanyszerelő 35k pénzt kért el, azért mert bekötött kint és bent is 3 kábelt.
Amikor kiszámolják a béreket, akkor nem vesznek számításba egy csomó dolgot, pl. azért a pénzért ki mennyit dolgozott, a nők napi 8 óránál biztosan nem dolgoznak többet, szegény férfiak meg elmennek még 4 órát ügyködni valamit és a hétvégéjüket is beáldozzák, simán kijön a napi 12 óra munka, de ezt nem szokás persze nézni, mert minek? Úgy elnézném, hogy a nők több emelet magasságba cipeljenek fel 30-40 kilókat, több fordulóval, de ilyet nem látni.
Amúgy remélem nem csak önvezető autók lesznek a későbbiekben, hanem ügyintézési programok is jobban fejlődnek, elterjednek. Kíváncsi leszek, amikor egy oktatási program jobb lesz, mint egy tanár, a webbank jobb lesz, mint egy ügyintéző a bankban, amikor nem kell hivatali emberekkel bajlódni, mert az ügyfélkapu kevésbé lesz hülye, mint az ott dolgozó, önkiszolgáló boltok lesznek, akkor mit fog kezdeni a magával a sok nő. Jobb lenne, ha ezt a sok szabadidőt inkább programozás tanulására vagy nyelvtanulásra fordítanátok, hogy ne maradjatok majd le nagyon, hozzánk képest.