Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sciclubtag

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Alkalmazott Oktatástan elnevezésű fedőszervezetük új tervvel állt elő, amelyet zártkörű tájékoztatón osztanának meg a szcientológusokkal. A "zártkörű tájékoztató", "bizalmas előadás" stb. ugyanazt jelentik - pénzt fognak kérni és sokat a jelenlévőktől a legújabb fantasztikus bolygómegmentő…..
sciclubtag 2019.06.04 22:42:31
@Damiel:
A stílus sem és az intelligencia sem változott az elmúlt 25 évben. Talán, mert már az elején ki lettek képezve és azóta is megvan nekik a tech. Érdekes megfigyelni, hogy mennyire olvasmányos ez a hirdetmény(?).
Hubbard azt írta egyik anyagában, hogy a képzési színvonalat a közönség (tanulók) azonnal megérzik, és nyomban kiürülnek a tanfolyamtermek, ha szarul végzik az okítást. Gondolom ez jelenleg nem lehet probléma. "Kiváló" promó anyag és a világ legjobb képzési színvonala állhat a háttérben.

Ismerek két tanárt aki "ki lett képezve". Azt mondták, hogy érdekes és hasznos tudásanyag volt, de ilyen "kiképzettségről" nem számoltak be, gondolom ezt a részt nem vették észre.
Idézet a Tévhitek a szcientológiáról blogról, a világ első korlátozott nyitvatartású blogjáról: Ebben az időpontban lehet majd hozzászólni és válaszolok a kérdésre: 2019.05.15.11:00-12:00. Nem ígérem, hogy állandóan ott fogok ülni a gépnél, de reagálok. Utána valószínűleg megnyitjuk a folyamatos…..
sciclubtag 2019.05.15 13:55:22
@Gyaloghuszár:

Lange László a magyar Szcientológia egyház közönségkapcsolati igazgatója Clear, auditor, lelkész STAND (Scientologist Taking Action Against Discriminations) Hungary elnöke szerintem pont, hogy válaszolt büdös zokninak. Továbbá hozzáfűzte, hogy "Az "az igaz, ami számodra igaz" elve érvényes nálunk teljesen." Amiket írt mind igaznak véli. Nyilván csak arra tud érdemben válaszolni amiről tanult a rendszerben.
Inkább úgy tűnik, hogy ma Lacit a világon semmi nem érdekli a szcientológiával kapcsolatban mert rég megvan a saját "igazsága".
"ma Magyarországon 11 és 12 között mindösszesen 2 embert érdekelt a szcientológia (és persze Lacit)"
Esett az eső és ilyenkor enerváltabbak az emberek. Talán ez lehet a háttérben.
sciclubtag 2019.05.15 17:58:14
@DaDPool:

"(Egyébként szerintem ő Laci12, de ez az én véleményem.)"

Tulajdonképpen tök mindegy, hogy ő vagy rajta kívül mások is írnak Laci12 név alatt. Egyik sem hitelt érdemlő valaki. Kizárólag azért írnak, hogy némi zavart keltsenek itt és nem veszik észre, hogy lejáratják azt amit megpróbálnak képviselni. Emellett látható, hogy eddig senki se vette komolyan a Laci12 bejegyzéseket, legfeljebb szórakoztatónak, néhol bosszantóan idiótának.
sciclubtag 2019.05.16 22:39:34
@Bgisi:
"Ja, és az ellenblog 1 gazdája, DoriB69 és Laci12 is szerintem ugyanaz a személy, aki most az ellenblog 2-t is igazgatja: Lange László."
Ez nem lehetséges, mert DoriB69 mesterséges intelligencia volt, Lange László pedig nem.
Tévhitoszlatás 2, avagy Laci visszatér A tavaly szeptember óta nem frissülő (kiegészítés 2019.05.14-én: és ezen blogbejegyzés megjelenése után törölt) Szcientológia: válaszok (objektivszci.blog.hu) után itt az újabb kísérlet. Tévhitek a szcientológiáról - válaszok…..
sciclubtag 2019.05.14 00:49:13
@free spirit:
@Damiel:
@büdös zokni:

Nagyon sok dologban egyetértek Hubbard meglátásaival, többek közt avval, hogy a meg nem értett szavak okozzák a butaságot, és van egy másik okossága is, mégpedig az, hogy egy dolog megértéséhez szükség van megfelelő szintű tudásra. Persze nem így írja le, hanem sokkal körülményesebben, de ez a lényege.
Tulajdonképpen a körülményességgel és az "újbeszél"-séggel kapcsolatban jegyezném meg a szcientológia "jótékony" hatása a magyar nyelvbe is megpróbál begyűrűzni.

A Hubbard féle tanulási könyvek szar fordítása még az egyébként hasznos alapelvek leírását is magyartalanná és szinte érthetetlenné teszik. Ha valamit nem lehet megfogalmazni magyarul, akkor az nagy valószínűséggel értelmetlen is. Ezek az anyagok meg ilyen újbeszélül vannak, és be akarták erőltetni az iskolákba. Pont hiányozna még ez is. Elég látni, hogy mennyire elhülyülnek a sciben dolgozók a nagy "megértésükkel".

Olvashatjuk a szépen megfogalmazott, "se füle, se farka" mondatokat ezen az újonnan alkotott tévhites blogon és nyugodtak lehetünk, hogy a normális emberek nem fogják komolyan venni. Általános iskola alsó tagozatában fogalmaznak így a gyerekek, sőt néhányan talán jobban is. Majdnem minden bekezdésben lehet ilyeneket találni: "Nézetkülönbségek, megcsalások, hobbik különböznek, és még ezer oka lehet. Nem gondolom, hogy a ti vallásotok, ti bármi ilyesmit tennétek." Mi a francot jelent ez? A Google fordítója se tudott még megbirkózni a magyar nyelvvel (és szerintem soha nem is fog), de ezeknek a zseniknek a szövegei néha vetekszenek...

Még valami eszembe jutott. Hubbard csodálatos képességeivel kapcsolatban állandóan jöttek a regék, hogy mikre volt képes. Egyik emberfeletti képessége volt, hogy több tízezres (talán 80 ezer is elhangzott) szókinccsel írt az írásaiban és nem csak írta, de értette is a saját szavait, mert "le voltak tisztázva" meg ilyenek. Hát nagyon el vagyok ájulva, amikor a magyar nyelvben csak a helyváltoztatásra vonatkozó igéket összeszámolgatta Czakó Gábor (író) és eddig 14.760-at talált. Angolul meg van (mittomén) kb. tíz? Szóval "érdemes" az angol irányába újbeszéléssel "fejlődni".
sciclubtag 2019.05.15 01:12:58
@DaDPool:
Az egyháznak és szervezeteinek nem szabad kölcsönt felvenni. Ez irányelv, de azt nem írja, hogy az adományozóknak nem szabad. Minek is vennének fel kölcsönt, ha a szerencsétlen bolygómentő hívők rohannak helyettük felvenni.
sciclubtag 2019.05.15 02:04:51
@norbert79:

Eleinte én is úgy gondoltam, hogy a "szakszavak" azok szakkifejezések és meg kell hagyni úgy ahogy vannak, de kicsit végiggondolva teljesen hülyeség egy primitív, kiforgatott degradált nyelven meghatározott rendszert átvenni. (Arról már nem is beszélve, hogy kik fordítják, milyen elvek alapján.)

Mondok egy példát, még mindig a tanulási anyagoknál maradva.
Itt van ez a szó, hogy "doingness".
Lefordították "cselekvőségnek".
Mi az, hogy cselekvőség? Soha a büdös életben egyetlen magyar ember nem mondott ilyen szót korábban. Nem azért mert nincs értelme valamennyire, hanem azért mert vannak normális, sokkal értelmesebb beszédesebb szavak erre.
Ilyenek a képesség, a készség, az alkalmasság, rátermettség, képzettség. Ezek között a szavak között, a különbségeket minden magyar anyanyelvű megérti és ha beilleszted a megfelelő helyre a mondatodba, nem néz kukán, hogy mit akarsz mondani.

Idézet a Tanulás alapvető kézikönyvéből "újbeszélül":
"A túl meredek grádiens okozta akadály olyan tevékenységeknél a legszembetűnőbb és a legjobban alkalmazható, ahol szerepet kap a cselekvőség, de a megértés területére is vonatkozik."

Magyarul:
"A túl meredek grádiens miatti akadály leginkább cselekvés során nyilvánul meg, ahol a képesség kap szerepet. Itt a legszembetűnőbb, de hatása van a megértésre is."

Szerinted melyik megfogalmazásnak van értelme?
Próbáld ki, hogy hány ember érti az első és hány a második verziót elsőre.
Előzmények: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Az eddigi fogadtatás Összességében annyit tudok mondani, hogy szépen fogy „Az én szcientológia sztorim” és nagyon pozitívak az eddigi visszajelzések (megmondom őszintén, tudtam, hogy jó a könyv, de…..
sciclubtag 2019.05.08 18:01:55
@Reformer:

"a saját dolgaitok rendbetételére fordíts ennyi energiát. Adózzatok rendesen, fizessetek ÁFÁ-t és nyereségadót az üzleti szolgáltatásaitok után (tanfolyam és auditálás). Jelentsétek be és fizessétek meg normálisan a munkatársakat. Tartsátok be az adatvédelmi törvényeket. Ha valamit elb*sztok, vállaljátok érte a felelősséget, és saját költségen hozzátok helyre."

Úr Isten! Nehogy! Egyiket se csinálják. Hagyják abba az egész baromkodást amit csináltak és nehogy nekiálljanak már "helyrehozni" dolgokat! Térjenek vissza a való világba és legyenek végre tisztességes, becsületes, hasznos elemei a világnak. Ez lenne a legtöbb jó a részükről, minden dinamikán.
sciclubtag 2019.05.08 19:13:43
@Bgisi:
Nem írtam, hogy erőszakkal kellene megszüntetni. Azt mondom, hogy fel kéne hagyniuk minden tevékenységükkel. Ekkor már nem kellene e tevékenységek után járó kötelezettségekkel se foglalkozniuk. És ez magába foglalja az elrontott dolgok helyreállítását is. Ha nem rontanak el semmit, nem is kell megjavítani.
Valami abbahagyásához nem kell erőszak, csak elég lenne belátni, hogy tévedtek. Ennek is eljön majd az ideje. Az emberek nem azonos képességűek, ezért néhányuk hamar tudatossá válik, másoknak eltart egy ideig.
Ennyire egyszerű.
sciclubtag 2019.05.09 02:18:41
@Bgisi:
Erről van szó!
Tanulságos amit írtál. Ha ilyesmi se megy át Laci12-nek, akkor hiába minden, mert menthetetlen.
Előzmények: Vesztegzár a Freewindsen Egy kis videóanyag a hajóról, amint éppen karanténban van:..
sciclubtag 2019.05.04 21:52:18
@Damiel:
Mindezek nincsenek. Nem lehet, hogy az egész sztori sincs, és csak odafilmezték, odamontírozták a hajót amely tök máshol van, boldog makkegészséges emberekkel?
Kanyaró miatt vesztegzár alatt egy luxushajó a Karib-tengeren - írja az index.hu, és kiderül a cikkből, hogy ez a luxushajó nem más, mint a Szcientológia Egyház hajóra, a Freewinds. (A 444.hu is megerősíti egy más forrásra hivatkozva).  A cikk: Kanyaró miatt karanténba zártak egy luxushajót,…..
sciclubtag 2019.05.04 21:06:35
@znagy6666:

Látom, követed az eseményeket. Mások a Trónok harca miatt maradnak fel hajnalig. :D
Gondolom ellensúlyozni akarják az események hatását, ezért egy fizetett hirdetést küldtek a FB-on, hogy nézzem meg a legújabb filmjüket a Sci Network bemutatkozását, ami csak egy óra. Nem bírtam megnézni, mert akkora (ahogy írod) "MissCabige" undor fogott el két perc után...
Ez egy menő vallás! Pár évvel ezelőtt indult el újra az a PR-irányvonal a szcientológián belül, hogy ez egy „modern, progresszív vallás”, sőt már a menő (cool) jelző is előkerült. 2016. októberében Instagram, Twitter és Facebook oldalakat, valamint Youtube csatornát is indítottak, valamint két…..
sciclubtag 2019.04.29 01:00:21
@Damiel:

Igen, igen. Ezeket mi látjuk és vagyunk néhányan akik tudják, hogy mi alapján lehet igazán értékelni a szcientológiát, észrevesszük a Laci12 féle csúsztatásokat, sőt azt is tudjuk, hogy mivel vezetik a laciféléket félre. A témában, a szcientológiában járatlanok viszont bedőlhetnek a propagandájuknak.

Szerintem, ha belemegyünk a játszmáikba vagy ellenkezünk velük egyaránt azt üzenjük, hogy a sci valami jelentőségteljesebb dolog. Azonban annyira jelentéktelen, hogy soha nem tudott előállni semmi olyasmivel ami ténylegesen társadalom jobbító lett volna.

Ígérnek mindenféle eredmény nélkül ilyeneket: kigyógyítják a függőket, meggyógyítják a sebeket, elmulasztják az elmebajt, megmentik a bolygót stb. Folyamatosan figyelik az aktuális trendeket és időről időre próbálnak belekerülni az élet körforgásába ilyesmikkel, mint ez az új ökörség a genderizmus. Ez éppen divatos, és meg lehet mutatni a népnek, hogy ők nem csak divatosak, hanem még jobban is értenek hozzá, mert "méggenderebbek".

Nem hiszem, hogy érdemes vitatkozni a lacis karakterrel, hogy kikre miket mond. A fenti cikkben nem az a nagy szám, hogy elmondják az elképzeléseiket (vagy a propagandaszövegüket) a nemi szerepekről, hanem az, hogy belemagyarázzák magukat egy éppen divatos elméletbe. Ráadásul egy olyan elméletbe ami csak elmélet, mert tudományosan nem megalapozott. Ezek az elméletek úgy működnek, hogy kitalál valamit valaki, majd gyűjt hozzá bizonyítékokat. Amikor az elméletet "alátámasztó" bizonyítékot talál elfogadja, ha pedig az megkérdőjelezőt, akkor gyorsan elveti.
A sci egyház nyilvánosan "elfogadja" a gendert, vagyis a nemi irányultságok és szerepek "átjárhatóságát", felcserélhetőségét, de az irányelveiben az 50-es évek Amerikájában érvényes, általánosan elfogadott, keresztény elveket vall, a korszakra jellemző pszichiátriai magyarázataival fűszerezve.
A Laci12 hátterében álló csapatnak ezt kéne megmagyarázni, ha tudná. Nem pedig azt, hogy a kilépett tagok közül ki, mikor, miért vette észre a sci visszásságokat és miért nem akar visszamenni, miért utálja az egészet egyénileg. A sci hazugságokat nem tudja megmagyarázni, mert nem lehet, ehelyett megpróbálja hitelteleníteni azokat, akik a szcientológia hazugságaira mutatnak rá. Szokványos sci módszer.
sciclubtag 2019.04.29 14:17:11
@Gyaloghuszár:

Kedves Gyalogos Harcos Barátom!

Kérlek máskor ne említs egy "lapon" Laci12-vel, különösen akkor ne, ha úgy véled, hogy tévedek. A vele kapcsolatos, és közösen építgetett "diagnózisunk" nem tévedés egyikünk részéről sem. Ennek a fórumnak az oldalai nem az elmebetegségek részletes taglalásáról szólnak, csupán annak egyetlen aspektusáról. A sci okozta fanatizmus betegségről. @Damiel: írta, a következőket:
"Bár a szci terjeszkedéséről mindig az jut eszembe, amikor az észak-koreai futballválogatott megnyerte a világbajnokságot. Fényes győzelem volt, de erről senki sem tudott az észak-koreaikon kívül."
Annyival egészíteném ki Damielt, hogy nem csak a terjeszkedéshez, hanem a világ minden dolgához így áll a sci. Megjelenik valami a köztudatban és percek alatt ráállnak, hogy Hubbardizálják, szcientológizálják (mint a gendert). A belső körök, majd a közönség is előbb-utóbb elhiszi, hogy ezt bizony már Ron is megmondta valahol, valakinek, valamikor, csak hát nyilván sokkal jobban.

Nos, hogyan jön ez az elmebetegséghez? A kiindulási pont a félrevezetettség. Ez egy idő után átcsap a rosszul tudott dolgokra vonatkozó igazolások keresésébe, majd - és itt jön a beteges rész! - elkezdődik a tények elutasítása. Ez a skizofrén állapot. Erre az állapotra épül a többi elmebetegség, de a skizofrénia önmagában is az. A szociopata és pszichopata megnyilvánulások is ennek kapcsán jelenhetnek meg. A fanatizmus minden formája, ága, megnyilvánulása is ide tartozik. Gépies, értelmet nélkülöző gondolkodás és ebből kiinduló tettek, amelyek értelmetlenségét maga az alany nem látja át, mert meg van győződve a helyességükről. A blogot olvasók tájékoztatása céljából elmondanám, hogy a Laci12 megnyilvánulások ugyanebbe a kategóriába tartoznak ezen a blogon is. Laci12 nem lehetne igazi sci, ha itt titkosan kommunikálgatna. Ez egy ellentmondás, hiszen a sci számára itt, nem "engedélyezetten" olvasgatni, megjelenni tilos. Nincs olyan referencia, hogy az "elnyomókkal" az egyház tudtán kívül szabad kommunikálni, de ha elég skizofrén a referenciákat értelmező személy, akkor van.

Más
"Még a genderhez - azért azt megnézem amikor a siccnek saját kocsija lesz a pride-on :-DDD
Roncsit megütné a guta még fent a 9. szinten is ahol most lebeg :-D"
Már megütötte. Nagyon leértékelő vagy vele kapcsolatban. Sokkal magasabb szinten kell lennie ennyi év után.

"Egyébként meg ne keverjük ebbe bele a keresztény elveket - Hubblaty ideológiájában semmi keresztény nincs."
Én ezt írtam: "A sci egyház nyilvánosan "elfogadja" a gendert, vagyis a nemi irányultságok és szerepek "átjárhatóságát", felcserélhetőségét, de az irányelveiben az 50-es évek Amerikájában érvényes, általánosan elfogadott, keresztény elveket vall, a korszakra jellemző pszichiátriai magyarázataival fűszerezve."
Tehát, az 50-es években élő amerikai emberek legtöbbje által keresztény elveknek vélt ideológiára gondoltam. Hubbard ezekből indult ki, hogy minél szélesebb körben elfogadtathassa magát. Ezeket propagálta. Az ő ideológiája nem kellett, hogy tartalmazzon ilyen elveket, csak állította.
sciclubtag 2019.04.29 14:41:53
@Laci12:
Az új Laci12 nem emlékszik a korábbi Laci12 feladatára, amelyben felhívtam a figyelmét arra, hogy csak olyan Laci12-vel kommunikálok aki érti, hogy miről ír, továbbá nem "félreérti" ami mások írnak.
De most kivételesen válaszolok az egyik kijelentésére, mert a "Netán" kezdetű mondata végére nem kérdőjelet tett. A válaszom pedig, miheztartás végett: NEM.
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
sciclubtag 2019.04.16 00:33:05
@Sandor Zsolt:
Végre értem. Köszi.

Reformer állítja, hogy a sci programok valamennyire működnek, de ahogy a magasabbnak hívott szintek felé haladnak az "áldozatok" egyre kevesebb a pozitív hatás sőt, a felsőbb szinten már kimondottan káros eljárásokkal találkoznak. Viszont egyre több és több pénzt fizetnek ezért.

Magam is azt láttam, hogy az emberek akik agyba főbe kapják az auditálásokat, "haladnak" a Hídon, tulajdonképpen sehová se jutnak, csak egyre inkább függővé válnak a rendszertől és egyre több pénzt pumpálnak bele. Ők azok akik a leginkább hajlandók plusz adományokkal hozzájárulni a meghirdetett projektekhez. Amikor ezekre a furcsaságokra rákérdeztem (hol vannak a szuper képességek, mitől lettek okosabbak, tényleg "visszaadja" az univerzum többszörösen az adományokat stb.), nagyon érdekes válaszokat kaptam. E válaszok két kategóriába sorolhatók.
a) Fanatikus: "Ez olyan dolog amit csak akkor tapasztalhatsz meg, ha részese vagy és akkor meglátod milyen csodát adott nekünk RON."
b) Némileg zavarodott: "Az esetünkről nem beszélünk senkinek."

A sorozatnak ez a része arról szól, hogy mi történik a lelkes hívekkel, ha megszűnik a zavarodottság és a fanatizmus.
Megjegyzés: nem ő az első olyan ember, aki (ex-)szcientológusként alkalmazza az ottani "tudást", és nagy kárt okoz vele. Egy 2012-es ítéletből egy elég rémisztő sztori bontakozik ki: Bírósági ítélet egy szcientológus kuruzslóról   "Lélekszaki" A blogon már tiszteletét tette párszor "Lélekszaki",…..
Egy kis könnyed hír a hétvége előtt. A "vázsnoki varázsnok" blogján leltem. Ezt a sztorit még én sem hallottam. Az mindenesetre érdekes, hogy ilyen tanulságú történetekkel etetik a bentieket.  ..
A NAIH és a szcientológia csatározásai, illetve az új könyv (Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim) megjelenése óta megnőtt a blog forgalma, és ezzel párhuzamosan a kommentmennyiség is. Átnézve az elmúlt hetek kommentjeit szükségét érzem a következő minimális korlátozások bevezetésének. A…..
sciclubtag 2019.04.11 22:34:42
@Sandor Zsolt:

Csak pár apró szigorítás, és máris ENNYIRE durva "berágás"?
Imádkozom az Úrhoz (biztos ami biztos, hátha van), hogy soha ne fordulhasson elő, hogy rám is "berágsz", mert a következményit nyilván nem élném túl. Naggyon kegyetlenül büntetsz.
Előzmények: Negyvenmillióra büntette a NAIH a szcientológusokat Rövid összefoglalás: Az adatvédelmi hatóság 2017. október 13-i határozatával zárta le és összegezte a szcientológia vallási egyesület adatkezelését vizsgáló több hónapos hatósági eljárást. Ebben összesen 40 millió forint büntetést…..
sciclubtag 2019.04.02 13:27:31
@norbert79:

Nézd, én elfogadom, hogy vannak olyan emberek akik jó szándékkal és nagy igyekezettel próbálnak másokon segíteni, viszont az emberi gondolkodásmód terelésére hivatalosan feljogosított személyek legtöbbjének nem szabadna ilyesmivel foglalkozni, mert alkalmatlanok rá. A mostanában alkalmazott hivatalos eljárások legnagyobb része szintén alkalmatlan.
Nem azt mondom, hogy nem lehet segítséget nyújtani és nincsenek olyan emberek akik képesek erre. Azt mondom, hogy a statisztikák (nem sci statisztikák) azt mutatják, hogy nő a társadalomban a beteg emberek aránya. Ez pedig a hagyományos orvoslás és pszichológia eljárásai és ajánlásai miatt történik. Minden probléma ide vezethető vissza. Még a sci problematikája is.
Mondom ezt úgy, hogy véleményem szerint mindkettőre szükség van, de nagy változásokra lenne szükség. Addig nem lehet egyikben se megbízni, amíg nem hajlandó eldobni az idejétmúlt, rögzült elveit és nem képes befogadni a kimutathatóan működő "új" módszereket. (Nem sci módszereket.)
sciclubtag 2019.04.02 16:14:38
@Bgisi:
"Irónia volt."
Ja, értem. De akkor ez egy hibás és félrevezető irónia volt, mert ahogy írod; "Azokat érint, akik minden előzetes információt és megismerést nélkülözve ítéletet mondanak bármiről és bárkiről." Ebben pedig nincs gondolkodásról szó. Itt a megfigyelésen és megismerésen van a hangsúly. Ez alapján úgy tűnik, hogy jobban érted a lényeget mint Jung.
Köszönöm. Így már elfogadom. :))

Megjegyzem, ettől függetlenül Jungnak voltak jó meglátásai.
sciclubtag 2019.04.02 16:22:22
@Sandor Zsolt:
"Hidd el hogy meg van a fonal."
Jó, csak a hajnali "beszólások" nem voltak igazán szalonképesek. Talán késő volt, vagy korán. :D

Az időponttól és stílustól függetlenül úgy vélem, hogy sok igazság van abban amit írsz, csak a szélsőségeknek lehetnek áldozatai. Ezt meg inkább el kéne kerülni. Ez addig nem érdekes amíg nem kerülsz az áldozatok közé, de ha mégis, akkor hirtelen száz százalékban érintett vagy és biztosan örülnél egy kevésbé agresszív vagy szélsőséges "megoldásrendszernek". Csak azért mondom, mert nem biztos, hogy pont abba a körbe tartoznál aki éppen a tökéletességet képviseli, mert olyan nincs. Mindenki el van cseszve és senki se tökéletes. A sci állítja, hogy az ember tökéletes, csak el van nyomva és majd megszabadítja.
A NAV-ot meg hagyjuk a francba. Nyilván annyira bűnszervezet amennyire az őt irányító rendszer.
További reakciók a könyvre Az aktuális téma: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Nem létezik, de hazudik Talán ez a cím foglalja össze a legjobban azt a „stratégiát”, amit a szcientológusok követtek eddig a könyvvel és írójával kapcsolatban...
sciclubtag 2019.03.29 15:00:47
@Aleister Crowley:
IstvanNagy45 is erre hivatkozott, bár Bigsi lehülyézte miatta.
Én ilyen mélyen nem gondolom, hogy ilyen szoros összefüggés vagy látnokság lenne ebben. Inkább a társadalom irányultságát fedezte fel Orwell és ezt fogalmazta meg az írásaiban. Hubbard pedig tett is érte.
A sci a régi kommunista rendszerhez elég jól passzoló szemléletet képvisel, csak másképpen hívják.
sciclubtag 2019.03.29 22:04:22
@Gyaloghuszár:

Köszi a linket. :D

"Az a rész amikor "a háborúban egy bomba felrobbantotta a testét, de újjáépítette" megvan valahol? Szívesen meghallgatnám/nézném/elolvasnám. "
Jelenleg még készítik a bizonyítékokat, de hamarosan hozzáférhető lesz, nem csak a belső körök de a vogok, meg mindenféle mókuskodók számára is. Talán még az olyan elnyomók mint mi is elszégyelljük magunkat tőle. Sőt én már szégyenkezem is, hogy egy ekkora istenségről miket is gondoltam korábban.
Van ez a mondás Leninről, ami Hubbardra is vonatkozik.
Хуббард жил, Хуббард жив, Хуббард будет жить!
sciclubtag 2019.03.29 22:14:45
@Aleister Crowley:

Nem vagyok ekkora történész mint te ezért én csak a működési mechanizmus alapján látom az összefüggéseket. Van egy ilyen sci elmélet (ami tényleg igaz, bár ezt se Hubbard találta ki de magáénak vallotta a felfedezést), hogy amikor ugyanaz a dolog több különböző helyen felbukkan akkor a forrása egy pontra visszavezethető. (Vagy valami ilyesmi.) Ezt csak azért merem most így leírni, mert nem vagyok sci, csak sciclubtag. Mert ha sci lennék nem írhatnám így le, csak úgy, hogyha pontos hivatkozást adok arról, hogy a nagy könyvekben hol írta le LRH.
Szóval e két oldalról a megközelítésünk eléggé erősíti egymást.
  Az aktuális téma: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Támadás a szerver ellen?..
sciclubtag 2019.03.26 21:28:49
@lavincze:

Ilyen elegánsan elfogadni a lebukást... Le a kalappal! :D

Azért megjegyezném, hogy nem írtam, hogy hülyeséget beszélsz (amellett hogy elismerem, jól olvasol a sorok között, én nem ezt a kifejezést használnám), :)) csupán úgy éreztem, befogadó lehetsz néhány apróbb pontosításra. A kijelentéseidből elég jól meg lehet állapítani a nyitottságod fokát.

A megszégyenülés és az elmélkedés egyaránt elmezavarodás állapotába vinne, ezért kérlek ne tedd egyiket sem!

A helyes út, a valóság (igazság) meglátása és elfogadása.

Általános vélekedés, hogy megválaszthatjuk az utunkat, de a tapasztalat nem ezt mutatja. Öntelten hangoztatva önállóságunkat mindannyian a létforgatag körtáncában sodródunk, nagyon csekély tudatossággal. Szépirodalmi alkotásnak is beillő hozzászólásaid legtöbbjével egyetértek, mert ezekben is erre a tényre utalsz.

Hogy ne legyen nagyon off:
Diána sem határozhatott maga a könyv megírásáról. Késztetések, érzelmek és érzések irányították, terelték ahhoz a pillanathoz, amikor is azt képzelte, hogy éppen dönt. Valójában az ÉLET, a LÉT hozta LÉTre a pillanatot, amely elindította a könyv megalkotását. Az élet körforgása ilyen formában dobja ki magából (szinte észrevétlenül) a döntésnek tűnő helyzeteket. Így nyílik meg az út az ellenirányú perdületek visszafordítására azzal, hogy láthatóvá válik más lelkek számára is az igazság a sci világról.
sciclubtag 2019.03.27 15:56:18
@LeilaX: @Bgisi @IstvanNagy45

Ezért is kedvelem ezt a blogot, mert itt mindenkinek igaza van, meg nem is.
Számomra kifejezetten szimpatikus, hogy IstvanNagy45 belátta a hibáját és utánanézett a dolgoknak.
Az is szimpatikus, hogy LeilaX jól megmondja és okoskodik egyet utána, hiszen így jól igaza lett neki is ezáltal.
Az is szimpatikus, hogy Bigsi kicsit idedicsekszi, hogy mekkora áldozatossággal vett részt X éves elvakulásban. A hangszórós példa is királyos lett.

Srácok! Lenne kedvetek részt venni egy kísérletben?
Arra gondoltam, hogy megírhatnátok IstvanNagy45 piszkálásának elhagyásával is a hozzászólásaitokat. Kíváncsi lennék milyen lesz. Én ugyanis csak jóindulatú szcientológussal találkoztam eddig, akiknek egy része kicsit hülye volt, de jóindulatú(!). Akik kiléptek vagy akiket kizártak, szerintem megmaradtak jóindulatúnak, legfeljebb a hülyeségüket hagyták maguk mögött. Gondolom nem ti vagytok azok a kivételek akik a jóindulatot is bent hagyták.

Én megértem IstvanNagy45 hozzáállását. Kapott egy kéretlen hirdetést, amiről azt gondolta, hogy le akarják nyúlni pár ezer forinttal ha vesz valami baromságot (könyvet). Fölkapta a vizet és reagált rá.
Én is voltam már hasonló helyzetben. Elsőre felbosszantott valami, aztán rájöttem, hogy nem is néztem meg alaposan. Ennyi.
IstvanNagy45 nyilván nem láthatja át az egészet és nem érthet minden indulat mögött meghúzódó összefüggést, viszont szerintem nincs is rá szüksége. Megállapította a sci-ről, hogy nem kell neki, és tételezzük fel, hogy továbbra se fogja senkinek se ajánlani. (Ez is Diána könyvének egyfajta hatása.) Sőt az is elképzelhető, ha valamikor találkozik sci áldozattal, véletlenül eszébe is juthat a könyv és ajánlhatja is.

@IstvanNagy45
A szcientológia "áldozatainak" rehabilitációja szerintem fontos küldetés, de az a véleményem, hogy semmiképpen sem a pszichiátria ad megoldást. Természetesen fontos lehet, a lelki megnyugvás elérése, de ehhez inkább Eckhart Tolle útmutatásai adhatnak segítséget. Nekem nem volt szükségem semmiféle kezelésre a szcientológia miatt, mégis olvasom időnként az itt megjelenő írásokat, hozzászólásokat. Vannak itt hasznos gondolatok bárki számára, azonban a leghasznosabb amit itt kaptam Eckhart Tolle könyvének ajánlása Reformertől.
Bónyai Péter könyvét is elolvastam, mert kíváncsi voltam a sztorijára. Rendkívül szórakoztató olvasmány volt. (Talán csak azért, mert elég jól ismerem a "rendszert".) Jókat nevettem rajta, holott tudom, hogy maga a történet egyáltalán nem vicc.
Kapcsolódó bejegyzés: A teljes Xenu történet magyarul  Gondoltam, újra előveszem ezt a témát, emlékeim szerint ezen rajzfilmes feldolgozásról még nem esett szó. A hírhedt/legendás South Park rajzfilmsorozat 137. része (9. évad 12. epizód), az Egy házba zárt közösség a szcientológiával foglalkozik…..
sciclubtag 2019.03.10 17:10:00
@kissgabor7804:

Mi verte ki a biztosítékot?
Úgy olvasom, hogy vannak jó meglátásaid, de miért gondolod, hogy az a legjobb módja a véleményed kinyilvánításának, ha megpróbálod megbántani az itt felszólalókat.
Mindenki elmebeteg Te is én is és a többiek mindannyian, csak a betegségünk foka, a tudatosságunk hiányának mértéke más-más. Ezen nincs mit szépíteni, tenni viszont van mit ellene. Ennek a blognak szerintem egyik célja; a tudatosság mértékének növelése a scientology üzletággal kapcsolatban.
Ebben lehet részt venni és lehet ettől távol maradni.
Régebben nem értettem azokat az embereket akik sportot űznek abból, hogy végigszenvednek filmeket, sorozatokat, könyveket, hogy a legkülönfélébb fórumokon kritizálhassák, ócsárolhassák. Mindegy, hogy jó vagy rossz, színvonalas vagy silány, mindent leértékelnek. Minek nézik, olvassák, ha nem tetszik nekik? Mert elmebetegek. Az elméjüknek van egy funkciója amely önnön nagyságát úgy fedezi fel, hogy a bizonyos dolgokat értéktelennek nyilvánít, ezzel önmagát fölé helyezheti. A silánynál nem nehéz jobbnak lenni, azonban ha egy jó minőséget kritizálhat valaki, akkor úgy véli, hogy erősebb, jobb, okosabb, de mindenképpen e minőség felett áll. Most már értem ezt a mechanizmust és közvetve ennek a blognak köszönhetem, az itt kapott információk vezettek el oda, hogy megérthessem.

A nézőpontok változnak, az emberek változnak, a kamatlábak fluktuálnak. Minden alakul, formálódik a világban és ha a nézőpontod esetleg megváltozik, mert megértesz dolgokat amiket korábban nem értettél, új felismeréseid lesznek, talán meglátsz ebben a fórumban is néhány olyan dolgot, ami segíti a tudatosságod fejlődését.
Mondok egy példát. Itt van ez a South Park rész.
Amikor először láttam, még fogalmam nem volt a sci bűnszervezeti mivoltáról, viszont rendkívül viccesnek találtam a történetet és a szemléltetést. Ajánlottam valakinek, aki keményvonalas sci volt.
Teljesen kiborult rajta, hogy ilyet nézek, azt mondta, hogy ilyen szarok viszik romlásba a világot. Kérdeztem, hogy mi alapján mondja, hiszen nem is nézte végig. Azt mondta, hogy Ronnal nem illik viccelődni és az egyház egy szent dolog, azt kifigurázni bűn. Mondom neki, hogy nézze meg és utána értékelje. Nagy nehezen rávette magát és megnézte. Azt mondta, hogy semmi extra, igazam van, csak egy hülye paródia, de nem nevetséges. Később ez az ember, amikor elhagyta a nyáját, úgy beszélt erről a rajzfilmről mint az egyik legviccesebb South Park epizódról és mindenkinek ajánlotta akinek tudta, mondván nagyon jól szemlélteti, hogy mennyire hülyeség a szcientológia.
Döntsd el magad, hogy tudatosult az illető, vagy elhülyült. Mindenesetre azt elmondom neked, hogy ha ez a blog és "kígyó" Péter könyve nem lett volna, az említett illető még mindig lelkes tapsolója lenne a szent embernek és a humorérzéke is sekélyesebb lenne.
sciclubtag 2019.03.10 17:20:30
@Orbánviktor:
"Annyira jelentéktelen vagyok..."
Hogy feltételezhet ilyet uram? Dehogy is, nyilván a másik okból nem lett megemlítve a neve, ahogy az enyém se.
Egyébként Laci12 és DóriB69 (nem emlékszem pontosan a számára, csak arra, hogy megfordítva "franciázás" élvezetére akart utalni) karakterekhez hasonlítani valakit itt a legnagyobb sértés. kissgabor7804 biztos vagyok benne, hogy nem az a kör. Ugye? @kissgabor7804:
(A tegnapi bejegyzés folytatása)..
sciclubtag 2019.03.08 21:40:26
@free spirit:

Laci12 nem biztos, hogy egy személy. Az írása eléggé változó. Persze az is lehet, hogy a skizofrén megnyilvánulásai erőtelesebbek az átlagnál. Szerintem azért nem érdemes vele komolyabban foglalkozni, mert ha több személy, akkor csak zavarkeltési céllal ír(nak), ha viszont a skizofrén állapotában adsz számára információt az teljességgel hidegen hagyja, az állapotába nem illő dolog számára nem létezik. Röviden: hagyd a fenébe, azzal nem erősíted a kibillent világnézetét.
sciclubtag 2019.03.08 22:26:55
@Laci12:

Mivel kedvesen újra megemlítettél fentebb, reagálok erre a megnyilvánulásodra is. Amennyiben úgy írsz, hogy nem nekem címzed, de egy másik személlyel beavatottként tudott dologra hivatkozol, valószínűleg nem leszek képben arról, hogy miről is van szó pontosan. Így azt gondolom, hogy hetet, havat összehordasz vagy csak véletlenül kerültem oda címzettként.
Azonban igencsak jól szemlélteted, hogyan működik a sci rendszer embereinek a "mindenki hülye, csak én vagyok" helikopterek hozzáállása.
Ha egy dologgal kapcsolatban valaki többet tud és az nem fér az elveidbe, akkor automatikusan hülyének számít és kezeltetni kell. Vajon Péter miért nem akar interjúra menni? Mert semmi szüksége arra, hogy beszűkült gondolkodású, félrevezetett (néha telesen ostoba) emberek fárasszák a tévhiteikkel. Nos, erre nekem sincs szükségem.
Ha tisztáztad a válaszomban megjelölt szótárral a félreértéseidet, akkor folytathatjuk, addig biztos vagyok benne, hogy falra hányt borsó minden szó amit írok neked.
sciclubtag 2019.03.08 22:58:04
@DaDPool:

Nem szükséges "frankómondás" ahhoz, hogy kiverje náluk valami a biztosítékot.
Elég ha annyit mondasz, nekem nem jött be a tech és máris kapod a leveleket, meg a telefonhívásokat az etikától. Hívnak, hogy gyorsan menjél és kezeltesd magad, mert kurvára elvétettél valamit és csak benned lehet a hiba.
Tulajdonképpen három fajta technika van amit így hívhatunk. (Persze belső körökben csak egy van, ahogy emlékszem egyes emberek tévhiteivel kapcsolatban.) Az egyik az auditálási eljárások összessége. Az a legnagyobb császárság állítólag, mert ez a nagy TECH. A másik az oktatás, ez is tech, de csak kicsivel írom, mert ezt nem tartják annyira olyannak mint a TECH-et. Direkt írom így mert nincs logika benne, vagyis van, de nem jó.
A (szerintem) egyetlen működőképes technikájuk az admin tech, ami miatt kiborultak az ismerősöd cégének alkalmazottjai. Ez egy olyan valami amit nehezen fogad be a szoci rendszeren alapuló vállalati struktúra. A bevezetést ráadásul elcseszik olyan dolgokkal, amire semmi szükség nem lenne, ez történetesen a sci tech egyéb elemeinek erőltetése. De a cégszervezési eljárásokat sem lehet minden átmenet és ész nélkül, lenyomni az emberek torkán. Admintech áldozata akkor lesz egy cég, ha a vezetése ezt nem veszi figyelembe.

A sci taglétszámot nehéz megbecsülni, de jól látható a csökkenés. Az biztos, hogy az általuk saját köreik számára kiadott statisztikák hamisak. Laci12 aki láthatóan keményvonalas sci álláspontot képvisel ezt írja:
"Péter mikor voltál utoljára bent az orgban, hogy megnézd a saját szemeddel, hogy hányan vannak szolgáltatáson? Vagy elhiszed amit az Ortega blogon írnak a magyar statisztikákról? Írnak arról ott egyáltalán?"
Láthatod belőle, hogy ő sem ad konkrét információt, csak megkérdőjelezi, az állítást, hogy csökken a tagság és a népszerűség. Az a helyzet, hogy én majd 20 évvel ezelőtt láttam, hogy milyen nyüzsgés van és hányan vannak szolgáltatásokon. Ha odamentél volna láthattad volna, hogy mennyien mennek be és ki az épületbe. Pörögtek a dolgok és jöttek mentek az emberek.
Pár héttel ezelőtt korábban érkeztem egy találkozóra és a szervezet központjával (AZ Orggal) szemben parkoltam le. Majdnem egy órát ültem a kocsiban és néztem az áramlásokat (ők így hívják a jövés-menést). Lézengés volt. Egy két ős sci jött és ment ki a kapun, megállt előtte egy kicsit majd tovább ment. Alig volt mozgás. Ennyi. Persze lehet, hogy rosszul láttam és pont lenéztem a jegyzeteimre és gyorsan beslisszoltak a tanulók, a preklírek (azok akik majd klírek és óték lesznek) pedig a művészbejárón közlekednek (ha van ilyen).
Nem tudom. Az én személyes tapasztalatom, hogy csökken a létszám. Külföldön nem tudom, de egy érdekes dolog, hogy a felső vezetés mohamedán vallási területek felé akar terjeszkedni és ebben vannak konkrét lépések. Csak az arab területekre vonatkozó kérdésedre is próbálok reagálni. A svájciak meg gondolom nem olyan hülyék, ezért is mennek jól a dolgaik.
Előzmény: Klinikai pszichológus igazságügyi szakértő szakvéleménye a szcientológiáról Itt lehet elolvasni az egyház hivatalos oldalán: A szcientológia egyház válasza dr. Császár-Nagy Noémi szakvéleményére - miazigazsag.hu TL;DR (azaz röviden): vallás vagyunk, ezért 1) minket nem vizsgálhatott…..
sciclubtag 2018.02.23 02:03:23
@Gyaloghuszár:
Én elolvastam. :) Látom, hogy nyitott vagy a fontos dolgokkal kapcsolatos kérdésekben, ezért jeleznék én is egy apró hibát.
"Általános iskola 5. osztály, technika óra."
Fizika órán tanítják, nem technikán. :) Jó, hogy alakul itt egy tudományos közösség. :))

@Rodrigez
Köszi, a hasznos linket. Sose értettem, hogy miért, most meg értem, de úgyse fogom megjegyezni...
sciclubtag 2018.02.24 04:28:20
@Gyaloghuszár:
Nem szeretném, ha a nevemmel kapcsolatban előjönne a "sorosozás". :)

Ezért és a további pontosítás érdekében tájékoztatlak, hogy a technika órán 7. osztályban volt a párhuzamos és a másik kapcsolás bemutatása, azonban ezekről az elvekről (soha nem fogom megérteni, hogy miért) a lányokat nem tájékoztatták. Ők varrni, meg krumplipürét főzni tanultak ezzel egy időben. Tehát az ország lakósságának egy nagyon nagy hányada nem hibáztatható, ha nem tudja miről is van szó, amikor lecsapják a biztosítékot a fogyasztók. Az áram és feszültség témakörét viszont mindenkinek meg kellett volna tanulni, mert fizika órán nem volt ilyen diszkrimináció (hogy lányok meg fijúk). :)
Nos, itt jön a lényeg. Aki ilyen baromságot ír, hogy másfél voltot átbocsát valakinek a testén az e-méter, az nem valami agytröszt fizikából. Gondolom másból se, mert ha már egy "tudományos" cikket vagy leírást készít valaki, akkor talán szakértőnek kéne lennie a témával kapcsolatban, nem pedig egy félhülyének. És el is érkeztünk a probléma gyökeréhez. Ezeket a félművelt, kicsitsemokos marhákat tudják csak felmutatni az sci-k. És ugyanennyire hozzáértők minden máshoz is. A politika, a vallás, a spirituális dolgok, az elme, a test, a tudat stb. Mindenhez ők értenek a legjobban. Legalábbis szerintük. Ebből a nézőpontból pedig nem lehet hibázni.
Mivel vallás, nem vonatkoznak rájuk a fizika törvényei és kész. A thetánokat nem befolyásolhatják ilyen piti dolgok. Mindenképpen győzni fognak.
Bejutottunk a szcientológusok birodalmába - írja a Népszava. Egy érdekes galéria is tartozik a cikkhez. Pár gondolat: Csak a pénzre hajtó, lelkileg és fizikailag is elnyomó, zsarnoki szervezetként mutatja be az egyházat Bonyai Péter a Szcientológus voltam című könyvében. Bonyai tíz év (és 13…..
sciclubtag 2018.01.27 21:43:17
Az egészről egyrészt ez jut eszembe: www.youtube.com/watch?v=Axh63Y3DgWU

Másrészről pedig az, hogy ha egy nagy rakás szarra (David Miscavige) még egy kicsi ráömlik, sajnos nem sok változást hoz. Persze mindenképpen jól hangzik ha a szar egy helyre gyűlik és nem ömlik mindenhová szana meg széjjel.
Szakismeret és tapasztalat hiányában nem kívánok állást foglalni a kérdésben, de mivel foglalkozik a cikk a szcientológiával, ezért felhívom rá a figyelmet: „Ha ez csak azon múlna, hogy a gyerek kontrollálja magát, megtenné”..
sciclubtag 2018.01.26 02:08:07
@budatom:
Ez is lehetséges, pl. hogy allergiás a gyerek.
A franciáknál nem jellemző ilyen probléma, mert egyrészt nem esznek szemetet, másrészről egyszerű szociális terápiát végeznek, amelyben a szülők is közreműködnek. Ott a gyerekeket fegyelmezik és "nevelik". Amerikában pátyolgatják és sajnos ez nálunk is egyre inkább jellemző.

A sci méregtelenítő program viszont biztos, hogy nem megoldás.
sciclubtag 2018.01.27 14:20:44
@Gyaloghuszár:
Igazad van. Általános volt. Tényleg. Csak ennek amit (általánosságban) írtál semmi köze ahhoz amit én írtam. És megjegyezném, hogy nem csak húsz éve vannak "zavargások", hanem több száz éve. Egy elég híres "zavargás" volt pl. 1789-ben. :)
De a franciákat itt szeretni kell, mert az elsők közt voltak akik üldözték Hubbardot. Vagy nem? Történelemből nem vagyok jó ezért elnézést, ha nem lenne pontos az infóm, de a gyerekek problémáival (egészségi, fejlődési, mentális, nevelési stb.) kapcsolatosan képben vagyok. Ezekben nyugodtan kérdezhetsz.
sciclubtag 2018.01.27 15:09:09
@Gyaloghuszár:
Te egyfajta devianciáról írsz én pedig a hozzáállásról írtam amellyel egy bizonyos fajta "betegséget", problematikát lehet kezelni.
Valamikor a múlt század végén alkalmam volt beszélni Magyarország volt börtönparancsnokával. Ő azt mondta, hogy sokféleképpen próbált megoldást találni a fiatalok deviáns viselkedésére. Az egyetlen ami bevált azt sci módszer alapján végezték. Persze nem volt száz százalékos, de a legnagyobb arányban működött. Röviden, általánosságban fogalmazva, tulajdonképpen egyfajta normális életvitelt tanítottak, magyaráztak a fiatal bűnelkövetőknek és megmutatták nekik, hogy mi a különbség a "jó" és "rossz" viselkedés között. Sokan megértették, kérdeztek, válaszokat lehetőségeket kaptak és valóban alakítottak a viselkedésükön. A fiatalkori "hiperaktivitásukra is találtak megoldást. És az is segített. Aztán nyugdíjba ment a parancsnok úr és "javítottak" a módszerein. Most a statisztikákat kezelik kiválóan.
Ennek köze volt a sci-hez. Ha nem tudták volna, hogy sci módszereken alapszik a rehabilitáció, lehet, hogy tovább alkalmazzák, és tényleg fejlesztik. Ez is probléma.
Mint ahogy a fenti cikkben is látható, a drogok elleni küzdelem nem baj csak akkor, ha sci közeli szervezet csinálja.
Egyébként nem kell elmondani, hogy a drogmentesség érdekében beszedett pénzekkel mit csinálnak, mert nem tudhatjuk, csak tippjeink vannak. Ez is probléma.
Ezt tették fel a szcientológusok a hivatalos oldalukra (ide): Nagyon nagy lehet már a kézivezérlés mértéke, mert ezt a közlemény olyan magyartalan, hogy biztosan angolról fordították - tehát már ilyen kis ügyekben is kint döntenek. 1500-2000 embert várnak. Az elvileg létező több mint 10 millió…..
sciclubtag 2018.01.21 21:46:01
@Aleister Crowley:
Például?
sciclubtag 2018.01.23 02:21:15
@Aleister Crowley:
Igen ezek a "Visszaút a boldogságból" és hasonló anyagok jól hangzó, poénos dolgok lehetnének, de ha nem LRH a szerző, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem olvassák el. Az egyházról készült, objektíven megírt anyagok, tényeken alapuló filmek tiltottak számukra. Azzal azzal fenyegetik őket, hogy agyon fognak "enturbulálódni" (zaklatottak lesznek, vagy mi...), ha csak egy pillantást is vetnek rá. És mindenki tudja, hogy a zaklatottság kezelése sok idő, pénz, energia és közben nem tudnak a bolygó megmentésével az emberek milliárdjainak felszabadításával foglalatoskodni.
Ez röhejesen hangzik, de így gondolkodnak és így már elég szomorú.

Itt van pl. a kis zseni agitátorunk DoriB69, aki feltételezhetően töredelmesen bevallotta az etikusának, hogy jelen blogon rendszabályozási céllal, több rendbeli kommunikációs ciklusba keveredett hírhedt SP-kkel, és lám eltűnt. Talán épp most is pucolja az elméjét a szennytől ami itt megérintette.
Ez is vicces lenne, ha nem valami hasonló gondolatiság hatná át az egész társaságot.

Nagyon nehéz normális kommunikációba kerülni velük.
Lehet, hogy azért néhányan elolvasnának (stikában) egy-egy szórólapot, kis füzetkét, csuda tudja, hogy mi lenne a hatása. Még az is lehet, hogy egyesek elgondolkoznak, ránéznek a valóságra és akkor már megéri.
Egy biztos, ha van ilyen ötlet, érdemes lehet nekikezdeni és megírni. Fontos, hogy ne vélemények és ötletelések legyenek, hanem tények amik az egész szarságot megmutatják.
sciclubtag 2018.01.23 22:01:22
@Aleister Crowley:
Elküldhetnéd a művedet, kíváncsi lennék rá. Lehet, hogy kaptam is belőle, de ha sci előjelű vagy témájú levelet kapok olvasatlanul törlöm, mert rettenetes mennyiségű marhasággal árasztottak el az évek során és képtelenség volt leiratkozni róluk. Úgyhogy a legtöbb forrást spam-ként jelöltem.
Az ilyen jellegű hadműveletek jók lehetnek, csak az a helyzet, hogy én nem igazán tudom, hogy miket bűnöznek a legfelsőbb körökben. Amit láttam az egy-két cikk, pár dokumentumfilm, Leah Remini sorozata. Ezek elég tanulságosak voltak. A sci elvakultjai nem néznek ezekbe bele.
Mostanában pedig olvasgatom ezt a fórumot. Innen is jönnek érdekes információk, de sokak érzelmi alapon írnak ide ami a hitelességet bizonytalanná teszi.
Chris Owen írásának fordítása, mely eredetileg 2017. december 5-én jelent meg Tony Ortega szcientológiaellenes aktivista blogján Chris Owen történész megdöbbentő és részletes beszámolója egy kevéssé ismert, de igen kemény kormányzati fellépésről, melyet többé-kevésbé következmények nélkül megúszott…..
sciclubtag 2018.01.17 22:16:29
@OT 808:
Gondolod, hogy DoriB69 nőnemű? Hm... Erre nem gondoltam volna.
Az is jó, hogy itt csupa komoly téma van.
sciclubtag 2018.01.17 22:23:06
@norbert79:
"@sciclubtag: hallod, most hogy mondod... Dórika, itt vagy még??"
Ezt nekem írod?
Nyilván nincs most itt mert rengeteg overtet csinált itt és most azokat írja ki éppen (pl. gyanútlanul belefutott számára tiltott volt sci tagokba).
Majd ha elkészül ne aggódj, újra fel fogja hívni a figyelmedet, hogy ne "overtezzél" és ha már de, akkor írjad ki. Ez mindenre megoldás. Kár hogy olyankor amikor nem érzed overtnek nem fog működni, és akkor se ha nem is overt.
Asszem szét lett trollkodva a blog. Elnézést kérek Reformertől és minden jó érzésű, tájékozódni akaró embertől aki lefáradt miatta.
sciclubtag 2018.01.18 13:40:28
@OT 808:
Igen, igen. Rátapintottál. Pontosan erre gondoltam és örülök, hogy nem csak én gondolom így.
Jók ezek a hajnali gondolatok, persze ilyen magas OT szinten nem is várhatunk mást. :)
Sikerekben igen gazdag, és boldog új évet kívánok a blog minden olvasójának, a szcientológiában rekedteknek pedig azt, hogy 2018 legyen a felébredés éve, amikor az igazság tényleg feltárul.   Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes…..
sciclubtag 2018.01.02 01:46:29
@norbert79:
Igen. Ebbéli örömömet fejeztem ki. :)
Ez a sorozat szerintem (a "csöpögős" részeivel együtt) nagyon jó. Ráadásul olyan, hogy bárki, nem csak volt szcientológusok hanem a laikusok is belelátnak valamennyire az "egyház" hátterében működő folyamatokba.
Sajnálatos, hogy a jelenlegi szcientológusok ebből semmit se látnak.
Érdekes cikk jelent meg az Esti Újság online felületén: Egyre furább ez a szcientológusok elleni eljárás Itt a cikk:..
sciclubtag 2017.12.17 21:40:25
@znagy6666:
"Bemesz az SCN szervezetbe, pillanatok alatt konrollon kivul kerulsz, es azt veszed amit kapsz."

Igen. Pontosan ezt próbálták. Bárkit akit odairányítottam (még kicsit naiv voltam és nem tudtam, hogy ez némi zavart okoz majd az erőben) megpróbálták kontrollon kívül helyezni. Beküldöd a gyerekedet, hogy hozzon neked egy könyvet és visszajön azzal, hogy beíratták egy Dianetika alap tanfolyamra. Bemész megkérdezni, hogy "mi a fasz van má, és hogy képzelik!" és adják vissza a pénzt és adjanak helyette könyvet. Erre jön a válasz, hogy akkor meglóg a gyerek a tanfolyamról. Ezek az idiótaságok. Milyen gyerek? Milyen tanfolyam? Ki lóg meg és honnan? Neked egy kurva könyv kellette volna.
Némi üvöltözés és a saját szakkifejezéseik (lehetőleg trágár köntösbe burkolt) használata után megoldódik a probléma. A maradék pénz meg adománnyá(!) változik, mert megérdemlik.
Ez valós történet és nem nagy ügy, de az egész hozzáállásukat jól mutatja.

Velem nem sokra mentek, mert nem hittem el a hülyeségeiket és elég korán felismertem, hogy kik az alkalmatlanok és kikkel lehet bármit is kezdeni. Amit meg megpróbáltak eladni egyszerűen nem vettem meg, ha nem láttam jónak. A szar auditálásukat se vettem meg, mert láttam, hogy egyrészt olyanok végzik akik alkalmatlanok ráadásul azt se tudják, hogy mit csinálnak. Ettől még lehet jó az auditálás, de nekem nincs egyetlen olyan visszajelzésem se róla, hogy valóságos, maradandó és pozitív eredményeket értek volna el vele. Ha C/S voltál, akkor te is tudod. Csak az a fura, számomra, hogy miért nem láttad korábban. Nem személyeskedni akarok, és lehet, hogy ezt inkább PM-ben kéne megbeszélni, de tényleg kíváncsi vagyok.
sciclubtag 2017.12.17 22:01:46
@Gyaloghuszár:

Én sem akarok veszélyeztetni és elítélni sem. Azért kérdeztem, mert tényleg érdekel, hogy mi lehet a hátterében, hogy nem vette észre. Ha pedig észrevette, hogyan próbált tenni ellene. Én megpróbáltam tenni ellene, de kemény betonfalakba, inkább betonfejekbe ütköztem, ahogy Reformer is...
sciclubtag 2017.12.18 00:09:51
@znagy6666:

"Aztan rajottem arra, hogy ha azt az eljarast adom a PC (paciens) nek amire szuksege van es arra a problemara ami ot aggasztja, megkerulve a szabalyokat, akkor tartos eredmenyeket erek el."

Ez nem logikus.
Nem az eredmény számít?
A helyes eljárás tiltott?
A helytelennel kellene tartós és jó eredményt elérni?
Ha nem működik valami, azt nem kell "jelenteni"?
Esetleg a tiltott módszerrel létrehozott jó eredményt meg kell semmisíteni?

Ha ilyesmit tapasztalok valahol akkor azt a területet helyből elkerülöm. Nem várom meg (de nem is hagyom), hogy üldözzenek, zaklassanak. Gondolom nem számítottál ilyen "kalandokra", csak jót akartál tenni a páciensekkel. Nyilván nem gondoltad volna, hogy pont ők "köpnek be", hogy ők is segítsenek rajtad, az "etikus tiszt" meg jóindulatból le fog húzni pár millával. De ez a Te történeted, csak találgatok...

Persze én is bíztam abban, hogy előbb utóbb észreveszik magukat, és lassan bekúszik a gyakorlatba a megfelelő alkalmazás és lesz fejlődés, de csak visszafejlődést láttam. Egyre nagyobb káoszt és egyre több "furcsaságot". Ez a mostani "vallásüldözés" elmeroggyantságuk betette a kaput.