Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wondering Woman

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kötni nemcsak azért érdemes, mert a végeredmény egy puha pulcsi vagy egy melengető takaró lehet, hanem azért is, mert ez a tevékenység számtalan pozitív hatással bír a mentális egészségünkre. Az átlagtól stresszesebb munkával régóta kerestem olyan hobbit, amivel teljesen ki…..
Pontos recept nincs a boldogságra, és az is nagyon eltérő, hogy ki mitől érzi magát igazán boldognak. Szerencsére viszont vannak olyan dolgok, amiktől a kutatók szerint növelhetünk a boldogságérzetünkön. Tárgyak helyett élményeket halmozz A túlfogyasztás napjaink egyik legégetőbb problémája.…..
Vannak, akik bankbetétben tartják a megtakarításaikat. Mások ingatlanba fektetik. Én a fürdőszoba polcomon tartom a vagyonom. Krémekben. És szérumokban. No és maszkokban. Az első bőrápolásos emlékem, amikor nagyanyám élesztőből és vízből kevert masszát ken az épp…..
Az olvasás több mint kellemes időtöltés: amellett, hogy kikapcsol, nagymértékben inspirál, fejleszti a képzelőerőnket és a szókincsünket is - rengeteget ad gyermek- és felnőttkorban egyaránt. A rohanós és túlterhelt mindennapokban azonban igazi kihívás időt szentelni rá.…..
„Nincs jövője annak a nőnek, aki nem visel parfümöt.” – szól Coco Chanel ismert mondata. A divat nagyasszonyának élete épp olyan titokkal és ellentmondásokkal teli, mint kultikus parfümje, a Chanel N°5 története. Michelle Marly német szerző kötete, a Coco Chanel és a…..
A húszas éveink nemcsak az őrült bulikról, a kalandokról, hanem az útkeresésről, a szárnybontogatásról az első felnőtt lépéseink megtételéről és önmagunk mélyebb megismeréséről szólnak. Ha jól figyelünk, rengeteget tanulhatunk ebből az időszakból. Én két hét múlva…..
Ha az új évben csak egyetlen fogadalmat tartanál be, legyen az, hogy sokkal jobban odafigyelsz magadra. Aki ugyanis jól érzi magát a bőrében, az másokhoz is pozitívabban viszonyul, jobb döntéseket hoz, sikeresebb és boldogabb életet élhet. Íme, 33 apró lépés ahhoz, hogy ezt…..
A karácsony már régen nem arról szól, amiről kellene: az öröm, a befelé figyelés, a béke és a lecsendesedés ideje helyett ez az év egyik legtúlterheltebb időszaka. Őrültek módjára rohanunk, költekezünk, mintha az ünnep attól lenne valóban boldog és értékelhető, hogy…..
„Lefogyok, rendszeresen mozgok, jobban hajtok, megtakarítok…” – akármilyen jól is hangzanak, az újévi fogadalmak nagyon gyakran csupán a tervek szintjén maradnak meg. Holott érdemes lenne több energiát fektetni a megvalósításukba, a megfogalmazott kívánságok ugyanis gyakran az életünk azon…..
Mik a legnagyobb félelmeid? Mi lenne, ha hagynád őket megtörténni? Továbbra is rettegnél vagy épp ellenkezőleg: ez segítene abban, hogy el tudd őket engedni? Íme, 3 módszer, amellyel megtanulhatod, hogyan szabadulj meg a szorongásaidtól. A félelem szinte a kezdetektől belénk van programozva:…..
Hányszor görcsöltetek már azon, hogy mit gondolnak rólatok mások? Hányszor volt lelkiismeret-furdalásotok, miután kimondtátok, amit őszintén éreztek? Hányszor igazítottátok teljesen másokhoz az életeteket, és hányszor kértetek elnézést azért, mert azt tettétek, amit igazán szerettetek volna? Én túl…..
Wondering Woman 2018.11.27 14:47:17
@Terézágyú: Kedves Terézágyú, egyáltalán nem erről van szó. :) Hiszen utána írom is, mennyire fontos, hogy amikor véleményt nyilvánítunk empátiával, odafigyeléssel, tisztelettel a másik iránt, gyűlöletmentesen és kulturáltan tegyük. Szerintem ezek a kritériumok minden emberi kommunikáció alapját kellene képezzék.
Ellenben arra próbáltam felhívni a figyelmet, milyen sokan vannak/vagyunk, akik elnyomjuk az érzéseinket, gondolatainkat, mert görcsösen meg akarunk felelni másoknak. Így igen sok esetben mondjuk azt, amit ők hallani akarnak, és nem azt, amit mi valójában gondolunk, érzünk. Remélem, így sikerült kicsit árnyalnom a képet. :) Mindenesetre köszönöm, hogy időt szántál ezekre a sorokra.
Húszévesen, amikor az első lakásomat kerestük a szüleimmel, így írtam le az álomkonyhát: „elég, ha annyi hely van benne, hogy kávét lehessen főzni, kaját úgyis mindig rendelni fogok”. Ebből az egy mondatból nagyjából a főzőtudományomra és a főzés iránti érdeklődésem mélységére is következtetni…..
Sokáig nem volt felhőtlen a viszonyom a testemmel. Rengeteget bántottam, becsméreltem, mert nem olyan volt, amilyennek szerettem volna, olyan, ami megfelelne az éppen uralkodó ideálnak. Sok időbe telt, mire megszerettem a puhaságát, a domborulatait, mire felfedeztem a szépségét, és megtaláltam…..
A nagy szexuális forradalmon túl, a tabudöntögetés korában, amikor a testiséggel egészen különböző formákban találkozhatunk nap, mint nap, a menstruációról való kommunikáció még mindig kéztördelések mellett zajlik. Isten ments, hogy nevén nevezzük a gyereket, csupán annyit mondunk virágnyelven,…..
A multitasking korában a tényleges semmittevés lassan nem létező fogalommá válik. Felgyorsult világunk az egyéni teljesítményt élteti, és elhiteti, hogy kemény munkával bármit elérhetünk, így pedig állandó cselekvésre sarkall. Sőt! Egy friss kutatás szerint sikerességünk már nem is (csak) dagadó…..