Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hardin

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország sikerei ezer éve a Nyugat és magyar közötti kiegyezésekhez kötődnek. A kudarcos magyar behatolási kísérletek után Szent István koronát kért a pápától -- nem Keletről/Bizánctól, de nem is a német-római császártól, ami a vazallusi viszony elismerése lett volna --, hogy a királyság autonóm…..
Hardin 2017.11.14 10:32:54
Egy politikai párt narratíváját a politikai cselekvései képesek megfogalmazni, nem sajtóközleményt kell írni róla. A Fidesz narratívája esetén tűnhet így, de nem a sajtóközlemény kiadásától válik az narratívává, hanem pl. a többmilliárd forintos köztéri hirdetés, a minden magyar állampolgárnak kiküldött nemzeti konzultáció, a magyar és európai parlamentben való szavazás és ezek kommunikációjának politikai cselekvésétől. Ilyen eszközei egyetlen ellenzéki pártnak sincsenek, ezért jóval nehezebb helyzetben vannak narratívaépítés tekintetében, de az ellenzéki térfélen a Momentum tíz hónap alatt beelőzte a mezőnyt így is: a "nyugatos fiatalok jönnek a XXI. századi megoldásokkal" sztorinál van jobb az ellenzéki oldalon?

A Jobbiknak mi a narratívája? "Nácik voltunk, de már megbántuk, szavazz ránk, hogy újra Simicska nyerje a közbeszerzéseket"? Az LMP mit mond? "Lehet más a politika, de azért Ron Werber igazán segíthetne meghatározni ezt az új irányt"? Esetleg "10 éve 5% körül küzdünk az életünkért, de most majd hirtelen mi leszünk a legnagyobb párt"? A szociknál az is csoda, ha nem fél, hanem két-három év múlva esnek 5% alá, a DK egy vezérimádatra épülő politikai szekta (szerencsére az említett vezér a saját rajongói körén kívül full hiteltelen), az Együtt Gyurcsány kabinetfőnöke által vezetve akarja magát az új korszak szimbólumának tekinteni, a PM szerint "dolgozzunk csak 4 napot egy héten, de mindnekinek járjon havi 60 ezer ingyen". Melyik pártnak van a Momentuménál jobb narratívája ezek közül?