Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aki mindent jobban tud (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly is így kezdtük, most is muszáj ezzel nyitnunk: szezonválogatottat csinálni genya egy feladat. Jön majd megint, hogy ezmegméé, meg hogy ezabalfasz???, pedig hát lássuk be, ennél szubjektívebb feladat ritkán adódik az egyszeri fociblogger életében. Sokan lesznek, akik a…..
aki mindent jobban tud (törölt) 2008.05.30 20:36:40
Emlékeztetőül: Kedves Olvasóink, ez bizony a Ti rovatotok lesz! Három dologra vagyunk kíváncsiak, amelyre az aktuális forduló meccseit bámulva jöttetek vagy egyenesen döbbentetek rá, netán kiszámoltátok vagy megfigyeltétek, vagy egyéb legális módon tettetek szellemi ingatlanná.…..
aki mindent jobban tud (törölt) 2008.05.24 13:43:24
Be lehet rajzolni a kapuba azokat a sávokat, ahol a kapusnak egyszerűen esélye sincs kivédeni egy 11-est. Én még nem láttam pl. olyat, hogy a felső kapufa alá érkező, vagy ezzel együtt még sarokra is tartó 11-est akárki is kivédjen, és elképzelni sem nagyon tudom. Ezek azok a pontok, ahonnan egy 30 méteres szabadrúgást sem egyszerű kifogni, egy 11-est meg lehetetlen. Persze, lehet mondani, hogy a szélre tartó lövéseket sem lehet megfogni, ami részben igaz is, mert nehéz, de ha a kapus előre elvetődik és jól találja el az irányt (ami abszolút szerencse kérdése, de bejöhet az 50 %), akkor van esélye hárítani. Nem egy hasonló esetet láttunk már. Azt is lehet mondani, hogy a felső sarokba rúgni a labdát nehéz, de nem az, mert én is meg tudom csinálni 5-ből 4-szer, akkor egy olyan játékosnak, aki 40 millió forintot keres egy héten ez technikailag nem jelenthet gondot, egyszerűen csak fejben kell ott lenni. És ez a nehéz. Nem sokan meriki bevállalni, mert félnek, hogy úgy járnak mint Baggio, inkább azt az utat választják, hogy esetleg egy bőven védhető lövéssel, de biztosan eltalálják a kaput, mert ha belegondolunk, a kapusnak még így sincs sok esélye védeni, de ez már abszolút nem a lehetetlen kategória. Továbá van, aki túlzásokba esik, és ebből születnek a klasszikusan "gyatra" 11-esek (középmagasan a kapufa és a kapus között félúton - ebből is láttunk már nem egyet). Az én teóriám szerint, ha valaki nem képes elviselni a súlyt, és a felső sarkok valamelyikébe célozni, egyszerűen csak fusson neki és spiccel erőből küldje rá a labdát, úgy, hogy ő se tudja pontosan hova fog menni. Én ezt a 11-est utálom a legjobban védeni, mert ez megy be a legnagyobb eséllyel, és biztos vagyok benne, hogy ha Terry is inkább így lövi, akkor a Chelsea a bajnok (nem a legjobb példa, mert ő nem rúgta rosszul, csak elcsúszott, de aktuális, viszont Shevchenko 11-ese az elveszített Liverpool elleni bl döntőben tipikusan ilyen.).
aki mindent jobban tud (törölt) 2008.05.24 15:44:54
aki mindent jobban tud (törölt) 2008.05.24 17:04:46
Melyik jelenleg a világ legerősebb csapata? A spanyolokat legelvakultabb rajongóik sem tennék most az első öt közelébe sem, az olaszoknál égszakad és földindul éppen, a Bayern ellenőrzőjéből pedig kilóg az oroszból kapott hatalmas karó, a többiek pedig szinte szóra sem…..
aki mindent jobban tud (törölt) 2008.05.22 14:57:06
Álljunk már meg egy szóra! Először is, mi ez a hülyeség, hogy az igazi foci győzött a pénz felett?
1) A manchester legalább olyan burzsuly csapat, mint a Chelsea.
2) Hányadik is lett a Chelsea a bl-ben? Második! Miért is? Mert Terry elcsúszott a retkes füvön, kész, ennyi. A bajnokságban hányadikok is lettek? Úgy emlékszem ott is másodikak, ugyanannyi ponttal mint a Manchester, csak roszabb gólkülömbséggel. Akkor miről is beszélünk? Mi az hogy pénzből nem lehet jó csapatot csinálni? Vagy a Chelsea azért szar csapat mert Terry elpicsázott a gyepen a bajnokságban pedig 1-el kevesebb pontot szereztek mint kelett volna? Ha ezek a nüanszok nem lennének akkor ugyanez a "szar, pénzből felépített" Chelsea ülne most Európa tetején. (Grantre ugyanez igaz).
3) Sir Ferguson aztán tényleg a világ legjobb edzője, 22 év alatt sikerült kétszer megnyernie a bl-t, mindkétszer mákkal. Azt ne mondjátok Mourinho nem tudta volna ugyanezt megcsinálni pl. Ő ennyi idő alatt legalább 5 bl-t nyert volna. Mást ne is említsek. Az utóbbi éveket nézve pedig a Chelsea érdemli meg legjobban a trófeát, ők mindig ott voltak a győzelem kapujában Abramovics óta.
4) Megsúgom, idén nem a Manchester volt jó, a Manchester ugyanolyan mint eddig (na jó, talán egy kicsit jobb), egyszerűen a többi nagy csapat szar, kivétel nélkül. Minden fontosabb európai klub formán alul játszott idén. Ég és föld a külömbség a mostani Manchester és pl. a 2006-os Barca között, mert akkor tényleg a Barca volt jó. Jövőre megint sehol nem lesz a Manchester, ezt nyugodtan el lehet könyvelni tényként.
5) Ronaldo olyan amilyen, neki ez a stílusa, nem lehet elvárni mindenkitől, hogy szerény legyen, még ha az nekünk jobban is tetszik. Személy szerint nem akaom hogy megváltozzon, ő nem is fog, de örömkönnyek potyogtak a szememből mikor a kurvapecér kihagyta a büntetőjét. Nah, az megcsinálta a napomat. (Csak ne jött volna utánna, ami.)