Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babvirag

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Politizálós, laza interjú a Hírszerző vezető szerkesztőjével a Konzervatórium, plusz próbálkozások a magyar sajtóban megértetni nem-közgazdász olvasókkal, mi az isten történik a világgazdaságban. Kezdésnek van egy tök jó kis interjú Seres Lászlóval, a Hírszerző korábbi…..
babvirag 2008.09.28 22:51:51
Sziasztok, olvastam a Népszabis cikket, szerintem se rossz. Nagyon áttekintő mondjuk, de ha ez volt a cél, akkor ez OK.
A Figyelő elég szánalmas. Mondjuk nem vagyok egy Figyelő hívő: volt egy idő, amikor rendszeresen vettem, de nagyon felületesnek találtam. Azóta kb. félévente veszek egyet, hátha jobb (de nem az).
A válságról én is írtam egy blogon:
www.babvirag.blogspot.com; mostanában írok egy átteknintést (elég lassú munka). Nekem az a bajom a tájékoztatással, hogy nehéz megtalálni az összefüggéseket: hallunk eseményeket, összegeket, neveket, de sehogyse áll össze a dolog. Pontosan miért és mennyit veszítettek a strukturált papírok tulajdonosai? Mennyit magyarázhat a piaci lélektan (és mennyi a tényleges, "fundamentális" veszteség)? Milyen mértékben helyezi a szabályozás a minősítőket a piac középpontjába (vagy legalábbis a szélére kapuőrnek)? A strukturált termékek okozták a legtöbb veszteséget? Ha nem, mi?
Annyi vonatkozása van ennek az ügynek, hogy jó időbe telik, míg az ember átlátja. Nemrég olvastam valahol, hogy a könyvkiadók milyen nagy dilemmában vannak: még korai lenne könyvet kiadni a válságról (másnap talán felülírná a történelem...), mégis, a jó szerzőket már most le kell foglalniuk, ha versenyben akarnak maradni később.