Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szeki_

45 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Útilapu egy évre Így állok most 2012.01.08 15:44:00
Nemrég találtam egy jó kis oldalt, ami egyszerű klikkelésekből színes térképet generál azokkal az országokkal, ahol már jártunk. Az oldal itt található.   Én pedig ezekben az országokban jártam eddig:   create your own visited country map or check our Venice travel…..
Világutazó Templomból nightclub 2010.06.24 10:03:00
Szentségtörés, bizarr trend vagy minek neveznétek, hogy egyre több templomot alakítanak át, luxuslakássá, könyvesbolttá vagy most épp nightclubbá? Ha elég nyitott vagy és Brüsszelbe járva szeretnéd kipróbálni a belga éjszakai életet mindenképp látogass el a Spirito-Martini…..
Szeki_ 2010.06.24 14:17:14
Milánóban:

www.ilgattopardocafe.it/

Elég jó hely, bár fura érzés templomban bulizni...
Hihetetlen Tamás Animáció 2. 2010.02.25 11:29:00
Nagyszerű zene, jó kompozíció:   Lumitectura from barno on Vimeo.A szerző Arno Bruderer, Svájc...
Hihetetlen Tamás Animáció 2009.11.05 20:23:00
Íme egy nagyszerű animáció La Huella FX-től...   Soft infrastructure (borrowed from Madrid Metro) from cityofsound on Vimeo.  ..
Azt mindenképp ki kell jelentenem, hogy utazni az egyik legjobb dolog a világon! Olyan nyugalmat ritkán érzek, mint odakint éreztem. Amikor megjöttem, persze az első néhány hét aklimatizálódással telt. Szép lassan megszoktam, hogy nem kell keresnem szállást, de azt is észre kellett…..
Amikor visszaértem Laoszból Bangkokba, éjszaka volt. Az utcák üresek, csak néhány taxis küzdött az érkező turistákért. Nem nagyon ismertem fel a környéket, s mivel nem volt kedvem az éjszaka közepén gyalogolni csomagokkal, vagy várni reggelig, megkérdeztem egy nagyon…..
Egy évvel ezelőtt indultam. Egy éve ilyenkor Örményországban voltam, s fogalmam sem volt mi fog történni az elkövetkező hónapokban.  Hajótúra a Mekongon     Mekong Szóval Laosz. A Vientianeban töltött egy hét nagyon kellemes volt. Az ottani lassúság kicsit…..
Hihetetlen Tamás Green Sun 2009.09.08 12:06:00
Ezt a gyönyörű videót a minap találam. Az eredetije a Nasa-tól van. ..
Útilapu egy évre I'm back! 2009.08.17 16:25:00
Kis pihenés és Dömc emlékeztetője után, miszerint azt ígértem, hogy megírom az út végét is, egy rövid posztot kaptok egyelőre, aztán jön a vége is. Ha már az építőiparban ténykedek hosszú évek óta, útközben azért gyűjtöttem az infókat szakmám jeles helyi…..
Útilapu egy évre Hoppá! 2009.03.18 14:23:00
Üdv és elnézést a hosszú hallgatásért. Jelentem Budapestre érkeztem. Gondoltam, ez is egy szép város, érdemes megnézni...Laosz második feléről nemsokára felteszem a posztot, meg a hazaút előtti thaiföldi útról. Addig is üdv.....
laoszi népmeseEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, az ő kis felesége, meg a 15 lányuk.Naty vót a bódottád, ahogy sorban sikerült elpasszolni őket, de a legkisebb nagyon szomorú volt, mert a férje mindig csak a cimbikkel lógott, kocsmáztak, randalíroztak, vele meg senki…..
A minibuszban Chiang Maiból szinte mindenki komplett útra fizetett be: minibusz a határig, szállás, étkezés, komp, vízum ügyintézés, hajóút Luang Prabangig. Én nem vagyok híve az ilyesminek. Azért, amit én is meg tudok csinálni, miért fizessek egy ügynökségnek? Persze nem…..
Bangkokban jó idő van, száraz évszak, konstans napsütés és meleg! Ezt fontosnak tartom leírni a jakartai kitérő után. Itt egyébként mindössze két napot töltöttem. Azt, hogy mit szeretnék Thaiföldön megnézni, már régóta tudtam. Az északi vidéken, illetve egészen délen még…..
Útilapu egy évre A legrövidebb 2009.01.17 07:29:00
Még november végén találtam az egyik légitársaság honlapján egy promóciós jegyet. Csak az illetéket kellett kifizetni a Manilából Jakartába tartó gépre. Gondoltam, ez épp jó lesz nekem, akkor Indonéziában folytatódik az út.Az év első két hetét az előző bejegyzésben már…..
Az utóbbi két hétben nem sok minden történt velem. Sokat olvastam korábban más utazóktól arról az érzésről, ami úgy a harmadik hónap táján éri el az embert, eltelik élményekkel, látnivalókkal, besokall. Azt hittem persze, hogy ilyen nincs, ilyen nincs... és mégis van!Csak…..
Ebben a leírásban rengetegszer lesz olvasható a sziget szó. Nem véletlenül! Az ország kb. 7000 szigetből áll. Soknak a nevét csak az ott, vagy környékén élők tudják és használják.A lényeg: Dóri ki tudott jönni az ünnepekre. Hong Kongban találkoztunk, utána irány a…..
A hong kongi-macaui leírásból kimaradt az étel fejezet, mivel a pár nap messze nem volt elegendő, hogy töredékét is kipróbáljam a kínai konyhának. Azért néhány finomságnak a képét bemásolom ide.Hong Kong - bambuszkagyló üvegtésztával, fokhagymás szószban  Macau -…..
A hong kongi néhány napról szóló beszámoló kapcsán többször felmerült a fenti, egzotikusan hangzó kifejezés. Ekkor pattant ki fejemből, mint Zeuszéból Pallasz Athéné az a remek gondolat, hogy lehetne csinálni olyan társasjátékokat, számítógépes játékokat, ami ötvözi a…..
Hihetetlen Tamás A bivaly 2009.01.02 10:09:00
Vízibivaly vagyok, kérem,A víz, nem ellenségem.Hogyha pattogsz, kicsi gyerek,Felöklellek, neked megyek!Négy patám van, megörökölt,Van, akinek körömpörkölt.Apámé volt, tavaly hunyt el,Hentesvírust kaphatott el.Feje ott a kapufélfán,Hogyha látod, emlékezz rám!Én is látom, majd…..
Hihetetlen Tamás A szamár 2009.01.02 10:08:00
Miii mááár ősi család vagyunk!Bibliában van a húgunk!Bálám volt az ő gazdája,Jól tartotta, nem cidálta.Néha jól elvernek minket,Mind azt mondják, megérdemled.Pedig mi csak színészkedünk,Húgunk múltján elmélkedünk,Ahogy állt ott fenn a hegyen,A négy lábunk kőből…..
Hihetetlen Tamás A tehén 2009.01.02 10:06:00
Nem érdeköl semmi engöm,Csak a fű a legelőkön.Nagy a bendőm, nagy a fejem,Sok észt biz’ nem adtak nekem.Nézek ki a nagyvilágba,Nagy fejemből ki a tájba,Felfogni már nem tudhatom,Mi a proton, mi az atom.Kisebb, mint a fű, de nem víz,Ehető tán? Nem Isten bíz’.Noszogatnak…..
Az egész a főzőcskével kezdődött.Mivel a világ konyháit bemutató, sokszor egyszerűen show jellegű műsorok már a Föld felszínének minden lehetséges pontjára eljutottak, a producerek új lehetőségeket kerestek. Eleinte beérték a bolygó félreesőbb pontjaival: mélytengeri…..
Itt olyan agyszüleményeket lehet majd olvasni, amit máshol nem akartam publikálni. Lehet okosakat kommentelni, de vigyázat, mindenki felelős az általa elkövetett karakterekért!..
Néhány hónapos késéssel ugyan, de készítettem Google Earth alá egy útvonalat, amit majd időnként frissítek. Ezen többé-kevésbé pontosan szerepel, merre jártam.A .KMZ kiterjesztésű fájl innen letölthető...