Regisztráció Blogot indítok
Adatok
metmet

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Voltak, akik felhördültek, másoknak mosolyt csalt az arcára, amikor jeles politikusaink közül egyik-másik megemlítette, hogy ingyenessé teszi a fővárosi tömegközlekedést. Bár az intézkedés nem lépett életbe, számos utas kész tényként kezeli az ígéretet és jegy nélkül…..
metmet 2011.03.23 11:31:37
@Vegyi Ali: Tuti, hogy Neked fogalmad sincs Marinéninek ott vidéken milyen is a sorsa... ahhozképest a pesti panelflaszter maga habzsidőzsi...

Egyébként az összes vidéki város főtúján és főterein feltörték a flasztert és szépen lekövezték őket viacolorral. Jó biznisz. Max. 1 évig tart ki, és lehet elölről kezdeni. Valami csoda folytán erre mindig jut pénz. És még egyetlen újságíró se járt utána, hogy melyik politikai fertálynak a nagy biznisze ez az országos műkövezés... Mari néni, meg a kövesút, persze... Marinéninek már nincs posta, nincs orvos, nincs iskola, nincs templom, nincs bolt, ... Marinéninek belvíz van, árvíz van...
metmet 2011.03.23 11:38:01
@Murderface: szerintem életedben nem utaztál se a 6-os villamoson, se a 7-es buszon. Ja, a rendőrök már a 100 ezeres lopásokra se szállnak ki, egyrészt mert sose lesz meg a tettes úgyse, másrészt mert a gyilkosságok felderitésére sincs energiájuk. A rendőrök oda mennek, ahol bevétel van: ki a közútra, és sebességtúllépésért, egyebekért lehet számlázni.
Amit a BKV bliccelőktől be tudnak hajtani, az bagó.
Azt elfelejti mindenki, hogy a BKV-n utazók nem kis hányadától már lefoglalni sincs mit. Tartozik már lakáskölcsönnel, gázdíjjal, mindennel, állása nincs, stb. Könyörgöm, nem azok utaznak a szaros-büdös-koszos BKV-n, akiknek kocsira és menetjegyre is telik.
metmet 2011.03.23 11:39:48
@Bepes Elek: bizony, igazad van, hát nagyon elszámoltam...
Minden összeállt szombaton, amikor elolvastuk a Bestben Szalai Annamária emberi oldalát bemutatni akaró kétoldalas cikket. Kicsit kevés volt a két oldal erre, viszont csomó minden kiderült, és kezd tisztulni a kép.  A legfontosabb információk a cikkből: nincs tévéje…..
A közszférában szokásos rabszolgamunkáról már több bejegyzés is született. Most egy pedagógus jogi panaszait olvashatjuk.Tisztelt Zugügyvéd!Az alábbi téma remélem tanulságos lesz az olvasóknak és természetesen bízom benne, hogy lesznek hasznos és használható kommentek is a…..
metmet 2010.12.04 11:57:36
Bármiféle fizetési átlagképzés tévutakra visz. Ha a rektorok, akadémikus egyetemi tanárok, + Hoffmann Rózsa stb. meglehetősen magas jövedelmét beszámítjuk a pedagógusok átlagfizetésébe - a rektor is pedagógus, nem? - , akkor jobb az átlag.
A diplomások átlagfizetésében is szerepelnek a 70 millás havi fizetésű bankigazgatók, azokkal együtt értendő a 300 ezres átlag.
Egy átlagos diplomás valamely multinacionális cégnél kb. 1,5-2x annyit keres, mint egy tanár, legalább 2x annyi melóval, munkaórában.
Azok a pedagógusok - pl. nyelvtanárok - akik az alacsonyóraszámú fixfizetéses tanári állásuk mellett délutánonként-nyaranként nyelvórákat adnak - többnyire feketén -, csinosnak mondható jövedelemre tudnak szert tenni. Sajnos ismeretesek azok a pedagógusi mellékállások, amikor a nyugati határszélről hétvégén vagy nyaranta átugranak Burgenlandba nagytakarítani, mert az ottani buszsofőröknek futja a fizetéséből, hogy ablakpucolót foglalkoztassanak.
Mindezzel együtt abszurdnak tartom azt a társadalmi értékítéletet, amely szerint az a pedagógus, akire a gyerekünket és a jövőjét bízzuk, kevesebbet keres a banki tellerlánykánál, akire csak a pénzünk átszámolását bízzuk.
Magához a poszthoz: normális esetben a munkaszerződésben szerepelnek a bérezési algoritmusok, és a kifizetéseket ennek megfelelően kell végrehajtani. Ha ehhez "zugügyvéd" kell, akkor nincs rend az adott iskolában a bérelszámolásnál.
Egyébiránt meg a tantestületekre is jellemző, hogy vannak tanárok, akiknek mindent terhet a nyakába lehet varrni, nem zúgolódnak és nem számolgatják a filléres óradíjakat, és vannak ügyeskedők, akik jók kiügyeskedik, hogy a bérfizetési szabályokból hogyan tudnak a legkevesebb munkával a legjobban kijönni, akár a kollegáik terhére. Az iskolaigazgatón nagyon sok múlik.
Azt gondolom, 2010 legnagyobb kérdése a közösségi média esetében, hogy megéri-e foglalkozni vele. Mondhatnánk azt, hogy érzésre igen, hiszen brandet épít, meg eredeti felhasználó felhalmozás történik, és így tovább. Ha ügyfél meggyőző bullshit kell, egy jó marketingesnek…..
Ma volt szerencsém strandra menni, Szeged mellett, Sziksósfürdőre. Ez a strand - bár változott az elmúlt 20 évben - de mégis egy kicsit itt maradt szocializmus. A régi idők hangulatát idézi, és nemcsak azért, mert ugyanazon épületekben lehet öltözni, mint 25 éve - és azóta…..
Hófrász után itt a hőfrász? Déltől este hétig legfeljebb 80-nal haladhatnak a vonatok az egész országban. A nagy melegre való tekintettel döntött így Szamos Alfonz, nyugdíjazás előtt álló pályavasúti főigazgató. Az eleve kisebb sebességű (40-80 km/h közötti legnagyobb…..
Ahogy a költő mondja, az egymásnak idegen emberek legkisebb közös többszöröse az időjárásról való beszélgetés, ha a tárgyalási univerzum a világ. Bebizonyosodott ez a most hét végi magyarországi vihar esetében is.A Twitteren immár szokásosnak mondható módon rengetegen…..
metmet 2009.07.21 10:21:08
Ha a sok pénzből fenntartott magyar meteorológiai szolgálat képes lenne egy olyan honlapot működtetni, ami pl. előrejelezne vihart egy-egy városra, stb., vagy adna a Percől percre időképes szolgáltatáshoz hasonló tájékoztatást, akkor nem az amatőr meteorológiai oldalaknak kéne ezt a funkciót betölteni. De a met.hu nem ad ilyesmit. Még utólag sem lehet róla megtudni, pl. merre volt jég, stb. A negyedóránként frissülő radarképet sem régóta teszi ki az OMSZ a webre, korábban csak a szlovák, horvát radarokat követhették a magyar amatőr meteorológusok. Hosszú idő kellett ahhoz, hogy az OMSZ megértse, hogy az adófizetői pénzekből fenntartott radarok képeit köteles ingyen kitenni a webre, korábban ezeket csak pénzért lehetett előfizetni, ami botrányos volt.
A met.hu-nak vszínűleg sokkal erősebb szerverei vannak, mint az amatőr oldalaknak, de azt se lehetett elérni szombaton, és máskor is bedugul izgalmasabb időjárási helyzetekben.
Az idokep.hu-t és a metnet.hu-t is közösségi weboldalként kell definiálni, ezek nem professzionális meteorológiai oldalak, bár mindegyiknél diplomás meteorológusok is dolgoznak. Szerintem mindkét oldal jó, az idokép.hu-n kifejezetten sok ötletes fejlesztés van.
Az idökep.hu-n megjelent egy igen érdekes írás is, miszerint ennek a magas látogatottságú oldalnak nagyon kicsi a reklámbevétele, nem jut belőle erősebb szerverre. Na ez is megérne egy misét - a magyar reklámpiacról tudjuk, hogy meglehetősen belterjes - nem mertem azt írni, hogy korrupt... -- de szóval miért is nem hirdetnek egy ilyen kimagaslóan sokak által látogatott oldalon a reklámügynökségek? bezzeg 2000 példányos "kamumagazinokban", amit a kutya se olvas, milliós árakon vesznek reklámoldalakat...
Általában az egész magyar nyomtatott sajtót nem nagyon értem, de azt főleg sosem hittem el, hogy nem bírna el a piac egy normális heti magazint. Nyilván inkább csak az idióta magyar mágnásokkal van a baj, akik mindenféle marginális olvasottságú és nézettségű termékekre költik…..
Amikor katonák menetelnek kemény arccal, rendezett sorokban a jövőbe tekintve, na az a propaganda. Ha ugyanezek a katonák mosolyogva árva gyerekek buksiját simogatják Balázs Palival a Fókuszban, az viszont már píár. Mert hát a demokráciához nem illik az üstdob, meg a harsogó…..
„Tévedek, ha azt mondom: ön egy naiv zseni?” – summáztam beszélgetésünket Csiki-Bege Lajossal az autóplázája üvegfala mögött, és ő azonnal rávágta: „Eltalálta.” Mi hozta ki belőlem ezt a mondatot? Íme!Így kezdődik a hétfői Világgazdaság…..
Kimagasló mérnöki teljesítményekről és a sorsdöntő kihívások idején is derekasan helytálló boltosokról valahogy sosem csinálnak drámákat – hiába, na, a hatalom szexibb dolog. Illúziói senkinek ne legyenek: a Frost/Nixon sem egy újságíróeposz, hanem a hatalom…..
Ezen gondolkozom. Persze van két könnyű válasz. Az első az, hogy nem is a Fidesz támogatja Gaskóékat, hanem Gaskó támogatja a Fideszt. Bár ezt a verziót könnyű alátámasztani azzal, hogy az arrogáns (vd)SS-vezér először azt mondta, hogy Karácsonykor nem lesz sztrájk, aztán…..
Kedves Zenekedvelő Barátom!Örülök, hogy rábukkantál az oldalamra! Igyekszem egy elég széles zenei skáláról összeszedni az átalam jónak tartott zenéket, klippeket! Persze várom a kéréseket is, biztos vagyok benne, hogy Neked is van kedvenced, amit esetleg szeretnél itt látni!Az…..
Ha már internetes portálok apróságait is szóvá tettük, nem mehetünk el a szombati Népszabadság Karácsony című mellékletének impresszumában elkövetett apróság mellett sem. Nem nagy ügy, mindenesetre borzalmasan rossz lehet most azoknak a Népszabadság-olvasóknak, akik nem…..
Vasárnap birtokba vette, hétfőn be is mutatta a Népszabadság a frissen egyesített online és print szerkesztőség (=az online-t betolták a printbe) integrált newsroomját. Jól néz ki a cucc, a messzi nyugatról korábban érkező képeknek felel meg a felépítés: legbelül körben az…..
A Másfélmillió lépés Magyarországon-ról szóló cikksorozatunk első részéből olvasóink megtudhatták, hogyan született a sorozat ötlete, miben állt a két évig tartó előkészítő munka, hogyan kezdte meg a stáb a forgatást és a túrát, milyen technika állt az operatőrök és…..
Végre van egy kis mozgás a búvalbélelt magyar print állóvízben: hétfő délelőtt vált nyilvánossá, hogy az öt éve a Figyelőt irányító Martin József Péter főszerkeszti majd a jövőre startoló Vasárnapi Népszabadságot, azaz megegyeztek a már több hónapja hírbe hozott…..
A panelprogram a jelenlegi jogi környezetben igencsak nehézkes, mint ahogy az alábbi levél is mutatja. Sajnos nem egyértelmű sokak számára, hogy a lakással együtt a ház tulajdonrészét is megvásásrolják, és ez bizony kötelezettségekkel jár. Kedves Zugügyvéd,lenne egy…..
metmet 2008.08.19 21:28:13
A panellakások egy része szövetkezeti lakásként épült, és éppúgy rengeteg OTP-részletet kellett fizetni a tulajdonosoknak, mint akik családi házat épitettek. De az tényleg óriási történelmi igazságtalanság, hogy akik anno kaptak bagóért tanácsi lakásokat, azok azt még bagóért öröklakásukká is változtathatták. Ez egy közepes belvárosi bp-i lakásnál 20-30-40 millió forint ajándék az államtól. Lásd Orbán Viktor lakáskiutalása: 600 ezerért megkapta, 65 milláért eladta... És ezt sokan megtehették, ha nem is ekkora nyereséggel. Közvetlen ismerősöm egy 30 nm-es tanácsi lakást kapott meg 50 ezer !!! ft-ért, és öt év múlva 6 millióért adta el.
Ha egy vámügyi jogtanácsos nyugdijba mehet negyvenévesen, márpedig nyugdijba mehet, az is kap uszkve 30 millát és kényelmes 22 évet ajándékba állam bácsitól azokhoz képest, akik csak 62 éves korukban mehetnek nyugdijba. Meg aki akármilyen fejlesztési pályázaton elnyer 20 millát egy olyan projektre, ami 2 millából kijön, az is kap ajándékba 18 millát az államtól. Szóval rettenetes mennyiségű és mértékű igazságtalanság van az állami juttatások környékén.
Mindezzel együtt: a magyar lakosság kb. 20 százaléka panellakásban él, és nem a gazdagok élnek ott. És nincs másik 600 ezer lakás, ahova a panellakók átköltözhetnének. Tehát ezt a lakásállományt meg kell őrizni, és működtetni kell még jó sokáig. Én sokáig laktam panelben, mert csak arra volt pénzünk fiatalon, ma már családi házban lakunk. Egy 50 nm-es panellakás havi rezsije kb. annyi, mint a 120 nm-es, jó minőségű családi házé.
Persze lehet választani: a családi házunk árából pl. 4 db 50 nm-es panellakást vehetnénk... Mégse tesszük. Vajon miért?
Ami a közös tulajdonrészeket, közös felújitásokat illeti: ez nem panelkérdés. Ez mindenféle, téglából épült, társasháznál is probléma. Ha a lakók anyagi helyzete különböző, roppant nehéz igazságos megoldást találni. Nagyon sok múlik a társasházat irányitó közösképviselőkön.
comment:com Megkezdték 2008.08.08 14:10:00
Megy vagy hat perce a pekingi Olimpia megnyitóünepsége, amin vagy kétezer dobos ver valami futurisztikus hangszert takkra, Baló szerint tündérek ereszkednek le a stadion tetjéről, és a tűzijáték is pont akkor és ott indul be, ahol kell neki, én meg közben folyamatosan azon…..
Egy téma, amiről szó esik szinte minden kerekasztal-beszélgetésen, ahol a sajtó jeles és kevésbé jeles munkatársai a magyar sajtó aktuális problémáit taglalják: a cikkeknek álcázott PR-anyagok elszaporodása. A politikai napilapok képviselői elsősorban a bulvárlapokat…..