Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V. Lara

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beszélgetés Chovanecz-Molnár Éva műfordítóval  Fordítók nélkül nem látszik a világirodalom.   Miért a műfordítást választotta szakmájának?           Amikor gimnazista koromban elkezdtem gondolkodni, merre tovább, és mi az, ami érdekel, egy idő után elég jól látszott, hogy az angol nyelv és…..
Kivéve, ha szociopata vagy.   Az anime egy nagyon megosztó jelenség, de aki már elég mélyre merült az otaku világban, tudhatja, hogy a japán animációs film készítők arra szakosodtak, hogy tökéletesen tudjanak játszani a nézők érzelmeivel. Egy jól sikerült anime a felhőtlen vidámságtól kezdve, a…..
V. Lara 2017.12.17 11:00:53
@LúzerMan: Szia, szerintem a listán található minden anime fenn van indavideon, ha nem, akkor bocsánat, én úgy emlékszem, ott néztem őket.
A Szentjánosbogarak sírja mindössze azért maradt ki, mert sanjnos még nem láttam, de úgy hallottam, hogy valóban szomorú.
Köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést.
Az 1950-es Disney Hamupipőke talán az 50-es évek nőideáljának megfelelt, a 21. századi lányok számára viszont az egyik legrosszabb példakép, akit csak kaphatnak.   Miről is szól a mese? Egy 19 éves lányról, aki mostohaanyjával és két gonosz, csúnya és tehetségtelen mostohatestvérével lakik,…..
Amszterdam joggal nevezhető - Hollandia mellett -, a biciklik és a liberalizmus fővárosának is. Ideológia és időjárás szempontjából is a szivárványok városa ez a különös hely, és bár nagyjából tisztában voltunk vele, hogy mit is várhatunk Amszterdamtól, az óvszerekkel díszített fákra a kirakatokban…..
  Az estek többségében az útikönyvekben nagyrészt a legjobb szállodák, éttermek listája és leírása található meg, amely helyek tökéletesen megfelelnek azok számára, akik megtehetik, hogy az ár helyett a kényelmet helyezzék előtérbe. Kevésbé hasznosak ezek a tippek az olyan egyetemisták számára,…..
    Magyar cím: Esti mesék lázadó lányoknak  Alcím: 100 különleges nő története  Eredeti cím: Good Night Stories for Rebel Girls:  100 Tales of Extraordinary Women Szerzők: Elena Favilli; Francesca Cavallo  Megjelenés dátuma (magyar): 2017. november 17.  Megjelenés dátuma (eredeti): 2016.…..