Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barabás Andrea

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet-e ma Magyarországon pszichés és mentális betegséggel nyíltan élni? Miken megy keresztül az az ember, akit a környezete szó szerint „hülyének” és „elmebetegnek” tart? Milyen nehézségeket gördít az ilyen emberek elé a társadalom és a magyar állam? Barabás Andrea vallomása... és javaslatai a…..
Barabás Andrea 2017.11.02 19:34:33
@Habbal: A Szigetvári Kórház Pszichiátria Rehabilitációs Osztály: Állami osztály, csúcs szuperek itt a pszichiáterek, pszichológusok foglalkoztató terapeuták és nem utolsó sorban a szerető nővérek!. A szociális munkásról ne is beszéljek budapestiként is maximálisan segített munka keresésben, és minden szociális ügyben. Tehát Magyarországon van egy ilyen állami intézmény. Csak kevesen tudják.Illetve aki ide bekerül annak nagyon motiváltnak kell lennie, és sokat kell saját magának is dolgozni magán. Ide előzetes megbeszélés és beutalóval lehet jelentkezni, ha motiváltnak látják a szakemberek az egyént tuti a felvétel sikere.
Az meg, hogy kinek mondom el szerintem nem szabadna csak a szűk körnek tudnia róla, mert ez is egy titkolás. Igen is az a célom, hogy nekünk se kelljen diszkriminációban élni. Ha vállalom magam a világ előtt az már maga egy kihívás és siker, hogy nyílt vagyok.
A te problémádra meg azt tudom tanácsolni, hogy ha tényleg annyira az álom világban élsz akkor, térj vissza a valós világhoz. Nagyon nehéz lesz, de ez konkrétan rajtad múlik. Ne menekülj. Éld a minden napjaidat úgy, hogy nem foglalkozol a depresszióval, csak a valós világgal. Kevesebbet figyeld magad. Legyen valami figyelem elterelő tevékenységed pl; rejtvényfejtés, felnőtt színezés( ebből például a pszichiátered le tudja vonni az épp aktuális lelki állapotod.A színeknek ugyanis a mi esetünkben jelentés értékük vannak)Törődj a minden napos teendőkkel.Lásd meg az apró örömöket pl; napsütés, felhők, szél, egy jó film, egy kedves szó ismerősödtől, vagy akárkitől. Ha negatív élmény ér abból is igyekezz kihozni a legapróbb pozitív momentumot. Egyenlőre ennél többet nem tudok tanácsolni. Én már a bipolaritásomat igyekszem egyre kevesebb gyógyszer segítségével megoldani. Erre vannak a figyelem elterelő hadműveleteim, meg most már a természetből keresem a gyógyszer helyettesítést pl;citromfűtea, orbáncfűtea stb..... Remélem tudtam egy kicsit segíteni, ha bármi kérdésed van írj igyekszem válaszolni. Elérhetőségem: barikaandi75@freemail.hu ide írhatsz minden nap nézem ezen mailomat, ha nem is rögtön, de tuti válaszolok! Szia És depresszió mentes szép napokat kívánok neked! Ügyes vagy, hidd el minden menni fog, mert tudom megcsinálod!!!Minden kezdet nagyon nehéz......, de ha egyszer letudod küzdeni a kezdet nehézségeit, onnantól, nem fogsz vissza fordulni, csak egyre és egyre előrébb kerülsz a teljes sikerhez!!!
Barabás Andrea 2017.11.24 13:24:52
@Habbal: Nem tudom, hogy az előző átment-e, így megírom még egyszer.
Lényeg a Szigetvári Kórház az állami intézet és a Pszichiátriai Rehabilitációs osztálya is állami, aki motivált beutalóval felveszik, annyi, hogy egy interjún kell megfelelni. Ha én budapestiként 2.szor is hozzájuk fordultam és ha úgy alakulna csak oda megyek vissza akkor elmondhatom, hogy csúcs szuper osztályvezetője van, és csúcs szuper pszichiátereik,pszichológusaik, és szociális munkás aki nekem budapestinek is minden szociális munkaügyben segített. A nővérekről meg ne is beszéljek hatalmas szívük és szeretetük van. A foglalkoztató terapeuták is nagyon kedvesek türelmesek és megértőek és itt van egyedül az országban olyan pszichiátriai rehabilitáció ahol állat terápiás csoport is működik. Ami nagyon nagyon szuper. Lovagoltam, kutyát tanítottam, bagollyal ismerkedtem, görény mutatványait csodálta. Tehát igen is van egy hely ahol nem kell fizetned, és még is teljes 100%-os odafigyeléssel foglalkoznak veled.
A depressziódra meg annyit tudok tanácsolni. Próbálj meg nem magadat figyelni, legyenek figyelem elterelő hadműveleteid pl; rejtvényfejtés, felnőtt színezés(ugyan is a színek egy pszichiáternek nagy segítség sokat árul el milyen állapotban van a lelkünk, a színeknek nálunk mentális betegeknél nagyon nagy jelentősége van) örülj az élet apró örömeinek és na az álom világot nézd ha nem a napsütést, felhőket, szelet, esőt,havat, lepkéket, stb.... Találd meg a természetben először a valós világot, utána léphetsz apránként tovább. Én a bipolaritásomat igyekszem most már minimális gyógyszerekkel kezelni. Újabban hozzá kerestem a természetből a citromfűteát iszom, vagy az orbáncfűteát, de a levendula sem rossz. Nekem van levendula a szobámba nagyon nyugtató hatása van. Igyekezz olyan zenét hallgatni ami a kedvenced és tudod magadról, hogy az megnyugtat, relaxációs zenék is nagyon jók a depresszióra. Kinek mondom el igen az egész világnak, mert elég volt a rejtőzködésből és megjátszom magam érzésből!!!! Latívuszokban ennyi ha szeretnéd folytatni az itt megtalálható e-mail címemre írj bátran amiben tudok segítek. minden nap nézem a fiókom, de azt nem tudom ígérni, hogy rögtön válaszolok, de 48 órán belül biztos. Szia És depresszió mentes nyugodt, csodálatos, kiegyensúlyozott boldogságos napokat kívánok neked! KITARTÁST, IGEN IS KI LEHET BELŐLE LÉPNI!!!