Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RobinMasters

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Fóka 2007.01.22 01:05:23
Jó estét, jó szurkolást kívánunk kedves nézőinknek! 2007 első igazi rangadója egy fővárosi összecsapás lesz. Az októberi kiütéses vereség után Újlipótvárosra és Erzsébetvárosra visszaszorult hárommadaras tábor különmeccsén eldől, hogy ki fogja ezentúl magasba…..
Mandiner blog A zideális párt 2007.01.18 15:01:23
Nos, kedves posztolók és kommentelők! Az elmúlt napok megkavarták a jobboldali politikai élet régóta pangó lábvízét. Amit én cseppet sem bánok. Legalább történik valami. Az ufiblogon többen elkezdtetek álmodozni arról, milyen is lenne a számotokra ideális párt. Gyűjtsük…..
RobinMasters 2007.01.22 23:46:44
ERGÉ, tényleg éppen erről van szó, amit SMALLADAM is említ: a minőség nem világnézet kérdése. Ahogy létezik igényes és színvonalasan képviselhető kultúrális konzervativizmus, úgy van hasonló kulturális liberalizmus, mi több, népi baloldaliság vagy akár polgári radikalizmus is.

Tehát én a minőség támogatása alatt véletlenül sem a konzervatív kultúrtermékek támogatását értettem, sőt. Ez a Professzorok Batthyány Körének tébolya: ők voltak képesek olyanokat összehordani az ún. Szent István Tervben, hogy "a jobboldali kultúrát kell támogatni". Ilyen nincs. Hála Istennek. Ideális esetben egy általános kultúráltságon belül egymás mellett érvényesül az ezerféle világnézet alkotó jellegű leképezése.

Ebből a palettából (piacból) lehet és kell támogatni azokat, világnézeti hovatartozástól függetlenül, akik minőségükön keresztül előremutatót, meghatározót, maradandót hoztak létre.

Hogy ki dönthetne egy ilyen kulturpolitikai támogatási rendszerben, csak látszólag tűnik nehéz kérdésnek. Számos országban megoldották már ezt olyan bizottságok felállításával, amelynek tagjai között eleve világnézeti és alkotóágazati (műfaji, stb) különbségek vannak.

Ma Magyarországon egy ilyen bizottságot senki nem állítana fel, és talán senki nem is tudna. És ha tudna is, sem tudnának megállapodni semmiben. Ezt tudjuk. Node itt ugye az ideálokról beszélünk.

Mandiner blog I love M4 2006.11.30 12:24:00
Jó úton járunk, hiszen a Móricz Zsigmond körtéren egymást érik a Strabag zászlói, betonpumpái és mindenféle egyéb szerkezetei. Épül a 4-es metró, a Kádár-kori várostervezés és Demszky Gábor életének fő műve (új dimenzió, miegymás). Az Index azonban a VEKE tanulmánya…..
A Fidesz és az SZDSZ együttes erővel szavazta le az MSZP-t - speciel abban, amiben inkább nem kellett volna. A Fidesz igazán lekattanhatna már a mindenkinek-legyen-jó koncepcióról. A tavaszi eredmények azt mutatták, hogy hiába a 14. havi mézesmadzag, ebben a korosztályban az utódpárt…..