Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Józsa család

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... vagy úgy is mondhatnám, hogy gyakoroltuk állampolgári kötelességünket. Nem véletlen a nyelvbotlás. Sőt két oka is van. Egyrészt hátha ez összezavarja a cenzúrát, ami a heti blogbejegyzéseimet rendre letiltja, és ti azt hiszitek, hogy nem is írok. Pedig de. Szóval ez a cím…..
Azt hiszem sikerült rekordot alkotnom lustaságból. Több mint 16 hónapig nem írtam egy sort se a blogra. El se tudjátok képzelni milyen szörnyen nehéz ilyen hosszú ideig megtartóztatnom magamat. De talán még tovább is bírtam volna, ha nem történik valami szuper-fontos dolog. Mogyi…..
Bár lehet, hogy elegetek van abból, hogy gyakran és hosszú blogokat írok mostanában, mégis ide kell raknom egy újat, mert ezt nem bírom magamban tartani. Ugyanis helikoptert vezettem. Cicu a névnapomra előre befizetett egy Trial Introductory Flight-ra, azaz próba-bemutató repülésre.…..
Három napja még nem tudtuk, hogy az árvíz sokkal közelebb is lehet. Tegnap hatalmas áradás indult el több nagyobb folyón is itt, a közelünkben. Az egyik elég váratlanul csapott le egy városra, Toowoombára, ami kb.100km-re van tőlünk nyugatra. Tegnap hajnalban 2 óra alatt a…..
Szerencsére a cím nem igaz fizikailag. Nagyon köszönjük az aggódást azoktól, akik nézik a híreket és hallottak a queenslandi nagy áradásokról. Valóban rengeteg eső esik, a tározók megteltek, a folyók megáradtak. Szerencsére ez Brisbane-t nem nagyon érinti. Kivéve azokat, akik…..
Újabb videóval gazdagítom a blogot. Regő jár külön dobórákra, mert az iskolai beépített zeneoktatás egy kicsit gyenge. Egy fiatal indiai (ha nem tévedek) srác oktatja hétfőnként. Rendezett egy összeröffenést a diákjainak egyik szombat délelőtt, ami egy fellépési lehetőség,…..
Lánclevél. Tudjátok mi az, ugye? Szoktam kapni ilyeneket. Sokan azt hiszik, a lánclevél olyan amiről virít, hogy az lánclevél. Hát annyira nem, mert érdekes dolgokat tartalmaz és hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az akkor is csak egy lánclevél. A vicces szövegeket, nőcis képeket…..
Ma ünnepli Ausztrália az államalapítás 222. évfordulóját. Szép, kerek szám. Ekkor nyilvánította III. György király nevében Arthur Phillip kapitány Ausztráliát britt fennhatóságú területté. Ausztrália ma is egy britt terület, van királynője, de úgy mint sok egyéb európai…..
Éva kérérésére feltettem a jútyúbra egy zenét. Ha már dolgoztam vele, gondoltam veletek is megosztom. Ez egy októberi megemlékezés volt, összevonva az aradi vértanuk és az október 23-i forradalom alkamát. Abból egy részlet van itt. Balázs Éva énekel, én kísértem gitáron. A…..
Cicu elolvasta és szerinte dögunalom ez a blog, de én akkor is közzéteszem. Bocs.Régóta tervezem, hogy összehasonlítom az itteni adóhivalalt a magyarországival. Ugyanis találtam néhány különbséget. Ez leginkább azért késztet egy blogra, mert kaptam összesen négymillió…..
Ez igazából nem is blog, csak kíváncsi vagyok, hogy hogyan tudok videót idetenni. Bálint addig nyúzott, hogy lefilmeztük egy trükkjét. Végül is, ha már sokat gyakorolta, ennyit megérdemel. Szóval itt a trükk: Videóvágás nincs benne, ezt élőben is be tudja mutatni.…..
A címben szereplő mondat nem igazán egy eredeti, ősi, queenslandi mondás. Itt nem szokásuk a folyóknak befagyni. A helyzetünkről most mégis ez a mondás ugrott be.Az a nagy változás, hogy megvolt az első munkainterjúm. Úgy értem olyan munkára, amit tényleg szeretnék csinálni.…..
Boldog Új (adó)Évet Kívánok!Itt is a tél közepén köszönt be az új adóév, csak ez itt júliusra esik. Nekem külön áfáznom is kell a taxizás miatt, azaz van adószámom és negyedévenként forgalombevallást és áfabefizetést is kell tennem. Bonyolultan hangzik, de nem az, mert az…..
Nem tévedés, itt most május negyedikén tartották meg a május elsejét. Ugyanis nem ragaszkodnak mereven a dátumokhoz, fontosabb, hogy inkább hétfőre essen. Így biztosítják a kalendárium-független hosszú hétvégét. Persze erre nincs ozzi szabvány, mert ez most így van…..
Itt az idő, hogy most már mindenképpen munkába kellett állnom. Igazából munkába ültem. Mivel semmilyen olyan munkát nem találtam még, amihez értek, kénytelen voltam belevágni olyanba, amihez nem értek. Na nem a szénbányászatra gondolok. Ennyire elszánt még nem vagyok. Többek…..
Általában nem jó az, ha valaki bekerül a híradóba, mert a hírek szeretnek a bajokról és a nyomorúságokról szólni (arról szólnak ugye, ami érdekli az embereket). Sajnos Ausztrália tegnap bekerült az európai híradókba is. Ebből is látszik a baj nagysága, hogy odáig…..
Azon töröm a fejemet, hogy milyen idő is volt tegnap, esett vagy sütött a nap? Ez azért kardinális kérdés, mert így nem tudom, hogy az ausztrál medvék február 2-n bementek a barlangba telelni, vagy kinnmaradtak még további nyári ébrenlétre. Újabb nagy kérdés marad…..
Gondoltam egy bejegyzésbe összegyűjtögetem azt a sok-sok jót, ami ez alatt a pár hónap alatt velünk történt. Tudom, hogy itt-ott meg lett említve a Karesz bejegyzéseiben, de szerintem jó lesz így egy helyen olvasni. Van egy nővérem, kicsit messze, de itt Au-ban, aki úgy szereti…..
Hadd kívánjak minden nyájas olvasónak boldog új évet innen a jövőből. Mi már majdnem 4 órája 2009-t írunk, ti még csak most kezditek ledönteni az első gyorsítókat.Kellemes szilveszterünk volt. Egy új ismerettségű család volt kedves meghívni magukhoz. Az egész családot.…..
Nem vagyok most nagyon kreatív címalkotó periódusomban. Viszont dühöng bennem az írhatnék, így ezzel a címmel kell megelégednetek.Röstellem, de szinte senkinek nem küldtünk karácsonyi üdvözletet. Nem hogy képeslapot jópár nekünk fontos embernek, de még elektronikusat sem,…..
... mondja a fiú séta közben az apjának. Mire az apa: "Hülye vagy te fiam, nem is oda megyünk!"No nem baj. Tényleg nincs messze. Az idő is jó lesz, holnapra 31°C-t mondanak. Úgy értem azért lesz jó, mert nem 35°C.Mint a nyitó mondatból is látszik a hangulatunk…..
Na itt van egy-két kép rizsa nélkül...
Hú a francba! Eltelt egy hónap megint. Már két hónapja itt vagyunk.Megmondom őszintén, nem szívesen írok blogot most. Kicsit depis vagyok. Na jó, azért szőke nem, mondjuk akkor inkább úgy, hogy lehangolt.Nagy arccal kijöttem, hogy beadom a CV-met majd 3 helyre,…..
November 9-e van. Éppen egy hónapja érkeztünk Ausztráliába. Mostanra már olyan nyomás nehezedik ránk, esetleg egyesek már meg is bántódtak a nagy eltűnésünkön. Most azzal fogok kibújni ez alól a kötelesség alól, hogy ideteszek egy tessék-lássék irományt. A védekezésünk a…..
Itt az idő, hogy a modern kor szellemében mi is blogot írjunk.Először is feltettem a jozsaausztraliaanno.blog.hu alá néhányat a régi irományaimból (amik még megvannak, mert van ami elveszett), hogy lássátok, én már akkor blogoltam, amikor még azt sem tudtuk, hogy az blogolás.…..