Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geir

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)A szcientológia és…..
Geir 2018.05.14 20:30:07
Thanks to Scientology

I would like to express my gratitude to Scientology and what I have learned from my 25 years as a Scientologist. Since it is now 9 years since I left the organization and 12 years since I completed the highest Scientology level, OT 8, I can calmly reflect on what gains I got from it. There are many years since I stopped considering myself a Scientologist. I am of no religion, of no particular faith. I am somewhat anarchistic at heart, not believing in any set methods and always trying to look at simpler truths. The scientific method is perhaps the most successful of human methodology, but even that has its limitations.
Some Scientology gains are short, fleeting, impermanent. Some are more lasting, and some have grown stronger over the years. The short-lived gains are uninteresting. The lasting gains have helped me throughout my life.

Perhaps my most fundamental gain from Scientology is leaving Scientology. Graduating with a sense of simplicity and on a quest for ever more simple solutions. It has taught me to trust my own senses, to reflect on my own actions and personality and to self-correct. A self-scepticism based on a healthy doubt and interest in finding out deeper truths. I am calmer from Scientology and much better at not giving a fuck about stuff that really doesn’t matter. Life is less serious.

An interesting tidbit is that I used to have nightmares. Several times per month I would wake up from one sweating. During just a few days, when I did OT 8 back in 2006, they completely disappeared and for 12 years I’ve had none. Given that I would have no nightmares only 1 out of ten months before, the probability that it is pure luck that I didn’t have one since is less than picking out one particular particle of matter in the whole observable universe. So I can with confidence say that this was a gain specifically from OT 8.
I am currently learning how to “Lose without a loss” – to be able to lose in a situation and not carry on a loss afterwards. And I’m getting quite good at it. It’s incidentally an exercise that will ultimately help me when I die, as that is the ultimate loss in life.

Scientology is a polarizing subject. Most people who care to discuss the subject view it as a black-or-white proposition. It quickly degenerates into a good vs bad, either-or, Republicans vs Democrats, Cowboys vs Indians or US/them discussion (pun intended). I view it differently. There are good and bad in everything, and while the Church of Scientology is a fascistic cult, I have gotten invaluable gains from my years studying and applying the subject. Maybe I could have gotten the same or even better elsewhere. I wouldn’t know. I only know what I did get, and I’m grateful for that.
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)A szcientológia és…..
Újabb elgondolkodtató rész a sorozatban, ezúttal a szcientológiából való felépülés is téma már. Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA…..
Geir 2018.02.02 21:20:30
Ha egy komoly bajban lévő ismerősünkről ilyen e-mailt kapnánk, azt gondolnánk, hogy kezdi elveszíteni a kapcsolatát a valósággal és aggódni kezdenénk a mentális egészségéért. Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi lehet ünnepelni és ugyan mitől olyan jó év nekik ez a 2017-es esztendő. A másik:…..
Geir 2017.12.19 23:20:01
@egytucatLevelibéka:
A nemzetközi vezetés egy LÉLEGZETELÁLLÍTÓT TERJESZTETT!
ismét megérte benézni ide.
humoros egy társaság. : )))))
Érdekes cikk jelent meg az Esti Újság online felületén: Egyre furább ez a szcientológusok elleni eljárás Itt a cikk:..
Geir 2017.12.18 20:03:31
@DoriB69:
Ti nem csak az enthetától tartjátok magatokat távol, hanem minden olyan információtól, adattól, ami alapján helyes kiértékelést, jó döntést hozhatnátok.
Van igazságtartalma annak a kijelentésnek, hogy a Leah Remini féle sorozat manipulál az érzelmekkel, ugyanakkor ez nem lehet ok arra, hogy minden ami benne foglaltatott, az enthéta, üldözendő, tartsuk magunkat tőle távol kategóriába soroljátok.
Ez az enthéta jelző 'régről az agyamra megy'.
Ha szemtanúja vagy egy vonat balesetnek, akkor nem mész oda segíteni mert ENTHÉTA?
Ha a gyerekedről negatív véleménnyel van az óvónő vagy a tanárnő, akkor már meg sem hallgatod, nem is mész el szülői értekezletre?
Tudod mi az ENTHÉTA?
az, hogy DM testileg bántalmaz embereket,
az, hogy SO-tagok nincsenek emberszámba véve,
az, hogy Juliska, egy élelmiszer lánc pénztárosa nem tud jó érzéssel bemenni a csilivili luxus épületetekbe aminek csupán a tervei kerültek 250 millió Ft-nak megfelelő valutába.
(Apropó, ha már itt tartunk, ki a bejegyzett tulajdonosa az épületnek?)
és sorolhatnánk.

Nem tudom hol ment el a gondolkodási képességetek?

olvasd ezt el: (nincs benne semmi ENTHÉTA)

dl.dropboxusercontent.com/content_link/5VCxAcVKRUMpx4ILKyXaJZsIDmzndsub0g4Piu2dfu50t5NrKH7CiiyawRLtJxK0/file

sok ehhez fogható nyilatkozattal találkozhatsz még.
Persze csak akkor, ha nem hagyod magad vezetni.
Geir 2017.12.18 23:35:42
@DoriB69:

többször leellenőriztem, működött a link, aztán valamiért most megint nem jó.
itt egy közvetlen weboldal
isene.me/scientology/
azon belül elérhető
dl.dropboxusercontent.com/content_link/XrJu7HhAnb5pitv1tL7Diwy9OnRmJsjRepfkLUv1piyndr9HB3LvwiRNYaWk988A/file

@DoriB69:
Nem mondhatják meg neked, hogy mit olvass és mit ne!
Ha mégis, akkor kontroll alatt vagy tartva.
Ezt eddig érted?
Ilyen módon való hivatkozás az ENTHÉTÁRA egy maszlag!
Gondold végig józan ésszel!
A vallásüldözés kártya ismételt kijátszásával december 9-én szombaton az "emberi jogokért" fognak tüntetni a szcientológusok (itt a Facebook esemény). Már az elején megjegyzem, hogy 1) azok tüntetnek az emberi jogokért, akik az adatvédelmi hatóság, a NAIH által kírívóan szabálytalannak talált…..
Geir 2017.12.04 19:27:19
@Damiel: Ezen besírtam!

Szerintem menjünk mi is.
...hisz amiért tüntetnek, azzal mi is egyetértünk. Vagy nem?!
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmáraiA szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)A szcientológia és…..
Belga adatvédelmi szakértő nyilatkozott a szcientológusoknak a magyar eljárásról Itt olvasható el a szcientológusok honlapján. Ami nem szerene odalátogatni, itt az érvelés lényege:..
Geir 2017.11.22 23:18:15
@znagy6666: tisztán emlékszem a Dianetika könyv olvasásakor arra a pillanatra (valójában azért egy hosszabb folyamat), amikor az engramot taglalja, majd kifejti, hogy az alany nem felelős azokért a tetteiért, amiket az engramok diktálnak.....valahogy így van megfogalmazva. Ez az első "mérföldkő" mindenkinél.
Aztán A Haladó eljárásmód és axiómák:
A könyvben található létfontosságú felfedezéseket mind egy szóban lehet összefoglalni: öndeterminizmus. És bár az öndeterminizmus természetes állapotában határozott és erős, az egyén dönthet úgy, hogy a környezet és a benne lévő emberek felhasználják őt, illetve hatással vannak rá. Ahogyan arról L. Ron Hubbard másutt írt: „Az engramok csak akkor hatnak, amikor az egyén maga úgy dönt, hogy hatni fognak.” A Haladó eljárásmód „Tizenöt akciója” a preclear öndeterminizmusának visszaállítására irányul.

Van egy 'érdekes' nézőpontom a teljes témát illetően, és megragadnám az alkalmat egy vita (inkább párbeszéd) megindításához.
Vegyük a matematikát, fizikát, kémiát, vagy akár a geológiát példának.
Ezek mindegyike tudomány. Bárki tanulmányozhatja ezeket a témákat ízlése és igénye szerint.
Szerintem a egyikünknek sem jutna eszébe ezen tudományoknak hátat fordítani csak azért mert megtörtént Hirosima és Nagaszaki bombázása, vagy mert volt olyan hogy Holokauszt, és sorolhatnánk jónéhány szélsőséget...
Ezen nézőpontom alapján az SCN-t is mindenki nyugodtan tanulmányozhatja mindaddig amíg azért teszi, hogy Ő maga a saját életét jobbá tegye.
És itt jön a csavar!
Valamikor, valamiért elvesztették egyesek a saját ítélőképességüket és...
...buszra szállnak Budapesten, hogy kimenjenek tüntetni Angliába...mindezt azért, mert az ottani létszám gyenge eresztés lenne?
...vagy bemennek tanulni olyan tanfolyamot amit mondtak neki, olyan időben heti szinten ami már a család rovására megy, hogy az org a születésnapi játékokon előkelő helyre kerülhessen...
...stb, stb.

Véleményem szerint mindenkinek a saját felelőssége, hogy teret enged-e az ostobaságnak a saját életében.
Sajnos bizony én is belementem a málnásba, de vannak akik jobban. Lásd pl. Nyiri Pétert.

Én egyszerű matematika miatt nem lettem SO-tag.
Megnéztem a feltételeket, és hiszitek vagy sem, pont azt futtattam végig magamban, mi van ha nekem mégsem tetszik 5-10-20 év múlva? Mi van akkor ha ott akarom hagyni, és normális életet akarok élni?

És mindezeken felül had ajánljam figyelmetekbe Geir Isene norvég OT VIII-as nyilatkozatát, miután otthagyta az egyházat. Megkérdezték tőle, hogy nem bánja-e, hogy ezt a rengeteg pénzt befizette és most mégis kilép miután végigjárt mindent.
A válasz (nem szó szerint): nem bánom, mert annyi hihetetlen nyereségem volt ami mindenen túlmutat, ami minden pénzt megér. Persze neki van hol laknia, van mit ennie. : ))
A tegnapi cikken kívül a következő műsorokban, illetve cikkekben foglalkoztak a szcientológiával:..
Geir 2017.11.12 16:09:01
@neduddki21: Úgy lehet 'értelmes' emberek rávenni, hogy hátat fordítsanak a családjuknak, ha ezt fokozatosan teszik. Mike Rinder úgy nyilatkozott, hogy a békát sem szabad bedobni a forró vízbe, fokozatosan kell alámelegíteni. Észre sem fogja venni. Remini, aki megmagyarázta magának az ésszerűtlen, ostoba, elfogadhatatlan, stb., helyzeteket, hogy hát biztosan van valami értelmes magyarázat rájuk... Ugyanakkor sok béka kiszállt már a fazékból, hisz végre elismerték, hogy kevesen vannak az aktív Sci tagok, mi meg itt vagyunk.
Évvégi ünnepség a Flagben. David Miscavige zárja a beszédét, állva tapsol mindenki. Miután elcsendesednek, Tom Cruise feláll és Miscavige-hez fordulva azt mondja:- Dave ,remek beszéd volt, de lenne három kérdésem. Miscavige kényszeredetten mosolyog, majd int hogy folytassa. - A…..
Geir 2017.11.10 23:57:09
Pár szórakoztató reakció az elmúlt napok történéseire:..
Geir 2017.11.10 18:37:24
@Ammonia73: az attól függ mennyire 'józan' az illető.
Alapvető probléma a legtőbb scivel, hogy az 'örökkévalóság, a halhatatlanság mint szellemi lény' című filmben szerepelnek, vagy inkább ezen a vonaton utaznak. Hosszú scn pályafutásom alapján kijelenthetem, hogy Leah Remini sorozata nagyon valóságosan mutatja be a problémákat.
Nézzünk néhány (egyenlőre egy) konkrét példát:
Leah egy rendezvényen (Tom és Kathi esküvője) meg merte kérdezni, hogy hol van a főmufti felesége.
Mert ugye Leahnak az nem volt normális, hogy egy ilyen eseményt kihagyjon Miscavige-né.
Ő volt az egyetlen szerinted akinek ez nem volt normális?
Valószínűleg többeknek tűnt ez ésszerűtlennek, nem normálisnak, stb., de....
és akkor most itt egy nem szószerinti idézet a Sci & aftermath sorozatból, amit tőbb kilépett hasonlóan fogalmazott meg: Megmagyaráztam magamnak, hogy miért helyes az ami nyílvánvaló ostobaság, embertelenség, elfogadhatatlan, stb.

...és az a gond, hogy ő volt az egyetlen aki meg merte kérdezni.