Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dallos.zoltan

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Ma már nem titok, hogy a közösségi média hirdetések árai igen megugrottak, egyre nagyobb befektetés szükséges ahhoz, hogy minél több embert elérjünk és megtaláljuk a célközönségünket. Már pedig, ha minél több embert ér el egy kisvállalkozás, az csak kedvezőleg hathat rá minden szempontból. De…..
  Alkalmazott, vagy vállalkozó?   Habár alkalmazottként dolgozni egyelőre elterjedtebbnek számít, mint vállalkozni, mégis sok alkalmazottban merül fel – talán éppen akkor, amikor a reggeli csúcsidőben a munkahelyére igyekszik –, hogy szívesen belevágna valamilyen saját projektbe, vállalkozásba.…..
    Azok között, akik reggelente 7 és 9 óra között a munkahelyükre igyekeznek, sokan vannak, akikben egy vállalkozó lappang. Talán maguk is érzik ezt, és fel-felmerül bennük, hogy nincsenek a helyükön, vagy már van is egy konkrét ötletük, amire egy vállalkozást építenének. Csak nem tudják,…..
Mi a TE akadályod, hogy elérd a kitűzött céljaid?   Szoktál tenni újévi fogadalmat? És be szoktad tartani? Mert az emberek 97%-a valójában nem éri el az általa kitűzött célokat! És, hogy mi ennek az oka? Bemutatok 4+1 okot a korábbi tapasztalataimra alapozva, melyben segítségemre voltak a…..
  Köszönöm a lehetőséget a FIVOSZ-nak, hogy tegnap közel 500 ember előtt beszélhettem a vállalkozás indítás kihívásairól! 5 üzenetem volt, ami szerintem a kulcsa a fejlődésnek:    1. építs kapcsolatokat, járj el hasonló rendezvényekre!2. mindig azt nézd, hogy Te mit tudsz adni a másiknak.3.…..
  1230 napja két keréken   A történet ott kezdődött, hogy kb 2 hónappal ezelőtt a Facebook feldobta Adorján oldalát egy közös ismerősünkön keresztül. Azonnal megfogott a sztorija, és ráírtam, hogy ha lesz lehetőségünk a jövőben, akkor szeretnék egy interjút csinálni vele, mert annyira egyedi a…..
    Nem tudom Te hogy vagy vele, de én amint felülök egy repülőgépre, a kreativitásom azonnal szárnyalni kezd.     Mondjuk a repüléssel való kapcsolatom nem volt mindig ennyire “felhőtlen”. Ebben sokat köszönhetek Lóránt barátomnak, akivel az elmúlt másfél évben elég sokat…..
  Az elmúlt évtized technikai fejlődése lehetővé tette, hogy ma már szinte bármilyen munkát, tevékenységet el lehet végezni bárhonnan. Nemrég volt 10 éves az első iPhone bemutatása, ma pedig már mi sem természetesebb annál, hogy okostelefonja van mindenkinek.   Természetesen nem minden…..
JEGY VÁSÁRLÁS    "Üzlet és Utazás" címmel tartunk egy estét, 3 vendég előadóval, 2 kapcsolatépítő szünettel, hogy a nyári szünet után mindenki kellő motivációval induljon neki a szeptembernek! A jó hangulatról a Gere & Schubert pincészet gondoskodik. Előadások: Dr. Hajdú Zsanett - A…..
Üzlet és utazás "Mentes" élet 2018.08.15 09:10:57
  Oltványi Zsolttal beszélgettünk ebben a részben a MENTES üzem történetéről, a "mentes divatról" és az üzleti sikereikről... Volt szó laktóz és glutén érzékenységről, a termékek gyártásának hátteréről, alapanyagokról és nem utolsósorban üzletről. És hogy mitől mentes az üzem? Attól, hogy glutén,-…..
A mai Random SHOW-ban újra előkerült a SHAPR, így gondoltam írok egy összefoglaló posztot is hozzá.   Miről van szó? A SHAPR célja az üzleti kapcsolatépítés, a mobilon futó applikáció ugyanolyan szisztéma szerint működik, mint a társkereső Tinder.   A különbség az, hogy a SHAPR elsősorban üzleti…..
  Sosem tartottam magam igazi “backpacker” turistának, de törekszem arra, hogy megtaláljam az optimális egyensúlyt a minimalizmus, a praktikum, és a kényelem dimenziói között. Nem cipelek túl sok ruhát magammal, nem viszek feladott poggyászt. De amióta a fotózás / videózás elkezdett komolyabban…..
Közel egy éve készítek rövid videókat, vlog-ot a YouTube-ra és nagyjából fél éve kezdtem el a Random SHOW-t ami során random helyszinen és időben beszélgetek inspiráló történetekről érdekes emberekkel. Ez utóbbihoz a Facebook LIVE videó formátumot választottam. 16 epizóddal a hátam mögött össze…..
Épp a Budapest-Malaga repülőjáraton ülök (igen, mostanában ez egyre gyakoribb lesz) és a telefont nyomkodva az jutott eszembe, hogy talán hasznos lehet, ha bemutatok pár olyan app-ot (applikációt, vagy másnéven mobil alkalmazást), amiket mostanában használok, és hasznosnak tartok, akár üzleti célra,…..
  A hőszivattyú tulajdonképpen egy inverz hűtőszekrény, a levegős változat működését nagyjából leírja a következő szakállas Jean-vicc: – Jean, nagyon hideg van. Hány fok van idebenn?– 16 fok, uram.– És odakint?– 5 fok, uram.– Akkor nyissa ki az ablakot, jöjjön be az az 5 fok…..
Most tudatosult bennem úgy igazán, hogy az interjú, mint műfaj mennyire zseniális. Ha körülnézünk nem véletlen, hogy az ismert média figurák közül majdnem mindenki valamilyen “talk show”-val, vagy interjúval kezdte, mint például a Friderikusz Show, vagy Hajdú Péter Frizbije.   Manapság a hang…..
  Manapság divatos kifejezés a “digitális nomád”. Szerintem eddig is volt, régóta létezik, csak korábban távmunkának hívtuk. Kétség kívül, a technikai fejlődés lehetővé tette, hogy egy mobil internet és laptop segítségével bárhonnan dolgozzunk a világban. Ez a fejlődés új szakmákat hozott létre az…..
dallos.zoltan 2017.11.15 07:27:04
@J. McClane: kétség kivül, ezért is írtam hogy nem való mindenkinek, ahhoz is kell önkontroll, hogy dolgozzak távolról, és ahhoz is hogy ne túl sokat :)
  2017 november 13-17 között már tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Fiatal Vállalkozók Hete, a FIVOSZ szervezésében Budapesten és 9 városban. Blaskovics Dáviddal, a FIVOSZ (Fiatal Vállalkozók Szövetsége) alelnökével beszélgettem, hogy miért is éri meg a FIVOSZ tagság, miben tud segíteni a…..
BLOG, VLOG, Beauty vloggerek, Napi vloggerek, üzleti vloggerek, Youtuberek, stb… manapság sokat halljuk ezeket a szavakat, és kell is beszélni róla, mert a vlogolás már nem csak a tizenévesekről és a sminkelős csatornákról szól, hanem a tartalom marketing egyik alap pillérévé vált. Egyre több…..
Szinte órára pontosan 2 hete landoltunk Budapesten a 12 napos San Francisco-i körútról hazafelé jövet… Az Air Berlin szép lassan bezárja a boltot, de szerencsére minket azért még hazahozott. Az elmúlt két hét elég volt ahhoz, hogy rendszerezzük az emlékeket, gondolatokat, videókat, képeket……..
Ki ne vágyna egy világ körüli útra? De pont úgy, mint Willy Fog, 80 nap alatt, földön-vizen-levegőben…   Vicces volt, amikor néhány hete az egyik legismertebb hazai utazós portál összeállított egy 80 napos úti tervet, ahol a repülőjegyek 300.000 Ft alatt megálltak. Mosolyogtam, mert pont előtte…..
    “Dolgozni a pálmafák alatt, kókuszdióval a kézben, a tengert nézve, majd fogni a laptopot, és a következő héten egy másik város nyüzsgő kávézójában rendezkedni be? Tényleg ilyen csillogó a digitális nomádok élete? Nyolcan mesélnek tapasztalataikról. A Ferenciek tere egyik bérpalotájában…..