Regisztráció Blogot indítok
Adatok
burleszk

1 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A teljes szavazati jog megadása balszerencsés esetben ellentéteket szítana anyaországiak és határon túliak között, nem összehozná, hanem szétzilálná az amúgy is széthúzó magyarságot. Mégis szükség volna a határon túliak képviseletére valamilyen formában. (Fotó:…..
  Gyomorforgató, nyugtalanító tragédia. – Már korán reggel szétvetett az ideg, amikor lassan tisztult a kép, hogy nagyjából mi történhetett. Persze a legtöbb súlyos megállapítás és ítélet előtt nem megkerülhető, hogy várjunk bizonyos részletekre. Ám érdemes…..
burleszk 2011.01.17 12:54:02
@Számolj Templár:

Továbbra is az a véleményem : a felnőtt korosztályt terheli a felelősség. És itt elsősorban nem a 19 éves "felnőttekre" gondolok, hanem pl. a törvényhozókra és alkalmazókra. Sokkal szigorúbban büntetném a drogterjesztőket, és emelném a "fiatalkorúak veszélyeztetése" - ért járó büntetési tételeket.
És igen, a gyerekek, és a fiatalok kiszolgáltatottak, vigyázni kel rájuk, és ez a mi felelősségünk. ( én magam 50+ :-))
Ashton bárónő, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, alias külügyminisztere a napokban elég sok rosszat kapott a brit Telegraphtól. Itt például Alex Singleton mond ki felette ítéletet, árulásnak nevezve, amit csinál.…..
burleszk 2011.01.11 12:12:29
A Keatívon olvastam, hogy a Karaván kávémárka idén ünnepli 35. születésnapját, aminek alkalmából 5 év csendkirály után most új kampánnyal jelentkezik a Douwe Egberts. Nem egyszerű dolog ezeket a nagy múlttal rendelkező, de valójában eléggé üres szoci márkákat tartalommal…..
Tisztelt Cím ! Egy biztos munkahelyet hagytam ott komoly referenciával, egy német-magyar vegyesvállalat szakmai kihívásokat támasztó projektvezetői pozíciójáért. A krach már a 3. héten beütött. Mint a logisztikai szakterületért egyetemlegesen felelős vezető, leparancsoltam a…..
burleszk 2010.10.10 21:11:58
@Székelyföldről: Ott a pont! :-))
burleszk 2010.10.10 21:17:56
@O1V1: Jaj, de unom már magyarázni.:-(
A szomszédos országok magyarlakta területeire szervezendő osztálykirándulásokról beszéltünk, nemdebár, az csípte a szemed.
Na, ez nem csak Erdély, hanem természetesen Felvidék, Délvidék, Kárpátalja, sőt ( a te kedvedért) valszeg Burgenland is.
Erdélyt, a székelyeket TE emelted ki, önkényesen. Vagy inkább fordítva: beteges Erdély - gyűlöleted fősodrába próbáltad beilleszteni ezt az osztálykirándulás- ügyet.
Remélem, immár világos.
A Magyarországon élő nemzeti kisebbségek ügye pedig továbbra is egy másik téma.
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..
„Ha a járdára kényszerülök (mert nincs hely az úton, vagy kisgyerekekkel megyek stb.) vendégként viselkedem” - olvasható a Magyar Kerékpárosklub állásfoglalásában, amiben a kerékpárosok járdán közlekedésével foglalkoznak. Ez azt jelenti, hogy ha egy biciklis a…..
Túl sok idő telt el, és amúgy is történelmi szükségszerűség volt a diktatúra, aminek mindenki működtetője volt - az ellenérvek nem állnak meg. Lusztrációra igenis szükség van. (Fotó: MTI archívum) A Jobbik egy lusztrációs alkotmánymódosítás segítségével azt akarja…..
burleszk 2010.08.25 16:01:49
@Devil:
Nem volt kötelező vezető beosztásban ( Kommunista Párt vezetősége, pártállami funkciók, államvédelem)szolgálni a rendszert. Aki ezt megtette, mind önként vállalta, és ezzel igen jelentős előnyökhöz jutott. Utólag persze mindenki "belülről bomlasztott"...

A volt szocialista blokk országaiban mindenütt téma, vagy téma volt a lusztráció. Az NDK esetében kérdőjelek nélkül, rövid úton végre is hajtották, a német újregyesítés környékén. Csehszlovákiában is elfogadtak egy ilyen törvényt , ám a kettészakadás után csak a csehek alkalmazták, a szlovákok nem. A lengyelek és az észtek sem ültek tétlenül ez ügyben. A románok évek óta csócsálják, a tervezet hosszú időre elakadt pl. a kétkamarás rendszerben. A temesvári forradalmár értelmiségi körök által szorgalmazott tervezet felpuhított változatát elfogadták, épp megy a buli az Alkotmánybírósággal.
Szóval nem magyar találmány, pláne nem a Jobbik ötlete ez az egész.
Viszont a 300 vagy 3000 kérdés elég nagy ostobaság. Az említett országokban mindenütt a funkciókat nevesítették a törvényben (pl.KB tag).
A Megasztár az indulás előtt pár nappal csak azzal tudott címlapra kerülni, hogy egy szlovákiai magyar amatőr zenekar mégsem írta alá a Tv2 által kínált szerződését. A Csak van tagjai ugyanis nem akarták, hogy a csatorna producerei mondják meg, hogy milyen hajzselét…..
burleszk 2010.08.19 16:17:45
@szabóZ: nem "büszkeségi kérdés", és a belgás párhuzam mellément. A belga állampolágork állampolgárok közt vannak ugyebár vallonok, flamandok, németek, és egyéb apróságok, ám belga nemzetiségű, na olyan nincs. A szlovák állampolgárok között viszont vannak szlovákok, magyarok, és persze csehek, cigányok, stb. A TÖBBSÉGI nemzet a szlovák, tehát az egyszerű "szlovák" vagy "szlovákiai" jelölés a legeslegtöbb esetben rájuk vonatkozik.
A szlovákiai magyarok sajátos helyzetét talán nem kell elmagyarázni egy magyarországi magyar ójságírónak :-)(bár mostanában erős kételyeim keletkeztek )...így főleg, ha egy magyarországi lapban írnak róluk,elvárható, hogy szlovákiai ( uram bocsá! felvidéki) magyarokként szerepeljenek - márcsak a pontosítás kedvéért is.
Az általad említett "büszkeségi kérdés"- hez még annyit: az elcsatolt területeken élő magyarság - közösségként és egyénenként is - küzdött, küzd a mai napig azért, hogy megőrizhesse nemzeti identitását, anyanyelvét, kultúráját. Amely ugyebár magyar, akárcsak a tiéd, kedves SzabóZ.
Büszkeség? Lehet.De szerintem ennél sokkal több.
Modorosblog Az Egyházellenes 2010.08.17 07:00:00
Az egyházellenes ember maga a racionalista lázadó, aki évezredes béklyókat ráz le magáról, öröknek tűnő dogmákat tesz nevetség tárgyává. Természetesen "Egyház" alatt csakis a Római Katolikus Egyházat és a Vatikánt értjük - ateizmusa és vallástagadása…..
burleszk 2010.08.17 11:09:07
@nattydread88: "Természetesen "Egyház" alatt csakis a Római Katolikus Egyházat és a Vatikánt értjük - ateizmusa és vallástagadása legfeljebb még úgy-ahogy (kisebb mértékben) egyes - főleg történelmi - keresztény felekezetekre terjedhet ki, a többi irányzat kevésbé zavarja. "
Szerintem is nagyon fontos momentum az írásban. Kár, hogy ezt a szálat hagyja szabadon himbálózni a szerző, érdemes lett volna bővebben kifejteni. Hiszen annyira , de annyira jellemző kicsiny hazánk, azon belül is a székesfőváros "értelmiségi" rétegére...Pl. fel lehetne sorolni, hogy mely egyházakat/ vallásokat nem illik szidni, és melyeket kötelező. :-)
burleszk 2010.08.17 12:22:28
@El Topo (Sgt. Elias): Hawking zseniálisan ért ahhoz (is), hogyan hívja fel a figyelmet mondanivalójára. Feldob egy könnyen érthető, leginkább science fiction elméletet - ezúttal a "kirajzást". De az előadás lényege az volt, hogy figyelmeztessen a veszélyre: az emberiség akár egyetlen évszázadon belül képes botor módon elpuszítani önmagát és az életadó bolygót.
"Gyere, gyere szeress, úgy kívánlak!A karodat tárd ki, a szíved nem kell nekem!Ötletem van, adjunk a lájkolásnak,Szerezhetnél sok szavazót nekem!"Szanyi kapitány új fegyvert adott az aktivisták kezébe tegnap. A lájkoló, tiszta vörös kéz igazi nehéztüzérségként fog…..
burleszk 2010.08.17 09:53:52
@egerészölyv: Leginkább a "mindent megpróbál"-hoz illesztettem néhány jellemző példát.
Akkor írd le még egyszer, kérlek, hogy mindez "becsülendő"...:-)
burleszk 2010.08.17 09:57:23
@egerészölyv: Nem annyira tündérmese...pontosabban ha Magyarországon az "oldalak" nem védenék olyan ostobán a saját akol lakóit, egy ilyen esetben nyilvánosan ( sajtóban, közbeszédben), egyhangúlag küldték el volna Szanyi kapitányt a megfelelő helyre.
burleszk 2010.08.17 10:01:01
@egerészölyv: A harci kedv...? no az igen! :-)
Ám az agyatlan, vagy épp tisztességtelen eszközöket valahogy nem tudom "lájkolni"...:-(
Biztosan hallottál róla Kölcsey Ferenc  sírhelye környékén is csónak alakúak a sírjelek. Hiszen a kereszténység olyan, mint a ruszki kommunizmus, idegen a magyarságtól. (Valláskritika Virtuson is olvasható) Mifelénk a szatmári vidéken gyerekkoromban nem nagyon volt divat a  világuralomra törő…..
A Kispál és a Borz búcsúkoncertje nem véletlenül mozgatja meg a közvéleményt: aki szereti, aki nem, elismeri, hogy egy kultikus zenekar búcsúzik, amely nagy hatással volt a magyar könnyűzene több, mint másfél évtizedére. Volt olyan ismert, mint az Illés vagy az Omega, tinilányok…..
function PlaySound(url) { document.getElementById('spanDyn').innerHTML=""; } Van néhány szó az angolban, melyek kiejtéséből az idők során elveszett a /t/ hang, de írásban a mai napig megjelenik bennük. Néhány évszázaddal ezelőttig általános volt a /t/ ejtése a címben…..
burleszk 2010.08.08 21:57:44
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
burleszk 2010.06.13 21:53:01
"az erdélyiek (=/= székely) is egyre növekvő arányban szavaznak többségi pártokra, nyilván elsősorban a liberálisokra. "
Nem is értem. Kedves TWÁ, ez egy oltári nagy baromság, és nem igaz.
Aztán: megdícsérni az ügyübügyi szlovákokat, amiért Meciarék a küszöb alá csúsztak...hmmm...no és a Slota-féle SNS? Ficóék 35 százaléka? Vagy tán ez utóbbi formáció nem nevezhető nyíltan nacionalistának/ magyarellenesnek? Még az elmúlt esztendők dicső hazai külpolitiájával is ugyebár... Szóval 40+ százalék a nacionalistáknak, valóban irigylésre méltó.
Na ilyen az, amikor vkinek minden csak újabb ürügy arra, hogy lehessen egy jót orbánviktorozni :-) De ezen kívül a témához halványlila lövése nincs.
( Emlékszem jól, amikor Romániában első ízben indult külön az RMDSz, illetve Tőkés László az EU - választáson, idehaza mindenki jajveszékelve kárörvendett, előre. Oszt amikor mind bejutottak , Tőkés is, RMDSZ is, iszonyú zavarban voltak a hazai "elemzők", hirtelen nem volt kit szidni idehaza. Így jár, aki mindig elfelejti, hogy a határon túli magyarok döntéseit NEM Magyarországon hozzák meg).
Felvidéken is leginkább a Bugár - Csáky torzsalkodás, a két vonal közötti viszály áll a mostani eredmény hátterében. (És nem, nem "Orbánviktor" , nem is az új budapesti kormány egyetlen döntés
szította a vitát, amely a Híd korábi kiválását okozta.) Az MKP belső konfliktusait hosszasan lehetne boncolgatni, de ez az ő ügyük, kedves TWÁ, hidd el.
Amúgy téves az a megállapítás is, hogy "úgy néz ki, a szlovákiai magyaroknak nem annyira fontos a pőre etnikumuk, mint azt mi itt szeretjük hinni.". Qurvára fontos nekik, kedves TWÁ, jobban, mint ahogyan azt a magadfajta elképzelni tudná. És így van ez Erdélyben is, Délvidéken is, Kárpátalján is. Azért léteznek még, azért beszélynek, írnak, olvasnak, álmodnak még mindig magyarul. Ha nem így volna, már rég felzabálta volna őket a többség. Csakhogy nekik a nemzettudat, a nemzeti identitás természetes, mint a levegő.
Na EZT lehetne pl. eltanulni a felvidékiektől akár.
Múlt vasárnap Jano látoptt Debrecenben egy csúnya balesetet, ami a leírás alapján érthetetlen, hogy egyáltalán miért következett be. Sajnos sok ilyet látok, a napokban majdnem ugyanezt produkálta az Üllői úton is Pesten egy kopasz twingos, aki cikázott, előzgetett index nélkül…..
   Bár a második, forradalmi Orbán kormány még csak tegnap alakult, maga a kormányalakítás előtti parlamenti munka is komolyan értékelhető és sok mindent elmond a következő 4 év kormányzati hozzáállásáról, a két harmaddal vissza illetve vissza nem éléshez való…..
burleszk 2010.05.31 10:42:56
@ODIV: Akinek választójoga van és nem él vele, annak kuss. Tetszik, vagy nem tetszik, az eredményeket a választáson leadott voksok alapján szokták kiszámolni.( Amúgy honnan is tudnánk, kire voksolt volna az, aki messze elkerülte a szavazófülkéket?)
Akinek fontos az, hogy ki fog kormányozni, az él választójogával. A bizonyos körökben szinte divattá lett fanyalgós, ál - értelmiségi "nincskirevoksolni" magatartás pedig jelenti, hogy a delikvens a többiekre bízza a döntést.
(ja, és ne 10 millióval tessenek számolni, a kiskorúaknak, gondonkság alá helyezetteknek, elmebetegeknek, és az elítéltek egy részének nincs szavazati joga.)
A kettős állampolgárság ügyéről kevesen tudnak, akarnak racionálisan gondolkodni (amikor 2004-ben vitatkoztam egy amúgy értelmes barátommal, elismerte az összes ellenérvemet igaznak, a vége mégis az lett, hogy de attól még meg kell szavazni, mert csak). Ennek ismeretében most…..
burleszk 2010.05.26 21:33:41
@kamarti: Én is beszéltem ma felvidéki magyar ismerősömmel. Pozsonyban él, és azt mondja, örül a törvénynek. Ő maga ugyan nem fog élni a lehetőséggel, mégis nagyon fontosnak tartja, hogy a magyar állam végre megtette ezt a fontos lépést a nemzeti összetartozás irányába. Nem határrevíziót akarunk, hanem erős egészséges nemzetet- ezt mondta.
Az pedig nevetséges, ostoba politika volna, ha a magyar kormány és parlament a szlovákiai választási kampány jegyében és az ottani nacionalista pártok elvárásai szerint hozna törvényeket.
burleszk 2010.05.26 22:12:04
@kamarti: Nem lehetett volna.
Mármint egyezkedni a szlovákokkal. Az euro bevezetése óta ( és a nemzetközi helyzet miatt is) egyre súlyosabb gazdasági gondokkal küzdenek, ilyenkor szokás elővenni a magyarellenes szlogeneket. Így is, úgy is, mindenképpen. NEKIK kell az ellenségkép nem Orbánnak.
Amúgy a békés, "szolgálatkész" magyar kormányok idején ( elmúlt 8 év) hoztak olyan magyarellenes törvényeket, mint a nyelvtörvény, írták át a szlovákiai magyar nyelvű tankönyveket, stb. Nem egyeztettek előre, naná, hogy nem.
Akkor - kérdem én - Magyarországnak miért kellene alázatosan kuncsorognia egy olyan törvény kapcsán, amely nemcsak a szlovákiai magyarokat érinti?
Amúgy, ha valakinek nem tűnt volna fel: sem a románok, sem a szerbek, sem az ukránok nem pampognak. Nekik is (románok és szerbek) van ehhez hasonló törvényük.
Több „Molotov-koktélt” dobtak ma hajnalban egy romák lakta házra Hatvanban. A rendőrség azt is vizsgálja, hogy van-e etnikai szál a történtekben. - írja a HEOL. Szerintem az is baj, hogyha egy embernek is eszébe juthat egy országban egy ilyen hír hallatán az, hogy ez…..