Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kizlinger Mónika

22 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gastroshock Orgonaszörp 2018.04.24 13:39:06
Itt a tavasz, már-már elég nyárias. A kertek első hercegnői a nárciszok és a tulipánok ledobták lassan szirmaikat, és az első igazi illatbomba megérkezett, nálunk tipikusan anyák napi virágnak hívtuk, szóval itt vannak az orgonák. Sokan nem is hallottak még róla, hogy az orgonából is kiváló szörp…..
A húsvéti asztal elmaradhatatlan része a fonott kalács. Tekintettel arra, hogy nálunk csak én ragaszkodtam igazán hozzá, igy gondoltam keresek valami hozzá hasonlót, ami mindenki ízlését kielégítheti. Igy akadtam ezekre a csodás zsemlékre, melyek se nem sósak, se nem túl édesek, mégis méltó…..
  Ez egy roppant egyszerű, és igencsak finom nassolni való. Többszöri elkészítést követően alakult ki a számunkra leginkább tetsző recept. Én most a mi változatunkat írom le nektek. Ha csak felnőttek esznek belőle akkor lehet alkoholosan is keszíteni, ha gyerekek is kapnak belőle, akkor…..
Kizlinger Mónika 2018.03.25 20:38:43
Ez egy igazán ízletes és gyorsan otthon is elkészíthető sós keksz. Annyira finom, hogy nálunk mát duplázott mennyiseg készül belőle, mert rögtön elfogyna. Ide most az egyszeri mennyiséget írom le, ez is kb 50 db lesz,.   Hozzávalók 25 dkg liszt 15 dkg reszelt sajt, fele-fele arányban cheddar és…..
A bárány egy igazán ízletes hús, számos nemzet konyhájában jelen van. Kishazánkban eléggé elfeledett, pedig remek ételek készíthetők belőle, akár egzotikus ízere vágyok számára is, de hétköznapi, könnyedebb ízek kedvelői is számos receptet találhatnak hozzá. Hoztam én is egy remek példát erre,…..
Gastroshock Bloody mary szarvascomb 2018.02.19 05:28:33
Ezt a receptet először marhával csináltam,mennyei volt, istenien omlós. A lényeg a lassan hosszan sütés. Gondoltam, hogy most kilepek kicsit a megszokott szarvaspörkölt, fokhagymás szarvassült hagyományos komfortzónájából es valami mást készítek a húsból. Így esett a választásom erre a…..
Gastroshock Brokkolifasírt 2018.02.13 17:58:24
Húshagyó keddre tekintettel, igaz ezen a napon még pont szabadna húst enni, utolsó farsangi napon, a böjt kezdete előtt, de egy kis könnyedebb finomság, a téli nehéz ételek után nekünk is jól esik, így egy húsmentes étel került ma az asztalra. Nem mellesleg igen nagy kedvencünk, nincs az a…..
Ezt a tésztát nagyon szeretjük, egyszerű, gyors és igazán könnyű, gyomorkímélő. Mikor kicsit nehezebb ételek kerülnek egymást követően az asztalra vacsorára, akkor mindig ezt szoktuk enni egy kis fellélegzésként a pocakunknak. Szélesmetélttel, spagettivel, makarónival a legjobb szerintem. Mi…..
  Ez az az étel, amit senkinek sem kell különösen körülírni. Általában köretként szokták fogyasztani. Mi is leginkább köretként esszük, de megállja a helyét egy könnyedebb főétkezésnek is.   Hozzávalók 30 dkg kukoricadara 30-40 dkg juhtúró 10 dkg szalonna 1 l víz 1 kávéskanál só zsír A vizet a…..
Gastroshock Ír szódás kenyér 2018.01.23 17:09:48
  Ez a kenyér volt életem első kenyeret, melyet megsütöttem. Igazság szerint az abszolút sikerélmény érdekében választottam, tekintettel arra, hogy ez a kenyér szinte elronthatatlan, bár az egy picit meglepett elsőre, hogy mennyire ragacsos. Így én is jó szívvel ajánlom a kezdő kenyérsütőknek, de…..
  Ez is egy olyan finomság, mellyel már régíta szemeztem, de az elkészítését húztam halasztottam, valamiért túlmisztifikáltam, de most már bizton állíthatom , hogy roppant egyszerű és es legalább olyan finom is . Mivel ez egy zsidó sütemény, így gondoltam a közel-keleti ízvilágot idézve datolyás…..
  Én személy szerint imádom ezt a levest. Ez indított el azon az úton, melyen a sütőtököt megkedveltem. Egy kedves barátnőm ismertette meg velem ezt a levest, bár ő roppant módon megszórta csilivel, de így is rettentően elnyerte tetszésem. Saját magam már lényegesen kevesebbet teszek bele és egy…..
Gastroshock Mazsolás zsemle 2018.01.13 12:55:29
Most már jóideje mindennapi kenyerünket és péksüteményeinket otthon készítem. Így egyrészt nincsenek tele adalékanyaggal, másrészt variálhatóm az ízesítést is. Harmadrészt pedig tényleg sokkal finomabb és tartósabb az otthon készült péksüti és kenyér. Kovászom sajnos még nincsen, többször…..
Gastroshock Vajas csirke curry 2018.01.13 12:12:19
Egy újabb utazásra indulunk a nemzetközi ízek világára. Most Ázsia felé vesszük az irányt, egészen Indiáig megyünk. India messze földön híres a curryról, a kifejezetten fűszeres és a nagyon csípős ételekről. Szinte mindenbe tesznek csilit, ráadásul nagyon sok csilit. Alapvetően nem szeretjük a…..
Ez a recept tökéletes példája a kísérletező kedvemnek. Vágytam valamire ami kicsit édeskés, kicsit sós, és legyen benne valami, ami picit megbolondítja, de legyen egyszerű és könnyű is. Kiindulási alap a gomba volt, mert ez ott hevert a konyhapulton. Nekiláttam sürögni-forogni a konyhában, párszor…..
 Amikor igazán ropogósra sült bőrös húsra vágyunk, akkor mindig ezt az ételt készítem el. Nehéz megállni, hogy ne együk le róla azonnal az össze bőrt. Nem készül egy pick-pack, de a végeredmény minden esetben egy zseniálisan finom étek lesz. Hozzávalók csülök 2 fej hagyma 4-5 gerezd…..
Az úgy adódott, hogy sikerült nagyon friss bárányhúst beszereznünk. Már jó ideje szemezgettem a különböző bárányhúsos finomságokkal, gyűjtögettem a ötleteket, már csak a hús hiányzott hozzá. Végül - többek között - egy szép darab csont nélküli karajt sikerült beszerezni. Már semmi akadálya sem volt…..
Gastroshock Szerecsendió 2018.01.02 12:38:14
  A szerecsendió is azon fűszerek táborát erősíti, melyekért hajdan a gyarmatosítók háborúkat vívtak. Ugyanolyan értékes volt, mint a bors, afrodiziákumként és a pestis ellenszereként is emlegették. Ma már elterjedt fűszer, rengeteg étel és desszert alap ízesítője, melyet csak az tesz izgalmassá,…..
Tavasszal ültettünk spenótot, kíváncsiságból, mennyire szereti a kertünkben található földet. Nagyon szerette, rengeteg spenótunk lett, hirtelen, és gyorsan. Így sorra kerültek spenótos ételek az asztalunkra, ez is egy ilyen finomság. Remek példa egy gyorsan elkészíthető, könnyű, de mégis picit…..
Ez a recept úgy keletkezett, hogy annyira szépek a kifacsart narancsok héjai, ezzel kezdeni kellene valamit. Kandírozni nem akartam a héjakat, ennél magasztosabb végeredményt képzeltem. Így nekiláttam a netet böngészni, mit is lehetne kezdeni vele. A narancsos krém mellett döntöttem, amiből sajtkrém…..
Gastroshock 2018.01.02 09:08:39
Szenvedélyesen szeretek főzni, és most már sütni is. Bevallom a sütés csak pár éve került a kedvenc konyhai elfoglaltságaim közé. A fűszerek megszállottja vagyok, erre ékes bizonyíték a felhalmozott fűszerkészletem, melyet pár porcon kallódó csomag kivételével rendszeresen használok is. - közel 80…..
Újév napján a hagyományokat követve lencsét ettünk mi is. Azonban a hagyományoktól eltérően egzotikus ízekbe bugyoláltuk ezt a hüvelyest. Azért választottam ezt az ételt, mert lencse igazából nem nagy barátunk, csak ilyenkor szoktuk enni, de gondoltam, ha más ízvilágban kipróbáljuk, hátha…..