Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GK Vanda

13 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyolcvanas évek gyermekeként a teával először rendkívüli módon higított, cukrozott, és citromozott verzióban találkoztam. Otthon viszonylag kevés teát ittunk - leginkább influenza szezonban -, azt is a roppant szofisztikált, lila dobozos Sir Morton, később szintet lépve Lipton Earl Grey…..
GK Vanda 2020.01.23 06:50:18
Az év elcsípett dialógusa:Nő: képzeld! Annyira jóóó volt most veled...         Majdnem volt egy hüvelyi orgazmusom is...Férfi: nekem majdnem kettő is... ..
Ha létezik kéz- és körömkímélő mosogatószer, akkor miért nem olyan mindegyik ALAPBÓL?!  ..
Vészesen közeledik az országgyűlési választás időpontja, mindenki döntési lázban ég, így gondoltam, hogy beszélgetésre hívok néhány XI. kerületi önkormányzati képviselőt és országgyűlési képviselő jelöltet, hogy mi az álláspontjuk a szentimrevárosi lakók kedélyét erősen felborzoló Buda Gardens…..
Ha századszor olvasom, sem értem, hogy miért felmentés a fidesz tolvajlására, hogy előtte a szocik is loptak?! Agyrém ez a "logika".  Ne lopjon és kész!  Ha egy cég vezetéséről kiderül, hogy sikkaszt, akkor jellemzően kialakul egy egészséges lincshangulat a dolgozókban, mert ők meg évek óta nem…..
Lehet megártott a túl sok fronthatás, ami az elmúlt hetekben ért, de valamilyen mazoista indíttatástól vezérelve, elszántan próbálok konstruktív vitába keveredni fidesz szavazókkal. Szeretném megérteni őket. Van egy ilyen becsípődésem. Is.És bármennyire is igyekszem, egész egyszerűen nem jön össze.…..
Ez most kissé hisztiposzt lesz, de az elmúlt 2 nap eseményei által ismét kiakadtam. Mikor a gyerkőc még kicsi volt és magamon hordoztam, meglehetősen sokszor előfordult, hogy a rajtam alvó gyermek védtelen kis tappancsát meg akarták fogdosni, csikizni. Sajnos nem mindig voltam elég gyors. És mikor…..
Előre szólok, ez most hosszú lesz. Nagyon régóta feszít ez a téma. Egészen pontosan azóta, hogy a fiam megszületett. Pedig készültem rá. Igyekeztem olyan kórházat találni, ami anya- és bababarát(nak mondott). Olyan orvost és szülésznőt találni, akik támogatják a természetes, háborítatlan szülést.…..
A minap olvastam azt a cikket, amiben azt fejtegetik, hogy hibásnak bizonyult a feltételezés, miszerint a cannabis használata eltunyulást eredményezne szexuális tekintetben, hovatovább azon halandók, akik néha-néha betekernek egy spanglit, aktívabb szexuális életet élnek, mint füvet kerülő…..
GK Vanda 2017.11.15 16:12:00
@tomfree: Egyrészt ezt nem vehetjük reprezentatív mintavételen alapuló statisztikának, másrészt a pia miért legális, mikor bizonyítottan több ember egészségét vagy életét tette tönkre, mint bármely más kábítószer. Ja nem! A dohány is legális.
GK Vanda 2017.11.15 16:15:27
@Pong: Te megpróbáltad! Le a kalappal! És köszönöm! :)
GK Vanda 2017.11.27 16:27:30
@tomfree: Az, hogy mi legális vagy illegális, az legtöbbször nem a szervezetre gyakorolt hatása miatt van, hanem gazdasági szempontok motiválják. Lásd kitűnő példa most erre az USA.

Egyúttal nem árt tisztázni, hogy mit is nevezünk drognak.
kef.szarvas.hu/tudnivalok/12-a-drogok-fajtai-hatasai-es-veszelyei.html

A marihuána tudományosan bizonyítottan nem károsabb - sőt - az alkoholnál és már rég elvetett, elavult elmélet, hogy kapudrog. Vagy kb. annyira az, mint a hey-ho körtelé kapuitala a körtepálinkának.
Tudom, tudom, ez csak nettó puffogás. Viszont hétfő van. Ez a klasszikus puffogós nap.Én szeretem a közösségi médiát, használok is intenzíven néhány felületet ebben a témában. A címadó mondat rendszerint a facebook csoportokban olvasott kérdések láttán fogalmazódik meg bennem, úgy naponta…..
Miért van az, hogy az emberek tetemes százaléka képtelen elfogadni a visszautasítást? Mármint az élet legegyszerűbb, elméletileg súlytalan területein is. Mint mondjuk egy bulin, ahol megkínálnak valamivel és te azt te nem átallod visszautasítani. Az esetek zömében itt elindul az unszolás. Mint az…..
GK Vanda 2017.11.14 12:34:03
@Duplaxiii:
Vagy mi lenne, ha megtanulnánk elfogadni a NEM-et? :)
Köszönöm a kioktatást, tudom kezelni a helyzetet. Kénytelen vagyok, mert ebben élek. De ettől még bosszanthat.
Ha a nő a NEM után balhézik, az legyen az ő baja. Majd megtanulja, hogy ha IGEN, akkor azt mondja.
Ha a kuncsaft NEM kérte és megbánja, az is legyen az ő baja.
A mekiben és bárhol igen, bátran lehet NEM-et mondani és ők is elfogadják. Nem unszolnak, megkérdezik.
Továbbra is a tukmálásról beszélek, mikor semmi sem elég meggyőző, továbbra is folytatódik a "nademégisakedvemért".

A példáid java (nem kereskedelmi) továbbra is a felnőttségről szólnak és a hozzájuk kapcsolód hatalmi játszmákról. Azaz, hogy kinek lesz igaza végül.
GK Vanda 2017.11.14 13:14:59
@selek: Huhh. Először is legyen így, ámen. Viszont, mint nem oly régen még aktívan politizáló azt mondom, hogy én egészen más alapra helyezném a kormányzást, az ország irányítását.
Még egy-két láblógatás a zománcozott felületen és meg is írom. :)

Egyébiránt én már annak is örülnék, ha a választók hajlandóak lennének tájékozódni, pártprogramokat olvasni és egyben értelmezni is. Vagy már annak is, ha birtokában lennének az értő olvasás és felelős döntés képességének.
GK Vanda 2017.11.14 13:23:48
@Emil Cziljak:
Köszönöm! :)
Epifánikus fürdőszoba Tej 2017.11.06 14:03:03
Korábban is futottam már néhány kört ekörül a téma körül gondolatban, de nyilván akkor váltott át élesbe, mikor magam is anya lettem.  Egyrészt, világ életemben utáltam a tejet. Mármint csak úgy magában, bögrében. Mondjuk reggeli mellé. Nem ritkán ki is öntöttem, mikor a nagyi épp nem figyelt.…..
Az elmúlt napon annyi mindenen pörgött az agyam - a magyar közélet kifogyhatatlan táplálék -, hogy végül semmit nem írtam le belőle. Még. A bőség zavarában nem tudok választani, hogy a mindenszenteki migránslátók, a magyar szülészeti gyakorlat általános helyzete, a speciális magyar néplélek…..
A minap, kád szélén pecázás közben azon filóztam, hogy miért várjuk el mi nők, hogy a férfiak érzékenyek, megértőek, lelkük mélyét őszintén feltáróak legyenek, mikor egészen kicsi koruktól kezdve arra nevelik - tisztelet a kivételnek - őket, hogy: - katona dolog- a kisfiúk nem sírnak- ne legyél már…..