Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sven22.

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött a hattyúdal ideje. Vége a műsornak és ezzel együtt az én írói karrieremnek is. Én is addig voltam érdekes, míg zajlott a verseny, ezek után bármit is írnék, nem nagyon olvasná senki, s ez teljesen jogos is, hisz én kérem-szépen csak egy bűvész vagyok, ki a témát…..
Sven22. 2008.05.20 10:09:37
Kedves mindenki!

Mosolyogva olvasom itt az utolsó adás kapcsán megfogalmazott hozzászólásokat. Csupa negatívum, csupa zrikálás.

Mivel én a másik oldalon állok, ezért nem is foglak titeket többet idegesíteni. Most, utoljára még megírom a véleményemet, aztán ahogy Nyegleó pajtás mondaná … balra el.

Szóval … vessetek meg kérlek, de nekem ez az utolsó adás is tetszett. :)

De szerintem menjünk sorban, úgy lesz a legjobb.

- Uri Geller: Geller ezúttal is hozta a formáját. Néha túlerőltette a vicceit és néha túl csöpögősre vált a stílusa, de összességben aranyos volt most is. Lehet élcelődni rajta, meg beképzeltnek, önzőnek tartani, de azért az, hogy a tök jól sikerült Bagi-Nacsa paródiát is mosolyogva fogadta és Nacsáékat is, arra vall, hogy Geller egy jó fej csávó. Nekem bejön a pali, nem hinném, hogy létezik ma Magyarországon olyan bűvész, illuzinonista, mentalista, stb., akit többen néznének meg a tévében, mint őt. Ergo: fikázhatja őt itt folyamatosan 15-20 ember, azért néhány százezerrel többen vannak hozzájuk képest azok, akik kedvelik Gellert és a stílusát.

- vendégek: Nórika elfogadható volt (no azért sok fantáziába nem került kitalálni, hogy ha 2 személyes tárgyat hozott, az nyilván a 2 imádott gyerekéhez kapcsolható – és hát egy lakatot bezárni sem lenne feltétlenül túl bonyolult feladat egy barna nőnek), Besenyei Péter jó fej volt, Beácska meg önmagát minősítette („az arcomból élek, ha valami történik vele, akkor az életem végéig nem tudok mit csinálni” – na, akkor azt kívánom Beácska, hogy egy elektromos fűnyíró menjen át a picike arcocskádon, miközben fekszel a nyári zápor áztatta vizes füvön).

- Somogyi Zoli: jó volt (pár ügyes poén, jó megjelenés), szerintem az adások során rajta nem múlhatott az adás sikere

- Christian Panthera: a produkciója erősen hasonlított a „vakon vezetjük a piros kicsi kocsit Garamvölgyi mellett” előadására. Nekem tetszett a műsora. Olvastam itt, hogy páran biztosra veszik, hogy a pénzérmén át látott, nem volt igazából eltakarva. Ezt nem hiszem, biztos vagyok benne, hogy nem láthatott semmit. Előzőleg a vendégekkel kipróbáltatta a pénzérmét, utána fekete szalaggal kötte át … nem látott ő semmit. De még ha látott volna valamit, akkor sem lett volna kis mutatvány egy pallón egyensúlyozva végigmenni. Nekem még ital nélkül sem biztos, hogy menne. Én az adások során elhittem a képességeit és ez nem is változott. Kijelentem, hogy szerintem ő természetfeletti képességekkel rendelkezik, képes kihozni olyan energiákat és képességeket magából, amelyet a legtöbb ember nem. Az ez ellen szóló véleményeket a megszokott összeesküvés elméletek közé sorolom … ha Christian némi túlzással 5-ös erősségű földrengést idézne elő élőben, akkor nyilván az lenne a válasz, hogy a TV2 beépített emberei kis, piros sapkás manókkal együtt TNT-ket robbantgatnak a főváros alatti bunkerekben. A végén nagyon csalódott orcája volt Pantherának … őszintének tűnt, nem tudta, hogy nem ő fog nyerni … de legalább végre megigazíttathatja végre a frizuráját és belőhet újra egy normálisabb fazont.

- Lui: ő volt az a műsor során, aki a show-t részesített előnyben. Minden adása során ki lehetett találni a trükkjei nagy részét, ez most sem volt másként. Azért némileg nehezíthette volna Beácska a dolgot azzal, hogy nem jajong folyton és nem fo.sa össze magát Luitól, de nyilván pont ezért hívták őt a tévébe, mert tudták, hogy ez a dinnye parádé egy neki való szerep. Luitól többet vártam volna a döntőben, ahogy haladt előre a Kiválasztott műsora, úgy lettek egyre kevésbé szórakoztatóak az előadásai.

- Danny Blue: jó, retorikában nem egy Platón és az izgulási ingerküszöbe is a többiek alatt volt, de ez még önmagában nem baj. Szegénynek mindig közbe jöttek váratlan dolgok (bedöglő DVD, TUTO lakatot nem ismerő Szekeres Nóra, csúszások a hajógyárnál), tehát már csak emiatt is vált az egyik kedvencemmé. A produkciója jó volt és számomra hiteles. Látom, sokan kritizálták már a robbantós trükkjét, ezzel kapcsolatban csak pár megjegyzés:
1. Szekeres Nóra egy 4 jegyű számot gondolt ki, amelyet csak ő tudhatott. Kb. 15 mp-vel a vége előtt kezdte el mondani Danny a számot és sikerült kitalálnia, hogy Nóra mit gondolt ki. Akár kinyílt a lakat az utolsó szám nélkül, akár nem (mert én ezt nem láttam, de mintha a volt kolumbiai középcsatár látta volna), akkor is az eleje tutira stimmelt, és ezt Nórán kívül más nem tudhatta, ha ügyes volt. A robbantás a Time lejárta után robbant, tehát ha ott maradnak Dannyék, akkor csúnyán megégethették volna magukat. A tűzoltó nem véletlenül oltotta ott tüzet, mert ez nem volt kis robbanás és azért egy gyárban nem túl jó, ha szikrát kap valami.

2. Ügyes húzás volt, hogy benyomta magát a műsor elejére, közepére és végére is.

3. Kitalálta, hogy mit rejtett el Nórika a dobozba. Ezt sem tudhatta előre, tehát nekem ez is meggyőző volt.


Összegezve: Danny Blue szerintem megérdemelten nyerte meg az adást. Nem gondolom, hogy csalás történt, egyszerűen csak a kiscsajoknál ő jön be a legjobban a kisfiús arcú mentalista szerepében. Szigorú szabályok vonatkoznak a szavazatok regisztrálására, ezek megsértése esetén sok milliós büntetés jöhet illetve - ami a lényeg -hatalmas erkölcsi veszteség. Ezt nem kockáztatták volna meg, elhihetitek.
Azt sem gondolom, hogy mindenkinek előre megmondták, hogy mit kell előadnia, ezt Breiner Tamás már cáfolta itt. Lehet, hogy szerződése szerint nem is mondhat mást, de ha nem lenne igaz, amit mond, akkor meg csendben maradt volna.
A TV2 legtöbb műsora szar, de ez nem jelenti azt, hogy az RTL jobb lenne. Egyszerűen csak profibb módon tudják, selyempapírba csomagolva és öltönyös eladók segítségével eladni a szart. A TV2 meg csak szimpla zsírpapírba csomagolja és otthonkás nénik árulják. De attól még a tartalom ugyanaz. És ezt nem Geller műsorára értem, mert ez nékem beza tetszett.

Aki meg nyilaskeresztes mellényt hord, azt nyomban dobni kell a dutyiba!


Végül pedig egy összegző szubjektív vélemény tőlem: A fikázás helyett tessék, próbáljatok olyan sikereket elérni, mint Uri Geller! Tessék érdekes bemutatókat előadni, 8 héten át kitölteni valamilyen show-val egy 1,5 órás műsoridőt és elérni azt, hogy titeket legalább annyian nézzenek, mint Uri Gellert.

És végül fogadjátok el: csak azért, mert ezen a blogon mindig csak fikázzátok, még nem jelenti azt, hogy az emberek többsége a ti véleményeteket osztja. Nyilván egy ateista blogra sem azok mennek fel és nem azok írogatnak, akik hívő buddhisták, vagy éppen a fácánvadászok blogjára sem az állatvédők fognak naponta feljárkálni. Én mazochista vagyok, ezért tettem veletek kivételt. Ne vegyétek ezt sértésnek, egyszerűen csak elítélem, hogy egy bűvésztársatok (mert ti annak tekintitek Gellert) szakmai képességeit kritizáljátok úgy, hogy közben fel vagytok háborodva, ha egy általatok kedvelt bűvész képességeit kritizálják mások.

Minden bűvész egyenlő eséllyel indul. A felemelkedéshez azután kell tehetség, ambíció, némi szerencse, némi pénz (néha nem is kevés) és kitartás. Uri Gellerben mindez megvan, amit nem lehet kétségbe vonni.
Sokkal többen kedvelik őt ebben az országban, mint amennyien nem szeretik. Akik meg nem szeretik őt vagy a műsorait, azok ne nézzék. Nem muszáj megnézni egy leszbipornót sem, ha az ember nem szereti a leszbikus szerelmet és egy parlamenti közvetítést sem kell követni hetente csak azért, hogy utána napokon át arról írogasson, hogy ez az egész mennyire szar.

Ennyit az én véleményemről. Amely éppen annyit ér, mint a tiétek. Se többet, se kevesebbet. Én vagyok a másik oldal … illetve én voltam. Mostantól meghagyom az oldalt nektek, ígérem, hogy többé nem fogok idetévedni. Ha reagálni akartok az írásomra, akkor tegyétek meg nyugodtan, én már nem fogom azt elolvasni.

Na, minden jót!

Sven22

Ui: Végső soron minden bűvész csaló.