Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iota draconis

2 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A változások éve   Mint azt a cím is sejtetni engedi – 2020 a változások éve. A múlt évben a pandémia okán nyolc hónapra beragadtam a Fabiolára és csak nyár derekán sikerült hazavergődnöm.  10 év után a tulajdonos úgy döntött, hogy eladja a Fabiólát, az én állandó munkahelyemet és második…..
iota draconis 2021.02.22 18:05:13
A sorozat első részében megismerkedhettünk a gőzturbinás mozdonyokkal, illetve a hajtás alkalmazásának svájci, olaszországi és németországi történetével. Ebben a részben újabb országok gőzturbinás mozdonyait ismerhetitek meg. Viszonylagos siker: Anglia A…..
Tekintettel az Iowás sorozat meglehetősen jó visszhangjára (meg hát úgy is még lendületben van az ember ilyenkor…), következzék egy amolyan bonus track, amelyben a meg nem valósult utolsó csatahajókról, közülük pedig elsősorban a Montana osztályról lesz szó, valamint lehetséges ellenlábasáról, az…..
HamPLÓ C64 zene kerestetett... 2019.04.06 16:23:02
Annak idején C64-en találkoztam egy cracktro-gyűjteménnyel, aminek a zenéi annyira tetszettek, hogy átvettem őket kazettára. Az egyes részeket az évek során sikerült azonosítanom (Deflektor, Masters of the Universe, meg még egy pár, ami most nem jut eszembe), egyetlen kivétellel. Most véletlenül…..
  Mint a sorozat korábbi részeiből talán már megállapítható, fiatalságom egyik ikonja, akit annak idején valódi tengerészeti szakembernek hittem, valójában nagyon sok zöldséget összeirkált a könyveiben. Nehéz lenne megmondani, melyik a legnagyobb blődsége, de a következő idézet biztosan dobogós…..
A fizetési borítékkal legutóbb kaptunk egy kétoldalas papírt is.Röviden arról szólt, milyen biztonsági/viselkedés szabályokat kell betartani a cégnél.Konkrétan: a dolgozók kötelesek ételüket-italukat a cafetériában lévő polcokon és hűtőkben tárolni és elfogyasztani.…..
Háttérinfók mindenkinek, aki okosabb szeretne lenni, mint egy ötödikes, mint az internetes hozzászólók 90 százaléka. (Előrebocsátom: ez nem túl nehéz feladat.) [Az előzmény, amelyről már mindenki tud: tegnap délelőtt a Germanwings német fapados légitársaság…..
A vadon szava Blogunkról 2015.03.03 19:18:25
„Az emberi lénynek ki kell tudnia cserélni egy pelenkát, megtervezni egy inváziót, levágni egy disznót, kormányozni egy vitorlást, felhúzni egy épületet, írni egy szonettet, rendezni egy számlát, vigasztalást nyújtani a haldoklónak, utasításokat elfogadni vagy kiadni, együttműködni, vagy egyedül…..
Hetven évvel ezelőtt, 1942. december 1-én az amerikai 90. bombázó csoport repülői támadásra indultak az ausztráliai Iron Range-ből. Köztük volt a Little Eva nevű B-24-es nehézbombázó is, melynek ez volt az első éles bevetése. A gép tíztagú legénysége néhány órával később már tudta: egyben az utolsó…..
iota draconis 2013.05.04 22:59:52
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy... A mesék így kezdődnek. De ez nem mese, bár a kezdet számomra igazán mesébe illő. Tehát egy fiatalember évek óta arra készül, hogy világot láthasson, tengerész legyen. Honnan az ötlet, a késztetés? Gyermekkoromban faltam a Verne…..
Melyik minden idők legjobb autós filmje? Nem nyitunk vitát. Az torzsalkodás nélkül kijelenthető, hogy az egyik legjobb autós film a Bullitt, ami magyarul a hétvégén majdnem egyszerre két csatornán is lement A San Franciscói zsaru címmel. Először az MGM-en, utána meg majdnem azonnal…..
Tegnap este hazafelé menet ott bandukoltak előttem a járdán, meg kellett állnom, mert a felnőttek nagyon harciasan védelmezték a kicsiket, ha túl közel mentem. :)   ..
iota draconis 2011.05.26 22:29:33
Mióta kikerültünk és tanuljuk eme fura és érdekes nyelvet, rengeteg megdöbbentő magyar szóba botlottunk. Alant olvasható a lista.Ezek után nekem senki nem tudja bemagyarázni, hogy a magyar a finnel van rokoni nyelvcsaládban! :DA lista végén lehet akár mosolyogni…..
Igen, Kicsim, tudom, hogy te mondtad, ajajj, nem kéne odamennem a Guitar Centerbe, mert akkor abból nem lesz mostanában kocsivásárlás, és én tényleg úgy gondoltam, hogy áááá, csak körülnézünk Briannel, nem fogok semmit se venni, mert úgysincs semmi határozott tervem, meg akkor…..
Hétvégén lejár az átmeneti időszak, ameddig a cég finanszírozza az autóbérletemet. Mivel a SSN csak a múlt pénteken jött meg, az itteni jogosítványt nem tudtam még megszerezni. Ezek nélkül viszont autót nem vehetek. Sőt, mint már említettem, sok más szolgáltató elvárja az…..
p { margin-bottom: 0.08in; }Ez most amolyan általános elmélkedés, eszmefuttatás arról, milyen is az élet. Itt ülök Amerikában, West Roxburyben, egy első emeleti, illetve magasföldszinti lakásban, amiben egy kerti asztalon, két kerti széken és egy matracon kívül egyelőre nincs más…..
iota draconis 2011.03.22 23:53:24
Tudom, ezek a dolgok apróságnak tűnhetnek, de valamiért mégis van jelentőségük. Azzal, hogy egy másfajta kultúrába, másfajta szabályok közé kerültem, fel kellett adnom bizonyos dolgokat, még ha most konkrétan formális jellegűekről van is szó, mégis okoznak némi…..
roncsfestő Türje látképe 2007.09.08 14:22:00
1996. pasztell, tempera, papír, kb. 50x70 cm..
iota draconis 2011.02.06 09:41:56
Belsőség Hajódízel reloaded 2010.12.21 06:17:00
Egy magyar tengerész elmeséli, hogyan is megy a motorindítás a gyakorlatban, hogyan kell turbót cserélni, és mi a teendő, ha felrobban a kazán Vélemények az azonos című írásunkról...
iota draconis 2010.12.22 09:34:08
@Szabi01:
ez a térkép máshogy tudja, továbbá a perszonálunióval a Nápolyi Királysággal is meglesz az a három:
hu.wikipedia.org/wiki/I._Lajos_magyar_kir%C3%A1ly

Amúgy a cikk zseniális, csak így tovább. Hátha valaki nem nyálazta át a múltkori cikk kommentjeit, egyik hozzászóló igen témábavágó blogot készített, szerintem kötelező: hajoepites.blog.hu/
Igen, elhatároztuk magunkat, és úgy döntöttünk kicsit lejjebb költözünk a "civilizációba" . Szomorúan tesszük ezt, mert nagyon megszerettük ezt a barátságos kis várost, sok jó barátot szereztünk a helyi magyarok között és ilyen érintetlen természetet sem fogunk…..
Tegnap lemaradt a "gyonyorusegem"...
iota draconis 2010.12.06 13:09:26
  Nem az a baj, ha valaki jobbról előz. Szabálytalan, de nem vagyok én rendőr. A gond akkor van, ha ezt úgy teszik, hogy tudják: a végén le kell majd szorítani a belső sávban autózót. Vélemények az azonos című írásunkról...
Tévedtem. Tudják, még a múltkor. Hogy is fogalmazzak pontosabban – előre ittam a medve bőrére. Akkor azt írtam, hogy kicseréltük Erában a kuplungszerkezetet, -tárcsát, -kinyomócsapágyat, és ezzel meg is szűnt a dobálás, ami kezdett az agyamra menni. Hát egy…..
Belsőség Gyűlölök és szeretek 2009.08.13 20:27:00
„Odi et amo quare id faciam fortasse requiris, nescio sed fieri, sentio et excrucior.” Catullus Ez hosszú lesz, ezért szerintem csak az kezdjen bele, akinek bírják az idegei, az ideje, és szereti a nehezen emészthető szellemi nyűglődést három felvonásban. Jobb-e a…..