Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Átlagos autista

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sok szülővel nem sikerül megértetnem, hogy milyen fontos lenne a napirend használata. Leggyakrabban azt hallom, érti a gyerek, ha mondják neki,hogy mi következik, minek azt leírni, rajzolni.Több olyan szülő van, akinek a gyereke berobban az osztályba, fut a napirendjéhez, végignézi, s otthon…..
Persze akkor még semmiféle diagnózisom nem volt. Mégis rengeteg olyan tanárt kaptam az élettől, akik nehézségeimet látva, segítettek.  Ma azt tapasztalom, hogy egyre kevesebb az olyan pedagógus, aki kihívásnak, érdekes feladatnak tartja egy autizmussal élő gyerek nevelését vagy más problémás…..
A gyerekeim kiskamaszok voltak, mikor megszületett az autizmus diagnózisom. Mivel eleve autistsa gyerekekkel foglalkozom, ők sokat tudtak az autizmusról. A lányom iskolájában is fejlesztettem egy autista kislányt, lányommal párhuzamos osztályba járt. Bár akkor még nem volt meg a diagnózisom, de…..
Általában nagyon csendes, visszahúzódó ember vagyok, ez azért sok kommunikációs helyzettől és hibától eleve megmentett. De ha valamibe elmerülök, akkor akár a főnököm kezéből is kiveszem a tollat, ha éppen akkor írni akarok. Ez Jázmin kapcsán jutott eszembe. A tanító nénije egy alapvetően jóindulatú…..
Az autizmussal élő emberek korábban halnak, mint a népesség általában, melynek oka sokszor az epilepszia és az öngyilkosság, figyelmeztet erre egy jótékonysági szervezet. Svédországban nemrégiben végzett kutatásra hivatkozva az Autistica jótékonysági szervezet úgy ismertette a problémát, mint egy…..
Nehéz volt elmondani az autizmus diagnózist, bár akiknek elmondtam, legtöbben tudták, hogy a depresszió különböző fajtáival rengereget feküdtem pszichiátrián. Kb. 25 emberrel osztottam meg az autizmus tényét, s mint írtam,a legtöbb embernek segítség volt. 2 embert viszont " elveszítettem". Mintha…..
A blogot a férjemtől kaptam ajándékba.  A blog címét is... Autista vagyok, nem baj.  Felnőttkoromban diagnosztizáltak  az Autizmus Kutatóban néhány éve autizmus spektrum zavarral. Én kértem a kivizsgálásomat a gyerekkoromtól fennálló szociális és kommunikációs problémáim miatt. A diagnózis mégis…..