Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Toto_

2 bejegyzést írt és 338 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 10-e fontos dátum a tibeti emigránsok és nyugati Free Tibet-polós támogatóik számára, ugyanis ez az 1959-es Kína-ellenes felkelés évfordulója. Ennek apropóján talán érdemes kicsit áttekinteni a helyzetet. Miután nem a standard, nyugaton általában elfogadott szólamokat…..
Nem merném állítani, hogy Tajvan egyike lenne a leggyakoribb célországoknak, úgyhogy a mai poszt különleges lesz. Írója, Blanka, egy ösztöndíjnak köszönhetően több mint két éve került ki oda, most pedig írt egy nagyon élvezetes és alapos beszámolót, amihez képeket is…..
Iránról a legtöbben csak a hírekben hallunk, és általában elég ijesztő (vagy ijesztőnek szánt) dolgokat. Pedig az egykori Perzsia olajban gazdag, változatos ország, rengeteg pozitívummal – derül ki Viktória mai írásából, aki persze a negatívumokat sem hallgatja el, mert…..
Közeleg a szilveszter, és vele a petárdázás, rakétázás, tűzijátékozás, amikor törvényes keretek közt élhetjük ki piromániánkat. Gondolom, már ti is várjátok. Ezzel kapcsolatban osztanék meg veletek egy apróságot, mely azonban túlmutat önmagán. A kenyír nem lesz olcsóbb tőle, de megmutatja, hogyan…..
_Toto_ 2013.12.03 15:49:11
@Bogas: Ott a pont!
A cikk a szlovák kormányt ekézi, hogy az hogy kormányoz. No, nálunk nem hogy a kormány, hanem a BM-Igrend duó kormányoz, amikor is a dandárfőosztályvezetők egy átviháncolt éjszaka utáni macskajaj közben táamdt ötletüktől vezérelve találnak ki jogszabályokat amelyeket körlevélben körbeküldenek, oszt onnantól minden úgy van és kész. És ronggyá szopatnak egy országot.
Tavaly 40 ezrem ment rá a csak pár hónapig életben lévő tetves friss műszakis mocskosságra, hogy szakadjon rájuk az ég.
_Toto_ 2013.12.03 16:05:30
@Bogas: Mindig a kisember szívja meg... A tisztesség kedvéért egyébként SOHA nem az ablak mögött ülő igrendes ügyintézőkkel van bajom, hanem a gyökérségekkel és a törvénytelenségekkel amiket a parancsnokaik felböffentenek magukból.
A szemünk előtt pusztítanak ki egy népet. Nem is akármilyet. Több, mint négyezer éve éltek ezen a földön. Végignézték birodalmak felemelkedését és vesztét. A  Krisztus utáni huszonegyedik század közepét már nem valószínű, hogy  megérik. Pedig Krisztus éppen az ő nyelvüket…..
Egy Boci napolinit desszertre? Nem kell sopánkodni, ha egy kis hazaira vágyik az ember, mert bárhol rábukkanhat. Egyre több boltban találok magyar édességet. Vettem már Tibi szaloncukrot és magyar Mars csokit is. Mi motiválhatja a brazilokat, hogy magyar csokit importáljanak, amikor…..
Megint lövöldöztek az USA-ban, ezúttal az ottani Anyák Napja alkalmából. Lassan már az ingerküszöbünket sem ütik meg az ilyen hírek, annyi hasonló történt náluk az elmúlt időben. Miközben mondjuk egy átlag magyar értelmetlenül áll már a fegyverviselési jog előtt is, az…..
A Hülye Járások Minisztériumában ez a péntek nem olyan volt mint a többi. Ezen a pénteken dolgozni kellett. Gyorsan be is pötyögte a szolgálati Nokia 3210-esbe, hogy "Segítünk! Sál, sapka, kesztyű! Belügyminisztérium”, aztán hátradőlt a székben. Légrugó, gázliftes…..
A magyar könyvpiac sajátos helyzetben van. Nem pusztán a gazdasági válság miatt szűkül, ebbe az irányba löki az elmúlt 20 év elhibázott kultúrpolitikája is. A politika és a gazdasági élet szereplői sikeresen olyan pályára állították a könyvszakmát, ahonnan nagyon nehéz a…..
Hiába írja a Homár évek óta, hogy a mediterrán szállodacsillagozás nem azonos az európai csillagozással, mindig van, aki meglepődik. Naiv ügyfél családja a helyiekkel éhezik, bár még el sem kezdődött a Ramadán: Nyár, átverés, e kettő Magyarországon elválaszthatatlanul…..
_Toto_ 2012.07.16 19:33:09
@Ruce Lee: akkor te menj bátran a tömegturista helyekre, sorolj be birkaként a turisták áradatába, és hidd el hogy Egyiptom pont olyan mint amilyennek a Hurghada-i all inclusive szállodádból, a buszod ablakából vagy az idegenvezetőd egyenszövegéből látszik, cserébe fizess ezért sokkal többet. Szíved joga. Én sokkal inkább járom a magam útját, ismerkedem a helyiekkel, és olyan helyeket keresek ahol nem tapossák egymás sarkát a turisták. Te viszont magadat minősíted a hozzászólásoddal.
_Toto_ 2012.07.16 19:44:51
@Rosszindulatú Vászka: Bakker tényleg.
Na, akkor nyomás mindenkinek utazási irodába utat szervezni!! All inclusive minimum!!! :)
Kigondoltam Kis magyar overkill 2012.06.23 11:44:00
 Sötétben szaporodik a mumus. Ez az alapja az új magyar önvédelmi katyvasznak. Meg a csokító reklám, hogy ugyebár nem mindenki szar ember, akit hivatlanul a nappalidban találsz. Jogosan kinyiffanthatod, de csak éjszaka, nappal lehet, hogy csak a porszívódat akarja kölcsönkérni. Vagy…..
_Toto_ 2012.06.23 15:30:29
@egyenlítő:
"Ott egyébként a leggyakoribb lakáson belüli fegyverhasználat a hűtőszekrényhez éjjel sötétben kislattyogó gyerek ellen irányul. "

Kérjük a linket hogy az idézett statisztikáról, ellenkező esetben azt kell gondoljuk, hogy a hsz-ed egy sima önvédelem- és fegyvertartás ellenes idealista bölcsész fröcsögés.
_Toto_ 2012.06.23 15:33:33
@Éhes_ló:
"Csak erővel és fegyverrel lehet őket megállítani és kordában tartani.
Ebből értenek semmi másból."

Ne cigányozzunk ha lehet kérnem, ne csináljunk az önvédelem kérdéséből cigányellenességet.
Részemről lesz@rom hogy milyen nemzetiségűt találok a nappalimban.
_Toto_ 2012.06.23 15:43:37
@fakopács:
"A szakértő secperc alatt megállapítja, mert az elsőn olajnyomok lesznek, a másodikon és harmadikon pedig korom."

Izé, fegyverszakértőnek tetszik lenni? Mennyire tetszik képben lenni a lőszertípusokkal, a belballisztika, külballisztika, sebballisztika alapfogalmaival?
Van értelme a cikkek utáni névtelen hozzászólásokban folyó eszmecserének? A Jelek szerint Török Gábor is amellett tette le a voksát, hogy nincs. Szavai szerint: A blogon a kommentelési lehetőséget pihentetem. Ennek oka, hogy az elmúlt időszakban egyre kevesebb időben egyre…..
A nyolcvanas évek csodálatos évtized volt a hadiipari cégek, fegyverkereskedők, zsoldosok és a konfliktuszónákra szakosodott tudósítók ill. szakértők számára, hiszen elhúzódó harcok tomboltak szerte a földgolyón az iraki sivatagtól kezdve az angolai szavannákon át az…..
_Toto_ 2012.06.02 20:28:48
@Rammjaeger83:

"Kis hazánk mikor volt világszerte ismert a haszonnövény-termesztésről?"

:-o Mondjuk az 1970-1990 közötti magyar mezőgazdaság több területen világszínvonalú volt.
  Falafel, hummusz, pita és saláta házilag.    Mindig meglepődöm, ha rádöbbenek, hogy a legegyszerűbb ételeket mindig máshol eszem, és ugyanolyan vágyakozva fejezek be például egy falafel szendvicset, mint ahogy elkezdtem, mert nem kaptam annyi hummuszt és…..
A lélektani türelmi idő után elmondható, hogy iszonyatos nyomort hozott a SZÉP-kártyák bevezetése. SZÉP-kártyán belül is vannak azért hátrányosabb helyzetűek, például a K&H-sok, akik kizárólag gyorsétteremben tudnak vásárolni vele: Sajnálatos módon nem vagyok…..
sorok között Néma sikoly 2012.05.05 16:35:00
A Dow Jones IA május elsején 2007-óta nem látott magaslatokba tört, az S&P 500 16 pontot erősített. A munka ünnepe remekül telt a Wall Street-en, és Londonban is. A tőzsdék pozitív eredményei köszönőviszonyban sincsenek napjaink gazdasági valóságával, az Egyesült…..
_Toto_ 2012.05.06 00:31:20
@TrueY: "Én pont azért nem hiszek a nagy összeesküvés elméleteknek, mert mindig csak utólag tudnak okosnak lenni. Ha meg véletlenül valaki eltalálja a trendet, akkor istenné emelik. ;)"

Ott a pont. Ezek a nagy "guruk" ugyan úgy a saját elméleteikkel és jóslataikkal is tőzsdésznek, mint a pénzükkel.
Megjátszanak valamit, aminek kicsi a valószínűsége - ha bejön, valóban istenné emelik őket, és megemlékezik róla az utókor.
Emlékezzünk a tavaly őszi jóslatokra, amikor az Eurozóna heteken belüli összeomlását jósolta a véleményformálók nagy része - lett belőle valami? Nem.
Ennyit a gurukról. Ugyan úgy szerencsejátékot játszanak az elméleteikkel, mint a tőzsdén.

És olyanról is hallottunk, hogy hogy gazdasági kérdésekben véleményformáló a saját kis anyagi érdekeltsége miatt jósolgatott ezt vagy azt. (Francia FT blogger esete a forint shortolással...)
Tudják, különösen nehéz ennyi idő után újra Önök elé állni, de ami kötelességünk, azt kérdés nélkül kell megtenni. Nem hanyag mulasztásból adódóan nem jelentkeztünk, avagy tiltás miatt. Nem volt lehetőségünk folytatni a kommunikációt, részint a kül-, részint a…..
„Köszöntjük a megjelent minisztereket és államtitkárokat, akik nyitottak arra, hogy kapcsolatba lépjenek a szakmával” – ironizált Topolánszky Ákos a hazai drogpolitikáról szóló civil fórumon. Az egyeztetésen a kormány ismét csak olyan szinten képviseltette magát, hogy a minisztériumi szakembereken…..